e-Mailing 99-01  special HCC dagen  
                     Een e-Mailing van de DOSgg?         
                          Jazeker, een nieuwe service van de   
                          HCC DOS gebruikersgroep
                          De grootste groepering binnen de HCC

Hot news van de DOSgg. Wij hopen dat u het 'cool' vindt. In deze WinDOS/ e-Mailing 99-01 vindt u:
    1    Bezoek het WinDOS/ Internet Café tijdens HCC dagen
    2    WinDOS/sers krijgen gratis SoftwareBus en CDROM in december
    3    Extra Millenium CDROM in januari 2000
    4    Internet sub-domains voor WinDOS-sers
    5    HCC dagen te groot? Moe? Koopjes gemist?
    6    DOSgg stelt zich voor

Door de e-Mailings worden de DOSgg leden voorzien van de meest actuele informatie uit de groepering.
Deze gratis service is voorlopig nog in een uitprobeer fase. Deze keer is de verzending aan alle HCCnet gebruikers.
Als U in de toekomst op deze gratis en gemakkelijke manier geïnformeerd wilt blijven, word dan lid van de DOSgg.
Meestal kost dat helemaal niets, in het ergste geval kost het slechts ƒ 5/jaar extra contributie.
Of meld u aan voor alleen deze gratis service door een e-mail te zenden aan zendmailing@doge.nl.
 
1.    WinDOS/ Internet Café tijdens HCC dagen
Nog een paar nachtjes slapen. Op 19-20-21 nov. presenteert het HCC circus zich weer in de Jaarbeurs van Utrecht.
Bekend als een koopjesbeurs, een nieuwtjes beurs. En u als HCC lid hebt daarvoor gratis kaarten gekregen.
 
Maar de HCC dagen bieden in de eerste plaats een presentatie van de HCC op zijn breedst.
Ook de DOSgg zal -zoals gebruikelijk- met een grote stand aanwezig zijn met het
 
  WinDOS/ Internet Café     
    Het hart van de WinDOS/ stand zijn dit jaar Java coffee en cookies ....  ehhhh, koekies.
    Helemaal Internet dus.
    Neem uw HCC ledenpas mee. Als daar DO op staat, dan treft u het. U bent dan DOSgg lid.
    Kom dan even langs voor een gratis kopje koffie, natuurlijk, mèt koekie. Nee, geen andere dranken.
Nog geen lid? Wij begrijpen het. Meld u zich dan ter plaatse aan voor nog veel meer voordelen.
Misschien hebt u nog een brandende vraag. Leg die dan voor aan onze VraagBaak medewerkers.
Maar laat de koffie niet koud worden.
 
Ook op andere manieren staat de WinDOS/ stand in het teken van Internet. Er is de hele dag een vaste verbinding met Internet. Surf er dus even rustig op los. Stuur die software uit onze ProgrammaTheek waar u naar zocht naar uw eigen e-mail adres. Of een digitale foto, die op de stand gemaakt is. Bij thuiskomst kunt u dan snel laten zien dat u zich in ieder geval op de WinDOS/ stand nuttig hebt bezig gehouden.
 
U hebt geen GSM en toch wilt u iets van het thuisfront weten. Geen probleem voor DOSgg leden! Spreek thuis een tijd af en kom bij ons even e-mailen of chatten. LET OP: uw mail kan door iedereen gelezen worden.
 
Er staat ook een webcam -turbotaal voor video camera- opgesteld. De opnamen zijn continu via Internet 'on line'.
Als u er niet genoeg van hebt gekregen, zak dan de volgende dagen lui onderuit en ga naar www.doge.nl.
Rondom dit café biedt de WinDOS/ stand een aantal andere nuttige activiteiten. Ronde "sta"-tafels met PC's en met deskundige bemanning die uw vragen beantwoordt of een demonstratie verzorgen. Elk 'eilandje' met een eigen functie:

Netwerk: Als meerdere personen tegelijk willen internetten, is het gebruik van een netwerkje thuis onontbeerlijk. Met behulp van bijvoorbeeld Wingate of WinProxy is het meer dan simpel dat man/vrouw/zoon/dochter/poes tegelijk gaan internetten. Het aanleggen van zo'n netwerk wordt gedurende de drie dagen continu gedemonstreerd; live, maar ook via een filmpje (via Internet op te sturen). Het installeren van een netwerkkaart, aanleggen van de verbindingen en de softwareinstallatie wordt live getoond.

