eMailing 2001-06
Een gratis service voor leden van de
HCC DOS gebruikersgroep

In eMailing 2001-06 vindt u de volgende onderwerpen:

  1. Laatste wijziging WinDOS/ dag 21/4
  2. Ledenvergadering 21 april De Bilt
  3. Vergaderstukken
  4. Koers naar 2005
  5. Tenslotte.....
Kom zaterdag 21 april naar De Bilt
Bezoek óók de Ledenvergadering
Snel navigeren: klik op onderwerpen hiernaast

 

Laatste wijzigingen programma WinDOS/ dag 21 april in De Bilt

Op 21 april houdt de DOSgg een landelijke WinDOS/ gebruikersdag in De Bilt. U ontving eerder het programma. U kunt dit ook nog nazien op www.WinDOS.nl. Ook vind u daar een routebeschrijving en kunt u zich opgeven voor carpooling.

Inmiddels zijn er enkele wijzigingen in het programma, die wij u hieronder doorgeven:

Netwerk Thuis: deze demo moet helaas deze keer vervallen.

Zoeken op Internet
Voordat u naar de lezing 'Hoe zoek je op het internet' gaat, kunt u vast enige ervaring opdoen in de grote zaal. Er zijn meer wegen naar Rome dan u denkt; dat geldt ook voor het zoeken op internet. Het 'zoeken' in de grote zaal zal waarschijnlijk anders worden benaderd dan in de lezing. Een aanrader voor 'zoekers' om even aan te schuiven.

Remote Control
Onder MS-DOS kon u al het systeem van Piet van drie straten verder via de telefoon besturen. Ook onder Windows is dat nog steeds mogelijk. Vaak is het ook wenselijk om problemen op te lossen zonder de andere locatie te moeten bezoeken. Zolang de 'andere kant' in het basistarief van de KPN-Telecom is, zijn de kosten nog in de hand te houden. Duurder wordt de afstandbediening als de 'andere kant' buiten het basisgebied is. Het wordt helemaal duur als de 'andere kant' zich in het buitenland bevindt.

Op 21 april laten wij u een mogelijke oplossing per Internet zien. Daarbij is in ieder geval een vast IP-adres nodig.

Wij raden u aan om i.v.m. mogelijke wijzigingen het programma in de gaten te houden op www.WinDOS.nl.

terug

 

Ledenvergadering DOSgg 21 april in De Bilt

Tijdens de WinDOS/ gebruikersdag houdt de DOS gebruikersgroep ook haar jaarlijkse ledenvergadering. De DOSgg is een zelfstandige vereniging binnen de HCC. Alleen leden van de DOSgg hebben toegang tot deze vergadering. Kom en breng uw HCC Ledenpas mee; als daarop achter de rubriek "groepering "DO" staat, zien wij dat u lid bent.

De vergadering vindt plaats in het HF Witte Centrum, Henri Dunantplein 4 in De Bilt. Voor een routebeschrijving en advies voor openbaar vervoer verwijzen wij naar de WinDOS/ site. Kijk daar ook even voor het allerlaatste nieuws en eventuele wijzigingen. Als u wilt carpoolen vindt u op www.WinDOS.nl/carpool.html wellicht een maatje.

De vergadering begint om 11.45 uur. De agenda luidt als volgt:

1.   Opening
2.   Vaststelling agenda
3.   Vaststellen notulen ledenvergadering van 1 april 2000
4.   Ingekomen stukken
5.   Mededelingen
6.   Jaarverslag 2000 van de secretaris
7. a. Financieel jaarverslag 2000
  b. Verslag Kascommissie
  c. Begroting 2001
  d. Vaststelling contributie 2002
  e. Verkiezing lid kascommissie
8.   Activiteiten en beleid
  a. Kaderdag
  b. SoftwareBus, SoftwareHits
  c. Fido
  d. Internet
  e. Bijeenkomsten
  f. Platforms
  g. Overige activiteiten
9.   HCC en Ledenraad
10.   Bestuursverkiezing
11.   Rondvraag
12.   Sluiting

Meestal duurt de vergadering vrij kort, wij hebben dit jaar een uurtje ervoor uitgetrokken.

terug

 

Vergaderstukken

De doorgewinterde HCCers hebben natuurlijk de agenda voor de vergadering al aangetroffen in Computer!Totaal, uitgave maart 2001. De abonnees op ons magazine SoftwareBus hebben nodige verslagen en voorstellen in de uitgave die vorige week in de brievenbus gleed aangetroffen.

