eMailing 2002-14
Een gratis service voor leden van de
HCC DOS gebruikersgroep


Excuses voor MEGA-succes van 28 september!

Vooraanmeldingen

Gemiste CD-ROM?

Nieuwe WinDOS/ PlatForms

Regionale gebruikersdag op 2 november in Zwolle

Preview de volgende GigaDisc

Bestelmogelijkheid GigaDiscs

Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

Volgende bijeenkomsten vast noteren!

2 november:
Regionale DOS-gebruikersdag in Zwolle.

22,23 en 24 november
HCC dagen, Jaarbeurs Utrecht

Klik op onderwerp hiernaast
om snel te navigeren.

 


Excuses voor MEGA-succes van 28 september!

Bent u er geweest? Dan kunt u ervan meepraten!

De WinDOS/ landelijke MEGA bijeenkomst van afgelopen zaterdag werd een MEGA succes. De organisatie had er de handen meer dan vol aan om alles toch in goede banen te leiden. Hetgeen dank zij een groep van 75 kaderleden toch gelukt is.

Er kwamen meer dan 600 bezoekers. Alhoewel alle zalen van het HF Witte-centrum beschikbaar waren, was het soms toch een beetje inschikken.

De zalen voor de lezingen puilden letterlijk uit. Zitplaatsen waren er alleen voor de vroege vogels; staanplaatsen waren er onvoldoende. Vaak stonden een aantal mensen in de gang door de deur mee te luisteren naar de interessante lezingen. Telkens werden twee lezingen tegelijkertijd geboden.

De geplande acht Workshops bleken de vraag van de bezoekers niet te kunnen voldoen. Daarom werden in de middagpauze extra Workshops ingelast voor Videobewerking en voor Netwerken. Het was natuurlijk ook een unieke gelegenheid om onder deskundige leiding hands-on ervaring op te doen. Voor de deelnemers waren PC's beschikbaar. Maar in plaats van de geplande twee deelnemers per PC moesten voor vele Workshops zelfs vijf deelnemers een PC delen. Vooral bij de Workshops over Gimp (digitale beeldbewerking) en Windows Commander was het dringen geblazen.

Ook in de grote zaal was het druk. De bezoekers bleven duidelijk langer dan anders. Dit was mede te danken aan de interessante presentaties van de DOSgg en van de vele collega-groeperingen van de HCC.

Kortom, een bijeenkomst waar de organisatie van de DOSgg met genoegen naar terug kijkt. Maar ook een dag om uit te leren dat door het steeds betere aanbod aan activiteiten steeds meer leden op bezoek komen. Een volgende keer zullen we ervoor zorgen dat alles nog beter loopt. Zodat bijvoorbeeld vertragingen die vaak een scherp schema aan geplande activiteiten van bezoekers niet in de war wordt geschopt. En... onze excuses als u door de drukte niet helemaal aan uw trekken kwam.

top


Vooraanmeldingen

Enigszins voorzien was de grote toeloop toch wel. Daarom was voor het eerst de mogelijkheid gegeven om per e-mail vooraf een plaatsje te reserveren bij een workshop. Want velen komen van ver, en het is toch heel sneu als de geplande activiteit dan vol blijkt voordat je een plaatsje hebt bemachtigd.

Niet voorzien was de grote stroom aan vooraanmeldingen, die samenliep met velen die zonder vooraanmelding deel wilden nemen. Daardoor liep het met de vooraanmeldingen niet helemaal gladjes. Onze excuses daarvoor. Gelukkig kon door de extra Workshops toch iedereen bediend worden.

Wij zullen zeker verder gaan met de mogelijkheid van vooraanmeldingen. Maar dan zullen we de organisatie daarvan verbeteren.

top


Gemiste CD-ROM?

Deelnemers aan de Workshops hadden we een CD-ROM met de gebruikte software beloofd. Helaas, door de grote toeloop is het niet helemaal gelukt om die belofte voor iedereen te vervullen.

Inmiddels staan op www.windos.nl de programma's gereed om te downloaden.

top


Nieuwe WinDOS/ PlatForms

Zoals u weet zijn de activiteiten van de DOSgg georganiseerd op een aantal PlatForms. Hierin zijn groepen leden bezig met een specifiek onderwerp. Op deze manier kunnen we een breed aanbod bieden en actueel houden.

Tijdens de bijeenkomst op 28 september bleek er grote behoefte om enkele nieuwe PlatForms in het leven te roepen. Op korte termijn zullen de volgende PlatForms erbij komen:

  • Digitale fotografie/beeldbewerking
  • PDA (PalmOS en WinCE)

Misschien hebt u veel belangstelling om mee te werken aan deze PlatForms? Meldt u dan vast aan bij voorzitter@windos.nl. Misschien kunt u dan een rol toebedeeld krijgen bij de opzet van deze PlatForms.

