eMailing 2001-07
Een gratis service voor leden van de
HCC DOS gebruikersgroep

In eMailing 2001-07 vindt u de volgende onderwerpen:

  1. MailingLists omgezet naar Nieuwsgroepen
  2. Prijsverlaging SoftwareBus met gratis CDROM
  3. Verslag Ledenvergadering
  4. Koers naar 2005
  5. Software reviewers gezocht
  6. Tenslotte....
Omstreeks 13 juni verschijnt ons magazine SoftwareBus
met gratis CDROM

Snel navigeren: klik op onderwerpen hiernaast

 

MailingLists omgezet naar Nieuwsgroepen

Op het moment dat u dit leest zijn de mailinglists "VraagBaak" en "DOSBox" omgezet in nieuwsrubrieken op onze eigen nieuwsserver. Beide mailinglists konden zich verheugen in veel belangstelling en veel berichtenverkeer, waardoor het overzicht gemakkelijk zoek raakte.

Het voordeel van nieuwsgroepen is dat berichten die bij elkaar horen ook voor ieder bij elkaar blijven. En daardoor ontstaat een overzichtelijker geheel. U hoeft alleen de berichten over onderwerpen die u interesseren te openen. Hieronder vindt u als voorbeeld een overzicht van een recent deel van de nieuwsgroep mod.vraagbaak:

Wie op 19 mei op één van de mailinglists "DOSBox" of "VraagBaak" was aangesloten, heeft t/m 30 juni automatisch een tijdelijk account op deze nieuwsserver. Gedurende de hele maand juni hebt u dan de tijd om dat account in een definitief account om te zetten. Dit om te verifiéren of u lid van de DOSgg bent. Was u nog niet aangesloten op VraagBaak en/of DOSBox, dan kunt u op dezelfde manier uw eigen account aanmaken. De procedure is heel eenvoudig:

  • Surf naar http://www.windos.nl/vereniging.html Alleen toegangelijk voor DOS-gg leden, dus u hebt even uw HCC-ledenpasje nodig want u komt daar alleen in na uw naam en lidnummer ingevoerd te hebben.
  • U bent in het "Ledenkatern" en daar staat de link naar het aanmeldingsformulier.
  • We vragen u daar niet het hemd van uw lijf! U hoeft alleen maar uw e-mailadres op te geven en aan te vinken voor welk programma u een instructie wenst te ontvangen. U hebt de keuze uit Outlook Express, Netscape Messenger of geen.

Voor de ervaren lezers van nieuwsgroepen is dus de mogelijkheid "geen" open gelaten. Want die personen hebben genoeg aan onderstaande gegevens:

Nieuwsserver: 62.251.69.80
Gebruikersnaam: windos
Wachtwoord: windos

U hebt dus alleen toegang met gebruikersnaam en wachtwoord! Jawel, voor iedereen gelijk zijn zowel gebruikersnaam als wachtwoord "windos".

Belangrijk is wel dat u uw ECHTE e-mail adres in het account installeert want "vreemden" worden niet toegelaten. Angst voor "spam" is overbodig, want uw e-mail adres wordt uit alle berichten verwijderd, tenzij u het zelf als antwoordadres (Reply-To:) installeert. Alle details kunt u ook vinden via het katern "Service" op onze startpagina www.windos.nl

terug

 

Prijsverlaging abonnement SoftwareBus met gratis CDROM

Tijdens de ledenvergadering van 21 april is besloten om de prijs voor een abonnement op SoftwareBus drastisch te verlagen, namelijk (voor leden) van 35 gulden per jaar naar 12 Euro per jaar. Deze prijsverlagingis mogelijk geworden door het toenemend aantal abonnees, waardoor de kosten per abonnement zijn gedaald. Voor deze 12 Euro krijgen de abonnees 6x per jaar het magazine met een gratis propvolle CDROM. De prijsverlaging gaat in per 01-01-2002, dus tegelijk met de invoering van de Euro.

Het is natuurlijk nog even wennen aan de Euro. Daarom heeft de DOSgg penningmeester voorgerekend dat de prijs per nummer gelijk is aan 2 Euro, oftewel nog geen 4,50 gulden. Hiermee wordt vanaf 1-7-2001 al rekening gehouden, zodat u niet te veel gaat betalen als u nu abonnee wordt.

U kunt zich met het formulier hieronder abonneren.

terug

 

Verslag Ledenvergadering van 21 april

Jammer als u niet geweest bent. Maar misschien kon u echt niet. Schrijf dan in ieder geval vast zaterdag 13 oktober in uw agenda. Dan hebt u opnieuw de gelegenheid om een gezellige en leerzame WinDOS/ bijeenkomst bij te wonen.

Het verslag van de ledenvergadering kunt u vinden opwww.WinDOS.nl/vereniging. Het is natuurlijk nog een concept, want het verslag wordt vastgesteld in de ledenvergadering van volgend jaar.

Op www.WinDOS.nl/vereniging vindt u trouwens nog veel meer interessants over de DOS gebruikersgroep.

terug

 

Koers naar 2005

WinDos/ op nieuwe koers!!!!