U kunt de vergaderstukken ook op onze website vinden. Surf naar www.WinDOS.nl/vereniging. U moet u legitimeren als lid. Daarvoor hebt u het HCC Ledenpasje nodig.

U vindt daar:

  • Agenda voor ledenvergadering van 21 april 2001
  • Notulen vorige vergadering (1 april 2000)
  • Algemeen jaarverslag 2000 van de secretaris
  • Financieel jaarverslag 2000 en begroting 2001
  • De DOSgg op weg naar 2005
  • Statuten

Voor degenen die geen abonnement op SoftwareBus of Internet hebben (wie is dat?) leggen we bij de ingang een beperkt stapeltje vergaderstukken klaar.

terug

 

Koers naar 2005

WinDos/ op nieuwe koers ? !!!!

Op uitnodiging van het bestuur heeft een groot aantal kaderleden van de DOSgg, vorig jaar september, een dag gebrainstormd over de koers die de DOSgg in de komende jaren. Dat leverde een grote diversiteit aan waardevolle ideeën op. Die ideeën zijn verwerkt in een concept-notitie, met gedachten voor een nieuwe koers. Die concept-notitie werd opnieuw voorgelegd aan het kader en leidde opnieuw tot een stortvloed aan reacties.

Het bestuur van de DOSgg verwacht eind maart / begin april een definitief voorstel te kunnen uitbrengen, dat in de Algemene Ledenvergadering op 21 april a.s. ter bespreking en vaststelling zal worden geagendeerd. In de koersnotitie worden zowel de doelgroep als de activiteiten van de DOSgg herijkt.

Geconstateerd wordt dat de groei van de DOSgg sterk is achtergebleven bij de groei van de HCC als totaal. De DOSgg heeft een grote diversiteit te bieden; het best getypeerd als ”voor elk wat wils”. Het is een breed platform, vóór en dóór computerhobbyisten, dat veel te bieden heeft aan mensen, die méér willen met hun computer.

Het gebruik van computers in de thuissituatie zal, de komende jaren, voor steeds meer mensen een gegeven zijn. Voor een deel van die mensen zal hobbymatige toepassing aan de orde zijn. De DOSgg ziet voor zichzelf een missie, waar het gaat om de insteek ”besturingssystemen en applicaties”.

Op dit moment bereikt de DOSgg een (te) beperkt deel van de HCC-leden en dan ook nog onevenredig veel mannen, boven de veertig jaar. Veel HCC-leden zijn van geen enkele gebruikersgroep lid. Onbekendheid blijkt daarvoor een belangrijke verklaring. In de HCC-contributie zit standaard een bedrag van ƒ 5,- voor de contributie van een gebruikersgroep. Die contributie is voor de meeste gebruikersgroepen ook ƒ 5, zodat elk HCC-lid zonder méérkosten (gratis) lid zou kunnen worden van de DOSgg. Als extra lidmaatschap gaat het dan ook om een klein bedrag.

Wat betreft doelgroep streeft de DOSgg in de toekomst naar:

  • de combinatie van beginnende en gevorderde hobbyisten
  • een groter bereik onder de mensen die reeds HCC-lid zijn
  • (samen met de HCC) een groter bereik onder thans ondervertegenwoordigde groepen computergebruikers

Het inhoudelijk aanbod van de DOSgg bestaat onder meer uit de activiteiten op de DOSgebruikersdagen (o.a lezingen, workshops, hands-on-instructie, presentaties), de eigen communicatiemiddelen (rubriek in C!T, de SoftwareBus, de eMailings), de VraagBaak (via telefoon, E-mail, mailinglist en website) en presentaties gedurende bijeenkomsten van andere organisaties.

De DOSgg kent platforms, gevormd rond actieve DOSgg-leden, die rond diverse thema’s, hun ervaringen uitwisselen en bijdragen aan het uitdragen van die ervaringen naar andere leden. Naast het vergroten van de activiteit van de bestaande platforms, wordt ook gestreefd naar de opzet van nieuwe platforms.

Het totale aanbod van de DOSgg wordt verder ontwikkeld en nog beter met elkaar in samenhang gebracht, opdat de uitgangspunten ”voor elk wat wils” en ”actief zijn binnen de DOSgg geeft voldoening” voor nog meer mensen invulling krijgen. In dat verband zal ook gekeken worden naar de uitbouw van de mogelijkheden van de VraagBaak (systematisering via database / tips en trucs) en de SoftwareBus.

