dosgg website eMailing 2001-02
Een gratis service voor leden van de
HCC DOS gebruikersgroep


  1. Volgende SoftwareBus met CDROM
  2. Dynamisch HTML deel 4
  3. Java 8: RSIalert
  4. Linux (niet voor gevorderden)
  5. Gratis CDROM: SoftwareHits
  6. If a packet hits a pocket ........
  7. 10 feb: WinDOS/ dag en SoftwareBus
  8. Aanmelding leden/abonnees
  9. Tenslotte
Zet vast in uw agenda:
za. 10 februari: WinDOS/ dag De Bilt
De volgende eMailing verschijnt over een week met het dag-programma
Snel navigeren: klik op onderwerpen hiernaast

WinDOS/ magazine met gratis CDROM over enkele dagen in uw bus

Dat wil zeggen, als u al een abonnement hebt, zoals zovele leden van de DOSgg.

SoftwareBus is een magazine van ca 55 pagina's dat 6x per jaar verschijnt. Hierin staan interessante artikelen in begrijpelijke taal over programma's, programmeren, en nog veel meer over het gebruik van uw PC. Ook staat daarin altijd nieuws over de activiteiten van de DOSgg. Hieronder vindt u een greep uit de inhoud van het volgende nummer dat over enkele dagen verschijnt.

Elke SoftwareBus wordt vergezeld van een gratis CDROM, genaamd SoftwareHits. Als u telkens de laatste software in huis wilt hebben, dan is dit de gemakkelijkste en de goedkoopste manier. De software is altijd up-to-date en wordt zorgvuldig uitgezocht door de WinDOS/ software redacteuren. Een groot deel daarvan is voorzien van een Nederlandse beschrijving. Een unieke WinDOS/ service!

DOSgg leden betalen voor al dat moois slechts 35 gulden per jaar.
U kunt zich aanmelden op de WinDOS/ website.
Maar natuurlijk ook per e-mail door onderstaand formulier in te vullen.

terug


Dynamisch HTML, deel 4

Ruud Uphoff vervolgt zijn serie over DHTML. Deze keer is het hoofd-thema CGI. O ja, u weet nog niet wat dat is? CGI staat voor Common Gateway Interface. Ruud legt u uit wat dat betekent. En daarna bent u vast een expert in het maken van formulieren op uw homepage.

Lees dus het artikel van Ruud, claim uw ruimte voor een homepage bij uw provider en verbijster uw familie en vrienden met uw professionele homepage.

En als dat nog niet genoeg is, leg dan aan uw 'naasten' uit hoe het formulier onderaan deze eMailing werkt. In ieder geval zult u alom eerbied oogsten voor uw kennis van DHTML.

Aha, u bent nog niet helemaal bevredigd en wilt na het lezen van het artikel van Ruud nog meer weten? Dat hoopte Ruud kennelijk al, want hij geeft u in het artikel tot besluit een aantal aanwijzingen om op internet uw kennis verder te vergroten.

terug


Java 8: RSIalert, - Display (1) en runnen en compileren

Eerlijk gezegd vind ik deze titel wat cryptisch. Maar dat is mijn eigen schuld, dan had ik maar de serie over Java van Coen Schalkwijk moeten volgen. Hij is al toe aan zijn achtste aflevering.

Na het lezen en nog eens lezen van zijn artikel kunt u aan de slag met uw homepage. U kunt er een lichtkrant op maken. Mijn eerste kennismaking met een lichtkrant was wat eenvoudiger: de lopende gloeilampen op de gevel van Hotel Smits aan het Vredenburg in Utrecht.

Bij het lezen van het artikel kwam bij mij een herinnering op aan een situatie die ik meemaakte in Oost Europa. Een bedrijf dreigde aan te grote kosten ten onder te gaan. Dus het advies was: reorganiseren. Bij de lunch in het bedrijfsrestaurant vroeg een van de managers me: waar haalde u zo snel al die cijfers vandaan? Ik had geen zin om het echte antwoord te geven. Maar de soep die werd geserveerd had een soort vermicelli in de vorm van cijfers en letters. Dus gaf ik als antwoord: in de soep!

Maar laat u zich niet misleiden door de cijfers. U als Java programmeur weet gelukkig wel beter. U kunt straks ervoor zorgen dat ik een lichtkrant vanuit mijn luie stoel op internet kan volgen. Nou ja, er is nog een klein probleempje: mijn vrouw heeft de computer uit de huiskamer verbannen, dus zit ik weer internet te kijken op een bureaustoeltje in mijn werkkamer. Wanneer wordt ook de PC "Salon-fähig"?

terug


Linux (niet voor gevorderden)

De echte computeraar weet al lang dat Windows uitgediend heeft en Linux een veel beter alternatief biedt, en dat nog gratis ook. De auteur (Johan van Helden, van het WinDOS/ Linux PlatForm) maakt er geen geheim van geen fan van Windows te zijn. Een bekend fenomeen van Linux "afficionados".

