eMailing 2001-01 (html)
Een gratis service voor leden van de
HCC DOS gebruikersgroep


  1. Het probleem: dubbele eMailings?
  2. Aan/afmelden nu mogelijk
  3. Dosbox en VraagBaak maillists
  4. 10 feb: WinDOS/ dag en SoftwareBus
  5. Aanmelding leden/abonnees
  6. Tenslotte
Aan/afmelden eMailings nu mogelijk
Nieuw: extra WinDOS/ mailinglists beschikbaar
Snel navigeren: klik op onderwerpen hiernaast

Het probleem: u ontvangt eMailings in meervoud?

De WinDOS/ eMailing service bleek al bij de eerste keer in een grote behoefte te voorzien. Maar helaas waren er enkele onvermijdbare onvolkomenheden in de verzending. We zullen u nogeens uitleggen wat er aan de hand was. Om de leden te bereiken per e-mail moeten we uiteraard beschikken over zo veel mogelijk e-mail adressen. Daarom maakten we gebruik van drie bronnen:

  • De DOSgg leden met een HCCnet account en dus met een .......@hccnet.nl e-mail adres (verzending: via HCCnet)
  • De leden met een bekend ........@doge.nl of ......@subdomain.doge.nl e-mail adres
  • Degenen die zich aangemeld hebben voor toezending van de eMailings

Het was echter onvermijdelijk dat een aantal personen op meerdere van deze lijsten voorkwam, al dan niet met hetzelfde e-mail adres. U kreeg dan dezelfde eMailing twee keer, sommigen zelfs drie keer en in uitzonderlijke gevallen (degenen die zich meerdere keren aan hadden gemeld, maar met verschillende emailadressen) nog vaker. Toen voor de HCCdagen diverse eMailings verzonden werden in een korte periode, kwamen sommigen hierdoor in de war en dachten dat ze dezelfde e-mail ....tig keer kregen.

Lange tijd was het niet mogelijk hier een afdoende maatregel tegen te nemen, omdat HCCnet nog niet over de faciliteit beschikte om je te kunnen afmelden van eMailings. Sterker nog, er was zelfs geen goed systeem om de eMailings te verzenden. Dat gebeurde ad-hoc op verschillende manieren, waardoor er nog wel eens wat fout kon gaan.

In november opende HCCnet een goede oplossing om eMailings aan onze leden met een HCCnet adres te zenden. Daarom kunnen we nu wat vaker van dit medium gebruik maken. Sedert kort kan ieder zich bij HCCnet aan/afmelden voor de WinDOS/ eMailings, evenals de wekelijkse e-mail van de HCCnet redactie en de eventuele toekomstige maillists van andere HCC-groeperingen. Daarnaast heeft onze webmaster (Ruud Uphoff) een maillist gemaakt voor alle .....@(subdomain.)doge.nl adressen en alle personen die zich aangemeld hebben. Als u toch meerdere eMailings ontvangt, lees dan in het volgende hoofdstukje hoe u daar van af komt.

terug


Aan/afmelden voor eMailings nu mogelijk

Het kan voorkomen dat u zowel op de adreslijst bij HCCnet (indien u DOSgg lid bent) als op onze eigen maillist staat. In onze eigen maillist kunt u theoretisch meerdere keren staan (maar dan met verschillende e-mail adressen). Deze omstandigheden kunnen met name optreden als u zich in het verleden hebt aangemeld met deze adressen als afzender.

Het is lastig als u de eMailings meerdere keren blijft ontvangen. U kunt u nu echter gemakkelijk afmelden bij HCCnet of onze maillist. Het is van belang dat u daarbij rekening houdt met het e-mail adres waarvoor u zich wilt afmelden. Dit kunt u achterhalen door bij de toegezonden eMailing te kijken aan welk adres het was geadresseerd (open bestand/eigenschappen).

Het best bent u af door gebruik te maken van een faciliteit op onze website (www.doge.nl/emails.html).

Voor afmelding bij HCCnet moet u uw HCC ledenpas bij de hand houden. Bij "gebruiker" vult u uw lidnummer in (inclusief de "voorloop-nullen") en bij "wachtwoord" vult u uw HCC-code in (voorheen werd dit de "pincode" genoemd). Bij HCCnet meldt u zich altijd af voor uw .....@hccnet.nl adres.

Voor afmelding bij onze maillist moet u het e-mail adres dat u wilt afmelden invullen. U krijgt op dit e-mail adres een bevestiging per e-mail, zodat u kunt controleren of het goed is gegaan.

Iedereen kan zich op bovenstaande wijze -zowel bij HCCnet als bij onze maillist- aanmelden. Ook niet-leden kunnen gratis van de eMailing service gebruik maken.

Voor de "die-hards" en gevorderden die zich per e-mail in plaats van via onze website willen aan- of afmelden: stuur een e-mail aan lijstbeheer@windos.doge.nl en zet in het bericht de enige tekst (liefst plain ASCII, dus geen HTML) subscribe emailing respectievelijk unsubstribe emailing. En daarbij houdt u ook rekening met het adres dat u als afzender gebruikt.

terug

VraagBaak en DOSBox maillist

Sinds enige tijd zijn bij WinDOS/ twee maillists beschikbaar: VraagBaak en DOSBox. Een maillist lijkt wel wat op een nieuwsgroep, maar heeft een meer besloten karakter: alleen als u zich opgeeft, krijgt u de berichten. Die worden dan automatisch per e-mail aan u toegezonden.

