eMailing 2001-05
Een gratis service voor leden van de
HCC DOS gebruikersgroep

In eMailing 2001-04 vindt u de volgende onderwerpen:

  1. WinDOS/ gebruikersdag 21 april in De Bilt
  2. Maak gebruik van carpooling
  3. Lezingen
  4. Grote zaal: demonstraties
  5. Info/VraagBaak stand
  6. Ledenvergadering DOSgg
  7. SoftwareBus en SoftwareHits
  8. Tenslotte......

Kom zaterdag 21 april naar De Bilt
Gratis koffie voor leden
Snel navigeren: klik op onderwerpen hiernaast
.

 

Landelijke WinDOS/ bijeenkomst 21 april in De Bilt.

U hebt 21 april toch al in uw agenda staan? Op die dag organiseert de HCC-DOS gebruikersgroep weer een WinDOS/ gebruikersdag. Alle DOSgg-leden en introducés zijn welkom. De gebruikersdag wordt samen met de HCC-P2000-gg en de HCC-Postzegel-gg georganiseerd. Leden van deze zustergroeperingen zijn uiteraard ook van harte welkom.

De gebruikersdag vindt zoals altijd plaats in het HF Witte Centrum, Henri Dunantplein 4 in De Bilt. Voor een routebeschrijving en advies voor openbaar vervoer verwijzen wij naar de WinDOS/ site. Kijk daar ook even voor het allerlaatste nieuws en eventuele wijzigingen.

De zaal gaat om 10.00 uur open en om 16.00 uur wordt alles weer ingepakt. Leden worden deze keer verrast met een kopje koffie. Maar we vragen u wel vriendelijk om een enquête-formulier in te vullen.

Gedurende de dag wordt een aantal interessante lezingen aangeboden: Office XP, Alles over BIOS, Zoeken op Internet. Ook is er de jaarlijkse ledenvergadering van de Vereniging DOS gebruikersgroep.

In de "grote zaal" vindt doorlopend een aantal demonstraties plaats: Alles over Linux, Video montage, Foto op schijf, Internetten, Netwerkje thuis, Webpagina maken, Spelletjes, Spelen met BIOS, Windows, Spraakherkenning, PDA's. En de HCC Testbank is er.

terug

 

Maak gebruik van carpooling.

U wilt het milieu sparen? Of gewoon wat kosten uitsparen? Of u bent niet mobiel?
Dan is carpooling voor u een uitkomst.

Surf naar www.WinDOS.nl/carpool.html om een medepassagier of een vervoermiddel te zoeken. Het werkt heel eenvoudig, de webpagina wijst vanzelf de weg. Het "matchen" van vraag en aanbod kan per e-mail of per telefoon. Wat u maar wilt!

terug

 

Lezingen.

Het programma voor de lezingen-zaal is als volgt:

10.30 uur Office XP
MicroSoft kwam na Office 7 met Office 97, toen met Office 2000. Nu komt Office XP, dat bij de knappe tellers ook wel bekend is als Office 10. Veel is over de opvolger van Office 2000 al geschreven, maar vandaag krijgt men informatie uit de eerste hand van Marc Blommer van Microsoft Nederland. Deze lezing is geschikt voor de gemiddelde Office-gebruiker. Office XP is vele megabytes groot, dus we hebben voor deze lezing een kwartiertje extra ingeruimd.

13.30 uur Alles over BIOS
Bij de aanschaf van een computer is de software en dus ook de hardware reeds geïnstalleerd. Het is meestal niet nodig om het BIOS te wijzigen. Op het moment dat u een extra harde schijf in uw computer wilt plaatsen, is het nodig deze HD in het BIOS aan te melden. Eén verkeerde keuze, en uw systeem laat u in de steek. Ton van Doorn behandelt een oud type (versie) BIOS (486) en de meest voorkomenden van deze tijd. Voordat u het weet bent u op de hoogte van de meeste BIOS-instellingen. De lezing is geschikt voor computergebruikers die ietsepietsie van het BIOS af (willen) weten.

14.30 uur Zoeken op Internet
Ongetwijfeld zal elk internet-gebruiker wel eens heel diep gezucht hebben bij het zoeken naar items op Internet. Maar het kan veel beter! Marcel Stienstra zal dat op deskundige wijze op het presentatiescherm zetten. Wilt u vast enige voorkennis hebben, dan is cwis.kub.nl/~dbi/instruct/www van de Katholieke Universiteit Brabant een verschrikkelijk goed startpunt. Deze lezing is in principe geschikt voor elke internet-gebruiker; een beetje surf-ervaring is handig.


terug

 

Demonstraties en INFO in de grote zaal

Gedurende de gehele dag worden in de "grote zaal" demonstraties gegeven.

HCC-Testbank
De TestBank van de HCC (jawel, die van de HCC-dagen) is op de gebruikersdag aanwezig. Bij de testbank kunnen alle HCC-leden hun computercomponenten gratis laten testen. De testbank test in principe alleen losse onderdelen, maar op stille momenten hebben ze ook tijd om uw systeem van een tune up te voorzien. De TestBank komt ook op afdelingbijeenkomsten, de TB-agenda kunt u vinden op www.testbank.hccnet.nl.

