eMailing 2003-6
Een gratis service van de HCC DOS gebruikersgroep
www.windos.nl

>Landelijke gebruikersdag en ALV DOSgg op 12 april

>Lezingen

>Workshops

>Aanmelden deelname workshops

>Aanbod in de grote zaal

>Vrijmarkt

>GigaDisc 2003 ZomerEditie

>SoftwareBus 2003-2 is verschenen

>Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

  • GebruikersDag op 12 april
  • ALV op 12 april
  • ...en... weer een GigaDisc!
Klik op onderwerp hiernaast om snel te navigeren.

 


Landelijke gebruikersdag en ALV DOSgg op 12 april

Als het goed is, hebt u 12 april al in uw agenda staan. De HCC-DOS gebruikersgroep houdt op die dag weer een landelijke WinDOS/ gebruikersdag. Alle DOSgg-leden en introducés zijn welkom. De gebruikersdag wordt samen met de HCC-P2000-gg en de HCC-Postzegel-gg georganiseerd. Leden van deze zustergroeperingen zijn uiteraard ook van harte welkom.

De gebruikersdag vindt zoals altijd plaats in het HF Witte Centrum, Henri Dunantplein 4 in De Bilt. Voor een routebeschrijving en advies voor openbaar vervoer verwijzen wij naar onze website. Kijk daar ook even voor het allerlaatste nieuws en eventuele wijzigingen.

Als bijzonderheid is er deze keer een Vrijmarkt. Als u daar uw overtollige computerspullen niet kon verkopen of weggeven, dan hebt u altijd nog een herkansing op 30 april in Amsterdam of Utrecht.

Tevens houdt de DOSgg haar jaarlijkse Algemene Leden Vergadering. U ontvangt hierover nog een eMailing.

De zaal gaat om 10.00 uur open en om 16.00 uur wordt alles weer ingepakt.

Top


Lezingen

10.20-11.10 uur

Werken met nieuwsgroepen voor beginners
In deze eerste lezing wijdt onze inleider u stap-voor-stap in, in de wereld van nieuwsgroepen op internet. Hij maakt u duidelijk hoe u een nieuwsgroepaccount kunt aanmaken en hoe u zich aansluit bij één of meer nieuwsgroepen. Hij demonstreert hoe u berichten ophaalt en verstuurt. Ook besteed hij aandacht aan de netiquette: de internetgedragsregels rond o.a. nieuwsgroepen.

14.00-15.50 uur

Werken met Total Commander
In deze lezing, wordt u, met behulp van een beamer, duidelijk gemaakt wat de belangrijkste mogelijkheden zijn van Total Commander (oude naam: Windows Commander). Dit programma is een uiterst veelzijdige vervanger van Windows Explorer.

Top


Workshops

Scannen van dia's en negatieven (10.15-10.55 en 11.10-11.50 uur)
Enkele leden van het platform DigiFoto (Rinus Alberti en Ton van der Gaag) begeleiden u, wanneer u zelf aan de slag gaat met het scannen van dia's of negatieven en enige elementaire bewerkingen van het scanresultaat. U kunt vanzelfsprekend zelf enige dia's of negatieven meenemen, maar kies dan niet datgene waar u het zuinigst op bent! We werken twee aan twee met een computer en een aantal scanners. Er zijn meerdere typen scanners aanwezig, zodat u ook iets kunt zien van verschillen in mogelijkheden.

E-mailen met Outlook Express voor beginners (13.45-14.30 en 15.00.15.45 uur)
Ton van Doorn begeleidt u bij het onder de knie krijgen van de basisbeginselen voor het werken met elektronische post. U leert een e-mailaccount aanmaken en mailtjes aanmaken, verzenden en ophalen

Top


Aanmelding deelname workshops

Voor onze workshops is altijd veel animo. Per sessie kunnen 18 personen deelnemen. Teneinde gedrang en ergernis te voorkomen, verdelen we de helft van de plaatsen via voorinschrijving en de andere helft op de dag zelf aan de informatiebalie.

Voorinschrijving is alleen mogelijk vanaf onze website. Ga aldaar naar de pagina over deze gebruikersdag en kies "Aanmelding deelname workshops".

Top


Aanbod in grote zaal

In de grote zaal kunt u terecht met uw vragen/problemen rond werken met de diverse versies van Linux en Windows, muziek en de PC, thuisnetwerken, videobewerking en digitale fotobewerking (platform DigiFoto). Dit platform heeft inmiddels meer dan 50 deelnemers en een eigen nieuwsgroep. Ook onze vaste gasten de P2000gg en de Postzegel-gg zijn aanwezig.

Top


Vrijmarkt

Wij bieden u gedurende deze DOSgebruikersdag de gelegenheid uw overtollige computerspullen te verkopen (of weg te geven). Om plaatsgebrek en andere problemen te voorkomen hebben we wel de volgende spelregels ingesteld:

  • Men moet zich van tevoren aanmelden via secretariaat@windos.nl (wie het eerst komt: het eerst maalt)
  • Pas na toewijzing van een plaats mag men een plaats innemen (maximaal één vierkante meter)
  • De verkoper moet lid zijn van de DOSgg.
  • De verkoper is verplicht tot terugname als het artikel ter plaatse defect blijkt te zijn.
  • De verkoper is verplicht niet-verhandelde waar mee terug te nemen.
  • De verkoper is verplicht naam en adres aan de koper te verstrekken.
  • Commerciële verkoop is niet toegestaan.
  • De DOSgg kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de verhandelde artikelen.