VraagBaak is alleen aan te sluiten als u DOSgg lid bent. De meeste WinDOS/ vrijwilligers die u per e-mail of telefoon om raad kunt vragen doen in de VraagBaak maillist mee. De VraagBaak maillist wordt "gemodereerd". Dat wil zeggen dat tevoren door een moderator wordt bekeken of een bericht past voor ruime verspreiding in de VraagBaak maillist. Alleen serieuze vragen en antwoorden worden toegelaten. Iedereen kan hierop natuurlijk inhaken met aanvullende vragen of suggesties. Bijlagen zijn in de Vraagaak maillist niet toegestaan.

DOSBox is voor iedereen aan te sluiten en geldt als "ontmoetingspunt" vooral voor DOSgg leden. Maar ook andere HCC leden of niet-leden zijn daar van harte welkom. Het onderwerp van de discussie is volmaakt vrij, zolang u zich maar aan de regels van wet en fatsoen houdt. De DOSBox maillist is daarom niet gemodereerd. Houdt daar wel rekening mee! Een eenmaal verstuurd bericht zal zonder pardon door iedere abonnee ontvangen worden. Wel geldt een praktische restrictie: een bericht (met eventuele bijlage) mag niet meer dan 50 kilobyte groot zijn. Ook hier geldt voor de gevorderden en die-hards als alternatief: stuur een e-mail aan lijstbeheer@windos.doge.nl met als enige regel in het bericht: subscribe vraagbaak of subscribe dosbox. Voor afmelden geldt weer de toverspreuk unsubscribe.

terug

10 februari: WinDOS/ dag in De Bilt (zie ook SoftwareBus)

Zoals u weet organiseert de DOSgg 3x per jaar op een zaterdag een bijeenkomst voor leden in De Bilt. De volgende WinDOS/ag is op 10 februari. Staat dat al in uw agenda? Ook de HCC P2000-gg en HCC Postzegel-gg zijn in 2001 vaste gasten op deze bijeenkomsten.

Tijdens deze WinDOS/ dagen worden altijd een aantal lezingen gepresenteerd, zijn er demonstraties en workshops, de WinDOS/ PlatForms en VraagBaak zijn aanwezig om uw kennis te verrijken of problemen op te lossen, u hebt er contact met "soortgenoten" en er zijn altijd een aantal bedrijven met interessante aanbiedingen.

De lezingen voor 10 februari zijn bijzonder interessant en actueel: Videobewerking, Thuisserver, Partities maken-een fluitje van een cent en een presentatie van de firma Logic. De zaal is open van 10 tot 16 uur. U kunt komen en gaan wanneer u wilt.

Het complete programma wordt afgedrukt in ons periodiek SoftwareBus (6x per jaar en het kost slechts f. 35 inclusief CDROM!), Computer!Totaal van februari en het wordt bekend gemaakt op onze website (www.doge.nl).

U ontvangt van tevoren ook nog een eMailing hierover met tevens een preview van de volgende SoftwareBus.

terug

Aanmelding leden en abonnees SoftwareBus

U kunt zich aanmelden op de WinDOS/ website. Maar natuurlijk ook per e-mail door onderstaan formulier in te vullen.

terug

Tenslotte

De WinDOS/ eMailings krijgt u als DOSgg-lid van tijd tot tijd automatisch toegestuurd. Doe dus niets. Vrienden en kennissen kunnen deze ook gratis krijgen door zich aan te melden op www.doge.nl/emails.html Als u geen prijs (meer) stelt op deze eMailings kunt u zich hier ook afmelden. Krijgt u meerdere eMailings? Lastig! Maar ook dit is oplosbaar, zie hierboven.

  • U hebt suggesties of opmerkingen?
  • Misschien overweegt u om toe te treden tot het WinDOS/ kader?
  • Stuur dan een e-mail bericht aan voorz@doge.nl

terug

 

Henk van Andel
Voorzitter HCC DOS gebruikersgroep

Aanmelding lidmaatschap DOSgg en/of abonnement op SoftwareBus.

De als noodzakelijk gemarkeerde rubrieken en/of velden moet u invullen, anders wordt het formulier niet verwerkt door de server. De overige gegevens zijn optioneel. Als u MS-Outlook of Outlook Express gebruikt, vul dan het formulier NIET in vanuit het voorbeeldvenster maar open eerst het bericht.

1. Maak uw keuze: (Noodzakelijk)
Ik geef mij op als DOSgg-lid. (Gratis indien eerste gebruikersgroep. Anders FL 5,- per jaar.)
Ik ben reeds DOSgg-lid en wil nu ook een abonnement op SoftwareBus. (FL 35,- per jaar.)
Ik geef mij op als DOSgg-lid. (Gratis indien eerste gebruikersgroep. Anders FL 5,- per jaar.)
Ik wil tevens een abonnement op SoftwareBus. (FL 35,- per jaar)

2. Deze rubriek alleen en volledig invullen indien u hierboven hebt aangegeven dat u (ook) een abonnement op SoftwareBus wilt.
Ik machtig hiermee de DOS Gebruikersgroep tot wederopzegging het abonnementsgeld voor SoftWareBus van mijn navolgend rekeningnummer af te schrijven:
Bank/gironummer:
Ten name van:

3. Uw gegevens: (Noodzakelijk)
E-mail naam of alias:
E-mail adres: (Noodzakelijk)
Voorletters en naam: (Noodzakelijk)
Straat en huisnummer: (Noodzakelijk)
Postcode: (Noodzakelijk)
Woonplaats: (Noodzakelijk)
Telefoon:
HCC Lidnummer: (Noodzakelijk)

Ik wil mij tevens aanmelden voor een gratis internetaccount op HCCNET.

terug