PDA
Dat kleine dingetje (Personal Digital Assistant) zie je steeds vaker uit de binnenzak te voorschijn komen. Nee, het zal de papieren zakagenda niet verdringen, maar toch..... Wat zijn de mogelijkheden van zo'n PDA en vooral.... hoe gaat de PC met de dingen om. De Psion-Gebruikersvereniging en de Palmclub zullen op de DGD het gebruik van PDA's demonstreren. Ook kunt u gegevens (bijna) direct van het internet naar de PDA kopiëren. Hoe.... kom maar even langs: zien is meestal weten. Meer informatie over en van de Palmclub en Psion-Gebruikersvereniging kunt u krijgen op resp. www.palmclub.nl en www.psionvereniging.nl

Netwerkje bouwen

Twee systemen aan elkaar koppelen levert voldoende problemen op om de oude computer tenslotte naar de schroothoop te verbannen. Wacht daar toch even mee, want met een beetje geduld kunt u nog met veel plezier uw oude systeem gebruiken. Op www.WinDOS.nl staat een netwerkdemo en op de gebruikersdag kunt u alles in werkelijkheid zien.


Linux

Het DOSgg Linux-Platform staat ook op de gebruikersdag weer helemaal klaar om Linux te demonstreren. Heeft u installatieproblemen, neem dan uw systeem plus uw eigen Linux-software mee. Samen proberen we uw Linux op gang te krijgen. Met Linux op het Internet? Geen probleem, wij geven u een persoonlijke demonstratie om nooit te vergeten.


Webpagina maken

Op het HCCnet kunt u een paar megabytes aan ruimte krijgen om uw eigen pagina te presenteren. Het maken van zo'n webpagina vereist enige kennis en vaardigheden die u in de loop van de tijd zelf kunt vergaren. Onze VraagBaak-specialist Cees Jacobs helpt u graag op de goede weg.

Windows
Ook op 21 april staat weer een aantal systemen met Windows 3.xx, 98, ME, NT en 2000. U kunt zelf het e.e.a. uitproberen en als het systeem crasht, dan zorgt ons intern netwerk voor een snel herstel. Windows3.xx-gebruiker? Problemen met installeren van Internet? Kom dan even langs, onze specialist. Florus Vogelaar is aanwezig voor een live uitleg. Er is zelfs een telefooncentrale aanwezig, zodat de uitleg ook nog een praktische uitvoering krijgt.

BIOS
Speciaal voor (en na) de BIOS-lezing staan twee systemen gereed om het BIOS eens aan de tand te voelen. In vergelijking met vroeger, is het BIOS behoorlijk uitgebreid. Neem in elk geval uw eigen systeemboekje mee om het een en ander te kunnen vergelijken. Natuurlijk mag u ook uw eigen systeem meenemen.

Internet
Als de techniek ons niet in de steek laat, hebben wij een 128 KB internetverbinding. Een snelle verbinding om eens rap op het internet te surfen, maar ook om grote bestanden te downloaden. Op een van de systemen is een ZIP-drive aangesloten en als u iets groots te downloaden hebt, is dit uw kans. Wel zelf een ZIP-disk (100MB) meenemen.

Lernout & Hauspie
L&H doet nog steeds van zich spreken, ook op 21 april. Laat u informeren over de spraakherkenning van L&H. Geen lezing deze keer, maar in de grote zaal kunt u op elk moment om een demonstratie vragen.

Webcam
Wilt u thuis een webcamera aansluiten? Op onze internetsite staat een demo hierover. En u mag het zelf ook uitproberen.

Foto op schijf
Dit item blijft op elke gebruikersdag in de belangstelling staan. Logisch, want behalve dat u uw foto op diskette of per e-mail thuis gestuurd krijgt, bent u hier aan het juiste adres voor informatie over digitale camera's.

Spelletjes
In de spelletjes-hoek staan een paar systemen aangesloten op Internet. Hier kunnen dus stand-alone spelletjes gespeeld worden, tegen elkaar of tegen iemand anders op het Internet.

terug

 

Info/VraagBaak stand, koffie, enquête

Infobalie
Ja, een ruim programma! Misschien zoekt u iemand of hebt u andere vragen. Ga dan gerust naar de Infobalie bij de ingang van de zaal. WinDOS/ medewerkers staan daar in de startblokken om in eerste instantie uw HCC-ledenpas te vragen; als daar de code DO op staat krijgt u een welkomstkopje koffie. Dan bent u namelijk lid van de DOSgg.

Enquête
Bij uw kopje koffie krijgt u een enquêteformulier met een paar vragen over de gebruikersdagen. Wij vragen u een paar minuten van uw tijd om het formulier in te vullen. Het resultaat van de enquête wordt via een eMailing gepubliceerd.

