eMailing 2002-13
Een gratis service voor leden van de
HCC DOS gebruikersgroep


>WinDOS/ MEGA-gebruikersdag op 28 september 2002!

>Preview voor de volgende GigaDisc

>Zeven Lezingen!

>Acht Workshops!

>Grote zaal

>Ontmoeten en praten

>WinDOS/ kader werkt aan de toekomst. U ook?

>Tenslotte: aan- en afmelden eMailings. Suggesties?

Volgende bijeenkomsten vast noteren!

2 november:
Regionale DOS-gebruikersdag in Zwolle.

22,23 en 24 november
HCC dagen, Jaarbeurs Utrecht

Klik op onderwerp hiernaast
om snel te navigeren.

 


WinDOS/ MEGA-gebruikersdag op 28 september 2002!

Het is al een traditie dat onze najaars-landelijke bijeenkomst extra groot(s) wordt opgezet. Zo ook op 28 september aanstaande. Van 10-16 uur kunt u in alle zalen van het H.F. Witte-centrum aan het Henri Dunantplein in De Bilt terecht. Klik hier voor een routebeschrijving of een advies voor openbaar vervoer.

Neem gerust uw vrouw (man), of vriend(in) mee. Twee kunnen méér dan één. Want er zijn veel activiteiten die elkaar overlappen. U kunt het alléén dus nooit bijbenen.

U kunt kiezen uit zeven lezingen en acht workshops. Maar bovendien zijn er in de grote zaal continu presentaties van onze eigen DOS gebruikersgroep en een groot aantal andere gebruikersgroepen die een gastoptreden hebben. Daarnaast zijn er een aantal bedrijven. HCCnet zal bijvoorbeeld hun voordelige ADSL-aanbieding presenteren. Een primeur!

Het programma vindt u in het kort hieronder. Een uitgebreider programma vindt u op onze website www.windos.nl. Houd deze trouwens toch even in de gaten, want daar publiceren wij ook eventuele wijzigingen op het programma.


Preview voor de volgende GigaDisc

U kent de WinDOS/ DVD-ROM's met 4,7 gigabyte aan goede en nieuwe software? Voor de HCC dagen in november wordt de inmiddels derde editie voorbereid.

Van elk programma wordt in een gebruikersvriendelijk menu een korte omschrijving gepresenteerd. Op deze wijze hebben de gebruikers snel een inzicht in de mogelijkheden van de meer dan duizend programma's op zo'n GigaDisk.

De menustructuur wordt constant verbeterd. We zijn daardoor in een stabiele fase gekomen, waarbij vele handen het werk lichter maken in een "workgroup" die via internet communiceert.

In deze werkgroep kunnen wij nog enkele "Previewers" gebruiken die de informatie van de programma's verzorgen. Die informatie wordt grotendeels van internet "geplukt" en in een soort HTML-bestandje gezet. Moeilijk? Nee, degenen die de basisfuncties van het computeren, internet en tekstverwerking kennen, kunnen meedoen.

Voor de nieuwe "Previewers" organiseren wij een TRAINING op zaterdagmiddag 28 september en op woensdagavond 2 oktober.

Interesse? Meldt u dan aan bij preview-dvd3@gisnet.nl.

Overigens, de twee reeds uitgebrachte edities GigaDisk 2002 zijn nog te bestellen, de eerste van november 2001 in beperkte mate. Op is op! U vindt hier het bestelformulier.


Zeven Lezingen!

Op 28 september kunt u kiezen uit 7 lezingen die in twee zalen worden gegeven. Voor elke lezing hebben wij een prominente expert geboekt, die zoals vanouds een uitstekend voorbereid verhaal zullen presenteren. Na afloop kunt u vragen stellen.

Zaal A:

  • 10:30 - Word voor beginners (Kees van der Vlies - DOSgg)
  • 12:00 - Waarom Windows XP i.p.v. 98SE? (Tony Krijnen - Microsoft)
  • 13:30 - Office XP, wat kan ik er mee? (Tony Krijnen - Microsoft)
  • 15:00 - Nieuwsgroepen op HCCnet (Hidde Korenstra - HCCnet)

Zaal B:

  • 11:15 - Foto's bewerken en printen (Ferry Konter - HP)
  • 12:45 - Overzetten muziek van LP naar CD (Gerrit Boudewijn - Muziek-gg)
  • 14:15 - Linux: het andere besturingssysteem (Johan Holstein - DOSgg)

Op onze website vindt u wat meer details over deze lezingen.


Acht Workshops!

Bij workshops gaan we uit van maximaal 16 deelnemers; die kunnen meedoen en hands-on ervaring opdoen. Er worden vier onderwerpen geboden, elk onderwerp wordt twee keer gegeven.

Per onderwerp is er dus plaats voor 32 deelnemers. Degenen die zeker willen zijn van een plaats doen er verstandig aan zie snel op te geven bij secretariaat@windos.nl. Reserveringen op volgorde van binnenkomst.