Top


GigaDisc 2003 ZomerEditie

Tijdens de gebruikersdag is deze nieuwste GigaDisc te verkrijgen; al weer onze vierde DVD-ROM. Weer boordevol gevarieerde software voor de diverse besturingssystemen. Gemaakt dóór leden en vóór leden en voor elk wat wils. Bestellen kan ook; zie daarvoor omstreeks 10 april de informatie op de voorpagina van onze website en eMailing 2003-8.

Top


SoftwareBus 2003-2 is verschenen

De nieuwe SofwareBus hebt u de afgelopen week ontvangen, als u tenminste een abonnement hebt. Een greep uit de inhoud:

  • Tabstops in Word
  • Coen Commentaar ontmoet Mandrake
  • Windows XP en NTFS deel 3
  • News accounts
  • Linux software 2003 deel 2
  • Info over de vereniging ("jaarstukken")
  • Etcetera.

Elke SoftwareBus gaat vergezeld van een gratis en propvolle CD-ROM met de nieuwste software. Dat noemen we de SoftwareHits. Deze keer trouwens voor het laatst met het bekende 'klassieke' menu-programma. Voortaan krijgt SoftwareHits hetzelfde op HTML gebaseerde menu als onze GigaDisc DVD-ROM's.

SoftwareBus en SoftwareHits verschijnt 6x per jaar. DOSgg leden betalen hiervoor slechts € 12.- U kunt zich aanmelden op onze website of door het formulier hieronder in te vullen en te verzenden.

Top


Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

De DOSgg-eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden, voor zover hun e-mail-adres bij ons bekend is. Ook niet-leden kunnen van deze service gebruik maken.

Aanmelden: Laat uw vrienden en kennissen zich gerust opgeven op www.windos.nl/emails.html.

Afmelden: Als u geen prijs meer stelt op de ontvangst van de eMailings, kunt u zichzelf afmelden. eMailings kunnen van twee verschillende plaatsen komen. Dit exemplaar kunt u alleen afmelden op onze eigen server. Surf naar www.windos.nl/unsubscribe.html.

Wijzigen: U wilt de eMailing voortaan op een ander e-mail adres ontvangen? Meld u dan af voor het oude adres en meld u daarna aan voor het nieuwe adres.

U hebt problemen met de eMailings? Suggesties of opmerkingen die voor de DOSgg van belang zijn? U overweegt toe te treden tot het DOSgg kader?

Stuur dan een e-mail-bericht aan voorz@windos.nl.

Top

Henk van Andel
Voorzitter DOSgg

Aanmelding lidmaatschap DOSgg
en/of
aanvragen abonnement SoftwareBus

De met vereist! aangegeven velden moet u invullen, anders wordt het formulier niet verwerkt door de server. De overige gegevens zijn optioneel. U ontvangt zelf een kopie van dit formulier voor uw postvak "verzonden". Abonnementen lopen per jaar, niet per kalenderjaar. Een abonnement is altijd 6 nummers.

Gebruikers van MS-Outlook: Om het formulier in te vullen moet u dit bericht eerst openen. U kunt het formulier niet invullen vanuit het voorbeeldvenster.

 1. Maak uw keuze: vereist!
Ik geef mij op als DOSgg-lid. (Gratis indien eerste gebruikersgroep. Anders € 2,27per jaar.)
Ik ben reeds DOSgg-lid en wil nu ook een abonnement op SoftwareBus. (€ 12,- per jaar,)
Ik geef mij op als DOSgg-lid. (Gratis indien eerste gebruikersgroep. Anders € 2,27 per jaar.) Ik wil tevens een abonnement op SoftwareBus. (€12,- per jaar)

 2. Betaling abonnement SoftwareBus.

Uw bank- of gironummer alleen invullen als u hierboven hebt aangegeven dat u (ook) een abonnement op SoftwareBus wilt én wilt betalen per incassomachtiging. Indien u geen machtiging verstrekt zijn wij genoodzaakt u € 2,50 administratiekosten te berekenen en betaalt u dus € 14,50 per jaar.

Ik machtig hiermee de DOS Gebruikersgroep tot wederopzegging het abonnementsgeld voor SoftWareBus van mijn navolgend rekeningnummer af te schrijven:
Bank/gironummer (alleen cijfers!):
Ten name van:

Ik verleen GEEN MACHTIGING ik maak € 14,50 over rekeningnummer 206202 van de DOS gebruikersgroep te Wijk bij Duurstede onder vermelding van 'Nieuw SoftwareBus'.


 3. Uw gegevens: vereist!
E-mail adres: vereist!
Voorletters en naam, zoals op uw HCC-ledenpas: vereist!
Straat en huisnummer: vereist!
Postcode: vereist!
Woonplaats: vereist!
  Telefoon:
HCC Lidnummer, zoals op uw HCC-ledenpas: vereist!

 
Top