eMailing 2001-09
Een gratis service voor leden van de
HCC DOS gebruikersgroep

In eMailing 2001-09 vindt u de volgende onderwerpen:

  1. Prettige vakantie
  2. Noodboek mee? VraagBaak paraat!
  3. Prijsverlaging SoftwareBus met gratis CDROM
  4. Op 1 september zijn we er bij!
  5. Noteer vast: 13 oktober in De Bilt
  6. Tenslotte....

Omstreeks 30 juli verschijnt
ons magazine SoftwareBus
met gratis CDROM

Op 1 september zijn we er bij !!

Snel navigeren: klik op
de onderwerpen hiernaast

 

Vakantie!!

Velen kijken er een jaar lang naar uit. Een welverdiende vakantie na een jaar zwoegen. En voor de mesten is het dan nu zo ver.

Wat wordt het dit jaar? Een rust-vakantie op het strand, luisterend naar het ruisen van de panding en zonder computer? Of liever een survivaltocht in de Pyreneeën?

Wat het ook wordt:
De DOSgg wenst u een prettige vakantie!

terug

 

Toch "noodboek" mee? De VraagBaak blijft paraat!

Niemand ontkomt aan een dag slecht weer. Ook niet op vakantie. Neemt u voor het geval dat ..... toch stiekem een noodboek mee? Of moet u in contact blijven met de zaak?

Op de WinDOS/ VraagBaak kunt u in ieder geval blijven rekenen, als u DOSgg lid bent.  Niet dat die vrijwilligers geen vakantie verdienen, zeker niet. Maar ze gaan niet allemaal tegelijk op vakantie.

Als u problemen hebt, kunt u op www.WinDOS.nl/helpdesk.html zien wie u het best kunt raadplegen. Dat kan per telefoon, maar (zeker tijdens de vakantie) liever per e-mail. De slimsten onder u doen het nog anders, die hebben zich aangemeld bij de nieuwsgroep VraagBaak.  Zij zien op dit stukje Internet alle leerzame vragen en antwoorden van de VraagBaak langskomen.

U kunt zich snel aanmelden voor toegang tot onze nieuwsserver op www.windos.nl/vereniging.html. Niets moeilijks aan, u wordt daar geholpen met de verdere procedure. Want zo hoort het bij een goede VraagBaak. In dit geval stellen wij u ook een keer enkele vraagjes, zoals uw HCC lidmaatschapsnummer. Dan kunnen wij snel zien of u al DOSgg lid bent. Houd dus uw HCC Ledenpas bij de hand.

terug

 

Prijsverlaging abonnement SoftwareBus met gratis CDROM

Op 1 januari beginnen we niet alleen met de Euro, maar ook met een drastisch verlaagd tarief voor het abonnement. Dank zij het toenemend aantal abonnees zakken de kosten van de drukker. "Economies of scale", zeggen de economen daar tegen.

Het tarief per jaar wordt slechts 12 Euro. Voor 6 nummers per jaar en inclusief uiteraard de gratis CDROM. Omdat het abonnementsgeld per jaar wordt betaald, houden we daar nu al rekening mee. Voor de resterende nummers van 2001 wordt nog gerekend op basis van NLG 35. Eerlijk is eerlijk, niet waar?

Het volgende nummer verschijnt omstreeks 30 juli. Nog geen abonnee? Meld u dan nu snel aan, dan ontvangt u deze uitgave op tijd. Anders moet u toch echt wachten tot na de vakantie.

U hoeft in ieder geval niet lang te wachten voordat u wat ziet. Want het laatst verschenen nummer wordt u helemaal GRATIS nagezonden.

U kunt zich met het formulier hieronder abonneren.

terug

 

Op 1 september zijn we er bij!

Waarbij? Bij de grote bijeenkomst van een aantal HCC groeperingen die wordt georganiseerd op initiatief van de HCC Beginners-gg. Van 10.30 tot 16.00 in De Twee Marken in Maarn. Dat is vlak bij het NS station.

Als de treinmachinisten ook weer terug zijn van vakantie, kunt u met de trein komen. Maar als uw vroeger rotsvaste vertrouwen in de NS inmiddels tot beneden peil is gedaald, kunt u ook gebruik maken van onze carpool bemiddeling op www.WinDOS.nl/carpool.html U ziet daar vanzelf hoe simpel dit carpooling systeem werkt.

