eMailing 2001-04
Een gratis service voor leden van de
HCC DOS gebruikersgroep

 
  1. Volgende SoftwareBus met CDROM
  2. Je Thuis-LANd op Internet
  3. Java 9: Compileren en uitvoeren 
  4. Coen Commentaar 
  5. Gratis CDROM: SoftwareHits 
  6. Algemene Ledenvergadering 
  7. 21 april: WinDOS/ dag en ALV 
  8. Aanmelding leden/abonnees 
  9. Tenslotte

Zet vast in uw agenda:
za. 21 april: WinDOS/ dag De Bilt
De volgende eMailing verschijnt over een week met het dag-programma
Snel navigeren: klik op onderwerpen hiernaast

WinDOS/ magazine met gratis CDROM over enkele dagen in uw bus

Bij de abonnees van de SoftwareBus valt over enkele dagen weer een nummer op de mat. Inclusief een nieuwe SoftwareHits CDROM.

SoftwareBus is het magazine van de DOSgg. Het verschijnt 6x per jaar en telt ca 55 pagina's. Er staan altijd interesssante artikelen in over het gebruik van uw PC. En in begrijpelijke taal. Ook worden de activiteiten van de DOSgg in SoftwareBus uitgebreid gepubliceerd.

SoftwareHits is een CDROM welke gratis bij de SoftwareBus wordt gevoegd. Alleen al door de up-to-date versies van virusprogramma's en de updates van een aantal populaire computer programma's is alleen deze CDROM het abonnement voor SoftwareBus meer dan waard. Maar daarnaast vind u op SoftwareHits een aantal programma's rondom een thema en een aantal met een brede belangstelling onder computer hobbyisten. Alles wordt zorgvuldig geselecteerd door de WinDOS/ redacteuren. Veel programma's zijn voorzien van een Nederlandse beschrijving. Een unieke WinDOS/ service!

DOSgg leden betalen voor al dat moois slechts 35 gulden per jaar. En als de Algemene Leden Vergadering op 21 april akkoord gaat, wordt dat met ingang van 1 juli sterk gereduceerd. 

U kunt zich aanmelden op de WinDOS/ website, of per e-mail door onderstaand formulier in te vullen. 

Hieronder vindt u een greep uit de inhoud van het volgende nummer dat over enkele dagen verschijnt.

terug

 

Je Thuis-LANd op Internet

Erik de Ruijter begint zijn serie over een netwerk thuis. Alle begin is moeilijk, maar niet bij Erik. Hij begint met algemene achtergronden voor uw netwerk thuis. De helft van het werk zit in het aan de praat krijgen van wat gewone zaken zoals een peer-to-peer netwerk met Windows. Enkele netwerkkaartjes (van een paar tientjes, moderne PC's zijn er standaard al mee uitgerust) en wat verbindingsdraad zijn noodzakelijke componenten.

Ook komt aan de orde hoe e-mail thuuis gedeeld en toch uit elkaar gehouden kan worden. Laat er geen gras over groeien en verras uw partner op moederdag met haar eigen e-mail adres! Uphoff & Co helpen hierbij, zij hebben op web-papier het één en ander voor u klaarliggen op www.WinDOS.nl.

Als het allemaal lukt, stijgt u in ieder geval in de achting van uw partner. Maar wellicht wordt hij/zij ook enthousiast(er) over de computer. En u weet: een gedeelde hobby is een dubbele hobby!

En dan wilt u de volgende keer een stapje verder gaan. Rustig blijven, en het tweede deel van het verhaal van Erik afwachten, één SoftwareBus later. Daarin zal hij alle geheimen verklappen over het samen delen van Internetverbindingen. Hopelijk wekt een en ander uw interesse op en gaat u samen voldaan verder met de liefde voor PC & Co. Doe uw best, misschien mag dan voortaan de PC (nou ja, één van de werkstations van het huis-netwerk) in de huiskamer staan.

terug

 

Java 9: Compileren en uitvoeren

Het netwerk thuis is misschien voor u een piece of cake. Dan gaat u zich wellicht verder verdiepen in de taal Java. Coen Schalkwijk vervolgt zijn cursus met deel 9. Maar eerst legt hij uit dat zijn siteproject niet helemaal slaagde omdat bleek dat Internet Explorer niet geforceerd kan refreshen. Moeilijk? Ja, kijk, dan had u de cursus maar moeten volgen. Of ga terug naar het netwerk thuis.