Maar ja, niet iedereen is in die zin een "echte computeraar" en de "gebruikers" van PC's zijn nu juist ge-interesseerd in toepassingen die onder Windows uitstekend zijn op te starten.

Maar als WinDOS/ser kunt u toch niet helemaal om Linux heen, want dan loopt u het risico dat iemand bij u thuis u de loef gaat afsteken. Dat nooit! Dus lees het artikel over Linux gerust, want er wordt niet verwacht dat u al een Linux-gevorderde bent.

Houdt er rekening mee dat u het risico loopt om na het lezen van het artikel WEL voor een gevorderde aangezien te worden! Dan is er geen weg meer terug, want ook in het PC tijdperk geldt: noblesse oblige. Maar veel van het artikel gaat over internet, dus u kunt al snel uw vrienden imponeren door internet onder Linux te tonen.

terug


Gratis CDROM: SoftwareHits

Elke poging om in het kort iets te bvertellen over de inhoud van de nieuwe SoftwareHits is eigenlijk al bij voorbaat mislukt. Hoe in vredes naam kun je van een volle CDROM in een paar woorden de inhoud vertellen?

Laat ik toch wat vertellen. In de "service" afdeling deze keer de nieuwste Netscape versie 6. Voor de tegenpool Microsoft Explorer 5.5 is er de update Servicepack 1. Maar u wilt toch wat anders dan de buren? Neem dan Opera, de nieuwste versie staat op de CDROM.

Internet houdt natuurlijk niet op bij surfen op het WorldWaitWeb. Dus hebben we ook een mailserver en een ftp server opgenomen, deze keer van ArgoSoft. U wilt toch bij Microsoft blijven? Kijk dan eens naar de uitbreidingen ...... eh, pardon, ik bedoel .... extensies .... voor Frontpage.

U doet aan tekstverwerking? Kijk dan eens naar de UltraEdit suite die op de CDROM staat, inclusief Nederlandse spellingcontrole. Of gebruikt u WordPerfect? Wij hebben voor u ServicePack 3 opgenomen, want downloaden vanaf internet is haast ondoenlijk.

O ja, u internet veel? Dan klagen uw familie en vrienden vast: we hebben gebeld maar je was altoos in gesprek... Daar hebben we nu een oplossing voor. Het programma VoicMail schakelt telkens voor het internetten de KPN voicemail in. Maar je moet er natuurlijk wel voor zorgen zelf terug te bellen voordat de huisgenoten in de gaten hebben dat oma of de vriendin van je vrouw belde.

Hebt u ook zo de pest aan al die Engelse termen in computerland en op de televisie? Terecht! Daarom hebben we Babylon opgenomen. Een vertaal-woordenboek en nog veel meer. Het woordenboek kan ook nog praten, naar wens met een vrouwen- of een mannenstem. Daar is vast uw smaak bij.

Anti-virus. Natuurlijk denkt u positief en bent u verre van "anti". Maar voor virussen -de medici praten liever over viri- moet toch echt een uitzondering gemaakt worden. Daarom vindt u elke twee maanden weer nieuwe anti-virus priogramma's en de nieuwste "signatures" voor de gangbare programma's op SoftwareHits.

Wat er nog meer op SoftwareHits staat? Ik zei al: da's echt te veel om hier op te noemen. Maar toch wil ik nog even de 'kroonkeuze' van onze software redactie vermelden. Software met een Nederlandse beschrijving. Zoals" Banana splitter (het blijkt over bestanden tegaan in plaats van bananen, jammer), Hot keyboard (niks heet, maar wel: keyboard macro's), Glucometer (voor diabetici, we hopen dat u niets aan dit programma hebt), B-Jigsaw (maak uw eigen legpuzzle).

Wat ik niet mag vergeten is het programma Glimp. Het heeft (haast) dezelfde functionaliteit als het heel dure Photoshop, is gratis en kost niets, is bekend uit de Linux wereld maar nu ook voor Windows.

terug


If a packet hits a pocket on a socket on a port......

U als ontwikkeld mens herkende in de bovenstaande titel atuurlijk onmiddellijk een stuk poezie van Nobelprijs formaat. Zo nee, lees dan verder in de komende SoftwareBus.

Als u hierin niet direct de poezie herkent, dan vindt u misschien toch een aantal wijze raadgevingen in dit "gedicht". Alhoewel, bij mij rezen toch enige twijfels bij het lezen van de laatste zin: " Quickly turn off your computer and be sure to tell your mom".

U als lid van de DOSgg hoeft bij het lezen van dit soort fatalistische proza (poezie?) natuurlijk niet bij de pakken neer te zitten. Moeder weet waarschijnlijk op het gebied van computers geen raad. Maar de WinDOS/ VraagBaak staat voor u klaar. De telefoonnummers van die (vrijwillige) deskundigen staan in SoftwareBus. U kunt geen moment langer wachten? Kijk dan op www.doge.nl.

