windosgr.gif (5180 bytes)   eMailing 2000-06 (html)      
HCCdagen Special


Een gratis service voor leden van de
HCC DOS gebruikersgroep

 

Vooruitblik op
WinDOS/ HCCdagen 2000
 
Door op een van de de regels hiernaast te klikken springt u direkt naar het betreffende onderwerp!

 

Welkom aan alle bezoekers!
Bij binnenkomst van de HCC-dagen (Hal 10) lopen DOSgg-leden ietwat schuin naar links voor een gratis kopje koffie. Indien u eerst liever de nog rustige commerciele markt over wilt lopen, zien wij u later op de dag.
Ook krijgen DOSgg leden gratis een CDROM.
Voor de zekerheid: de koffie en CDROM zijn gratis voor DOSgg-leden.
Neem uw HCC ledenpas mee. Als daar "DO" op staat bent u al lid van de DOSgg. Ander kunt u snel lid worden!

WinDOS/ op de HCCdagen 2000

Tijdens de HCCdagen vindt u de DOS gebruikersgroep-stand gemakkelijk. Het is de grootste gebruikersgroepen-stand van de HCC dagen. De activiteiten op deze stand zijn -om het geheel voor u overzichtelijk te houden- "geclusterd":
  • Windows
    DOSgg staat voor Disk Operating System en niet voor MS-DOS. Ook Windows is een DOS, en daarom treft u bij de DOSgg ook Windows aan. Wij gokken zelfs dat wij de enige gebruikersgroep zijn met Windows ME en Windows 2000 ;-) In elk geval staan deze systemen naast elkaar en kunt u beide aan de tand voelen. De Windows 3.xx liefhebber zijn wij niet vergeten en als u een nog oudere versie van Windows wilt zien, dan is dat met 1 handomdraai te regelen; al is het voor een aantal nieuwkomers misschien schokkend zo'n oudje te zien.
  • Linux
    Het installeren van een Linux-distributie is de hoofdmoot tijdens de HCC-dagen bij onze Linuxtafel. Heeft u tijdens de beurs een computer aangeschaft en u wilt daar Linux op hebben geïnstalleerd. Neem dan uw eigen Linux-distributie mee. Samen installeren we Linux op uw computer. Het Linux-team zal alle Linux vragen beantwoorden.
  • CD's maken
    Ben je in het bezit van een berg oude grammofoonplaten en muziekcassettebandjes en heb je ook een CD-brander? Dan kun je je favoriete muziek zelf op CD-ROM branden. Onze CD-branderspecialist zal drie dagen het een en ander uitleggen. Uiteraard wordt de aansluiting van de platenspeler/cassettedeck niet vergeten. CD's maken met je eigen keuze muziek mag alleen met je orginele grammofoonplaten/cassette en alleen voor eigen gebruik.
  • Je foto op schijf of per e-mail
    Niks nieuws onder de zon,maar nog altijd bere leuk om een digitale foto mee naar huis te nemen. Neem je eigen diskette mee en wij zetten je foto op je eigen disk.Geen diskette voorhanden? Geen probleem, verzenden per e-mail is ook mogelijk (gratis, jawel). Niet fotogeniek! Met morphing kunnen wij je vreselijk mooi, maar ook nog vreselijker lelijk maken. Deze service doen wij alleen (gratis) voor DOSgg-leden op vertoon van de HCCpas.
  • Internet
    Uiteraard kunt u bij de DOSgg ook internetten. Een aantal systemen is aangesloten op het internet van de HCC-dagen. Hier kunt u zelf, zonder de telefoontikken, internetten.
  • MS-DOS
    Tijdens de HCC-dagen zal je dit systeem zelden tegenkomen. De fervente MS-DOS-gebruiker willen wij niet in de kou laten staan. Bij de Windows 3.xx machine unt u uw hart ophalen. Op deze machine is het ook mogelijk om onder MS-DOS het internet op te gaan.
  • Videobewerking
    Onze video-specialist zal, net als de HCC-dagen van 1999, zijn middagmaaltijd weer moeten missen.Niet omdat hij het niet krijgt, maar meer omdat de belangstelling voor videobewerking gigantisch groot is. Dit jaar wordt naast een small-high-budget systeem (duur dus) ook gebruik gemaakt van low-budget hardware. Videobewerking kan ook met weinig geld erg leuk zijn.
  • Presentaties
    Nee, wij hebben geen ruimte ingedeeld voor lezingen. Wel zullen wij kriskras door onze stand een aantal korte interresante presentaties houden over allerlei onderwerpen.
  • Muziek
    Vlakbij onze koffieshop zal onze muzikant uw oren strelen met muziek. Speciaal voor deze HCC-dagen heeft Chris Laarman zijn repertoire uitgebreid.Tussen de muziekuitvoering kunt u uitgebreid geinformeerd worden over muziek maken 'samen met de computer' en de blaasinstrumenten op/aan de computer in het bijzonder.
  • Games
    Ook dit jaar wordt weer een aantal spannende games geselecteerd. Afhankelijk van het tijdstip zal een nieuwe set games geinstalleerd worden. Heb je voorkeur en wij hebben het spel al op de harde schijf (CD-ROM) staan dan aktiveren wij jouw voorkeur. Zie de lijst aan de muur.
  • Netwerk
    Hoe bouw je een klein eigen netwerk thuis op. Een videofilm laat zien hoe je zoiets moet opbouwen. Een blik in de twee open gewerkte computers laat zien dat twee netwerkkaarten plus een gekruist kabeltje de enige hardware is die je moet aanschaffen.Voor nog geen 100 gulden bouw je al een netwerk. Onder Windows heeft u de software al in huis.
  • Webpagina
    Het maken van een webpagina is geen sinecure. Het is niet zo dat je in een handomdraai een schitterende webpagina op je scherm hebt. Enige voorbereidingen zijn echt nodig. Onze web-deskundige wilt iedereen graag voorlichten hoe je een webpagina tot stand kunt brengen. Is het maken van een webpagina al een hele klus, het onderhouden kost ook de nodige inspanning. Kom langs voor de broodnodige informatie.
 
