eMailing 2001-13
Een gratis service voor leden van de
HCC DOS gebruikersgroep

Vooruitblik op
WinDOS/-Hccdagen 2001

Klik op onderwerp hiernaast
om snel te navigeren.

 


Uitnodiging

We nodigen u uit voor een bezoek aan de WinDOS/-stand tijdens de HCC-dagen op 23, 24 en 25 november. U vindt ons in hal 10, stand C018. Op onze website vindt u een plattegrond waarop onze locatie duidelijk is aangegeven.

U komt niet voor niets! Want wij hebben wat GRATIS verrassingen voor u als DOSgg-lid. Nog geen lid? Dat kan nog goedgemaakt worden, ter plekke schrijven wij u in.

terug


Gratis WinDOS/-GigaDisc 2002 DVD-ROM

dvdLeden van de DOS gebruikersgroep hebben weer een streepje voor. Op vertoon van hun ledenpas krijgen zij gratis de WinDOS/-GigaDisc 2002 DVD-ROM. Een schijfje met maar liefst 4.700.000.000 bytes aan informatie. Nog geen DVD-speler? Nou ja, misschien een cadeautip die op de beurs in vervulling kan gaan. Eventueel kunt u "in plaats van" onze SoftwareHits CD-ROM krijgen.

Wat er allemaal op de 4.700.000.000 bytes van de DVD-ROM staat? Daarover krijgt u binnenkort nog bericht. U zult dan ongetwijfeld een exemplaar willen bemachtigen.

Abonnees op de SoftwareBus krijgen begin december zowel de CD-ROM als de DVD-ROM gratis toegestuurd. Denk nou niet:: "ik kan wel thuis blijven". De koffie sturen we in ieder geval niet op! En met de extra DVD-ROM kunt u vast een bekende blij maken, die misschien óók lid wil worden van de DOSgg.

Breng daarom uw HCC-ledenpas mee. U bent lid van de DOSgg als daarop achter de rubriek "gebruikersgroep" (ook) "DO" staat.

terug

 


Gratis coffee met een cookie

Er is natuurlijk weer een Internet-café op de WinDOS/-stand. Daarom staat er voor onze leden ook een kopje koffie met een koekje klaar. Dat gaat er best in, en dan nog gratis ook. Bovendien: een gezellig rustpunt om even bij te praten met uw collega-computeraar.

Denk even aan die ledenpas met DO, zie hierboven.

 
terug

 


Te weinig vrouwen ...... ?

Wij vinden dat de PC meer een zaak van het hele gezin zou moeten zijn. Maar er zijn nog (te) weinig vrouwen die die belangstelling delen met man en kinderen. Jammer. Wij willen daar wat aan doen. Wij hebben als DOSgg aanbod voor beginners en gevorderden, voor elk wat wils.

Vraag daarom uw vrouw of vriendin mee te gaan naar de HCCdagen en kom bij ons op de (gratis) koffie. Ja, ook voor uw partner. Lid of geen lid van de DOSgg, toch dus de kans om samen gratis op de koffie te komen. Bovendien krijgt u (als DOSgg-lid) de gratis WinDOS/-GigaDisc DVD-ROM.

En wil uw vrouw/vriendin niet zo lang de beurs op als u? Dan schenken wij haar graag een tweede kopje koffie en bieden haar de gelegenheid, in haar eigen tempo, kennis te maken met de DOSgg.

terug

 


Aanbieding voor nieuwe DOSgg-leden

Alle HCC-leden kunnen ook lid worden van de DOS gebruikersgroep. De groepering die stáát voor alle computergebruikers die werken met een Disk Operating Systeem. (zoals Windows en Linux)

Meestal kost dat helemaal niets niets niets, want in de HCC-contributie is al de contributie van één gebruikersgroep inbegrepen. Wordt u van meerdere gebruikersgroepen lid, dan kost dan voor de DOSgg slechts € 2,27 per jaar extra. Alleen al het gratis kopje koffie met koekje op de HCC-dagen zou dit meer dan waard zijn. Maar bovendien kunt u gebruik maken van onze gratis VraagBaak, uw eigen gratis Internet site krijgen, een abonnement nemen op SoftwareBus met gratis CD-ROM, gratis eMailings toegestuurd krijgen, onze landelijke en regionale bijeenkomsten bijwonen, ........ en nog veel meer.