Overweeg ook eens een (gratis) abonnement op de VraagBaak maillist. Aanmelden door een mailtje aan: lijstbeheer@windos.doge.nl met als (enige) tekst: "subscribe vraagbaak".

U ziet, daar is geen woord Frans bij. Maar u kunt ook gebruik maken van een nog eenvoudiger methode: www.doge.nl links onderaan klikken op dit plaatje:

terug


10 februari: WinDOS/ dag in De Bilt  -  zie ook de volgende eMailing

Zoals u weet organiseert de DOSgg 3x per jaar op een zaterdag een bijeenkomst voor leden in De Bilt. De volgende WinDOS/dag is op 10 februari. Staat dat al in uw agenda? Ook de HCC P2000-gg en HCC Postzegel-gg zijn in 2001 vaste gasten op deze bijeenkomsten.

Tijdens deze WinDOS/ dagen wordt altijd een aantal lezingen gepresenteerd, zijn er demonstraties en workshops, de WinDOS/ PlatForms en VraagBaak zijn aanwezig om uw kennis te verrijken of problemen op te lossen, u hebt er contact met "soortgenoten" en er zijn altijd een aantal bedrijven met interessante aanbiedingen.

De lezingen voor 10 februari zijn bijzonder interessant en actueel: Videobewerking, Thuisserver, Partities maken-een fluitje van een cent en een presentatie van de firma Logic. De zaal is open van 10 tot 16 uur. U kunt komen en gaan wanneer u wilt.

Het complete programma wordt afgedrukt in ons periodiek SoftwareBus (6x per jaar en het kost slechts f. 35 inclusief CDROM!), Computer!Totaal van februari en het wordt bekend gemaakt op onze website (www.doge.nl).

U ontvangt van tevoren ook nog een eMailing hierover met tevens een preview van de volgende SoftwareBus.

terug

 

Aanmelding leden en abonnees SoftwareBus

U kunt zich aanmelden op de WinDOS/ website. Maar natuurlijk ook per e-mail door onderstaan formulier in te vullen.

terug

Tenslotte.

De WinDOS/ eMailings krijgt u als DOSgg-lid van tijd tot tijd automatisch toegestuurd. Doe dus niets. Vrienden en kennissen kunnen deze ook gratis krijgen door zich aan te melden op www.doge.nl/emails.html Als u geen prijs (meer) stelt op deze eMailings kunt u zich hier ook afmelden. Krijgt u meerdere eMailings? Lastig! Maar ook dit is oplosbaar, meldt u dan af voor de "overbodige" e-mail adres(sen), zie hierboven.

  • U hebt suggesties of opmerkingen?
  • Misschien overweegt u om toe te treden tot het WinDOS/ kader?
  • Stuur dan een e-mail bericht aan voorz@doge.nl

terug

 

Henk van Andel
Voorzitter HCC DOS gebruikersgroep

 

Aanmelding lidmaatschap DOSgg en/of abonnement op SoftwareBus.

De als noodzakelijk gemarkeerde rubrieken en/of velden moet u invullen, anders wordt het formulier niet verwerkt door de server. De overige gegevens zijn optioneel. Als u MS-Outlook of Outlook Express gebruikt, vul dan het formulier NIET in vanuit het voorbeeldvenster maar open eerst het bericht.

1. Maak uw keuze: (Noodzakelijk)
Ik geef mij op als DOSgg-lid. (Gratis indien eerste gebruikersgroep. Anders FL 5,- per jaar.)
Ik ben reeds DOSgg-lid en wil nu ook een abonnement op SoftwareBus. (FL 35,- per jaar.)
Ik geef mij op als DOSgg-lid. (Gratis indien eerste gebruikersgroep. Anders FL 5,- per jaar.)
Ik wil tevens een abonnement op SoftwareBus. (FL 35,- per jaar)

2. Deze rubriek alleen en volledig invullen indien u hierboven hebt aangegeven dat u (ook) een abonnement op SoftwareBus wilt.
Ik machtig hiermee de DOS Gebruikersgroep tot wederopzegging het abonnementsgeld voor SoftWareBus van mijn navolgend rekeningnummer af te schrijven:
Bank/gironummer:
Ten name van:

3. Uw gegevens: (Noodzakelijk)
E-mail naam of alias:
E-mail adres: (Noodzakelijk)
Voorletters en naam: (Noodzakelijk)
Straat en huisnummer: (Noodzakelijk)
Postcode: (Noodzakelijk)
Woonplaats: (Noodzakelijk)
Telefoon:
HCC Lidnummer: (Noodzakelijk)

Ik wil mij tevens aanmelden voor een gratis internetaccount op HCCNET.

terug