eMailing 2002-1
Een gratis service voor leden van de
HCC DOS gebruikersgroep


GigaDisk nog verkrijgbaar.

16 februari:
DOSgg bijeenkomst in De Bilt.

Klik op onderwerp hiernaast
om snel te navigeren.

 


Een nieuwe lente, een nieuwe jas

Eigenlijk te gek om midden in de winter over de lente te beginnen? Nee, het gaat niet over het veranderende klimaat. Voor SoftwareBus en de bijbehorende gratis CD-ROM is inderdaad een nieuwe lente begonnen. En net als wij mensen wil de SoftwareBus dan ook wat nieuws. Een nieuwe gedaante, nog mooier en (k)leuriger dan de laatste 2 jaar.

Over enkele dagen ontvangen de abonnees van SoftwareBus de eerste uitgave van dit jaar, inclusief de gratis CD-ROM SoftwareHits. Hieronder krijgt u vast een indruk van wat u te wachten staat.

Top


Prijsverlaging SoftwareBus

Met het eerste nummer van 2002 is ook de lagere abonnementsprijs ingegaan. Vorig jaar dachten we nog in guldens en bedroeg het abonnement ƒ 35 per jaar. Nu denken we in Euro's en betaalt u slechts € 12 per jaar. Ja, dat is inderdaad een stuk minder. En u krijgt toch evenveel, er is niets beknibbeld. Ook de gratis CD-ROM is bij elke uitgave nog steeds bijgesloten.

Alles is toch al een stuk duurder geworden door de €uro. Maar de DOSgg doet daar niet aan mee. Doordat steeds meer mensen zich hebben geabonneerd, kon de drukker de kosten drukken. Ook werden de CD-ROMs daardoor goedkoper.

Als u zich nu abonneert, krijgt u nr. 2002-1 nog gratis nagezonden ook. Klik HIER om u snel op te geven.

Wilt u van ons een gele (acceptgiro) kaart? Nee toch? Een acceptgiro kost u € 2,50 extra. Eigenlijk willen we graag dat u een machtiging voor automatische incasso geeft. Wij minder werk en u bespaart daardoor die € 2,50. Ook bestaande abonnees kunnen d.m.v. het formulier € 2,50 besparen door een machtiging voor AUTOMATISCHE INCASSO te geven.

Top


Accenten en €uroteken

In het voorgaande nummer werden wat ideeën aan de hand gedaan om "onder barre omstandigheden" toch het €uroteken op het scherm of papier te krijgen. Jan Roza las dit en komt met een andere oplossing.

Hij wijst op het freeware programma AllChars (http://allchars.zwolnet.com) van Jeroen van Laarhoven. Onder Windows 95 t/m XP kan vrijwel elk accent en speciaal teken worden gebruikt. Ja hoor, zelfs die rare Hongaarse dubbele accenten zijn mogelijk.

Niet tevreden? Lijnen trekken, formules maken, macros nodig? Kan ook allemaal met AllChars.

Dank je, Jan Roza, voor deze waardevolle bijdrage. Als u ook eens wat weet om het computerleven van uw mede(DOSgg)leden te verlichten, schroom dan niet om daarmee voor de dag te komen.

Top


Wie helpt Albert Kapers?

Nu we het toch over leden hebben die leden kunnen helpen even het volgende. Albert vraagt in SoftwareBus wie voor hen 4 LS120 disks op een CD-R wil zetten. Zijn LS120 drive heeft het namelijk begeven.

Als u hem van dienst kunt zijn, stuur dan een bericht aan a.kappers@chello.nl.

Top


De gevorderde beginner

Johan van Helden wil u zeker niet afschrikken met termen als "gevorderde". Wie zijn Linux-serie heeft gevolgd, mag zich van hem nu toch wel zo langzamerhand een gevorderde beginner noemen.

Hoe krijgt u ksnapshot aan de praat? Of het KDE inbelprogramma? Hoe compileert u een nieuwe kernel?

Zucht .... is Linux nou echt zo moeilijk? Natuurlijk niet. Niet voor de trouwe lezers van Johan.

Top


Digitale poederbrieven

Jammer dat er mensen zijn die - vooral per e-mail - virussen rond sturen. Om u daarvoor te beschermen wordt de e-mail van het DOSgg domein (....@doge.nl) niet doorgelaten als daarin een virus wordt ontdekt. Zo beschermen we onze leden, die misschien (nog steeds) niet gebruik maken van een virus-scanner of deze -zoals u en ik- deze niet dagelijks updaten voor de nieuwste virussen.

Gelukkig filteren steeds meer providers de e-mail op virussen. Een niet onbelangrijke gunstige bijwerking is dat op die manier de lol van het maken en verzenden van virussen af gaat. Naar verluidt, wil ook HCCnet zich in deze gelederen gaan aansluiten.

Maar niet iedereen waardeert dit filteren. Er zijn ook mensen die vinden dat ze zelf mogen beslissen of ze besmette e-mail wel of niet wensen te ontvangen. Daarover zet Eric de Hont een boom op in SoftwareBus. Kees van der Vlies en Ruud Uphoff hebben een duidelijk andere mening.

Ieder mag zijn eigen mening hebben. Maar de DOSgg heeft er bewust voor gekozen om e-mails met een virus niet door te laten. Iemand die deze toch wenst te ontvangen is met een ....@doge.nl adres dus niet bediend.

Top


DOSgg-Gebruikersdag op 16 februari in De Bilt

De winterbijeenkomst staat weer voor de deur. Zorg dat u deze in uw agenda noteert en dat u er bij bent. Het wordt weer een gezellige en leerzame bijeenkomst met 4 actuele lezingen, workshops, demo's etc. Er komt ook een vrijmarkt (nou ja, vrij onder strikte voorwaarden) voor computerspullen.

Zoals u van ons gewend bent, kunt u over enkele dagen een uitgebreidere e-Mailing over de bijeenkomst verwachten met daarin het laatste nieuws.

Top


WinDOS/ GigaDisc 2002 wegens succes geprolongeerd

Onder druk van de grote vraag konden we er niet onder uit om 1.000 exemplaren na te laten persen. Zo lang de voorraad strekt, kunt u deze nu ook per post bestellen voor € 4,- door dit formulier op onze website in te vullen.

Het kan nòg goedkoper door een exemplaar op de gebruikersdag op 16 februari aan te schaffen voor € 2,50. U hebt dan twee voordelen: een besparing van € 1,50 en u bezoekt de gebruikersdag. U loopt ook de kans dat de DVD-ROM inmiddels was uitverkocht. Nee, we persen ze niet meer bij.

De WinDOS/ GigaDisc 2002 is een DVD-ROM met 4,7 gigabytes aan programma's etc. Een uniek product, waarmee de DOSgg weer eens duidelijk een trend mee aan gaf. U moet er natuurlijk wel een DVD-ROM drive voor hebben; de meeste PC bezitters hebben die inmiddels al. Voor alle duidelijkheid nog eens: een CD-ROM drive en een DVD-speler zijn andere dingen dan een DVD-ROM drive en waardeloos als u de GigaDisc 2002 wilt gebruiken. Het is maar dat u het weet!

Top


SoftwareHits

Bij de SoftwareBus krijgt u een gratis CD-ROM genaamd SoftwareHits. Ja hoor, die is ook leesbaar op een DVD-ROM drive.

Ook deze keer is de SoftwareHits weer tot de rand gevuld met interessante software. U zult het zelf moeten zien want ik weet niet wat voor u interessant is. Toch wil ik enkele programma's speciaal noemen.

Muziekliefhebbers zullen met plezier uit hun slaap gewekt worden met de muzikale wekker WakeMeUp. Ze kunnen dan verder muziek beluisteren met een CD-speler (OTTO XV8) of een MP3 speler (GSPLAY21). Met MP3CD150 kunt u uw eigen CD's of MP3's maken en met CDRECORD op een CD-R branden. De veeleisende muzikant kant met MPAA zijn geluidskaart testen.

U wilt tekstverwerken? Kijk dan eens even naar de editors CEDT325 en TXE280IN. TEXNOTES gebruikt u voor korte notities. Om uw literaire werken te publiceren gaat u niet meer naar een uitgever, maar gebruikt u TXT2PDF5 om er een electronische versie van te maken.

Ook is er weer een repertoire aan utilities, backup programma, screensavers (vooral geïnspireerd door de nationale gevoelens van de Amerikanen na 11 september), hulpjes voor internet en nog veel meer.

Spellen weer te kust en te keur. Deze keer bent u zo'n 12 spellen rijker.

En natuurlijk zijn er weer de laatste internet browsers, anti-virus programma's, beveiligingen voor inbrekers via internet, de (un)zippers, updates, service packs en wat dies meer zij.

Terug


Tenslotte

De eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden (voor zover hun e-mail adres bij ons bekend is) en ook aan alle andere geïnteresseerden. Laat dus gerust uw vrienden en kennissen zich opgeven op http://www.windos.nl/emails.html

Als u geen prijs (meer) stelt op de ontvangst van eMailings, of deze dubbel ontvangt, kunt u zichzelf afmelden. U ontvangt dit exemplaar via de server van de DOSgg en u kunt de toezending dus alleen via onze server stoppen. Surf daartoe naar http://www.windos.nl/unsubscribe.html en wis deze eMailing nog niet, maar lees de instructies op die pagina!

  • U hebt suggesties of opmerkingen?
  • Misschien overweegt u om toe te treden tot het kader?
  • Stuur dan een e-mail bericht aan voorz@windos.nl

Terug

Henk van Andel,
Voorzitter DOSgg

 

 


Aanmelding lidmaatschap DOSgg en/of abonnement op SoftwareBus.

De met aangegeven velden moet u invullen, anders wordt het formulier niet verwerkt door de server. De overige gegevens zijn optioneel. U ontvangt zelf een kopie van dit formulier voor uw postvak "verzonden". U hoeft daar verder niets mee te doen, het is alleen een kopie voor uzelf.

Probeer a.u.b. niet dit formulier vauit het voorbeeldvenster in te vullen, maar open eerst het volledige bericht.

 1. Maak uw keuze:
Ik geef mij op als DOSgg-lid. (Gratis indien eerste gebruikersgroep. Anders € 2,27per jaar.)
Ik ben reeds DOSgg-lid en wil nu ook een abonnement op SoftwareBus. (€ 12,- per jaar,)
Ik geef mij op als DOSgg-lid. (Gratis indien eerste gebruikersgroep. Anders € 2,27 per jaar.)
Ik wil tevens een abonnement op SoftwareBus. (€12,- per jaar)
Ik heb reeds een abonnement op SoftwareBus maar wil gaan betalen per incasso.
 2. Deze rubriek alleen en dan VOLLEDIG invullen indien u hierboven hebt aangegeven dat u (ook) een abonnement op SoftwareBus wilt, of wilt gaan betalen per incasso. Zoniet laat u deze rubriek leeg:
Ik machtig hiermee de DOS Gebruikersgroep tot wederopzegging het abonnementsgeld voor SoftWareBus van mijn navolgend rekeningnummer af te schrijven:
Bank/gironummer:
Ten name van:
 3. Uw gegevens: vereist!
E-mail adres:
Voorletters en naam:
Straat en huisnummer:
Postcode:
Woonplaats:
  Telefoon:
HCC Lidnummer:
 4. HCCnet.
Ik wil mij tevens aanmelden voor een gratis internetaccount op HCCNET.