eMailing 2001-03
Een gratis service voor leden van de
HCC DOS gebruikersgroep

In eMailing 2001-03 vindt u de volgende onderwerpen:

  1. WinDOS/ gebruikersdag 10 februari in De Bilt
  2. Nieuw: car-pooling
  3. Lezingen
  4. Grote zaal: demonstraties
  5. Info/VraagBaak stand
  6. WinDOS/ orkest? Speel mee!
  7. SoftwareBus en SoftwareHits
  8. Gratis, gratis, gratis....
  9. Tenslotte......
Kom zaterdag 10 februari naar De Bilt
Nieuw: car-poolen
Snel navigeren: klik op onderwerpen hiernaas
t


WinDOS/ gebruikersdag 10 februari in De Bilt


Op 10 februari organiseert de HCC-DOS gebruikergroep weer een WinDOS/ gebruikersdag. Mis deze niet, want anders moet u wachten tot de volgende gelegenheid op 21 april. Alle DOSgg-leden en introducés zijn welkom. De gebruikersdag wordt samen met de HCC-P2000-gg en de HCC-Postzegel-gg georganiseerd. Leden van deze zustergroeperingen zijn uiteraard ook van harte welkom.

De gebruikersdag vindt zoals altijd plaats in het HF Witte Centrum, Henri Dunantplein 4 in De Bilt. Voor een routebeschrijving en advies voor openbaar vervoer verwijzen wij naar de WinDOS/ site.

De zaal gaat om 10.00 uur open en om 16.00 uur wordt alles weer ingepakt.

Gedurende de dag worden een aantal interessante lezingen aangeboden: Video-bewerking, Thuis-server, Partities maken en HP scanners.

In de "grote zaal" vinden doorlopend een aantal demonstraties plaats: Web-pagina's maken, Web-cam, Geluid op CDROM, Windows (van 3.1 tot 98 ME), Linux, VMWare, Netwerk thuis, Video-bewerking, Games, L&H spraakmakers.

Er kan ook muziek gemaakt worden, dus het wordt vast een levendige dag.

Kijk voor de allerlaatste info op de nieuwspagina van www.doge.nl

terug

 

Nieuw: car-pooling


Ja, we weten het. De Bilt ligt wel centraal in het land, maar per openbaar vervoer is het niet echt ideaal. Per auto is De Bilt prima bereikbaar, maar al eerder ontstonden door de grote toeloop parkeerproblemen. En .... u wilt het milieu besparen, of anders in ieder geval uw portemonnee.

Vanuit de leden is de vraag gekomen naar car-pooling. En daar is met behulp van uw computerhobby prima wat aan te doen. Op onze web-site is een pagina gemaakt voor de aspirant car-poolers. Vraag en aanbod kan elkaar daar ontmoeten. Het "zaken doen" wordt aan u zelf overgelaten, inclusief eventuele afspraken over de verdeling van kosten. Zodra er zaken zijn gedaan verwijdert u uzelf uit het systeem.

Kijk snel even op www.doge.nl/carpool.html Daar krijgt u ook de nodige uitleg.

terug

 

Lezingen

Het programma voor de lezingen-zaal is als volgt:


10.30 uur: Videobewerking, door Ton van Doorn.
Met enige trots presenteren wij u de tweede lezing over Videobewerking. Met trots, want de belangstelling voor de eerste lezing was zo overweldigend groot, dat een vervolg niet kon uitblijven. De tweede lezing is dus een vervolg op de eerste; maar als u de eerste lezing gemist hebt, kunt u naadloos een stoel bijschuiven; de onderwerpen zijn niet eerder behandeld.

11.30 uur:  HP scanners.
Deze lezing is op het laatste moment ingelast. De lezing gaat over de allerlaatste door HP uitgebrachte scanners. Blijf onze website scannen voor meer informatie.

NB: De eerder onder voorbehoud aangekondigde lezing over Logitech producten gaat deze keer niet door.

13.30 uur:  Thuisserver, door Marcel Stienstra.
Het installeren van een server thuis vergt toch enige kennis. Vandaag zal Marcel Stienstra de bezoekers/luisteraars laten zien hoe je een veilige ‘thuisserver’ kunt bouwen met alles er op en er aan.

14.30 uur: Partities maken, door Nico ten Brink.
Was het vroeger partitioneren een verplichting omdat MS-DOS grote harde schijven niet ondersteunde, tegenwoordig wordt de harde schijf opgedeeld om andere redenen. Partities maken van je HD betekend(e) altijd gegevensverlies en je moest alles vanaf het begin weer installeren. Tegenwoordig is dat niet meer nodig en kan het een fluitje van een cent zijn. Hoe dat gaat? Na de lezing weet u meer.

terug

 

Demonstraties in de grote zaal
Gedurende de gehele dag worden in de "grote zaal" demonstraties gegeven.