De DOSgg is van plan om tijdens deze bijeenkomst vooral te laten zien wat we in huis hebben voor de minder gevorderde computerhobbyisten. U kunt kennis maken met een groot aantal mini-cursussen op basis van PowerPoint; een kind kan de was doen. U kunt ook ingewijd worden in de beginselen van foto- en video-bewerking.

Wilt u aan de slag met Linux? Hebt u vragen rond de nieuwste versies van Windows of Office-versies? Kom langs en wij helpen u op weg.

Ook kunt u kennis maken met ons verdere aanbod: ons eigen 2-maandelijks tijdschrift SoftwareBus (met gratis CDROM), onze eMailings, onze VraagBaak etc.

Kijk voor verdere informatie op www.WinDOS.nl.

terug

 

Zet vast in uw agenda: 13 oktober in De Bilt

Op 13 oktober houden we onze eigen najaars ledenbijeenkomst in De Bilt. Wij schotelen u dan weer een aantal interessante lezingen voor, demonstraties, de VraagBaak is er in levende lijve, u kunt kennis maken met onze PlatForms etc.

Het is inmiddels een traditie dat wij op de najaarsbijeenkomst een aantal zuster-groeperingen uitnodigen. Er zijn al heel wat groeperingen die de uitnodiging aangenomen hebben. Het belooft dus echt weer een gezellige happening te worden.

De details van het programma kunnen we u nog niet geven. Dat komt na de vakantie.

terug

 

Tenslotte

De WinDOS/ eMailings krijgt u als DOSgg-lid van tijd tot tijd automatisch toegestuurd. Doe dus niets. Vrienden en kennissen kunnen deze ook gratis krijgen door zich aan te melden op www.WinDOS.nl/emails.html

Als u geen prijs (meer) stelt op deze eMailings kunt u zich hier ook afmelden. Krijgt u meerdere eMailings? Lastig! Maar ook dit is oplosbaar, meldt u dan af voor de "overbodige" e-mail adres(sen) op boven genoemd webadres.

  • U hebt suggesties of opmerkingen?
  • Misschien overweegt u om toe te treden tot het WinDOS/ kader?
  • Stuur dan een e-mail bericht aan voorz@doge.nl

terug

 

Henk van Andel
Voorzitter HCC-DOS gebruikersgroep.

 

Over de prijs van SoftwareBus

U betaalt over de nummers die in 2001 nog verschijnen op basis van FL 35,- per jaar, dus FL 5,83 per nummer (€ 15,88 per jaar, dus € 2,65 per nummer)

Voor de nummers die u in 2002 ontvangt betaalt u op basis van € 12,- per jaar dus € 2,- per nummer.

Aanmelding lidmaatschap DOSgg en/of abonnement op SoftwareBus.

De als noodzakelijk gemarkeerde rubrieken en/of velden moet u invullen, anders wordt het formulier niet verwerkt door de server. De overige gegevens zijn optioneel. Als u MS-Outlook of Outlook Express gebruikt, vul dan het formulier NIET in vanuit het voorbeeldvenster maar open eerst het bericht.

 1. Maak uw keuze: (Noodzakelijk)
Ik geef mij op als DOSgg-lid. (Gratis indien eerste gebruikersgroep. Anders FL 5,-/€ 2.27per jaar.)
Ik ben reeds DOSgg-lid en wil nu ook een abonnement op SoftwareBus. (FL 35,-/€ 15,88 per jaar.)
Ik geef mij op als DOSgg-lid. (Gratis indien eerste gebruikersgroep. Anders FL 5,-/€ 2.27 per jaar.)
Ik wil tevens een abonnement op SoftwareBus. (FL 35,-/€ 15,88 per jaar)

 2. Deze rubriek alleen en volledig invullen indien u hierboven hebt aangegeven dat u (ook) een abonnement op SoftwareBus wilt.
Ik machtig hiermee de DOS Gebruikersgroep tot wederopzegging het abonnementsgeld voor SoftWareBus van mijn navolgend rekeningnummer af te schrijven:
Bank/gironummer:
Ten name van:

 3. Uw gegevens: (Noodzakelijk)
E-mail naam of alias:
E-mail adres: (Noodzakelijk)
Voorletters en naam: (Noodzakelijk)
Straat en huisnummer: (Noodzakelijk)
Postcode: (Noodzakelijk)
Woonplaats: (Noodzakelijk)
  Telefoon:
HCC Lidnummer: (Noodzakelijk)

Ik wil mij tevens aanmelden voor een gratis internetaccount op HCCNET.

 
 
Terug