Videobewerking: Ook tijdens de HCC-dagen zal videobewerking niet ontbreken. De hele rataplan staat op scherp. Hebt u zelf een video-tje waar iets aan bewerkt moet worden, neem het mee, wellicht wordt de bewerking ter plekke voor u uitgevoerd (alleen kleine bewerkingen, i.v.m. de tijdsduur).

Linux: De nieuwe poot bij de DOSgg wordt meer en meer populair. Wij hebben het over Linux. Tijdens de HCC-dagen willen wij u 3 verschillende versies van Linux laten zien. Ook het installeren van deze versies wordt stap voor stap gedemonstreerd.

Foto: Net als voorgaande jaren kunt u weer digitaal vastgelegd worden. In normaal Nederlands zeggen wij: u kunt op de foto. Onze digitale kamera legt u vast en (voor DOSgg leden) stuurt u per e-mail naar uw eigen e-mailadres verstuurd. Gratis natuurlijk.

Games: De rode draad op deze HCC-dagen is games. Ook bij de DOSgg kunt u spelletjes spelen. Op elke game-computer staan diverse games. Omdat elk game-computer ook op het Internet is aangesloten kunt u ook via Internet tegen andere tegenstanders spelen.

Grafische bewerking: Hoe maak je demofilmpje, hoe krijg je van die schitterende plaatje bij een lezing. Onder het hoofdstuk "Grafische bewerking" kunt u hier wat vaardigheden of tips krijgen. Wij maken voor u geen komplete demo's, maar wij willen graag u eerste stappen op dit gebied begeleiden.

Office 2000: Het Office 2000-pakket bevat een aantal programma's zoals Word, Excel, Acces en Powerpoint. Tijdens de HCC-dagen hebben wij een Powerpoint-deskundige (handig bij het maken van demo's) in ons midden. Voor Word- en Excel-vragen kunt u natuurlijk ook bij ons terecht.

Muziek: Natuurlijk staat onze muzikant weer op een strategisch punt om de drie dagen muzikaal op te luisteren. Tussen de muziekstukken beantwoordt Chris Laarman graag alle vragen over computer per muziek.

VraagBaak: In het midden van onze stand hebben wij wat tafels en stoelen staan voor de wat langere en soms lastigere antwoorden op uw vragen. Jawel de VraagBaak is hier in de buurt. .

2.    Gratis SoftwareBus en CDROM voor DOSgg leden
Jazeker, voor meer dan 26.000 DOSgg leden!
Deze krijgen SoftwareBus 99-6 en de bijbehorende CDROM geheel gratis.
Sinterklaas? Nee, een kerstcadeautje. Zorg dat je erbij bent vóór 1 december, anders is het te laat voor dit aanbod.
 
U bent nog beter af door ook abonnee te worden van SoftwareBus. Zes keer per jaar een magazine met interessante informatie en artikelen. Telkens met een propvolle CDROM erbij. En dat allemaal voor slechts ƒ 35/jaar.
3.    WinDOS/ Millenium CDROM in januari 
Een nieuw millennium kun je ook als computer club niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom komt in januari de WinDOS/ Millenium CDROM uit. Vol met utilities, Windows software, enzovoort. Ook aan de startende Linux gebruikers is gedacht met 'Linux for Windows'. Het installatiegemak van Windows met de stabiliteit van Linux.
 
Alleen SoftwareBus abonnees krijgen deze Millennium CDROM gratis toegestuurd. En dat is ook de enige manier om eraan te komen. Wordt daarom abonnee vóór 1 januari.
 
4.    Internet sub-domains voor WinDOS/-sers
Natuurlijk wordt u als HCC lid uitstekend bediend met het gratis HCCnet. Niks mis mee.
Maar .... leden van de DOSgg hebben een streepje voor!
Op het WinDOS/ Internet domain (doge.nl) kunnen zij gratis een sub-domain aanmaken. Hoe? Heel gemakkelijk, maar dat vertellen we later. Misschien al tijdens de HCC dagen. Het is op dit moment bijna helemaal uitgetest.
 
Wat u ermee kunt? Voorlopig is het bedoeld om naar behoefte e-mail adressen aan te maken. U krijgt dan zoiets als: henk@ik.doge.nl, nelly@ik.doge.nl, poes@ik.doge.nl, etc. Wij bieden natuurlijk ook hulp hoe deze faciliteit gebruikt kan worden.
Als DOSgg lid loopt u straks dus in uw omgeving rond als dè e-mail expert (of als 'nerd' ....).
 
