eMailing 2002-11
Een gratis service voor leden van de
HCC DOS gebruikersgroep


Volgende bijeenkomsten vast noteren!

28 september:
MEGA-Gebruikersdag in de Bilt

2 november:
Regionale DOS-gebruikersdag in Zwolle.

Klik op onderwerp hiernaast
om snel te navigeren.


WinDOS/ geen vakantie

WinDOS/ geen vakantie

Velen van u zullen op vakantie zijn als wij dit bericht verzenden. Bij thuiskomst vindt u dan ook de nieuwe SoftwareBus met CD-ROM tussen een hele stapelpost. Als u tenminste een abonnement hebt voor slechts € 12,- per jaar.

Ondertussen werken wij bij WinDOS/ verder aan de organisatie van de landelijke ledenbijeenkomst op zaterdag 28 september in De Bilt en een extra bijeenkomst op zaterdag 2 november in Zwolle. Noteer vast deze dagen in uw agenda.

Ook wordt al hard gewerkt aan onze volgende DVD-ROM. Want tijdens de HCCdagen (eind november) zal deze weer beschikbaar moeten zijn.


Wat was eerst: CD-ROM of boerenkool?

Een aantal kaderleden dat nauw betrokken is bij de productie van onze CD-ROMs, SoftwareHits en DVD-ROMs GigaDiscs was op bezoek bij de perser KDG in Weesp. Marius legt nu uit waar de CD-ROMs vandaan komen. En hoe die worden geproduceerd.


Heeft Kees een huwelijksbureau?

Uit problemen die voorgelegd worden aan onze Vraagbaakjongens en -meisjes blijkt dat velen worstelen met hetzelfde soort problemen. Hierdoor geïnspireerd legt Kees van der Vlies uit hoe je moet koppelen en samenvoegen in Word. Jaja, het lijkt een makkie. Maar Kees gaat er diep op in. Koppelen van delen uit Excel bijvoorbeeld. Hyperlinks, bladwijzers, noem maar op, het kàn allemaal als je de aanwijzingen van Kees opvolgt.

U was in Spanje op vakantie? Olé!!! Ga dan eens even rechtzitten voor het werken met OLE (Object Linking and Embedding) - koppelingen. Voor beginners pittig maar nuttig, voor gevorderden zeker ook heel waardevol.


Coen is zover

Ja hoor, Coen Commentaar is terug van even weggeweest. Mag ook wel eens een keertje, maar niet te vaak.

Coen was aan het afstuderen. Afstudeeropdracht? Ingewikkelde programmeertalen die er ineens niet bleken te zijn. Een heel relaas, maar met een Happy End. Coen is een negen rijker op zijn eindlijst.

Namens alle SoftwareBuslezers: gefeliciteerd, Coen. En heel veel dank voor je inspanningen voor ons mooie blad. Ga graag zo verder.

Coen is inmiddels getrouwd met Saskia. Gaan Coen en Saskia nu samen schrijven?


Wie is de baas?

Ruud gaat verder met deel 2 van het de baas worden van uw e-mail. U krijgt een digitale identiteit. Met een certificaat van echtheid. U gaat coderen.

Ruud legt ook uit waar Outlook uw mappen en bestanden verstopt. En hoe daar mee omgegaan kan worden. Ook het adresboek heeft voor de lezers van de SoftwareBus geen geheimen meer.


WHIZZBEE-SITEACCELERATOR

En SITEACCELERATOR-ADMIN zijn begrippen die Johan van Helden u uitlegt in zijn vervolgserie Linux (voor de gevorderde beginner). Deel 4, inmiddels. Bootable CD maken, kernel upgraden, opstartdiskette, enzovoort.

Je moet natuurlijk wel even bij de les blijven. Want echt gemakkelijk is het allemaal niet.

Johan stelt een aantal Linuxprogramma's voor. Die staan ook op de CD-ROM. U kunt er dus snel mee aan de slag.


Oude nummers SoftwareBus

Nieuwe abonnees komen vaak tot de ontdekking dat in een voorgaand nummer nou net dat artikel stond dat ze hard nodig hebben. Of een programma stond nou net op een voorgaande CD-ROM.

In overleg met de abonnementenadministratie is er nu uitkomst. Voorgaande nummers kunnen door (nieuwe) abonnees worden nabesteld, mits nog voorradig (nu zijn er nog: 2001-1, 2001-5, 2002-1, 2002-2 en 2002-3).

Betalen gaat heel gemakkelijk. Voor elk nummer dat u nabestelt wordt uw lopende "abonnementen-jaar" met één nummer verkort. Het kost dus in feite € 2,-. Het nabestelde nummer wordt tegelijk met het eerstvolgende nummer verzonden. Het kan dus zijn dat u enige tijd moet wachten, maar op die manier worden de verzendkosten beperkt.

U kunt bestellen door het formulier op www.windos.nl/swbusoud.html in te vullen en te verzenden. Verzending van de bestelling is gelijktijdig met het eerstvolgende nummer 20/5 (18-9-2002).

U kunt niet wachten tot de volgende SoftwareBus wordt verzonden? Spoedbehandeling kan ook, maar kost € 3,- per nummer als u op het formulier die optie aanvinkt.


SoftwareHits

Ook deze keer weer een propvolle CD-ROM. Het is een Office-special. Ga even recht zitten voor OpenOffice 1.0, het freeware zusje van het nieuwe StarOffice 6.0. In de Linux- en Windows-smaken en met diverse woordenboeken/talen.

Verder een aantal Servicepacks voor Windows XP producten. Hebt u wel eens geprobeerd deze te downloaden met een modem? Wees dan blij als u een abonnement op SoftwareBus hebt!

Dan de nieuwste Opera Browser, Netscape Browser en voor MS Internet Explorer een nieuwe aflevering veiligheidspatches.

Verder nog een aantal programma's voor Windows.


Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, wijzigingen, suggesties?

De WinDOS/-eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden, voor zover hun e-mail-adres bij ons bekend is. Ook niet-leden kunnen van deze service gebruik maken.

Aanmelden: Laat uw vrienden en kennissen zich gerust opgeven op www.windos.nl/emails.html.

Afmelden: Als u geen prijs meer stelt op de ontvangst van de eMailings, kunt u zichzelf afmelden. eMailings kunnen van twee verschillende plaatsen komen. Dit exemplaar kunt u alleen afmelden op HCCnet. Surf naar www.hccnet.nl/subsribe. U hebt uw HCC-lidmaatschapsnummer en HCC-code daarbij nodig.

Wijzigen: U wilt de eMailing voortaan op een ander e-mail adres ontvangen? Meld u dan af voor het oude adres en meld u daarna aan voor het nieuwe adres.

U hebt problemen met de eMailings? Suggesties of opmerkingen die voor de DOSgg van belang zijn? U overweegt toe te treden tot hetWinDOS/kader?

Stuur dan een e-mail-bericht aan voorz@windos.nl.

 

Henk van Andel
Voorzitter DOSgg

top

Aanmelding lidmaatschap DOSgg
en/of
aanvragen abonnement SoftwareBus

De met vereist! aangegeven velden moet u invullen, anders wordt het formulier niet verwerkt door de server. De overige gegevens zijn optioneel. U ontvangt zelf een kopie van dit formulier voor uw postvak "verzonden". Abonnementen lopen per jaar, niet per kalenderjaar. Een abonnement is altijd 6 nummers.

 1. Maak uw keuze: vereist!
Ik geef mij op als DOSgg-lid. (Gratis indien eerste gebruikersgroep. Anders € 2,27per jaar.)
Ik ben reeds DOSgg-lid en wil nu ook een abonnement op SoftwareBus. (€ 12,- per jaar,)
Ik geef mij op als DOSgg-lid. (Gratis indien eerste gebruikersgroep. Anders € 2,27 per jaar.) Ik wil tevens een abonnement op SoftwareBus. (€12,- per jaar)

 2. Betaling abonnement SoftwareBus.

Uw bank- of gironummer alleen invullen als u hierboven hebt aangegeven dat u (ook) een abonnement op SoftwareBus wilt èn wilt betalen per incassomachtiging. Indien u geen machtiging verstrekt zijn wij genoodzaakt u € 2,50 administratiekosten te berekenen en betaalt u dus € 14,50 per jaar.

Ik machtig hiermee de DOS Gebruikersgroep tot wederopzegging het abonnementsgeld voor SoftWareBus van mijn navolgend rekeningnummer af te schrijven:
Bank/gironummer (alleen cijfers!):
Ten name van:

Ik verstrek geen machtiging en betaal dus € 2,50 extra aan administratiekosten, waardoor het abonnement mij in totaal € 14,50 per jaar kost.


 3. Uw gegevens: vereist!
E-mail adres: vereist!
Voorletters en naam, zoals op uw HCC-ledenpas: vereist!
Straat en huisnummer: vereist!
Postcode: vereist!
Woonplaats: vereist!
  Telefoon:
HCC Lidnummer, zoals op uw HCC-ledenpas: vereist!

 4. HCCnet.
Ik wil mij tevens aanmelden voor een gratis internetaccount op HCCnet.

 

top