eMailing 2001-12
Een gratis service voor leden van de
HCC DOS gebruikersgroep


 


Kom zaterdag 13 oktober naar De Bilt!


Maak ook eens gebruik
van onze carpooling

Snel navigeren:
klik op de onderwerpen hiernaast.

 


WinDOS/ MEGA-gebruikersdag op 13 oktober 2001!

Op 13 oktober aanstaande is het weer zover. Onze jaarlijkse, uitgebreide gebruikersdag in De Bilt. Tussen 10.00 en 16.00 uur bent u daar welkom in het HF Witte-Zalencentrum aan het Henri Dunantplein. Voor een routebeschrijving en meer informatie over onze activiteiten kunt u terecht op onze website. Houd rekening met de mogelijkheid van omleidingen!

Niet alleen treft u op deze bijeenkomst ons eigen (al zeer uitgebreid) DOSgg-aanbod; we bieden ook onderdak aan vijftien andere HCC-groeperingen en diverse andere organisaties.

Naast een groot aantal demonstraties, informatiestands etc. biedt deze dag u maar liefst 7 lezingen over interessante en actuele onderwerpen. Voor beginners tot en met Windows XP. U komt dus benen, ogen en oren te kort!

Het programma vindt u hieronder. Houd toch het programma op onze website in de gaten voor eventuele wijzigingen en het laatste nieuws.

terug



Maak ook eens gebruik van carpooling

U wilt het milieu ontzien? Of gewoon wat kosten uitsparen? Of u bent zelf niet mobiel? Dan is carpooling voor u een uitkomst.

Surf eens naar www.WinDOS.nl/carpool.html om een medepassagier of een lift te zoeken. Het werkt heel eenvoudig, de webpagina wijst vanzelf de weg. Het "matchen" van vraag en aanbod kan per e-mail en per telefoon. Wat u maar wilt!

terug



ADSL-beurs

De tijden van een modempje gaan langzamerhand voorbij. We krijgen b r e e d b a n d- internet­aansluitingen. Per TV-kabel, telefoonkabel, satelliet, het lichtnet, en nog andere technieken.

Het meest voor de hand ligt nu ADSL via de telefoonkabel, dat in steeds meer gemeenten ter beschikking komt. Hoog tijd dus om u eens b r e e d te laten oriënteren.


Interesse in ADSL als middel om sneller gebruik te kunnen maken van uw telefoonverbinding? Veel sneller dan ISDN! Ruim voor de HCC-dagen organiseren wij nu, samen met de Datacommunicatie-gg, een kleine beurs waar enkele aanbieders van ADSL (in elk geval: HCCnet, BabyXL en Zonnet) aanwezig zijn.

terug



Zeven lezingen!

Wij hebben op deze dag, in twee zalen, maar liefst zeven lezingen/presentaties voor u in petto, met volop gelegenheid tot vragen en discussie. De volgende lezing start steeds in een andere zaal. Het programma:

Zaal  
Tijd
  Lezing
1   10.30-11.10  

Midi voor absolute beginners. (door Muziek-gg)

2   11.15-11.55  

Werken onder Windows voor beginners. (door DOSgg)

1   12.00-12.40  

HP-Inktjetprinters; de nieuwste technologie. (door HP)

2   12.45-13.25  

ADSL (door Datacom-gg / ADSL-aanbieders)

1   13.30-14.10  

Harddiskrecording voor absolute beginners.(door Muziek-gg)

2   14.15-14.55  

Uitzenden via Internet. (door Bijbel&PC-gg)

1   15.00-15.40  

Windows XP, nieuw, maar ook beter? (door Windows-gg)

terug


Linux Install Workshop

Ons eigen Linuxplatform laat zien hoe u een van de bekende Linux-distributies, SuSE, installeert op een machine met Windows en klaar maakt voor gebruik. Daarbij komen aan de orde:

  • ruimte maken voor nieuwe Linux-partities met het gratis programma Fips.
  • maken van partities, formatteren en installeren
  • configureren van modem, internet toegang, firewall, netwerk
  • configureren van de GUI, de grafische gebruiksomgeving

