eMailing 2001-15
Een gratis service voor leden van de
HCC DOS gebruikersgroep

Deze keer extra bij SoftwareBus:
GigaDisc 2002 DVD-ROM
met 4700000000 bytes


Klik op onderwerp hiernaast
om snel te navigeren.

 


DOSgg en Sinterklaas

sint2Het is niet helemaal toeval dat u de SoftwareBus deze keer omstreeks 5 december krijgt. Dat hebben we afgesproken met Sinterklaas.

Deze keer krijgen namelijk alle abonnees van SoftwareBus niet alleen een CD-ROM, maar bovendien extra de WinDOS/ GigaDisk 2002 DVD-ROM. Dat is een schijfje dat oppervlakkig gezien eruit ziet als een CD-ROM, maar het bevat maar liefst 4,7 gigabyte aan gegevens.

Als u nog geen abonnement hebt, is het nu het juiste moment om dat snel goed te maken door onderstaand formulier in te sturen. U krijgt dan namelijk het laatst verschenen nummer gratis en u kunt het dus nog ruim voor de Kerstdagen binnen hebben. Met zowel een gratis CD-ROM en DVD-ROM.

In totaal krijgt u hierop circa 500 programma's aangeboden. Bovendien staat er veel nuttige informatie over en van de DOSgg op. Bijvoorbeeld: een hele reeks Powerpoint demonstraties over netwerken, internet en nog veel meer nuttige onderwerpen.

De WinDOS/ GigaDisk 2002 heeft een moderne en op HTML/Java gebaseerde menu-structuur. Nagenoeg alle moderne internet browsers kunnen hiermee omgaan. Getest zijn onder andere de recente versies van Internet Explorer, Netscape en Opera.

In de vorige eMailings hebben we u al wat meer over de inhoud verteld. En over enkele dagen kunt u het zelf zien. Tenminste, als u een DVD-ROM drive hebt. Wellicht hebt u die of staat die op uw verlanglijstje. Ook daar hebben we een afspraak over gemaakt met Sinterklaas: vragen om DVD-ROM drives worden met voorrang behandeld. Mocht u buiten de prijzen vallen, dan moet u het nog eens proberen bij de Kerstman.

^


Gez€uroteken

U weet het: op 1 januari gaan we met zijn allen over op de €uro. En daar is een speciaal teken voor: de ronde € met twee streepjes erdoor. Als u in dit stukje het Euro-teken nog niet hebt gezien, is er iets mis met uw characterset of uw ogen.

Veel oudere toetsenborden hebben geen €uroteken. De combinatie (gelijktijdig indrukken) Control-Alt-5 brengt meestal uitkomst. Kijk de vorige SoftwareBus nog maar even na.

Terug naar de characterset, oftewel de tekenset. De letters van uw scherm of printer moeten ook de Euro kennen, dan ziet u dit: €. U ziet geen Euro-teken? Kees van der Vlies doet uit de doeken hoe je je kunt behelpen met een combinatie van een C en =.

^


Mailcensuur?

Nee hoor, daar doen we echt niet aan. Maar als u mij mailtjes probeert te sturen met een virus, dan worden die toch echt niet bij mij afgeleverd. Dank u!

Ik krijg wel een bericht dat uw besmette mail is tegengehouden. U krijgt daar ook bericht van. Daarom laat ik het verder daarbij. U krijgt dus op dat soort berichten van mij nooit een antwoord, want ik heb uw bericht nooit gezien.

Dit geldt overigens niet alleen voor mij, maar voor alle ....@doge.nl en ......@windos.nl e-mail adressen.

^


Werktaakbalken

Windows zit vol met dit soort jargon. Niet altijd duidelijk wat er wordt bedoeld, zeker niet als het jargon door elkaar gemixt wordt zoals ik hierboven deed.

Ruud Uphoff doet dit in SoftwareBus uit de doeken. Eerst legt hij uit wat er is gebeurd als uw (klein)zoon aan de computer heeft gezeten en de taakbalk is verplaatst van onder naar boven of de zijkant van het scherm. Hij legt ook uit hoe u dat gepruts van uw (klein)zoon kunt verhelpen. U hoeft er dus niet meer lelijk over te doen, met als resultaat dat u verder voor een ouwe zeur wordt versleten. Integendeel, u laat even zien hoe u het weer in orde maakt en u zult daarbij eerbiedige bewondering oogsten.