VraagBaak
Achter de Infobalie staat ook een aantal WinDOS/ VraagBaken. Niet allemaal, want zo groot is de Infobalie natuurlijk niet. Maar wij begeleiden u graag naar een VraagBaak-expert elders in de zaal. Ook voor vragen betreffende Abonnement SoftwareBus, DosBox en meer van dit soort zaken kunt u bij de Infobalie terecht.

Zo'n gebruikersdag is natuurlijk een prima gelegenheid om met de VraagBaak-medewerkers persoonlijk contact te maken. Maar DOSgg leden kunnen altijd van hun diensten gebruik maken per e-mail, telefoon (kijk op www.WinDOS.nl/helpdesk.html) of door een gratis abonnement op de VraagBaak Maillist.

terug

 

Jaarvergadering DOSgg

De DOS gebruikersgroep is een zelfstandige vereniging binnen de HCC. Er is dus ook een ledenvergadering. Deze vindt plaats om 11.45 uur. Zie voor de agenda het april-nummer van Computer!Totaal. Nadere informatie vindt u ook in het WinDOS/ magazine SoftwareBus en op onze website www.WinDOS.nl/vereniging.html (houd uw HCC-ledenpas gereed, want u moet uw naam en lidnummer invoeren om u te identificeren als DOSgg-lid).

Voor degenen die geen abonnement op SoftwareBus of Internet hebben (wie zijndat?) leggen we bij de ingang een beperkt stapeltje vergaderstukken klaar.

Over enkele dagen sturen wij u een eMailing met de highlights.

Een belangrijk onderwerp wordt ons beleidsplan, een resultaat van een kaderbijeenkomst in september en uitwerking door het DOSgg bestuur. Kom dus ook en draag bij aan ons beleid.

terug

 

SoftwareBus en SoftwareHits

De nieuwe SofwareBus hebt u de afgelopen week ontvangen, als u tenminste een abonnement hebt. Een greep uit de inhoud:

  • Je ThuisLANd op Internet
  • Java 9: compileren en uitvoeren
  • Coen Commentaar
  • Info over de vereniging ("jaarstukken")
  • Etcetera.


Elke SoftwareBus gaat vergezeld van een gratis en propvolle CDROM met de nieuwste software.

SoftwareBus en SoftwareHits verschijnt 6x per jaar. DOSgg leden betalen hiervoor slechts FL. 35,- U kunt u aanmelden op onze website of door het formulier hieronder in te vullen en te verzenden.

terug

 

Tenslotte

De WinDOS/ eMailings krijgt u als DOSgg-lid van tijd tot tijd automatisch toegestuurd. Doe dus niets. Vrienden en kennissen kunnen deze ook gratis krijgen door zich aan te melden op www.WinDOS.nl/emails.html

Als u geen prijs (meer) stelt op deze eMailings kunt u zich hier ook afmelden. Krijgt u meerdere eMailings? Lastig! Maar ook dit is oplosbaar, meldt u dan af voor de "overbodige" e-mail adres(sen) op boven genoemd webadres.

  • U hebt suggesties of opmerkingen?
  • Misschien overweegt u om toe te treden tot het WinDOS/ kader?
  • Stuur dan een e-mail bericht aan voorz@doge.nl

terug

Henk van Andel
Voorzitter HCC-DOS gebruikersgroep.

 

Aanmelding lidmaatschap DOSgg en/of abonnement op SoftwareBus.

 

De als noodzakelijk gemarkeerde rubrieken en/of velden moet u invullen, anders wordt het formulier niet verwerkt door de server. De overige gegevens zijn optioneel. Als u MS-Outlook of Outlook Express gebruikt, vul dan het formulier NIET in vanuit het voorbeeldvenster maar open eerst het bericht.

 1. Maak uw keuze: (Noodzakelijk)
Ik geef mij op als DOSgg-lid. (Gratis indien eerste gebruikersgroep. Anders FL 5,- per jaar.)
Ik ben reeds DOSgg-lid en wil nu ook een abonnement op SoftwareBus. (FL 35,- per jaar.)
Ik geef mij op als DOSgg-lid. (Gratis indien eerste gebruikersgroep. Anders FL 5,- per jaar.)
Ik wil tevens een abonnement op SoftwareBus. (FL 35,- per jaar)

 2. Deze rubriek alleen en volledig invullen indien u hierboven hebt aangegeven dat u (ook) een abonnement op SoftwareBus wilt.
Ik machtig hiermee de DOS Gebruikersgroep tot wederopzegging het abonnementsgeld voor SoftWareBus van mijn navolgend rekeningnummer af te schrijven:
Bank/gironummer:
Ten name van:

 3. Uw gegevens: (Noodzakelijk)
E-mail naam of alias:
E-mail adres: (Noodzakelijk)
Voorletters en naam: (Noodzakelijk)
Straat en huisnummer: (Noodzakelijk)
Postcode: (Noodzakelijk)
Woonplaats: (Noodzakelijk)
  Telefoon:
HCC Lidnummer: (Noodzakelijk)

Ik wil mij tevens aanmelden voor een gratis internetaccount op HCCNET.

 

Terug