Webpagina maken.
Een veel gevraagd onderwerp. Tijdens de HCC-dagen kreeg Cees Jacobs niet de gelegenheid niet om even de benen te strekken. Maar hij is weer "recovered". Vandaag is Cees weer aanwezig om face to face uitleg te geven over het maken van een webpagina.

Webcam.
Bij een telefoongesprek met iemand aan de andere kant van de wereld moet je rekening houden met vertraging van een paar seconden, op het nieuwsjournaal is bij commentaar uit de VS duidelijk dat de ander staat te wachten. Bij een telefoongesprek via de computer is dit ook het geval en bij het gebruik van een webcam wordt dit alleen maar lastiger. Op de gebruikersdag hebben we twee systemen met een webcam. Probeer het eens uit.

Geluid branden op CD-ROM.
Max van Hattem was tijdens de HCCdagen niet van zijn stoel te branden. Dat wil zeggen: hij kreeg de gelegenheid niet. Toen hij toch even de beurs opzocht, stonden tientallen mensen op zijn terugkeer te wachten. Over belangstelling had Max niet te klagen. Een reden genoeg om het branden op herhaling te vragen.

Windows (van 3.x tot 98 ME tot 2000)
Windows 3.xx gebruikers zal geen groeiende groep worden, maar er zijn genoeg mensen over die dit systeem (nog?) niet de rug willen toekeren. Florus Vogelaar en Johan Verkley staan hier paraat.  Ook voor de overige Windows(95, 98, ME, NT en 2000) kunt u terecht bij Florus, maar ook bij Bas van Dijk en Bas Haar.

Linux Installation Party.
De belangstelling voor Linux blijft maar stijgen. Toch gaat er wel eens iets mis met de installatie van dit systeem. Neem uw eigen systeem mee en wij helpen u graag verder. Ook onze eigen Linux-VraagBaak is vandaag aanwezig.

Vmware.
Het blijft erg aantrekkelijk om zonder te booten naar een ander systeem te gaan. Zonder booten wisselen van besturingssysteem, van Windows 98 naar Linux of omgekeerd. Vmware is een Sharewareprogramma.

Netwerk thuis.
Twee computers via een hub of m.b.v. een kruiskabeltje aan elkaar gekoppeld. Hoe dat allemaal geïnstalleerd moet worden kunt u persoonlijk constateren en vragen.

Videobewerking.
Meteen na de lezing wordt de videodemo in de zaal opgebouwd. Even geduld is nodig, maar daarna zal Ton van Doorn u graag alles over videobewerking laten zien.

Adobe is uitgekomen met een beta versie van Premiere 6.0. Deze beta versie is officieel (nog) niet beschikbaar, maar wel verkrijgbaar. Op de gebruikersdag zal deze beta versie getoond worden met een van de goedkoopste firewire kaarten die beschikbaar is, dit is de kaart van Dynalink. Naar verwachting kan de beta ook getoond worden met een Pinnacle DV500 kaart.

Games.
In deze hoek kunt u terecht voor een spelletje, maar ook voor eventuele installatievragen. Niet alle spelletjes kunnen direct gespeeld worden; enige deskundigheid is soms nodig.

L&H Spraakmakers.
Ondanks de vervelende berichten over de firma L&H, blijft het produkt van L&H spraakmakend. In de grote zaal kunt u weer geïnformeerd worden over alles wat met spraak en computers te maken heeft.

terug

 

Info/VraagBaak stand

Als u de grote zaal binnen komt, dan komt u eerst langs onze Info/VraagBaak stand. Een aantal vriendelijke en begrijpende WinDOS/sers zullen u graag "opvangen" en vragen beantwoorden.

Maar ja, een mens weet natuurlijk niet alles. En tijdens de gehele dag zullen -vooral bij de diverse demonstraties- een aantal van de WinDOS/ VraagBaak medewerkers aanwezig zijn. Als u de juiste man niet kunt vinden, ga dan gerust even vragen bij de Info/VraagBaak balie. Daar kunt u met de juiste persoon in contact gebracht worden.

Zo'n gebruikersdag is natuurlijk een prima gelegenheid om met de VraagBaak medewerkers persoonlijk contact te maken. Maar DOSgg leden kunnen altijd van hun diensten gebruik maken per e-mail, telefoon (kijk op www.doge.nl/helpdesk.html) of door een gratis abonnement op de VraagBaak Maillist

terug

 

WinDOS/ orkest? Speel mee!