De ledenvergadering keurde ook het beleidsplan "Op weg naar 2005" unaniem goed. Het bestuur is nu druk bezig om het plan in de praktijk te brengen.

In verband daarmee wordt in september een nieuwe bijeenkomst van het WinDOS/ kader gehouden. De plannen zullen daar in detail worden gepresenteerd en het kader krijgt de gelegenheid daarin wijzigingen of aanvullingen voor te stellen. Op deze manier wordt het nog leuker en effectiever om WinDOS/ kaderlid te zijn.

Als u graag op de hoogte blijft of geïnteresseerd bent in een mogelijke rol in het korps WinDOS/ vrijwilligers, kunt u per e-mail een kattebelletje sturen aan de voorzitter. Als u behoefte hebt aan telefonisch overleg hierover, kunt u dit kenbaar maken en natuurlijk uw telefoonnummer vermelden. U wordt dan hierover gebeld.


terug

 

Software reviewers gezocht

De software op de gratis CDROM bij SoftwareBus (zie hierboven) is voor een belangrijk deel bekeken en getest door het "legioen" reviewers. Deze krijgen in een vroeg stadium de benodigde software thuisgestuurd en sturen na verloop van tijd hun bevindingen terug, inclusief een beknopte Nederlandstalige omschrijving en een testrapport. Deze worden met naam van de reviewer gepubliceerd op de CDROM. Sommige reviewers gaan een stapje verder en schrijven een artikel over de geteste software in SoftwareBus of geven een lezing hierover.

In het algemeen hebben software reviewers veel vrijheid in de keuze van de soort software die zij reviewen en het tempo. Maar zoals in elke organisatie is enige basis-discipline natuurlijk vereist; de WinDOS/ kaderleden moeten kunnen werken als een team.

Er is altijd wel een plaatsje vrij voor een aspirant software reviewer. Echter, voor sommige rubrieken zitten wij dringend verlegen om enkele extra reviewers:

  • Linux (besturingssysteem en toepassingen)
  • OS/2 (toepassingen)
Als u interesse hebt in een rol als software reviewer, stuur dan een mailtje aan Hans schuts. Vermeld in ieder geval uw telefoonnummer! Hans zal graag met u overleggen over onderwerpen, frequentie, responsetijd etc.

terug

 

Tenslotte

De WinDOS/ eMailings krijgt u als DOSgg-lid van tijd tot tijd automatisch toegestuurd. Doe dus niets. Vrienden en kennissen kunnen deze ook gratis krijgen door zich aan te melden op www.WinDOS.nl/emails.html

Als u geen prijs (meer) stelt op deze eMailings kunt u zich hier ook afmelden. Krijgt u meerdere eMailings? Lastig! Maar ook dit is oplosbaar, meldt u dan af voor de "overbodige" e-mail adres(sen) op boven genoemd webadres.

  • U hebt suggesties of opmerkingen?
  • Misschien overweegt u om toe te treden tot het WinDOS/ kader?
  • Stuur dan een e-mail bericht aan voorz@doge.nl

terug

 

Henk van Andel
Voorzitter HCC-DOS gebruikersgroep.

 

Aanmelding lidmaatschap DOSgg en/of abonnement op SoftwareBus.

De als noodzakelijk gemarkeerde rubrieken en/of velden moet u invullen, anders wordt het formulier niet verwerkt door de server. De overige gegevens zijn optioneel. Als u MS-Outlook of Outlook Express gebruikt, vul dan het formulier NIET in vanuit het voorbeeldvenster maar open eerst het bericht.

 1. Maak uw keuze: (Noodzakelijk)
Ik geef mij op als DOSgg-lid. (Gratis indien eerste gebruikersgroep. Anders FL 5,- per jaar.)
Ik ben reeds DOSgg-lid en wil nu ook een abonnement op SoftwareBus. (FL 35,- per jaar.)
Ik geef mij op als DOSgg-lid. (Gratis indien eerste gebruikersgroep. Anders FL 5,- per jaar.)
Ik wil tevens een abonnement op SoftwareBus. (FL 35,- per jaar)

 2. Deze rubriek alleen en volledig invullen indien u hierboven hebt aangegeven dat u (ook) een abonnement op SoftwareBus wilt.
Ik machtig hiermee de DOS Gebruikersgroep tot wederopzegging het abonnementsgeld voor SoftWareBus van mijn navolgend rekeningnummer af te schrijven:
Bank/gironummer:
Ten name van:

 3. Uw gegevens: (Noodzakelijk)
E-mail naam of alias:
E-mail adres: (Noodzakelijk)
Voorletters en naam: (Noodzakelijk)
Straat en huisnummer: (Noodzakelijk)
Postcode: (Noodzakelijk)
Woonplaats: (Noodzakelijk)
  Telefoon:
HCC Lidnummer: (Noodzakelijk)

Ik wil mij tevens aanmelden voor een gratis internetaccount op HCCNET.

 

terug