Met behulp van JDK (Java Development Kit) die overigens inclusief documentatie op de bijgaande CDROM staat, wordt gedetailleerd uitgelegd hoe Java gecompileerd en uitgevoerd kan worden. Om het programmeren handiger te maken, kan ook gebruik worden gemaakt van speciale editors, die natuurlijk ook op de CDROM staan (oeps, van de vorige SoftwareBus, maar die gooit u toch niet weg?). 

terug

 

Coen Commentaar

Er zijn nu eenmaal mensen die altijd commentaar hebben. Bij WinDOS/ hebben we daar -onder andere- Coen Commentaar voor.

Coen vertelt deze keer dat hij een boek over de assembler programmeertaal van een vriend bemachtigde (hij zegt het niet zo, maar misschien heeft hij het geleend en moet hij het ooit nog terugbrengen). Nu zit hij in assembler te programmeren. En dat is in zekere zin modern, want de programmeurs van het eerste uur moesten de computer ook met nullen en enen voeren.

Hij laat gelijk al zien hoe je met 4 korte regeltjes programma-code sterretjes kunt laten zien. En de zin daarvan? Hij heeft gehoord dat de meeste virus-ellende ook in assembler is geschreven. Een uitdaging dus voor Coen! Maar hij belooft geen boosaardige viri te produceren. Wat een geluk, want daar staat Nederland op dit moment toch al bol van.


terug

 

Gratis CDROM: SoftwareHits

Het is echt onbegonnen werk om u een compleet overzicht te geven van de inhoud van de CDROM SoftwareHits. Nu wij zijn de beroerdste niet, op www.WinDOS.nl kunt u in een tekstbestand een volledig overzicht vinden.

Laat dit u niet weerhouden om de envelop snel open te maken en het schijfje in het laatje van uw CDROM drive te stoppen. Als uw instellingen van Windows "normaal" zijn, start de CDROM vervolgens automatisch op. Ik heb dat al gedaan en geef hieronder enkele "highlights". Wat dat zijn is natuurlijk erg persoonlijk, kijk dus ook zelf. 

In de vaste "service" rubriek vindt u weer de nieuwste ZIP & Co programma's. Ook de nieuwste (updates) voor anti-virus programma's, alleen voor het beruchte MKZ virus hebben wij geen oplossing (en helaas: niet wij alleen ... ). Och, u krijgt af en toe van vrienden een "Word" bestand en hebt MS-Word nog niet? Nee, niet in de verleiding komen, maar maak gebruik van de Word-viewers van SoftwareHits. Zo staan er nog veel meer nuttige updates en utilities op de CDROM, o.a. voor multi-media, CDR's branden, Internet, etc.

Het voorjaar is in de lucht en u krijgt vast een speelse bui. Maar als het daar te buiïg voor is, kunt u beter binnen blijven en het thema "Spel" op de CDROM afgrazen. Een brede selectie van zo'n 30 spelletjes kan u als het moet tot aan de vakantie van straat houden, maar u moet wel 21 april naar De Bilt komen!.

Voor de meer serieuzen onder u is er ook een verzameling van ca 100 serieuze programma's. Een aantal daarvan geeft een beschrijving die me aan de voorjaarsschoonmaak doet denken: drie programma's voor het opschonen van het systeem, Trojan horses verwijderen (MKZ?), vervuiling Internet opruimen, nou ja daar is natuurlijk geen beginnen aan.

Hmmmm.... ik moet even wat opbiechten. Er is ook een programma voor het opruimen van files. Aha, dacht ik, ik heb al genoeg in files gestaan, dus weg ermee. Spelfoutje, het programma ging niet over files, maar over fails. Ik heb Windows inmiddels opnieuw geïnstalleerd en moet zeggen dat deze schoonmaakbeurt het systeem duidelijk versneld heeft.

O ja, met FlashWiz kunt u een screensaver maken. Ik zeg het maar even, voor het geval u uw systeem voor de zomer in de motteballen doet.

terug

 

Algemene Ledenvergadering

Het hoort er zo bij. En u als lid hoort er ook bij. De jaarlijkse Algemene Leden Vergadering op 21 april van de DOS gebruikersgroep. 