Zaal C:

  • 10:15 en 11:30: Videobewerking voor beginners (Ton van Doorn)
  • 13:30 en 14:45: Fotobewerking voor beginners (Isja Nederbragt)

Zaal D:

  • 10:15 en 11:30: Thuisnetwerken aanleggen (Florus Vogelaar)
  • 13:30 en 14:45: Windows Commander 5.0 (Ton van der Gaag)

Deelnemers aan de workshops gaan niet met lege handen naar huis. Zij krijgen een kopie van de gebruikte (shareware/demo-) programma's mee en kunnen thuis dus direct doorstomen met kun verworven kennis.

Op onze website vindt u wat meer details over elke workshop.


Grote zaal

Hier vindt u het grote circus van de DOSgg en vele gasten.

De DOSgg is er uiteraard op volle sterkte. U vindt er de Info-balie, de PlatForms Linux, Windows, Videobewerking en Muziek. En u vindt er natuurlijk onze VraagBaak in levenden lijve.

Daarnaast vindt u er de volgende gasten, collega-HCC gebruikersgroepen:

Basic-gg

Beginners-gg

Bitje-Special-gg

Datacommunicatie-gg

Kunst, Ontwerp en Vormgeving-gg

Muziek-gg

Multi-Media-gg

OS/2-gg

P2000gg

PC-gg

Postzegel-gg

RISCOS-gg

HCC Testbank

 

Op onze website vindt u meer details over onze gasten en hun activiteiten.

HCCnet zal een presentatie geven van ADSL-Lite. Daarnaast zullen nog een aantal bedrijven hun producten en diensten tonen.


Ontmoeten en praten

En dan vinden we er -niet te vergeten- vele bezoekers, waaronder wellicht uzelf. Er is naast het omvangrijke programma voor u altijd wel wat leuks en nuttigs te beleven. U ontmoet er uw medehobbyist, met dezelfde belangstelling en problemen als u.

Maak eens een praatje aan de bar of aan een tafeltje bij een kopje koffie. U neemt er wellicht wat van mee, of uw collega wordt door u weer een stapje geholpen.


WinDOS/ kader werkt aan de toekomst. U ook?

Op zaterdag 14 oktober kwam een grote groep van ons kader een dag bij elkaar. Gezellig? Nou ja, dat ook. Maar het was hard werken geblazen. Er werd gefilosofeerd over de toekomst van WinDOS/. Wat kan beter. Wat moet veranderen. Welke activiteiten moeten in de toekomst worden ontplooid.

In feite praten we dus over UW belangen. Misschien wilt u meepraten? Of hebt u een vraag die u al lang op de lippen brandt? Of hebt u een suggestie? Stuur dan een mailtje aan voorz@windos.nl.


Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

De WinDOS/-eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden, voor zover hun e-mail-adres bij ons bekend is. Ook niet-leden kunnen van deze service gebruik maken.

Aanmelden: Laat uw vrienden en kennissen zich gerust opgeven op www.windos.nl/emails.html.

Afmelden: Als u geen prijs meer stelt op de ontvangst van de eMailings, kunt u zichzelf afmelden. eMailings kunnen van twee verschillende plaatsen komen. Dit exemplaar kunt u alleen afmelden op onze eigen server. Surf naar www.windos.nl/unsubscribe.html.

Wijzigen: U wilt de eMailing voortaan op een ander e-mail adres ontvangen? Meld u dan af voor het oude adres en meld u daarna aan voor het nieuwe adres.

U hebt problemen met de eMailings? Suggesties of opmerkingen die voor de DOSgg van belang zijn? U overweegt toe te treden tot hetWinDOS/kader?

Stuur dan een e-mail-bericht aan voorz@windos.nl.

 

Henk van Andel,
Voorzitter DOSgg


Aanvraagformulier DVD's.

(alleen mogelijk voor leden van de DOSgg en uitsluitend via eenmalige incasso)

De met vereist! aangegeven velden moet u invullen, anders wordt het formulier niet verwerkt door de server. De overige gegevens zijn optioneel. U ontvangt zelf een kopie van dit formulier voor uw postvak "verzonden". U hoeft daar verder niets mee te doen, het is alleen een kopie voor uzelf.

N.B. De DVD's worden aan u verzonden zodra het totaalbedrag kon worden geïncasseerd.

1. Ik bestel navolgende artikelen (zolang de voorraad strekt)

GigaDisc 2002 van november 2001 à € 2,50
GigaDisc 2002 ZOMEREDITIE à € 6,-
  2. Machtiging.
Ik machtig hiermee de DOS Gebruikersgroep eenmalig het totaalbedrag t.b.v. deze bestelling van mijn navolgend rekeningnummer af te schrijven:
Bank/gironummer: vereist!
Ten name van: vereist!
 3. Mijn gegevens:
E-mail adres: vereist!
Voorletters en naam, zoals op uw HCC-ledenpas: vereist!
Straat en huisnummer: vereist!
Postcode: vereist!
Woonplaats: vereist!
  Telefoon:
HCC Lidnummer, zoals op uw HCC-ledenpas: vereist!