eMailing 2002-15
Een gratis service voor leden van de
HCC DOS gebruikersgroep


Gratis: GigaDisc 2003 WINTER EDITIE
DVD9: 8,5 gigabytes op de nieuwe GigaDisc!
Wat staat er op?
Hoe flikken ze dat?
Nieuw: keuze Operating System
Bestellen GigaDisc
Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

In deze editie van de eMailing:
GigaDisc 2003 WINTER EDITIE

Volgende bijeenkomst:
22, 23, 24 november: HCC-dagen
Jaarbeurs Utrecht

Klik op onderwerp hiernaast
om snel te navigeren.

 


Gratis: GigaDisc 2003 WINTER EDITIE

Het is inmiddels traditie dat de DOS gebruikersgroep haar trouwe leden beloont. Tijdens de HCC dagen kunnen zij op de DOSgg-stand gratis de GigaDisc 2003 WINTER EDITIE afhalen op vertoon van hun HCC-ledenpas. Als het goed is, staan voor DOSgg-leden daarop achter de rubriek 'groepering' de letters DO. Maar helaas heeft de HCC een aantal foute ledenpassen uitgegeven waarop dit ontbreekt. Geen nood, wij controleren het aan de hand van de barcode en het ledenbestand.

Als toch mocht blijken dat u (nog) geen lid bent, dan hoeft u ook niet in zak en as te zitten. U kunt ter plaatse nog lid worden en krijgt toch de GigaDisc. HCC-leden kunnen gratis van één gebruikersgroep lid zijn, maar als u dat al bent kost het lidmaatschap van de DOSgg slechts € 2,29 per jaar. De GigaDisc van € 12,50 (niet-leden prijs) hebt u er dan al voor jaaaaren uit.

Ook onze SoftwareBus-abonnees krijgen de GigaDisc 2003 WINTER EDITIE gratis. Deze wordt meegezonden met de SoftwareBus 2002-6 (begin december). Let wel: alleen de abonnees genieten dit voordeel! Wie als nieuw lid een aantal gratis SoftwareBussen krijgt toegestuurd is (nog) geen abonnee en krijgt dus niet de GigaDisc.

U kunt u nog snel aanmelden als lid van de DOSgg en/of abonnee op SoftwareBus, zie het formulier hieronder.

Top


DVD9: 8,5 gigabytes op de nieuwe GigaDisc!

DVD's zijn er in diverse uitvoeringen qua capaciteit. De meeste films staan op een zogenaamde DVD9: enkelzijdig, maar twee lagen met gegevens. Uw DVD-(ROM) speler kijkt als het ware door de eerste laag naar de tweede laag.

Wat is er op tegen om ook een DVD9 uit te brengen als DVD-ROM? Niets! De meerkosten zijn relatief gering, maar het levert ten opzichte van een DVD5 wel bijna een verdubbeling van de capaciteit op.

Dus besloot uw DOSgg om de GigaDisc 2003 WINTER EDITIE als DVD9 uit te brengen. Een Nederlandse primeur!

Dat leverde een capaciteit op van maar liefst 8,5 gigabyte, oftewel 8.500.000.000 bytes. Ondoenlijk om per internet te downloaden, ook als u ADSL hebt. Het zou trouwens ook de toorn van de internet- (ADSL-) provider kunnen opwekken, want u zou onevenredig beslag leggen op de kostbare bandbreedte.

Top


Wat staat er op?

Zoals gezegd: 8,5 gigabyte aan programma': freeware, shareware, enkele demo's en dergelijke.

In totaal staan er maar liefst 2.000 programma's op, allemaal voorzien van een korte informatieve Preview. Zodat u snel ziet wat voor vlees u in de kuip hebt. En het geheel is toegankelijk via een eenvoudig menu met hoge aaibaarheidsfactor. Dat werkt op uw PC onder Windows, maar ook onder Linux, op een MacIntosh en zelfs op een palmtop bijvoorbeeld onder PalmOS. Het geheim van de smid: het menu werkt onder HTML, evenals uw internet browser.

Nog even wat cijfertjes: er staan ongeveer 3.500 directories en ongeveer 25.000 bestanden op de GigaDisc 2003 WINTER EDITIE. Kortom, een overzichtelijke menustructuur is geen overbodige luxe.

De programma's zijn keurig ondergebracht in een aantal rubrieken en subrubrieken. Om u enige indruk te geven, hier een overzicht van de rubrieken:

Anti-virus Audio Beeldbewerking-Viewers
Bestandsbeheer CDROM CDRW DVD Commercieel
Communicatie Dagelijkse Toolkit Desktop
Educatief Financieel Games
Gezondheid Hardware Huis en Tuin
Internet Kantoorhulp Maatschappij
Multimedia Netwerken Programming
Recreatie Systeem Techniek
Video- Foto Windows  

Op onze website vindt u een afdruk van de complete directory.

Top


Hoe flikken ze dat?

Nou, daar willen we echt geen geheim van maken. Dat is gebeurd door een team van 5 redacteuren en 25 Previewers. Een heleboel werk gedurende pakweg 6 weken, afgezien van de algemene voorbereidingen.

Aha, u wilde weten hoe! Ook dat kan. Op de GigaDisc 2003 WINTER EDITIE staat ook een rubriek "Werk mee aan de "GigaDiscs". Hierin staat precies hoe alles in zijn werk is gegaan, compleet met een aantal handleidingen en de meeste benodigde software. U kunt dus snel beginnen aan uw eigen DVD-ROM project.

Nu ligt het niet zo voor de hand om zelf een DVD-ROM te gaan samenstellen. Maar toch vindt u het misschien interessant om er aan mee te werken? Graag, wij kunnen best nog wat uitbreiding van ons team gebruiken. Stuur dan even een mailtje aan voorz@windos.nl.

Top


Nieuw: keuze Operating System

De DOSgg ‘ondersteunt’ het hobby-gebruik van computers werkend onder Diverse Operating Systems. Dat is ook herkenbaar op de GigaDiscs. Eerlijk gezegd is het meeste voor Windows, maar er is ook een aanzienlijke hoeveelheid voor Linux. Plus nog het nodige voor OS/2 – eCs, MacIntosh OS9 en X, PalmOS. Heel leuk, maar zoek die 120 PalmOS programma’s maar eens eventjes op tussen die 2.000.

Daar hebben we iets op gevonden. U kunt het Operating System van uw keuze instellen en het menu laat alleen zien waar u om vraagt.

Top


Bestellen GigaDisc

Niet op de HCC-dagen geweest? Geen abonnee op SoftwareBus? In tegenstelling tot vorig jaar kunt u dan de GigaDisc 2003 WINTER EDITIE ook bestellen. De prijs bedraagt € 10,- voor DOSgg leden. Bestellen kan vanaf 25 november 2003 via het bestelformulier op onze website. U kunt ook DOSgg-lid worden en meteen daarna uw exemplaar bestellen.

Ook de GigaDisc 2002 ZOMER EDITIE is nog beperkt leverbaar. Dit is een DVD5 (4,7 gigabyte) en kost € 6,-

Top


Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

De WinDOS/-eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden, voor zover hun e-mail-adres bij ons bekend is. Ook niet-leden kunnen van deze service gebruik maken.

Aanmelden: Laat uw vrienden en kennissen zich gerust opgeven op www.windos.nl/emails.html.

Afmelden: Als u geen prijs meer stelt op de ontvangst van de eMailings, kunt u zichzelf afmelden. eMailings kunnen van twee verschillende plaatsen komen. Dit exemplaar kunt u alleen afmelden op HCCnet. Surf naar www.hccnet.nl/subsribe. U hebt uw HCC-lidmaatschapsnummer en HCC-code daarbij nodig.

Wijzigen: U wilt de eMailing voortaan op een ander e-mail adres ontvangen? Meld u dan af voor het oude adres en meld u daarna aan voor het nieuwe adres.

U hebt problemen met de eMailings? Suggesties of opmerkingen die voor de DOSgg van belang zijn? U overweegt toe te treden tot hetWinDOS/kader?

Stuur dan een e-mail-bericht aan voorz@windos.nl.

Henk van Andel
Voorzitter DOSgg

top


Aanmelding lidmaatschap DOSgg
en/of
aanvragen abonnement SoftwareBus

De met vereist! aangegeven velden moet u invullen, anders wordt het formulier niet verwerkt door de server. De overige gegevens zijn optioneel. U ontvangt zelf een kopie van dit formulier voor uw postvak "verzonden". Abonnementen lopen per jaar, niet per kalenderjaar. Een abonnement is altijd 6 nummers.

Gebruikers van MS-Outlook: Om het formulier in te vullen moet u dit bericht eerst openen. U kunt het formulier niet invullen vanuit het voorbeeldvenster.

 1. Maak uw keuze: vereist!
Ik geef mij op als DOSgg-lid. (Gratis indien eerste gebruikersgroep. Anders € 2,27per jaar.)
Ik ben reeds DOSgg-lid en wil nu ook een abonnement op SoftwareBus. (€ 12,- per jaar,)
Ik geef mij op als DOSgg-lid. (Gratis indien eerste gebruikersgroep. Anders € 2,27 per jaar.) Ik wil tevens een abonnement op SoftwareBus. (€12,- per jaar)

 2. Betaling abonnement SoftwareBus.

Uw bank- of gironummer alleen invullen als u hierboven hebt aangegeven dat u (ook) een abonnement op SoftwareBus wilt èn wilt betalen per incassomachtiging. Indien u geen machtiging verstrekt zijn wij genoodzaakt u € 2,50 administratiekosten te berekenen en betaalt u dus € 14,50 per jaar.

Ik machtig hiermee de DOS Gebruikersgroep tot wederopzegging het abonnementsgeld voor SoftWareBus van mijn navolgend rekeningnummer af te schrijven:
Bank/gironummer (alleen cijfers!):
Ten name van:

Ik verstrek geen machtiging en betaal dus € 2,50 extra aan administratiekosten, waardoor het abonnement mij in totaal € 14,50 per jaar kost.


 3. Uw gegevens: vereist!
E-mail adres: vereist!
Voorletters en naam, zoals op uw HCC-ledenpas: vereist!
Straat en huisnummer: vereist!
Postcode: vereist!
Woonplaats: vereist!
Telefoon:
HCC Lidnummer, zoals op uw HCC-ledenpas: vereist!

 4. HCCnet.
Ik wil mij tevens aanmelden voor een gratis internetaccount op HCCnet.

Top