Ik kan dit soort adviezen van Ruud van harte aanbevelen. Zelf ben ik opa en ik heb er al veel voordeel van gehad (ja, van de adviezen).

Taakbalken, zelfs spookwerkbalken, zullen voor u geen geheimen meer kennen als u het artikel van Ruud een poosje onder uw kussen legt.

^


De bittenbak van Ben

Ben Schmitz vertelt over documenten. Analoge documenten, digitale documenten en nog veel meer soorten. Omdat wij computeraars vooral aan de digitale vorm denken, heb ik het even kort samengevat onder de benaming "bittenbak".

Ben gaat er natuurlijk dieper op in. Maar eind goed al goed. Daar brengt de computer toch een heleboel verloskunde in het geding. Bijvoorbeeld met hyperlinks. Als u een document met hyperlinks leest, weet u aan het eind niet eens meer in hoeveel documenten u eigenlijk hebt zitten neuzen.

^


Coen doet het met Lara

Juist ja, dìe. Lara Croft, u vast bekend van het spelletje Tomb Raider. Hij heeft alle 5 de delen. Hij vertelt van zijn avonturen met Lara, zijn passie voor het spel. Úúúúren brengt hij ermee door. We mogen echt van geluk spreken dat hij af en toe toch tijd heeft om wat in SoftwareBus te schrijven. Anders zouden we niets van hem weten.

Volg de verhalen van Coen Commentaar. Op de HCC-dagen heeft hij de stand bezocht en zijn identiteit bloot gegeven. Coen wil uit zijn isolement. U kunt hem nu ook per internet bereiken. Nee, bijdehandje, niet zo vlug. Hij is niet te bereiken op www.coen.com/mentaar, maar per e-mail als coen@pindakaasenpasta.nl.

^


SoftwareHits 2001-06

SoftwareHits is de gratis CD-ROM die meegezonden wordt met SoftwareBus. Altijd tot aan de rand vol geperst. Dat bedoel ik letterlijk, CD-ROMs worden inderdaad vanuit het gaatje naar de rand gevuld en geperst. Grammofoonplaten werden ook geperst, maar werden gevuld vanuit de rand naar het gaatje, net andersom dus.

Deze keer krijgt u ongeveer 40 programma's in de rubriek Algemeen gepresenteerd en ca 20 in de rubriek Spellen. Enkele leuke Windows utilities: Commander, Hook99 (Start-knop naar believen veranderen, u zou de Start-knop dus ook verder door het leven kunnen laten gaan als Stop-knop), PowerPro maakt eigen taakbalken (het vervolg op het artikel van Ruud?), ActiveIcons laat u de iconen wijzigen, STG FolderPrint is een leuk programma om directories te printen of in een bestand op te slaan (een echte aanrader, het was één van de belangrijkste tools bij de samenstelling van de GigaDisc 2002) en nog veel meer.

In de spelletjes-hoek vinden we helaas niet Lara Croft. Maar wel veel puzzles, bordspellen en denkspellen. Helemaal afgestemd op het seizoen. Hier bent u zó een lange en kille winteravond mee door.

Daarnaast vindt u weer de vaste portie updates, anti-virus programma's, in- en uitpakkers (geschikt voor Sinterklaas, Kerstman en bestanden), de laatste internet-browsers en nog veel meer. Kortom, een volle gereedschapskist.

^


Nog maar 12 €urotjes

€€€€€€€€€€€€ kost voortaan een heel jaar SoftwareBus met gratis SoftwareHits. Dat is slechts 2 €urotjes per uitgave. Voor het geld hoeft u het niet te laten. En voor uw eigen gemak màg u het niet laten. Zes nummers met nuttige informatie en zes CD-ROMs vol geselecteerde programma's worden u eigenlijk zomaar in de schoot geworpen.