Nagegaan wordt of de DOSgg óók/meer decentrale activiteiten moet aanbieden, naast de activiteiten op een centrale plaats in het land. Gedacht kan worden aan eigen bijeenkomsten, maar ook aan aanwezigheid op bijeenkomsten van anderen (computer- en andere beurzen, afdelingsbijeenkomsten etc).

De kracht van de DOSgg is óók gelegen in de inzet van een grote groep actieve kadervrijwilligers. Er wordt systematisch aandacht besteed aan het betrekken van die vrijwilligers bij de verdere ontwikkeling van de DOSgg en hen een goede ondersteuning (training / faciliteiten etc) geboden.

De DOSgg ”bedient” een brede groep computerhobbyisten. Om nieuwe of beginnende leden nog beter te kunnen bereiken, wordt aan hen extra aandacht gegeven. Dit zal onder meer vorm krijgen via op die doelgroep gerichte activiteiten tijdens de DOSgebruikersdagen (info-balie, speciale lezingen en demonstraties) en via de SoftwareBus. De DOSgg wil een open en samenwerkingsgerichte club blijven van, vóór en door hobbyisten.

Nieuwsgierig naar onze plannen??? Bezoek onze website (www.windos.nl) of vraag onze plannen op bij ons secretariaat!

  • Beslis mee over de koers van de DOSgg op onze Algemene Ledenvergadering op 21 april aanstaande.
  • Word / blijf actief binnen de DOSgg!
  • De uitgebreide notitie "De DOSgg op weg naar 2005 kunt u downloaden, zie hierboven)


terug

 

Tenslotte

De WinDOS/ eMailings krijgt u als DOSgg-lid van tijd tot tijd automatisch toegestuurd. Doe dus niets. Vrienden en kennissen kunnen deze ook gratis krijgen door zich aan te melden op www.WinDOS.nl/emails.html

Als u geen prijs (meer) stelt op deze eMailings kunt u zich hier ook afmelden. Krijgt u meerdere eMailings? Lastig! Maar ook dit is oplosbaar, meldt u dan af voor de "overbodige" e-mail adres(sen) op boven genoemd webadres.

  • U hebt suggesties of opmerkingen?
  • Misschien overweegt u om toe te treden tot het WinDOS/ kader?
  • Stuur dan een e-mail bericht aan voorz@doge.nl

terug

 

Henk van Andel
Voorzitter HCC-DOS gebruikersgroep.

 

Aanmelding lidmaatschap DOSgg en/of abonnement op SoftwareBus.

De als noodzakelijk gemarkeerde rubrieken en/of velden moet u invullen, anders wordt het formulier niet verwerkt door de server. De overige gegevens zijn optioneel. Als u MS-Outlook of Outlook Express gebruikt, vul dan het formulier NIET in vanuit het voorbeeldvenster maar open eerst het bericht.

 1. Maak uw keuze: (Noodzakelijk)
Ik geef mij op als DOSgg-lid. (Gratis indien eerste gebruikersgroep. Anders FL 5,- per jaar.)
Ik ben reeds DOSgg-lid en wil nu ook een abonnement op SoftwareBus. (FL 35,- per jaar.)
Ik geef mij op als DOSgg-lid. (Gratis indien eerste gebruikersgroep. Anders FL 5,- per jaar.)
Ik wil tevens een abonnement op SoftwareBus. (FL 35,- per jaar)

 2. Deze rubriek alleen en volledig invullen indien u hierboven hebt aangegeven dat u (ook) een abonnement op SoftwareBus wilt.
Ik machtig hiermee de DOS Gebruikersgroep tot wederopzegging het abonnementsgeld voor SoftWareBus van mijn navolgend rekeningnummer af te schrijven:
Bank/gironummer:
Ten name van:

 3. Uw gegevens: (Noodzakelijk)
E-mail naam of alias:
E-mail adres: (Noodzakelijk)
Voorletters en naam: (Noodzakelijk)
Straat en huisnummer: (Noodzakelijk)
Postcode: (Noodzakelijk)
Woonplaats: (Noodzakelijk)
  Telefoon:
HCC Lidnummer: (Noodzakelijk)

Ik wil mij tevens aanmelden voor een gratis internetaccount op HCCNET.

 

terug