Mocht u interesse hebben in een andere distributie dan SuSE, geen nood: vrijwel alles dat we vertellen geldt ook voor andere distributies. En mocht u specifieke vragen hebben over die andere distributies, ook die zullen we zo goed mogelijk proberen te beantwoorden. Als u wilt kunt u uw eigen systeem en Linux meenemen om hands-on-hulp te krijgen bij de installatie.

terug

 


Videobewerking

Ook op dit gebied heeft de DOSgg mensen, die hun kennis en ervaring met u willen delen. Er zullen twee videobewerkingssystemen worden gedemonstreerd, één met Adobe Premiere 6.0 als softwarepakket. Het andere is een goedkopere oplossing, die er van uitgaat dat de digitale camera de mogelijkheid van DV-in heeft. Het softwarepakket is van Pinnacle Studio 7.

Zo mogelijk zal het maken van een VideoCD worden gedemonstreerd.

terug

 


Windowsplatform

De mensen van ons Windowsplatform zijn weer beschikbaar voor al uw vragen en problemen. En zoals u van ons gewend bent: u kunt zelf achter de PC plaatsnemen voor hands-on-instructie. Op 13 oktober hebben wij Microsoft Office XP ter demonstratie voor u beschikbaar.

Bezoekers kunnen deze nieuwe Office-versie ook zelf eens beproeven. Ook de instellingen voor het gebruik van internet zijn, naast onze Powerpointdemo over dit onderwerp, ook op de aanwezige computers zichtbaar te maken. En natuurlijk kunt u ook terecht met uw vragen over netwerken tussen uw computers!

Wij demonstreren diverse mogelijkheden om twee PC's met elkaar te verbinden; met diverse soorten bekabeling, maar ook draadloos!

terug

 


Infobalie/VraagBaak

Wij hebben een plek, waar u terecht kunt als u voor het eerst op onze gebruikersdagen komt. Maar ook als u weet niet bij wie u moet zijn met uw vraag, probleem of suggesties. Via dit informatiepunt kunt u direct in contact komen met de aanwezige VraagBaakmedewerkers. Ook kunt u daar meer informatie krijgen over ons verdere aanbod (o.a. eMailing, website, SoftwareBus etc.) en het aantrekkelijke lidmaatschap van de DOSgg.

Wij zijn er, voor u!

terug



Onze gasten

Wij verwachten 13 oktober 2001 de volgende HCC-groeperingen gastvrijheid te kunnen bieden:

Artificiële Intelligentie-gg
De AI-gg heeft aangekondigd informatie te zullen verstrekken over haar activiteiten. De AI-gg zal een drietal interessante programma's demonstreren: een muisprogramma, een mierendoolhof en het Wator 2001 programma.

Basic-gg
Ook deze actieve groep gebruikers van de diverse varianten van de programmeertaal Basic is van de partij. De mensen in de stand helpen u graag met uw vragen of problemen rond BASIC, in alle gangbare dialecten. Zij informeren u over hun activiteiten: o.a. demonstraties van gemaakte programma's, nieuwe Basic-pakketten, cursussen, vraagbaken, periodieke NieuwsBrief.

Beginners-gg
Deze gebruikersgroep richt zich op de nieuwkomers onder de PC-gebruikers. Hun activiteiten bestaan uit informatieverstrekking over de werkzaamheden van hun groepering, beantwoorden van vragen over computer- en softwareproblemen op beginnerniveau en de verkoop van educatief materiaal gericht op startende computer- (of programma-)gebruikers.

Bijbel & PC-gg
Deze gebruikersgroep is bezig met pilots, gericht op het uitzenden van bijvoorbeeld kerkdiensten via internet. Wie interesse heeft kan daarvoor terecht in de lezingenzaal en bij de stand. Ook zal de nieuwe versie van de Online Bijbel waarschijnlijk getoond kunnen worden. Naast een demonstratie van de nieuwe kwaliteiten van dit programma is er hopelijk ook gelegenheid tot zelf-doen. De Nederlandse distributeur van het muziekprogramma Capella is aanwezig voor een demonstratie van dit programma.

