eMailing 2003-9
Een gratis service van HCC DOS gebruikersgroep
www.windos.nl

Problemen met verzending eMailings
Enkele impressies van DOSgg-Dag en ALV 12 april
Uitbreiding Platform DigiVideo
As usual . . ..
Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties? 
Agenda DOSgg:
  • 27 sept Landelijke gebruikersdag, De Bilt
  • 25 okt Regionale gebruikersdag, Eindhoven
  • 28 nov HCCdagen 2003 (t/m 30 nov)
Klik op een onderwerp hier naast om snel te navigeren.

 



Problemen met verzending eMailings

Rond 15 april regende het klachten over te laat ontvangen eMailings. Velen ontvingen onze eMailings nr. 6, 7 en 8 pas op 14 april of later. Heel vervelend als je pas na 12 april informatie krijgt over de DOSgg gebruikersdag op 12 april. Mosterd na de maaltijd. Gemiste kansen.

Wij hebben onderzocht wat er aan de hand was. De oorzaak bleek een te late update van ledenbestanden door het HCC kantoor. Niet alleen de DOSgg, maar ook andere HCC-groeperingen ondervonden soortgelijke problemen.

Excuses van HCC. Om herhaling te voorkomen zal voortaan het bestand regelmatig worden bijgewerkt.

Het kan zijn dat nieuwe DOSgg-leden een hele reeks eMailings niet gekregen hebben. Op www.windos.nl kunt u deze alsnog bekijken c.q. downloaden.

Top



Enkele impressies van DOSgg-Dag en ALV 12 april

Jammer als u niet gekomen bent. Het was er druk en gezellig. