eMailing 2002-9
Een gratis service voor leden van de
HCC DOS gebruikersgroep


Let op! Ledenwerfactie

Nu bestellen:
GigaDisc 2002 ZOMER EDITIE

Klik op onderwerp hiernaast
om snel te navigeren.

 


VraagBaak-helpdesk: gratis voor DOSgg-leden

U kent de uitdrukking "Alle mensen zijn gelijk, maar sommigen zijn méér gelijk dan anderen"? Het is maar goed dat we niet allemaal gelijk zijn. Zo ook bij de DOSgg.

De WinDOS/-mensen zijn vaak deskundig. Soms héél deskundig. Anderen hebben juist wat steun nodig. Daarom is er al sinds jaar en dag de WinDOS/ VraagBaak. Vóór leden en dóór leden van de DOSgg.

De VraagBaak-medewerkers treft u vaak aan op WinDOS/-bijeenkomsten en de WinDOS/-stand tijdens de HCCdagen. Maar tussendoor kunt u ook in hoge nood zitten. Daarom is de VraagBaak dagelijks paraat via een speciale newsserver, per e-mail en voor de allerhoogst dringende nood ook per telefoon.

Bij de VraagBaak kunt u terecht voor de meest uiteenlopende onderwerpen. Linux, Windows? No problem! Tekstverwerking, internet, boekhouden, beginnersvragen, games, enzovoort. Verderop vindt u een lijst met onderwerpen.

Hieronder vertellen wij u hoe u het meest effectief van de VraagBaak-diensten gebruik kunt maken.

top


VraagBaak Newsserver

U kent het begrip newsserver? De nieuwsgroepen (newsgroups) op internet; afgekort NG. Ook wel Usenet genaamd. Het principe is: ieder kan de berichten lezen en ieder kan er op reageren. Alle reacties verschijnen als "trail" achter de eerste vraag, zodat het overzicht bewaard blijft.

Voor de VraagBaak heeft de DOSgg een eigen newsserver in het leven geroepen. Hier kunt u een probleem voorleggen. Meestal zijn er binnen enkele uren één of meerdere reacties van mensen die denken uw probleem op te kunnen lossen. Soms zal er verder gevraagd worden om naar de oplossing toe te werken. En als een antwoord u niet helemaal duidelijk is, kunt u verder vragen. Kortom, het werkt in hoge mate interactief.

De newsserver VraagBaak is momenteel ingedeeld in de volgende rubrieken:

  • Internet
  • Tech Internet
  • Linux
  • Office (bijv. Microsoft Office, tekstverwerking, spreadsheets)
  • Windows 95-98, Me:
  • Windows NT, 2000
  • Windows XP
  • VraagBaak (algemeen)

De newsserver VraagBaak is alleen toegankelijk voor leden van de DOSgg. U kunt op www.windos.nl inloggen op het "Ledenkatern" om een gebruikersnaam en password op te vragen. Om in te loggen hebt u uw HCC-ledenpas nodig. Wij controleren of u DOSgg-lid bent. U kunt ook gedetailleerde instructies krijgen voor Outlook Express en Netscape Messenger.

U hebt op het moment geen vraag? Abonneer u dan toch NU op de newsserver VraagBaak. Het is gratis. Bovendien leert u misschien een heleboel van de vragen en antwoorden van anderen. En -wie weet- komt er een vraag langs waar u nou net hèt antwoord op weet! Want ieder die toegang heeft tot de NG VraagBaak mag meedoen.

top


Kijk eens op www.windos.nl/systeemkennis

Veel voorkomende vragen zijn al uitgebreid behandeld op www.windos.nl in de rubriek "Systeemkennis". Met name op het gebied van Internet, Netwerken en Veiligheid (waar onder virussen) is er veel informatie te vinden.

Kijk daar dus ook even als u met een vraag zit.

top


VraagBaak per e-mail

Misschien gooit u uw vraag liever niet in de groep, maar stelt u deze liever aan een bepaalde VraagBaak-medewerker. Ook dat kan. Liefst per e-mail, om de VraagBaak-medewerkers de gelegenheid te geven om op uw vraag zo goed mogelijk te antwoorden.

De meest actuele lijst met VraagBaak-medewerkers en de onderwerpen waar zij bedreven in zijn vindt u op www.windos.nl. Onderstaand overzicht geeft u een algemeen beeld van de onderwerpen. U kunt hierop klikken om naam en e-mail-adres van de juiste VraagBaak-mensen te vinden:

Voorwaarden

Access (MS-Office)

BASIC

Beginnersvragen

Boekhoudpakketten

C en C++

CD-ROM

CD-ROM "SoftwareHits"

Databases

DOS (alle versies)

Excel (MS-Office)

Fortran

Frontpage (MS-Office)

Genealogie

Grafisch & DTP

HABO

Hardware

Internet

Linux

MS-Office

Muziek

Netwerk

Office

Pascal

Powerpoint (MS Office)

Spelletjes

Spreadsheets

Tekstverwerking

Videobewerking

Virus

Visual Basic Applications

Windows 3.1

Windows 3.11 (WFW)

Windows 95/98

Windows Me

Windows NT 4.0 Server

Windows 2000 Prof.

Word (MS Office)

Windows XP

top


Telefonische VraagBaak

Misschien wilt u er met iemand over praten? U hebt misschien een heel erg dringend probleem. Of uw probleem is moeilijk onder woorden te brengen.

Dan kunt u gebruik maken van onze telefonische VraagBaak. Klik hierboven op een onderwerp en onze internetserver geeft u een suggestie wie u kunt bellen. Houdt u zich strikt aan de vermelde tijden? Want wij zijn héél zuinig op onze VraagBaak-vrijwilligers!

top


GigaDisc 2002 ZOMER EDITIE nu bestellen

Dit is een DVD-ROM met een capaciteit van 4,5 gigabyte. Helemaal vol met mooie programma's. U zou die ook kunnen downloaden. Als u zoveel moois eenmaal op internet hebt gevonden, moet u met ISDN of een 56K modem rekenen op circa een maand download-tijd. Met een kabelverbinding of ADSL gaat het natuurlijk veel vlugger. Misschien lukt het u binnen een week. Misschien ook niet, want de providers zien klanten met een dergelijk download-gedrag liever gaan dan komen.

Al dat moois is -voor DOSgg leden- op een schijfje te koop voor slechts € 4,-(plus € 2,- verzendkosten). Betaling d.m.v. een éénmalige incasso-opdracht. U kunt bestellen door het onderstaande formulier in te vullen en te verzenden. Dat gaat het snelst en wij controleren tijdens het verzenden 'on line' uw gegevens. Opsturen per fax of brief mag ook, u moet ons dan wat extra tijd gunnen.

Deze GigaDisc is uitsluitend te koop. Hij wordt dus niet automatisch aan de SoftwareBus-abonnees gezonden. En u moet er natuurlijk een DVD-drive in uw computer hebben; met een CD-ROM drive kunt u geen DVD-ROM's lezen.

Maar voor een kleine tegenprestatie is de GigaDisc toch ook te geef. Zie hieronder (Ledenwerfactie).

Op www.windos.nl vindt u een overzicht van de inhoud van de WinDOS/ GigaDisc 2002 ZOMER EDITIE. Als u verdere vragen hebt, kijk dan eerst naar de FAQ (Frequently Asked Questions) die u daar ook aantreft.

top


Ledenwerfactie

Hierboven staan twee van de vele unieke voordelen voor DOSgg leden. De VraagBaak en de GigaDisc. Alle HCC-leden kunnen DOSgg-lid worden, meestal geheel gratis maar maximaal voor slechts € 2,27 per jaar. En het lidmaatschap van HCC kost slechts € 38,50 per jaar.

HCC en DOSgg hebben een Ledenwerfactie gestart. Nieuwe HCC-leden krijgen gratis het boek "Windows voor Senioren", dat overigens voor elke beginner zeer interessant is. Nieuwe DOSgg-leden krijgen gratis de GigaDisc 2002 ZOMER EDITIE en een half jaar abonnement op ons periodiek SoftwareBus met telkens een gratis CD-ROM.

Details van de actie zijn te vinden op www.windos.nl. De aanmeldingsformulieren kunt u downloaden door hier te klikken. U krijgt dan de beide formulieren (Rich Text) in een zelfuitpakkend ZIP-bestand.

O ja, een DOSgg-lid dat een nieuw (HCC- en) DOSgg-lid werft, wordt ook beloond. Die krijgt van ons de GigaDisc 2002 ZOMER EDITIE.

top


Aan- en afmelden eMailings, wijzigingen, problemen, suggesties?

De WinDOS/-eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden, voor zover hun e-mail-adres bij ons bekend is. Ook niet-leden kunnen van deze service gebruik maken.

Aanmelden: Laat uw vrienden en kennissen zich gerust opgeven op www.windos.nl/emails.html.

Afmelden: Als u geen prijs meer stelt op de ontvangst van de eMailings, kunt u zichzelf afmelden. eMailings kunnen van twee verschillende plaatsen komen. Dit exemplaar kunt u alleen afmelden op onze eigen server. Surf naar www.windos.nl/unsubscribe.html. Als u de instructie lee.

Wijzigen: U wilt de eMailing voortaan op een ander e-mail adres ontvangen? Meld u dan af voor het oude adres en meld u daarna aan voor het nieuwe adres.

U hebt problemen met de eMailings? Suggesties of opmerkingen die voor de DOSgg van belang zijn? U overweegt toe te treden tot het WinDOS/ kader?

Stuur dan een e-mail-bericht aan voorz@windos.nl.

 

Henk van Andel
Voorzitter DOSgg

top

DOSgg LogoAanvraagformulier GigaDisc 2002 ZOMEREDITIE.

(alleen mogelijk voor leden van de DOSgg en uitsluiten via eenmalige incasso)

De met vereist! aangegeven velden moet u invullen, anders wordt het formulier niet verwerkt door de server. De overige gegevens zijn optioneel. U ontvangt zelf een kopie van dit formulier voor uw postvak "verzonden". U hoeft daar verder niets mee te doen, het is alleen een kopie voor uzelf.

N.B. De GigaDisc 2002 wordt aan u verzonden zodra het bedrag van €6,- kon worden geïncasseerd.

  1. Machtiging.
Ik machtig hiermee de DOS Gebruikersgroep eenmalig €6,- t.b.v. de GigaDisc 2002 ZOMEREDITIE van mijn navolgend rekeningnummer af te schrijven:
Bank/gironummer: vereist!
Ten name van: vereist!
 2. Uw gegevens:
E-mail adres: vereist!
Voorletters en naam, zoals op uw HCC-ledenpas: vereist!
Straat en huisnummer: vereist!
Postcode: vereist!
Woonplaats: vereist!
  Telefoon:
HCC Lidnummer, zoals op uw HCC-ledenpas: vereist!
 

top