Als u zich op geeft tijdens de HCC-dagen, krijgt u van ons een tijdelijke lidmaatschapskaart en kunt u toch de DVD-ROM en de koffie (mèt het koekje natuurlijk) ontvangen. Smul ze!

Bovendien krijgt u als extra speciale beursaanbieding 3x gratis ons magazine SoftwareBus mèt de gratis CD-ROM toegestuurd.

U kunt natuurlijk ook besluiten nu al lid te worden. Vul dan het formulier op onze website in!

terug

 


Abonnement op SoftwareBus

SoftwareBus is het magazine van de DOSgg dat 6x per jaar verschijnt. Elk nummer met een gratis CD-ROM vol interessante software en niet volgepropt met reclame. Vanaf 1-1-2002 kost het abonnement slechts € 12,- per jaar.

Als u zich opgeeft tijdens de HCC-dagen, dan krijgt u het laatst verschenen nummer helemaal gratis nagestuurd. U mag er niets aan te kort komen als u zich op de HCC-dagen tevens als lid van de DOSgg opgeeft; uiteraard krijgt u toch de voorgaande en de drie volgende SoftwareBussen gratis.

terug

 


Onze presentaties tijdens de HCC-dagen

Op deze grootse beurs, waar voor de computergebruiker 'alles' te vinden is, treft u vanzelfsprekend ook weer de stand van de DOSgg. Onze stand staat letterlijk voor u open. Wij hebben weer een groot aantal, van computers voorziene, tafels in onze stand, waaraan u kunt plaatsnemen om zelf met diverse toepassingen aan de slag te gaan. Maar meekijken mag natuurlijk ook! Wij zorgen daarbij voor deskundige ondersteuners.

Windows en Office XP Linux, het alternatief?!
Thuisnetwerken en videoconferencing Video- en fotobewerking
It's all in: the games! ADSL: snellere verbinding; óók voor u?
Powerpoint-home-cursuscentrum Vraag het onze Baken!

Bezoek regelmatig onze website voor eventuele aanvullingen of wijzigingen.

Windows en Office XP
Deze nieuwste versie van het meest voorkomende PC-besturingssysteem is net uit. Een versie die hoge(re) eisen stelt aan uw PC, maar ook méér mogelijkheden biedt en minder kans op 'blauwe schermen'. Deze versie voorziet o.a. in de mogelijkheid van het delen van een internetverbinding in een thuisnetwerk. In onze stand kunt u kennismaken met de nieuwe telg en de nieuwste versie van het Office-pakket van Microsoft. Kom zelf ontdekken of de in de nieuwe programmatuur gerealiseerde veranderingen voor u ook verbeteringen zijn.

Vanzelfsprekend zijn onze VraagBaken ook beschikbaar voor hulp en advies bij uw vragen en problemen rond het werken met de oudere Windows-versies.
(terug naar index presentaties)

Linux, het alternatief?!
Niet alleen ter voorkoming van blauwe schermen verdient het overweging Linux te gaan gebruiken in plaats van of naast Windows. De medewerkers van ons Linux-platform willen u graag overtuigen.

Zij gebruiken daarbij onder meer de Linux-distributie SuSE. Dankzij het gebruik van projectie met een beamer kunnen zij meerdere mensen tegelijk wegwijs maken, wat betreft:

  • ruimte maken voor nieuwe Linux partities met Fips
  • Linux installeren, met inbegrip van het maken van partities en formatteren
  • configureren van een modem, uw internettoegang, een firewall, de grafische schil (X) en desktop-omgeving (KDE), een netwerk en programmatuur als StarOffice.
Deze demonstratie wordt meerdere malen per dag gegeven. En vragen staat vrij.

En niet alleen kun je onder Windows met Linux werken, ook Windows 95 draaien in een Linux-omgeving behoort tot de mogelijkheden. WIJ hebben onze Linux-mensen nog niet zover kunnen krijgen dat zij Windows 95 laten draaien onder een Linux versie, die zelf weer onder Windows draait. Misschien krijgt u dat voor elkaar?
(terug naar index presentaties)

Thuisnetwerken en videoconferencing
Je kunt thuis op simpele wijze je computer met elkaar verbinden. Naast benuttingen als het uitwisselen van gegevens en het delen van printers kun je ook beelden uitwisselen. In onze stand demonstreren wij u graag wat de mogelijkheden zijn. Wij laten u ontdekken hoe u met netwerkkaarten of kabeltjes of draadloos de computers met elkaar verbindt. Ook tonen wij u hoe je met webcams die verbinding kunt benutten voor zaken als video-conferencing.