Bitje Special-gg
Computers en computerprogramma's kunnen een belangrijke functie hebben voor mensen met een handicap. Bitje Special richt zich zowel op de mensen met de handicap, als de mensen om hen heen, door advisering, het opsporen van aangepaste of aanpasbare software en hardware etc. Boeiend, ook voor u!

Datacommunicatie-gg
Deze groep specialiseert zich in alles wat met Internet en netwerken te maken heeft, dus ook zelf een lokaal netwerk aanleggen, modem- en ISDN-problemen oplossen en informatie over ADSL. Rond ADSL heeft de Datacommunicatie, samen met de DOSgg, de ADSL-markt georganiseerd. Ook verzorgt deze gebruikersgroep een lezing over ADSL (zie lezingenprogramma).

Games-gg
Wij verwachten ook een delegatie van deze jonge, dynamische gebruikersgroep, die zich richt op liefhebbers van computergames; zowel individueel als collectief (o.a. organisatie van LAN-parties).

Genealogie-gg
Een ieder, die belangstelling heeft voor het gebruik van computers voor genealogische doeleinden, kan terecht bij deze gebruikersgroep. Een breed aanbod met onder meer advies en uitwisseling van ervaringen over programma's, archieven, werkwijzen, literatuur etc.

IBM-PC-gg
Deze gebruikersgroep heeft op 13 oktober als bijzondere attractie haar 'fotoservice': u neemt uw beste gezicht mee en zij maken daar een fraai portret van, met een afdruk of floppy mee naar huis en intussen allerlei mogelijkheden tot nabewerking. Daarnaast treft u hun videostand: diverse analoge en digitale systemen voor filmopname en bewerking.

Multimedia-gg
Hier kunt u terecht voor informatie en tips en trucs over verschillende aspecten van multimedia. Speciale aandacht zal worden gegeven aan digitale foto's en wat u daarmee mee kunt doen en het maken en bewerken van videofilm. Eventueel kan ook het maken van een PowerPoint-presentatie worden gedemonstreerd.

Muziek-gg
Wilt u meer weten en horen van de gigantische mogelijkheden van de combinatie computer en muziek? Bezoek dan de stand van de Muziek-gg, waar u wegwijs gemaakt wordt in onder meer muziek maken, muziekregistratie en muziekbewerking met de computer. In hun stand kunt u terecht voor diverse doorlopende demonstraties.

OS/2-gg
Zoek u een PC met meer: Beveiliging? Stabiliteit? Flexibiliteit? Compatibiliteit en pure kracht?

Kom dan bij de OS/2-gg kennismaken met een hele nieuwe en opwindende computerervaring met de besturingssystemen OS/2,Warp-ConveniencePak, eComStation en diverse applicaties.

P2000gg
Deze gebruikersgroep ondersteunt, nog steeds, de gebruikers van de Philips-computers met Z80-processor (zoals de P2000T, P2000M, P2000C, P2500, P5040 etc.). Een kleine maar actieve club, waar nog steeds enthousiast geprogrammeerd en gesoldeerd wordt.

Postzegel-gg
Deze gebruikersgroep houdt op 13/10 haar reguliere gebruikersdag waarop vragen over het gebruik van de computer bij het verzamelen van postzegels gesteld kunnen worden en hopelijk worden beantwoord.

De HCC Postzegel-gg zal enkele programma's demonstreren waarmee postzegelverzamelingen kunnen worden bijgehouden, eventueel met afbeeldingen. Voorts zullen zij een programma demonstreren waarmee op eenvoudige wijze albums en/of albumbladen kunnen worden getekend voor alle verzamelingen (foto's, postzegels, suikerzakjes, munten etc, als het maar plat is).

Testbank
De HCC-Testbank computergroep zal ook weer van de partij zijn. HCC-leden kunnen terecht voor het testen van hun hardware en componenten.

Windows-gg
Deze gebruikersgroep kan u 'alles' vertellen over de verschillende versies van het besturingssysteem Windows. Omdat de meeste computergebruikers zo'n besturingssysteem op hun machine(s) hebben zitten, en die besturingssystemen nog wel eens verrassingen opleveren, is er voor de Windows-gg voorlopig genoeg werk aan de winkel. De Windows-gg verzorgt een lezing over de nieuwste versie van Windows: Windows XP.

terug

 


SoftwareBus en SoftwareHits

De nieuwe SoftwareBus hebt u vorige week ontvangen, als u tenminste een abonnement hebt. Een greep uit de inhoud:

  • Microsoft verzilvert machtspositie?
  • €ureka, ëën trëëmää
  • Johan houdt van Mandrake
  • Auto-navigatie en PC
  • Gratis propvolle CD-ROM erbij

De SoftwareBus en de gratis CDROM SoftwareHits verschijnen 6x per jaar. Leden van de DOSgg betalen hiervoor slechts 12 Euro per jaar (vanaf 1 januari) en krijgen bovendien het laatst verschenen nummer gratis. U kunt u aanmelden op onze website of door het formulier hieronder in te vullen en te verzenden.

terug



En verder

Gezien de uitgebreide aandacht voor onze Mega-gebruikersdag zijn we deze keer kort over het verdere aanbod van de DOSgg. Kijk daarvoor op onze website www.windos.nl.

Verhinderd op 13 oktober? Dan graag tot op de HCC-dagen, waar wij u met boeiende presentaties en koffie zullen ontvangen in onze stand!

terug



Tenslotte

De WinDOS/ eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden (voor zover hun e-mail adres bij ons bekend is) en ook aan alle andere geïnteresseerden. Laat dus gerust uw vrienden en kennissen zich opgeven.

Als u geen prijs (meer) stelt op de ontvangst van eMailings, of deze dubbel ontvangt, kunt u zichzelf afmelden op http://www.windos.nl/emails.html Nogmaals: u kunt dit -in verband met beveiligingen- uitsluitend ZELF doen!!!

  • U hebt suggesties of opmerkingen?
  • Misschien overweegt u om toe te treden tot het WinDOS/ kader?
  • Stuur dan een e-mail bericht aan voorz@doge.nl

terug


Henk van Andel
Voorzitter HCC-DOS gebruikersgroep



Aanmelding lidmaatschap DOSgg en/of abonnement op SoftwareBus.

De als noodzakelijk gemarkeerde rubrieken en/of velden moet u invullen, anders wordt het formulier niet verwerkt door de server. De overige gegevens zijn optioneel.

Onderstaande prijzen gelden nog voor nummers verschenen in 2001. Vanaf nummer 2002/01 is de prijs van een abonnement verlaagd naar € 12,- per jaar. (zes nummers)

Als u MS-Outlook of Outlook Express gebruikt, vul dan het formulier NIET in vanuit het voorbeeldvenster maar open eerst het bericht.

 1. Maak uw keuze: (Noodzakelijk)
Ik geef mij op als DOSgg-lid. (Gratis indien eerste gebruikersgroep. Anders FL 5,-/€ 2,27per jaar.)
Ik ben reeds DOSgg-lid en wil nu ook een abonnement op SoftwareBus. (FL 35,-/€ 15,88 per jaar.)
Ik geef mij op als DOSgg-lid. (Gratis indien eerste gebruikersgroep. Anders FL 5,-/€ 2,27 per jaar.)
Ik wil tevens een abonnement op SoftwareBus. (FL 35,-/€ 15,88 per jaar)

 2. Deze rubriek alleen en volledig invullen indien u hierboven hebt aangegeven dat u (ook) een abonnement op SoftwareBus wilt.
Ik machtig hiermee de DOS Gebruikersgroep tot wederopzegging het abonnementsgeld voor SoftWareBus van mijn navolgend rekeningnummer af te schrijven:
Bank/gironummer:
Ten name van:

 3. Uw gegevens: (Noodzakelijk)
E-mail naam of alias:
E-mail adres: (Noodzakelijk)
Voorletters en naam: (Noodzakelijk)
Straat en huisnummer: (Noodzakelijk)
Postcode: (Noodzakelijk)
Woonplaats: (Noodzakelijk)
  Telefoon:
HCC Lidnummer: (Noodzakelijk)

Ik wil mij tevens aanmelden voor een gratis internetaccount op HCCNET.

 

terug