windosgr.gif (5180 bytes) eMailing 2000-08
Een gratis service voor leden van de HCC DOS gebruikersgroep
 
 
 
 
  1. Kerst en nieuwjaarsgroet
  2. Fidonet uit de lucht
  3. Gratis CDROM toch nog verkrijgbaar
  4. Website voor laatste nieuws
  5. Aanmelding ledeen en abonnees
  6. Tenslotte
De HCC - DOS gebruikersgroep
wenst u prettige feestdagen,
gezondheid en voorspoed in 2001
en veel plezier aan uw 
computer-hobby.
 
Snel navigeren: klik op onderwerpen hiernaast

 

Kerst en nieuwjaarsgroet

De HCC DOS gebruikersgroep wenst u en de uwen prettige feestdagen en een gezegend 2001. Wij hopen dat u weer veel plezier van uw computer-hobby zult hebben. En de DOSgg zit vol goede voornemens om u in het nieuwe jaar nog beter daarbij van dienst te zijn.

Wij maken tevens van deze gelegenheid gebruik om alle kaderleden en vrijwilligers die in het jaar 2000 mee hebben gewerkt aan de WinDOS/ activiteiten van harte te bedanken voor hun inspanningen.

terug

 
 

Fidonet uit de lucht

Kent u Fidonet nog? De "oudere" leden vast wel! Het was de voorloper van de huidige e-mail via internet. Fidonet werd zo'n 15 jaar geleden vanuit Amerka in het leven geroepen door hobby-isten. Het netwerk bestond uit computers bij computeraars thuis over de hele wereld. Er was een strak regime om (meestal: 's-nachts) de berichten uit te wisselen. Het ingewikkelde organisatie, maar toch een redelijk perfect systeem om electronische berichten (e-mail) en bestanden te verzenden.

De HCC had ook een Fido netwerk onder haar hoede. De grootste groep daarvan werd beheerd door de DOSgg, z'n 20 systemen. Deze waren verdeeld over het land, zodat nagenoeg alle leden tegen lokale telefoon-tikken konden inbellen.

U ziet de overeenkomst met internet? Terecht. Maar internet is uiteraard veel sneller en heeft veel meer mogelijkheden. Dus .... het eens zo mooie Fidonet werd door gebruikers steeds meer vervangen door internet.

De DOSgg heeft hier op gereageerd door het aantal Fido systemen van lieverlee te verlagen. Dan komt natuurlijk een moment dat de laatste uit de lucht gaat. Dit moment is 31 december 2000. Fidonet haalt dus bij de DOSgg net niet de 21e eeuw. De laatste "points" -dat zijn leden die nog een postbus actief gebruiken bij Fidonet- laten we natuurlijk niet in de kou staan, die zullen nog vanuit één centraal punt bediend worden.

Fidonet is zo'n 12 jaar lang één van de speerpunten geweest van de DOSgg. Heel veel "sys-ops" hebben deze systemen bediend en onderhouden. Deze sys-ops beleefden daaraan vaak veel plezier. Maar zij vormden ook een actieve kern binden onze vereniging.

Met enige weemoed nemen wij afscheid van het fenomeen Fidonet en de sys-ops. Hartelijk bedankt "jongens" (ook dames) voor jullie inspanningen. Gelukkig zijn velen van jullie nog actief in het WinDOS/ kader.

terug

 
 

Gratis CDROM toch nog verkrijgbaar

De DOSgg leden konden op de WinDOS/ stand een gratis CDROM afhalen. Duizenden hebben hiervan gebruik gemaakt.

Er was aangekondigd dat deze CD-ROM uitsluitend tijdens de HCCdagen verstrekt zou worden. Maar er kwamen ontelbare berichten met vragen hierover. Vele leden hadden niet de gelegenheid om de HCCdagen te bezoeken en wilden toch graag de CDROM.

Voor deze groep hebben wij de volgende regeling in het leven geroepen. U kunt alsnog de gratis CD-ROM krijgen door een bericht te sturen aan admin@doge.nl. Vermeld daarin uw naam, adres en (HCC) lidnummer. Wij zenden de CD-ROM ongefrankeerd, u moet dus de (straf)port betalen. De regeling geldt zolang de voorraad strekt. U kunt ook de CD-ROM ophalen op de eerstvolgende WinDOS/ gebruikersdag, maar u loopt het risico dat ze al op zijn. 

terug

 
 

Website voor laatste nieuws

De WinDOS/ website zal het laatste nieuws brengen. Surf er heens heen!

terug

 
 

Tenslotte

Vrienden en kennissen kunnen deze ook gratis krijgen door een (leeg) e-mailtje te zenden aan lijstbeheer@windos.doge.nl  met als enige regel in de body van het bericht subscribe emailing
Als u geen prijs (meer) stelt op deze eMailings, stuurt u een bericht aan hetzelfde adres met in de body van het bericht unsubscribe emailing

Uzelf op de DOSgg emailings abonneren of uw abonnement anuleren, kan ook "online" op http://www.doge.nl/emails.html

U hebt suggesties of opmerkingen? Misschien overweegt u om toe te treden tot het WinDOS/ kader?
Stuur dan een e-mail bericht aan voorz@doge.nl

terug

 
Henk van Andel
Voorzitter HCC DOS gebruikersgroep

Aanmelding lidmaatschap DOSgg en/of abonnement op SoftwareBus.

De als noodzakelijk gemarkeerde rubrieken en/of velden moet u invullen, anders wordt het formulier niet verwerkt door de server. De overige gegevens zijn optioneel. Als u MS-Outlook of Outlook Express gebruikt, vul dan het formulier NIET in vanuit het voorbeeldvenster maar open eerst het bericht.

 1. Maak uw keuze: (Noodzakelijk)
Ik geef mij op als DOSgg-lid. (Gratis indien eerste gebruikersgroep. Anders FL 5,- per jaar.)
Ik ben reeds DOSgg-lid en wil nu ook een abonnement op SoftwareBus. (FL 35,- per jaar.)
Ik geef mij op als DOSgg-lid. (Gratis indien eerste gebruikersgroep. Anders FL 5,- per jaar.)
Ik wil tevens een abonnement op SoftwareBus. (FL 35,- per jaar)

 2. Deze rubriek alleen en volledig invullen indien u hierboven hebt aangegeven dat u (ook) een abonnement op SoftwareBus wilt.
Ik machtig hiermee de DOS Gebruikersgroep tot wederopzegging het abonnementsgeld voor SoftWareBus van mijn navolgend rekeningnummer af te schrijven:
Bank/gironummer:
Ten name van:

 3. Uw gegevens: (Noodzakelijk)
E-mail naam of alias:
E-mail adres: (Noodzakelijk)
Voorletters en naam: (Noodzakelijk)
Straat en huisnummer: (Noodzakelijk)
Postcode: (Noodzakelijk)
Woonplaats: (Noodzakelijk)
  Telefoon:
HCC Lidnummer: (Noodzakelijk)

Ik wil mij tevens aanmelden voor een gratis internetaccount op HCCNET.