Komt dat zien en wordt gezien!
(terug naar index presentaties)

Video- en fotobewerking
Steeds meer mensen ontdekken de unieke mogelijkheden om foto's en videomateriaal op de computer te bewerken. Ook voor die toepassingen zijn er medewerkers van de DOSgg in onze stand, die u met raad en daad terzijde kunnen staan. We hebben een opstelling, waarin videobewerking met Adobe Premiere 6.0 en Pinnacle Studio 7 wordt gedemonstreerd; met verrassende resultaten.

De mogelijkheden van beeldbewerking met digitale foto's worden u ook duidelijk gemaakt. Als u zelf op de foto wilt, krijgt u het resultaat op een diskette mee naar huis! Kortom; we zijn (ook) in beeld!
(terug naar index presentaties)

It's all in: the games!
Jongeren en iets-minder-jongeren hebben de PC ontdekt als middel om games te spelen. Individueel, maar ook samen via internet of een LAN-netwerk. Op veler verzoek hebben wij ook dit jaar weer ruime mogelijkheden voor een speelse kennismaking met games.
(terug naar index presentaties)

ADSL: snellere verbindingen; óók voor u?
In het verlengde van ons gezamenlijke aanbod op de goed bezochte DOS gebruikersdag op 13 oktober jongstleden, willen de Datacommunicatie-gg en de DOSgg u op deze HCC-dagen wegwijs maken in de diverse mogelijkheden en beperkingen wat betreft ADSL; een veel snellere verbinding via uw 'gewone' telefoonlijn. Wij trachten een ADSL-verbinding in onze stand te krijgen ter demonstratie van de snelheid van zo'n aansluiting en de mogelijke toepassingen.

En met zo'n opstelling kun je ook leuke spelletjes doen!
(terug naar index presentaties)

Welkom in ons Powerpoint-home-cursuscentrum
Permanent vertonen we in onze stand onze in eigen beheer ontwikkelde serie Powerpointdemo's. Geschikt als privé-cursus aan huis; ook voor hen die niet beschikken over MS Powerpoint.

Elke demo biedt u een stap-voor-stap (beeld-na-beeld) minicursus rond een bepaald onderwerp. Zo maakt u, met onze Powerpointdemo 'Starters', in 30 minuten elementair kennis met zaken als: de opbouw van de pc, het besturingssysteem Windows, icoontjes, de Verkenner, het Microsoft Office pakket (Word / Excel / Powerpoint / Outlook / Access), gebruik van Internet en E-mail en het maken van een brief (voorbeeld).

Ook vertonen wij de mini-cursussen, gericht op het gebruik van screensavers, de Windows-prullenbak, video-bewerking en de reuze handige programma's Tweakui en Wingate.
(terug naar index presentaties)

Vraag het onze Baken!
In onze stand treft u onze Infobalie. U kunt daar terecht met al uw vragen en opmerkingen. Voor vragen of problemen waarop onze baliemedewerkers geen pasklaar antwoord hebben, schakelen zij DOSgg-VraagBaken in; veelzijdige hobbyisten, die op heel veel specialistische vragen hun antwoord paraat hebben.
(terug naar index presentaties)

terug

 


Indeling WinDOS/-stand

U bent van ons gewend dat wij de grootste gebruikersgroep stand van de HCC-dagen hebben. Maar wij willen niet dat u verdwaalt. Daarom hieronder een plattegrond, zodat u zich vooraf (thuis?) kunt oriënteren.

terug

 


Tenslotte

De WinDOS/ eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden (voor zover hun e-mail adres bij ons bekend is) en ook aan alle andere geïnteresseerden. Laat dus gerust uw vrienden en kennissen zich opgeven.

Als u geen prijs (meer) stelt op de ontvangst van eMailings, of deze dubbel ontvangt, kunt u zichzelf afmelden op http://www.windos.nl/emails.html Nogmaals: u kunt dit -in verband met beveiligingen- uitsluitend ZELF doen!!!

  • U hebt suggesties of opmerkingen?
  • Misschien overweegt u om toe te treden tot het WinDOS/ kader?
  • Stuur dan een e-mail bericht aan voorz@doge.nl

 

terug


Henk van Andel
Voorzitter HCC-DOS gebruikersgroep