5.    HCC dagen te groot? Moe? Koopjes gemist?
Dit zijn de drama's die de HCC-ers kunnen overkomen.
Maar als u tevens DOSgg lid bent, is er wellicht een snelle en ook gratis oplossing.
 
Leden van de DOSgg hebben gratis toegang tot vele PC Discount beurzen die verspreid door het land gehouden worden. Let op: alléén voor de beursdagen die de DOSgg aankondigt en gratis toegang alléén als op uw HCC ledenpas DO staat. Anders, helaas pindakaas, kost de entree geen peanuts maar ƒ 15.
 
Op de PC Discount beurzen met gratis toegang voor DOSgg leden is ook een stand van de DOSgg aanwezig.
De DOSgg komt dus ook naar u toe tot in de verste hoeken van het land. Noteer even de volgende dagen:
Zwolle 27/11, Tilburg 4/12, Maastricht 5/12.
 
Een volledig overzicht vindt u in Computer!Totaal en SoftwareBus. Maar soms wijzigt het programma. Kijk daarom altijd eerst op onze Internet site naar www.doge.nl (kies daar "nieuws" => "agenda") voor het laatste nieuws.
 
 
6.    DOSgg stelt zich voor
Ja, graag. Maar het voert hier te ver om dat in detail te doen. Een globale indruk kreeg u al hierboven.
Degenen die snel meer willen weten kunnen kijken op onze Internet site www.doge.nl. Of vraag een folder per e-mail aan door een bericht te zenden aan folder@doge.nl.
 
Aanmelding als lid kost in de regel niets extra, omdat HCC leden gratis lid kunnen worden van één gebruikersgroep.
Maar in het 'ergste' geval komt de DOSgg contributie van ƒ 5/jaar (ja, u leest het goed) bij de HCC contributie.
Met alle voordelen hebt u dat er in een oogwenk uit.
 
Geef u dus op als DOSgg lid op onze WinDOS/ stant tijdens de HCC dagen. Of vul het formulier onder dit bericht in en stuur het op per e-mail (admin@doge.nl), fax (0343-574104) of post (DOSgg administratie, Antwoordnummer 3909, 3940 ZH Wijk bij Duurstede). Of vul het formulier op onze Internet site in www.doge.nl, klik op "Lid worden".
 
Tenslotte
Als U in de toekomst op deze gratis en gemakkelijke manier geïnformeerd wilt blijven, wordt dan lid van de DOSgg of meld u aan voor alleen deze gratis service door een e-mail te zenden aan zendmailing@doge.nl. Als u in de toekomst deze gratis mailing niet meer wenst te ontvangen, zend dan een e-mail bericht aan geenmailing@doge.nl. De inhoud van het bericht doet er niet toe, maar zorg er wel voor dat het 'reply adres' overeenkomt met het e-mail adres waarop u deze mailing ontving. Tijdens de proef fase kan het zijn dat deze e-mail adressen nog niet helemaal operationeel zijn.
 
Maar misschien hebt u nog andere vragen of suggesties? Of u wilt toetreden tot het corps vrijwilligers van de DOSgg? Stuur dan een e-mail bericht aan voorz@doge.nl.
 
Henk van Andel
Voorzitter HCC DOS gebruikersgroep

Aanmeld formulier (haal weg of streep door wat niet van toepassing is)
 
Naam:    [                                                            ]
Adres:   [                                                            ]
Postcode:  [              ]    Plaats:   [                                                     ]
               
 >   Ik ben HCC lid (no:                ) en geef mij op als DOSgg lid (meestal gratis, zie boven)
 òf   
 >   Ik wordt HCC lid (ƒ 75/jaar + ƒ 10 inschrijfkosten) en DOSgg lid (gratis)
 
 >  (Optie) Tevens wordt ik abonnee van SoftWareBus (ƒ 35/jaar voor 6 nummers + CDROM's)
 
 >  (Optie) Tevens wil ik gratis gebruik maken van Internet (HCCnet), eenmalige inschrijfkosten ƒ 17,50
   
Het verschuldigde mag u afschrijven van mijn bank/giro rekening nr:  [                                     ] 
 
(indien per post of fax) Handtekening: