eMailing 2001-14
Een gratis service voor leden van de
HCC DOS gebruikersgroep

Haal uw gratis DVD-ROM
op de stand
tijdens de HCC-dagen 2001


Klik op onderwerp hiernaast
om snel te navigeren.

 


De -Stand

U komt vast naar de HCC-dagen. En een bezoek aan de -stand staat al op uw programma. Wij zitten in Hal 10, stand C018. Bekijk ook even de indeling van de WinDOS/-stand. Leden van de HCC-DOS gebruikersgroep hebben weer extra voordeel. Zij krijgen gratis een groooooote DVD-ROM en koffie. Met een koekje. Alles zo lang de voorraad strekt. Nog geen lid? Dan kunnen wij u nog ter plekke inschrijven.

U vindt een plattegrond van onze stand op onze website.

Terug



Gratis GigaDisc 2002 DVD-ROM

dvdDe DOS gebruikersgroep is de meest actieve en innoverende gebruikersgroep van de HCC. Ook dit jaar. Als eerste brengen wij een DVD-ROM uit. Wij kunnen deze bekostigen uit uw contributie (5 gulden, inbegrepen in uw HCC contributie) en dus krijgen de DOSgg-leden de -GigaDisc 2002 geheel gratis! De verzendkosten kunnen er niet meer af, dus u moet er zelf wat voor doen. U moet ervoor naar de -stand op de HCC dagen. Neem wel uw HCC-ledenpas mee. U bent DOSgg-lid als achter de rubriek "Gebruikersgroepen" de letters "DO" staan.

Als u nog geen DVD-drive in uw PC hebt, overweeg dan die snel aan te schaffen. Maar eventueel kunt u in plaats van de DVD-ROM onze nieuwste CD-ROM SoftwareHits 01-6 krijgen.

Ook wordt de DVD-ROM meegezonden naar de abonnees van ons magazine SoftwareBus. Abonnees kunnen dus èn een DVD-ROM ophalen èn krijgen die thuisgestuurd. Spoor met het dubbele exemplaar een bekende aan om óók lid te worden van de HCC-DOSgg. Dat kan bijvoorbeeld door het formulier onder aan dit bericht in te vullen en te verzenden.

Terug

 


Wat is een DVD-ROM?

Het heet voluit Digital Versatile Disc. Het ziet er uit als een CD-ROM. Een plastic schijfje met een diameter van 12 centimeter. Het is iets dikker. Mede daaraan is een grote opslagcapaciteit te danken.

Het fabricageproces van een CD-ROM en een DVD-ROM lijkt veel op elkaar. Maar er is ook een belangrijk verschil. Een CD-ROM is één schijfje waarin de informatie wordt geperst. Een DVD-ROM bestaat uit twee op elkaar geplakte schijfjes, waartussen de digitale informatie is geplaatst. Nou ja, er wordt eerst geperst en dan worden de twee helften op elkaar gelijmd. Het lijkt doodsimpel.

Er zijn twee zijden met informatie mogelijk, met per zijde twee informatielagen. De sporen zitten dichter op elkaar als op een CD-ROM. De pits met de eigenlijke informatie zitten ook gezellig dichter bij elkaar. Op die manier zijn capaciteiten tot 18 gigabyte mogelijk. Maar de gebruikelijke DVD-ROM is van het type DVD5. één informatielaag aan één zijde en globaal 5 gigabyte capaciteit. De andere zijde is gewoon bedrukt. Als we het niet verraden hadden, zou u het misschien aanzien voor een normale CD-ROM.

Terug


Wat staat op de GigaDisc 2002?

De lengte van het spoor van een DVD5 is circa 12 kilometer. Daar zijn om exact te zijn 4.700.000.000 bytes op geperst. Dat is dan bruto.

Deze grote capaciteit geeft ons de gelegenheid eens goed uit te pakken met een heleboel software (freeware, shareware, demo's, etc). Wij denken dat u daar een jaartje mee vooruit kunt. En noemden de DVD-ROM daarom de GigaDisc 2002.

In totaal staan er ca 500 programma's op de GigaDisc 2002. Van alle programma's maakten onze reviewers een kort overzicht. U kunt rustig door de inhoud wandelen door een geheel nieuwe menu-structuur, of gebruik maken van Windows Explorer.

De programma's zijn onderverdeeld in de volgende groepen:

AntiVirus, Veiligheid Audio Beeldbewerking, Viewers
Bestandsbeheer CDROM, CD-RW, DVD Communicatie
Dagelijkse Toolkit Desktop Educatief
Financieel Gezondheid Hardware
Huis, tuin Internet Kantoorhulp
Linux Maatschappij Mandrake
Netwerken PalmOS Programmeren
Screen Savers Sport en spel Spraak
Systeem TV en radio Video
VMWare Wetenschap, techniek Windows

Deze rubrieken zijn verder onderverdeeld. Heel overzichtelijk.

Terug


Gratis coffee met een cookie

Ga ook eens rustig (uitrusten?) naar het Internet-café op de -stand. Daar staat voor DOSgg-leden weer een kopje koffie met een koekje klaar. Ook voor hun vrouw/vriendin, want wij zouden graag meer vrouwen bij de computer willen betrekken. Een gezellig rustpunt om even bij te praten met uw collega-computeraar. En voor uw vrouw/vriendin om u even alleen te laten op de beurs.

Denk even aan die ledenpas met DO, zie hierboven.

Terug


Nieuw lid DOSgg of abonnement op SoftwareBus?

SoftwareBus is het magazine van de DOSgg dat 6x per jaar verschijnt. Elk nummer met een gratis CD-ROM vol interessante software. Vanaf 1-1-2002 kost het abonnement slechts 12 Euro per jaar.

Als u zich opgeeft tijdens de HCC-dagen, dan krijgt u het laatst verschenen nummer helemaal gratis nagestuurd. Geeft u zich tevens op als nieuw lid van de DOSgg, dan krijgt u de voorgaande en de drie volgende SoftwareBussen gratis.

U kunt zich ook nu reeds opgeven, door het formulier hieronder in te vullen.

Terug

 


Tenslotte

De eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden (voor zover hun e-mail adres bij ons bekend is) en ook aan alle andere geïnteresseerden. Laat dus gerust uw vrienden en kennissen zich opgeven.

Als u geen prijs (meer) stelt op de ontvangst van eMailings, of deze dubbel ontvangt, kunt u zichzelf afmelden op http://www.windos.nl/emails.html Nogmaals: u kunt dit, in verband met beveiligingen, uitsluitend ZELF doen!!!

  • U hebt suggesties of opmerkingen?
  • Misschien overweegt u om toe te treden tot het kader?
  • Stuur dan een e-mail bericht aan voorz@windos.nl

Terug

 

Henk van Andel
Voorzitter HCC-DOS gebruikersgroep

 


Aanmelding lidmaatschap DOSgg en/of abonnement op SoftwareBus.

De met aangegeven velden moet u invullen, anders wordt het formulier niet verwerkt door de server. De overige gegevens zijn optioneel. U ontvangt zelf een kopie van dit formulier voor uw postvak "verzonden". U hoeft daar verder niets mee te doen, het is alleen een kopie voor uzelf.

Probeer a.u.b. niet dit formulier vauit het voorbeeldvenster in te vullen, maar open eerst het volledige bericht.

 1. Maak uw keuze:
Ik geef mij op als DOSgg-lid. (Gratis indien eerste gebruikersgroep. Anders € 2,27per jaar.)
Ik ben reeds DOSgg-lid en wil nu ook een abonnement op SoftwareBus. (€ 12,- per jaar,)
Ik geef mij op als DOSgg-lid. (Gratis indien eerste gebruikersgroep. Anders € 2,27 per jaar.)
Ik wil tevens een abonnement op SoftwareBus. (€12,- per jaar)
Ik heb reeds een abonnement op SoftwareBus maar wil gaan betalen per incasso.
 2. Deze rubriek alleen en dan VOLLEDIG invullen indien u hierboven hebt aangegeven dat u (ook) een abonnement op SoftwareBus wilt, of wilt gaan betalen per incasso. Zoniet laat u deze rubriek leeg:
Ik machtig hiermee de DOS Gebruikersgroep tot wederopzegging het abonnementsgeld voor SoftWareBus van mijn navolgend rekeningnummer af te schrijven:
Bank/gironummer:
Ten name van:
 3. Uw gegevens:
E-mail adres:
Voorletters en naam:
Straat en huisnummer:
Postcode:
Woonplaats:
  Telefoon:
HCC Lidnummer:
 4. HCCnet.
Ik wil mij tevens aanmelden voor een gratis internetaccount op HCCNET.
 

Terug