eMailing 2001-16
Een gratis service voor leden van de
HCC DOS gebruikersgroep

De HCC-DOSgg wenst u prettige feestdagen, gezondheid en voorspoed in 2002

Klik op onderwerp hiernaast
om snel te navigeren.

 


Kerst- en Nieuwjaarsgroet

De HCC-DOS Gebruikersgroep wenst u en de uwen prettige feestdagen en een gezegend 2002. Wij hopen dat u veel plezier van uw computerhobby zult hebben. U kunt weer op de steun van de DOSgg rekenen in het volgende jaar, waarvoor al vele plannen klaar liggen.

Uw -team is in 2001 weer erg actief geweest. Daarom willen wij deze vrijwilligers van harte bedanken voor hun inspanningen. Ook in 2002 kunt u vast weer op hen rekenen.

Terug


Bijeenkomsten in 2002

Nu we het toch over 2002 hebben, willen we u vast informeren over de geplande bijeenkomsten. De oorspronkelijke eerste twee data bleken niet mogelijk. Op de eerste dag gaan Willem Alexander en Máxima trouwen; daar wilt u vast bij zijn. Op de tweede dag viert het HCC-kader het 25-jarig HCC-jubileum en daar wil het DOSgg-kader graag bij zijn. Maar gelukkig bleek het mogelijk om beide dagen een beetje te verschuiven.

De landelijke -bijeenkomsten staan nu gepland op de volgende zaterdagen:

  • 16 februari 2002
  • 13 april 2002
  • 28 september 2002

De locatie is zoals gebruikelijk het H.F.Witte-Centrum in De Bilt. U krijgt natuurlijk nog bericht, maar zet deze dagen toch nu al in uw nieuwe agenda.

Daarnaast worden enkele bijeenkomsten in diverse regio's gepland. Daarvoor kunnen wij nog geen vaste data opgeven, omdat aansluiting gezocht wordt bij andere HCC-evenementen of andere com­pu­ter­bij­een­komsten.

Terug


GigaDisc toch weer verkrijgbaar

U hebt wellicht al gehoord van de -GigaDisc 2002. Een DVD-ROM vol met interessante programma's en informatie, samen zo'n 4,7 gigabyte, oftewel de inhoud van ca 7 CD-ROMs. De eerste persing was 12.000 stuks. Deze zijn inmiddels uitgereikt aan DOSgg leden die onze stand op de HCCdagen bezochten en gratis aan de SoftwareBus-abonnees toegezonden.

Wat we echter niet goed konden schatten, is de gigantische belangstelling voor de -GigaDisc 2002. Dit leidde tot lange wachtrijen op de HCCdagen. Onze excuses voor dit ongemak. Bovendien hebben veel leden nog snel een abonnement geboekt op SoftwareBus. Gevolg: we kwamen DVD-ROMs te kort.

Gelukkig heeft onze perser snel een partij tussen de Kerstdrukte door bij kunnen maken. Vóór Kerst zullen de laatste DVD-ROMs bij de mensen in huis zijn.

Tevens hebben we een beperkte extra hoeveelheid laten maken om de vele leden die gevraagd hebben om de DVD-ROM toegestuurd te krijgen en de verdere navraag te kunnen bevredigen. U kunt -zolang de voorraad strekt- op de volgende manieren nog een exemplaar bemachtigen:

  • Bestellen per e-mail; de kosten bedragen € 4,-- per stuk incl. porto en kan uitsluitend voldaan worden dmv een eenmalige incasso-opdracht. Klik hier om naar het bestelformulier op onze website te gaan.
  • Alsnog een abonnement op SoftwareBus nemen. De actie om het laatste exemplaar met zowel de DVD-ROM als de gebruikelijke CD-ROM gratis na te zenden hebben wij verlengd. Voor slechts € 12,-- ontvangt u dan jaarlijks 6x de SoftwareBus met telkens een gratis CD-ROM. Klik hier om u aan te melden via onze website.
  • U kunt ook de gok wagen door te wachten tot onze landelijk bijeenkomst op 16 februari en de -GigaDisc afhalen voor € 2,50. Wij kunnen niet garanderen dat deze dan nog beschikbaar is.

Terug


Problemen GigaDisk 2002?

Er staat werkelijk gigantisch veel op. Onze eerste DVD-ROM brengt het er door de tijdsdruk om dit allemaal vóór de HCCdagen in huis te hebben niet helemaal zonder kleerscheurtjes af. De meest gemelde problemen zijn:

  • Enkele programma's zijn niet via de vernieuwde menustructuur bereikbaar.
  • Enkele programma's staan niet of niet op de juiste plaats op de DVD-ROM.
  • Hoe om te gaan met de Linux en de PalmOS software.
  • Work around voor het installeren van Mandrake Linux.

Bijna allemaal zijn dit kleinigheden die u gemakkelijk kunt oplossen. Als u problemen ondervindt, kijk dan eerst op www.WinDOS.nl/GigaDisc.html. Mocht dat niet voldoende zijn, stuur dan een bericht aan dvd@WinDOS.nl.

Terug


Viruswaarschuwing

We willen u niet onnodig ongerust maken. Maar omdat de laatste maanden veel last is ondervonden van virussen, wormen en andere nare dingen is een extra waarschuwing toch wel op zijn plaats.

Vaak wordt gebruik gemaakt van eigenschappen of zwakke plekken in Windows of Outlook Expres, dat door het merendeel van de mensen wordt gebruikt. Er zijn heel gemene wormen als aanhangsel van een e-mail, die al actief kunnen worden zonder de e-mail te openen. Pas hiervoor op. Pas ook op met het openen van bijlagen bij obscure e-mails van onbekende afzenders.

Een redelijke beveiliging is mogelijk door uw instellingen zo goed mogelijk "dicht te timmeren". Hoe dit kan, vindt u uiteengezet op onze website. Configureer eerst Internet Explorer en daarna Outlook Express.

Daarnaast moet u zorgen voor een goed antivirus-programma. Er staan er altijd enkele op SoftwareHits, de CD-ROMbijlage van de SoftwareBus. U moet -via internet- er ook voor zorgen dat u frequent de database van het antivirus-programma up-to-date houdt. Het ene virus volgt het andere vaak heel snel op.

Als u aangesloten bent op de mailserver van de DOSgg, dan zult u weinig last ondervinden omdat besmette e-mails zoveel mogelijk worden tegengehouden. Zowel de afzender als de ontvanger krijgen daarvan bericht. Maar als u aangesloten bent op meerdere mailservers kunnen van deze toch virussen uw systeem binnenkomen. Pas dus goed op!

Terug


Website voor het laatste nieuws

Als u in de donkere dagen rond Kerstmis behoefte hebt aan informatie over de DOSgg, kijk dan even op www.WinDOS.nl. Dit is zeker de moeite waard. Ook om snel op de hoogte te blijven van het laatste nieuws kunt u terecht op onze website.

Terug


Tenslotte

De eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden (voor zover hun e-mail adres bij ons bekend is) en ook aan alle andere geïnteresseerden. Laat dus gerust uw vrienden en kennissen zich opgeven op http://www.windos.nl/emails.html

Als u geen prijs (meer) stelt op de ontvangst van eMailings, of deze dubbel ontvangt, kunt u zichzelf afmelden. U ontvangt dit exemplaar via de server van de DOSgg en u kunt de toezending dus alleen via onze server stoppen. Surf daartoe naar http://www.windos.nl/unsubscribe.html en wis deze eMailing nog niet, maar lees de instructies op die pagina!

  • U hebt suggesties of opmerkingen?
  • Misschien overweegt u om toe te treden tot het kader?
  • Stuur dan een e-mail bericht aan voorz@windos.nl

Terug

 

Henk van Andel,
Voorzitter DOSgg