De komende SoftwareBus gaat daar uitgebreid op in. Maar nog uitgebreider vindt u het op www.WinDOS.nl/vereniging.html. Tenminste, als u DOSgg lid bent, want anders geven wij u mooi geen toegang tot deze gegevens. 

Wij zullen u omstreeks 15 april nog aan deze vergadering herinneren per eMailing en de agenda toesturen.

terug

 

21 april: WinDOS/ dag in De Bilt  -  zie ook de volgende eMailing

Op zaterdag 21 april bent u weer welkom op de 2e WinDOS/dag van de DOSgg in De Bilt. Met als gasten de HCC P2000-gg, de HCC Postzegel-gg en deze keer ook de Palmclub en de Psion gebruikersvereniging.

Tijdens deze WinDOS/ dagen wordt altijd een aantal lezingen gepresenteerd, zijn er demonstraties en workshops, de WinDOS/ PlatForms en VraagBaak zijn aanwezig om uw kennis te verrijken of problemen op te lossen, u hebt er contact met "soortgenoten" en er zijn altijd een aantal bedrijven met interessante aanbiedingen.

Voor 21 april staan de volgende lezingen op het programma: Alles over BIOS, Zoeken op Internet en Office XP. In de grote zaal zijn een aantal demo's en workshops. De zaal is open van 10 tot 16 uur. U kunt komen en gaan wanneer u wilt.

Het complete programma staat al op onze website www.WinDos.nl. U ontvangt over ongeveer een week een emailing met het "voorlopig definitieve" programma. 

terug

 

Aanmelding leden en abonnees SoftwareBus

U kunt zich aanmelden op de WinDOS/ website. Maar natuurlijk ook per e-mail door onderstaan formulier in te vullen.

terug

 

Tenslotte.

De WinDOS/ eMailings krijgt u als DOSgg-lid van tijd tot tijd automatisch toegestuurd. Doe dus niets. Vrienden en kennissen kunnen deze ook gratis krijgen door zich aan te melden op www.windos.nl/emails.html Als u geen prijs (meer) stelt op deze eMailings kunt u zich hier ook afmelden. Krijgt u meerdere eMailings? Lastig! Maar ook dit is oplosbaar, meldt u dan af voor de "overbodige" e-mail adres(sen), zie hierboven.

  • U hebt suggesties of opmerkingen? 
  • Misschien overweegt u om toe te treden tot het WinDOS/ kader? 
  • Stuur dan een e-mail bericht aan voorz@doge.nl
terug

 

Henk van Andel
Voorzitter HCC DOS gebruikersgroep



 

Aanmelding lidmaatschap DOSgg en/of abonnement op SoftwareBus.
De als noodzakelijk gemarkeerde rubrieken en/of velden moet u invullen, anders wordt het formulier niet verwerkt door de server. De overige gegevens zijn optioneel. Als u MS-Outlook of Outlook Express gebruikt, vul dan het formulier NIET in vanuit het voorbeeldvenster maar open eerst het bericht.

1. Maak uw keuze: (Noodzakelijk)
Ik geef mij op als DOSgg-lid. (Gratis indien eerste gebruikersgroep. Anders FL 5,- per jaar.)
Ik ben reeds DOSgg-lid en wil nu ook een abonnement op SoftwareBus. (FL 35,- per jaar.)
Ik geef mij op als DOSgg-lid. (Gratis indien eerste gebruikersgroep. Anders FL 5,- per jaar.)
Ik wil tevens een abonnement op SoftwareBus. (FL 35,- per jaar)

2. Deze rubriek alleen en volledig invullen indien u hierboven hebt aangegeven dat u (ook) een abonnement op SoftwareBus wilt.
Ik machtig hiermee de DOS Gebruikersgroep tot wederopzegging het abonnementsgeld voor SoftWareBus van mijn navolgend rekeningnummer af te schrijven:
Bank/gironummer: 
Ten name van: 

3. Uw gegevens: (Noodzakelijk)
E-mail naam of alias: 
E-mail adres:  (Noodzakelijk)
Voorletters en naam:  (Noodzakelijk)
Straat en huisnummer:  (Noodzakelijk)
Postcode:  (Noodzakelijk)
Woonplaats:  (Noodzakelijk)
Telefoon: 
HCC Lidnummer:  (Noodzakelijk)

Ik wil mij tevens aanmelden voor een gratis internetaccount op HCCNET.

terug