A propos, op de nieuwe DVD-ROM GigaDisc 2003 WINTER EDITIE zal bijzonder veel software staan op het gebied van digitale fotografie/beeldbewerking. Ook PalmOS en WinCE zal de nodige aandacht krijgen. De nieuwe GigaDisc is beschikbaar tijdens de HCCdagen.

top


Regionale gebruikersdag op 2 november in Zwolle

Zoals begin van het jaar beloofd, krijgt u naast onze drie landelijke bijeenkomsten ook de gelegenheid om naar twee regionale bijeenkomsten te komen. Op zaterdag 2 november zijn wij tussen 10.00 en 16.00 uur in Wijkcentrum Holtenbroek, Beethovenlaan 394 in Zwolle. Op deze bijeenkomst is ook de HCC-afdeling IJssellanden van de partij.

Wij beschikken in Wijkcentrum Holtenbroek over de grote zaal en een lezingenzaal.

In de grote zaal staan onze medewerkers klaar om u wegwijs te maken met onderwerpen als thuisnetwerken, gebruik van e-mail en internet, foto- en videobewerking en werken onder de door ons ondersteunde PC-besturingssystemen Windows, Linux etc.

Het programma in de lezingenzaal is als volgt:

  • 11.00 - 12.00 uur Werken onder Windows; voor beginners
  • 13.00 - 14.00 uur Inleiding in het werken met Open Office'
  • 14.30 - 15.30 uur Aanleg en installatie van een thuisnetwerk onder Windows

Wij zullen u over enkele weken nog gedetailleerd informeren.

top


Preview de volgende GigaDisc

Op onze oproep om deel te nemen in de werkgroep Previewers voor de volgende GigaDisc (komt uit tijdens HCCdagen) hebben velen positief gereageerd. Onze dank voor uw bereidwilligheid om een bijdrage te leveren aan de WinDOS/ activiteiten.

Inmiddels zijn er enkele trainingen gegeven aan de nieuwe Previewers en is een uitgebreide handleiding beschikbaar. De werkgroep is al druk aan het werk.

Het Previewen bestaat uit het maken van een HTML-bestandje voor elk programma, dat gepresenteerd wordt in de menustructuur van de GigaDisc. Het klinkt misschien op het eerste gezicht ingewikkeld, maar het valt mee. Er is een handig sjabloon en de nodige informatie wordt van internet geplukt. Mensen die handig zijn met tekstverwerking (vooral: knippen en plakken) en de weg weten op internet hebben het snel onder de knie.

Gezien de belangstelling voor het previewen zal de Handleiding en benodigde software op de volgende GigaDisc gezet worden.

Als u nog aan de eerstvolgende GigaDisc een (kleine) bijdrage wilt leveren, kunt u zich aanmelden bij preview-dvd3@gisnet.nl.

top


Bestelmogelijkheid GigaDiscs

De GigaDisc 2002 (van november 2001) is uitverkocht en wordt niet meer bijgemaakt.

De GigaDisc 2002 ZOMER EDITIE (van april 2002) is nog beperkt voorradig. Deze is nog steeds actueel en kan nog worden besteld.

De GigaDisc 2003 WINTER EDITIE komt uit tijdens de HCCdagen 2002. Deze wordt gratis verstrekt aan DOSgg leden die de WinDOS/ stand tijdens de HCCdagen 2002 bezoeken en aan de abonnees van de SoftwareBus. Daarna is deze ook te bestellen voor leden.

top


Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

De -eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden, voor zover hun e-mail-adres bij ons bekend is. Ook niet-leden kunnen van deze service gebruik maken.

Aanmelden: Laat uw vrienden en kennissen zich gerust opgeven op www.windos.nl/emails.html.

Afmelden: Als u geen prijs meer stelt op de ontvangst van de eMailings, kunt u zichzelf afmelden. eMailings kunnen van twee verschillende plaatsen komen. Dit exemplaar kunt u alleen afmelden op HCCnet. Surf naar www.hccnet.nl/subsribe. U hebt uw HCC-lidmaatschapsnummer en HCC-code daarbij nodig.

Wijzigen: U wilt de eMailing voortaan op een ander e-mail adres ontvangen? Meld u dan af voor het oude adres en meld u daarna aan voor het nieuwe adres.

U hebt problemen met de eMailings? Suggesties of opmerkingen die voor de DOSgg van belang zijn? U overweegt toe te treden tot het kader?

Stuur dan een e-mail-bericht aan voorz@windos.nl.

Henk van Andel
Voorzitter DOSgg

top