 

Speciale aanbieding: SoftwareBus met gratis CDROM

De DOSgg geeft een eigen tijdschrift uit. Dit verschijnt 6x per jaar. Bij elke aflevering hoort ook een gratis CDROM.
En dat alles kost toch slechts 35 gulden per jaar (speciale leden-prijs). Jammer als u nog geen abonnee bent.

Wie nu abonnee wordt op de SoftwareBus krijgt de keuze uit het gelijk meenemen van de laatste 2 SoftwareBussen van dit jaar gratis of gratis het eerste nummer van 2001 (thuis gestuurd). Dit aanbod geldt alleen tijdens de HCC-dagen. Wie zich per post of per e-mail abonneert, ontvangt alleen het eerste nummer van 2001 extra. De aanbieding geldt tot 30 december 2000.

Als u verhinderd bent om naar de HCCdagen te komen, dan kunt u zich ook per e-mail opgeven.Klik HIER.

 
 

Gratis CDROM voor leden

Onder het motto OP=OP krijgen DOSgg-leden op vertoon van de HCCledenpas voorzien van de bekende DO, gratis een CD-ROM in de handen gedrukt.
Nog geen DOSgg lid? Dan snel lid worden van de DOSgg.
Nieuwe leden krijgen op vertoon van de aanmelding de CD-ROM ook gelijk mee.
 
 

Gratis koffie met een cookie

HET grote succes van de HCCdagen van vorig jaar was de gratis koffie met een koekje voor de DOSgg leden. Ook dit jaar heeft de DOSgg weer de koffie klaar staan voor leden met een HCCpas met de overbekende DO.
 
Koffie met een koekje voordat u de beurs over gaat en u bent ook welkom voor een tussenstop om even onder het genot van de DOSgg-koffie even uit of bij te blazen.
 
 
 

Aanbieding voor nieuwe DOSgg leden

Wordt snel lid van de DOS gebruikersgroep. Al zo'n 27.000 mensen zijn u voorgegaan.
HCC leden kunnen gratis lid worden van een gebruikersgroep. Als u daar al gebruik van hebt gemaakt, dan kost het DOSgg lidmaatschap u slechts 5 gulden per jaar extra. Dat hebt u er met gratis koffie en CDROM op de HCCdagen er gelijk weer uit!
 
Stuur uw vrienden en buurman dus naar de WinDOS/ stand om zich op te geven.

Wie zich tijdens de HCC-dagen zich opgeeft als DOSgg-lid, krijgt een half jaar lang de Softwarebus incl. de CD-ROM gratis thuis gestuurd. Deze aanbieding geldt alleen voor nieuwe DOSgg-leden. Maar ook voor diegene die zich hebben aangemeld in de periode 1-11-2000 t/m 23-11-2000.

 
 

Tenslotte

De WinDOS/ eMailings krijgt u als DOSgg-lid van tijd tot tijd automatisch toegestuurd. Doe dus niets.
Vrienden en kennissen kunnen deze ook gratis krijgen door een (leeg) e-mailtje te zenden aan zendmailing@doge.nl.
Als u geen prijs (meer) stelt op deze eMailings, stuur dan een leeg e-mailtje aan geenmailing@doge.nl.
(Het kan voorkomen dat u er toch nog enkele ontvangt; de 'list-server' is namelijk nog in opbouw bij de HCC).

U hebt suggesties of opmerkingen? Misschien overweegt u om toe te treden tot het WinDOS/ kader?
Stuur dan een e-mail bericht aan voorz@doge.nl.

terug

 
Henk van Andel
Voorzitter HCC DOS gebruikersgroep

Aanmelding lidmaatschap DOSgg en/of abonnement op SoftwareBus.

De als noodzakelijk gemarkeerde rubrieken en/of velden moet u invullen, anders wordt het formulier niet verwerkt door de server. De overige gegevens zijn optioneel. Als u MS-Outlook of Outlook Express gebruikt, vul dan het formulier NIET in vanuit het voorbeeldvenster maar open eerst het bericht.

 1. Maak uw keuze: (Noodzakelijk)
Ik geef mij op als DOSgg-lid. (Gratis indien eerste gebruikersgroep. Anders FL 5,- per jaar.)
Ik ben reeds DOSgg-lid en wil nu ook een abonnement op SoftwareBus. (FL 35,- per jaar.)
Ik geef mij op als DOSgg-lid. (Gratis indien eerste gebruikersgroep. Anders FL 5,- per jaar.)
Ik wil tevens een abonnement op SoftwareBus. (FL 35,- per jaar)

 2. Deze rubriek alleen en volledig invullen indien u hierboven hebt aangegeven dat u (ook) een abonnement op SoftwareBus wilt.
Ik machtig hiermee de DOS Gebruikersgroep tot wederopzegging het abonnementsgeld voor SoftWareBus van mijn navolgend rekeningnummer af te schrijven:
Bank/gironummer:
Ten name van:

 3. Uw gegevens: (Noodzakelijk)
E-mail naam of alias:
E-mail adres: (Noodzakelijk)
Voorletters en naam: (Noodzakelijk)
Straat en huisnummer: (Noodzakelijk)
Postcode: (Noodzakelijk)
Woonplaats: (Noodzakelijk)
  Telefoon:
HCC Lidnummer: (Noodzakelijk)

Ik wil mij tevens aanmelden voor een gratis internetaccount op HCCNET.