De DOSgg heeft de prijs verlaagd van 35 gulden naar 12 Euro. Dat kan, omdat de combinatie SoftwareBus / SoftwareHits steeds meer abonnees krijgt. Dat drukt de kosten. Eigenlijk hebt u dus deze prijsverlaging aan uzelf te danken.

Als u zich snel opgeeft als abonnee, dan spelen wij ook nog voor Kerstman. U krijgt dan nummer 6 nog vóór Kerst gratis thuisgestuurd, inclusief zowel de DVD-ROM als de CD-ROM. Mooier kunnen we het toch niet voor u maken! Vul dus meteen even het formulier in!

^


Bespaar € 2,50

Voor zo'n lage prijs voor een abonnement op SoftwareBus moeten ook wij op de kleintjes letten. Dat willen we graag, maar we verzoeken u dringend daar aan mee te werken.

De prijs van € 12 is gebaseerd op betaling per automatische incasso. Voor andere manieren van betalen rekenen we € 2,50. niets nieuws, dat was voorheen 5 gulden.

Maar we willen het nog eens speciaal onder uw aandacht brengen. We willen namelijk dat u zich die € 2,50 bespaart door ons een machtiging voor automatische incasso te geven. U kunt dat doen door het formulier onderaan dit bericht in te vullen en op te sturen.

Dat kost u nauwelijks moeite. En u ontlast onze vrijwilligers van een heleboel rompslomp. Heel graag dus. Mogen we van u dit kleine Sinterklaas- of Kerstcadeautje vragen? Nogmaals, het levert u elk jaar € 2,50 op.

^


Tenslotte

De eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden (voor zover hun e-mail adres bij ons bekend is) en ook aan alle andere geïnteresseerden. Laat dus gerust uw vrienden en kennissen zich opgeven.

Als u geen prijs (meer) stelt op de ontvangst van eMailings, of deze dubbel ontvangt, kunt u zichzelf afmelden op http://www.windos.nl/emails.html Nogmaals: u kunt dit, in verband met beveiligingen, uitsluitend ZELF doen!!!

  • U hebt suggesties of opmerkingen?
  • Misschien overweegt u om toe te treden tot het kader?
  • Stuur dan een e-mail bericht aan voorz@windos.nl

Terug

 

Henk van Andel
Voorzitter HCC-DOS gebruikersgroep

 


Aanmelding lidmaatschap DOSgg en/of abonnement op SoftwareBus.

De met aangegeven velden moet u invullen, anders wordt het formulier niet verwerkt door de server. De overige gegevens zijn optioneel. U ontvangt zelf een kopie van dit formulier voor uw postvak "verzonden". U hoeft daar verder niets mee te doen, het is alleen een kopie voor uzelf.

Probeer a.u.b. niet dit formulier vauit het voorbeeldvenster in te vullen, maar open eerst het volledige bericht.

 1. Maak uw keuze:
Ik geef mij op als DOSgg-lid. (Gratis indien eerste gebruikersgroep. Anders € 2,27per jaar.)
Ik ben reeds DOSgg-lid en wil nu ook een abonnement op SoftwareBus. (€ 12,- per jaar,)
Ik geef mij op als DOSgg-lid. (Gratis indien eerste gebruikersgroep. Anders € 2,27 per jaar.)
Ik wil tevens een abonnement op SoftwareBus. (€12,- per jaar)
Ik heb reeds een abonnement op SoftwareBus maar wil gaan betalen per incasso.
 2. Deze rubriek alleen en dan VOLLEDIG invullen indien u hierboven hebt aangegeven dat u (ook) een abonnement op SoftwareBus wilt, of wilt gaan betalen per incasso. Zoniet laat u deze rubriek leeg:
Ik machtig hiermee de DOS Gebruikersgroep tot wederopzegging het abonnementsgeld voor SoftWareBus van mijn navolgend rekeningnummer af te schrijven:
Bank/gironummer:
Ten name van:
 3. Uw gegevens:
E-mail adres:
Voorletters en naam:
Straat en huisnummer:
Postcode:
Woonplaats:
  Telefoon:
HCC Lidnummer:
 4. HCCnet.
Ik wil mij tevens aanmelden voor een gratis internetaccount op HCCNET.
 

Terug