Meer dan één regel mogen wij van onze muzikant niet schrijven. Maar wie op de HCC-dagen bij de DOSgg stand aanwezig was, kon genieten van de solo's van onze musicus Chris Laarman en het duet met o.a. de voorzitter van de HCC, Hans Oey. Het is zelden eerder voorgekomen dat HCC en DOSgg zo perfect en harmonieus met elkaar klonken! Waar muziek al niet goed voor is.

Goed voorbeeld doet goed volgen. Op 10 februari is iedereen is welkom met zijn/haar elektronische muziekinstrument. Het is een kwestie van inpluggen en spelen maar.

terug

 

SoftwareBus en SoftwareHits
De nieuwe SofwareBus hebt u de afgelopen week ontvangen, als u tenminste een abonnement hebt. Een greep uit de inhoud:
  • Dynamisch HTML (deel 4)
  • RSI-alert
  • Linux (niet voor gevorderden)
  • If a packet hits a pocket on a socket on a port.....
  • Etcetera.

Elke SoftwareBus gaat vergezeld van een gratis en propvolle CDROM met de nieuwste software.

SoftwareBus en SoftwareHits verschijnt 6x per jaar. DOSgg leden betalen hiervoor slechts FL. 35,- U kunt u aanmelden door het formulier hieronder in te vullen en in te sturen (of door het op www.doge.nl in te vullen).

terug

 

Gratis, gratis, gratis....

Bij de DOSgg gaat niet alleen de zon voor niets op. Leden hebben vele voordelen, gratis en voor niets. Om preciezer te zijn: voor een contributie van FL. 5 per jaar. Maar dat is al inbegrepen in de HCC contributie, want HCC-leden mogen daarvoor gratis lid worden van een gebruikersgroep.

Ook op 10 februari hebben we weer wat verrassingen:

  • Degenen die geen gelegenheid hadden om in november ons op te zoeken op de HCCdagen hebben nu de laatste kans om hun gratis CDROM 2001-EXTRA op te halen.
  • Voor degenen die kennis willen maken met SoftwareBus en/of SoftwareHits hebben wij een beperkte voorraad van de recent verschenen exemplaren.

Dit alles is verkrijgbaar bij de Info/VraagBaak balie en uiteraard: zolang de voorraad strekt!

terug

 

Tenslotte

De WinDOS/ eMailings krijgt u als DOSgg-lid van tijd tot tijd automatisch toegestuurd. Doe dus niets. Vrienden en kennissen kunnen deze ook gratis krijgen door zich aan te melden op www.doge.nl/emails.html

Als u geen prijs (meer) stelt op deze eMailings kunt u zich hier ook afmelden. Krijgt u meerdere eMailings? Lastig! Maar ook dit is oplosbaar, meldt u dan af voor de "overbodige" e-mail adres(sen) op boven genoemd webadres.

  • U hebt suggesties of opmerkingen?
  • Misschien overweegt u om toe te treden tot het WinDOS/ kader?
  • Stuur dan een e-mail bericht aan voorz@doge.nl

terug

 


Henk van Andel
Voorzitter HCC-DOS gebruikersgroep.


 

Aanmelding lidmaatschap DOSgg en/of abonnement op SoftwareBus.

De als noodzakelijk gemarkeerde rubrieken en/of velden moet u invullen, anders wordt het formulier niet verwerkt door de server. De overige gegevens zijn optioneel. Als u MS-Outlook of Outlook Express gebruikt, vul dan het formulier NIET in vanuit het voorbeeldvenster maar open eerst het bericht.

 1. Maak uw keuze: (Noodzakelijk)
Ik geef mij op als DOSgg-lid. (Gratis indien eerste gebruikersgroep. Anders FL 5,- per jaar.)
Ik ben reeds DOSgg-lid en wil nu ook een abonnement op SoftwareBus. (FL 35,- per jaar.)
Ik geef mij op als DOSgg-lid. (Gratis indien eerste gebruikersgroep. Anders FL 5,- per jaar.)
Ik wil tevens een abonnement op SoftwareBus. (FL 35,- per jaar)

 2. Deze rubriek alleen en volledig invullen indien u hierboven hebt aangegeven dat u (ook) een abonnement op SoftwareBus wilt.
Ik machtig hiermee de DOS Gebruikersgroep tot wederopzegging het abonnementsgeld voor SoftWareBus van mijn navolgend rekeningnummer af te schrijven:
Bank/gironummer:
Ten name van:

 3. Uw gegevens: (Noodzakelijk)
E-mail naam of alias:
E-mail adres: (Noodzakelijk)
Voorletters en naam: (Noodzakelijk)
Straat en huisnummer: (Noodzakelijk)
Postcode: (Noodzakelijk)
Woonplaats: (Noodzakelijk)
  Telefoon:
HCC Lidnummer: (Noodzakelijk)

Ik wil mij tevens aanmelden voor een gratis internetaccount op HCCNET.

 

 

terug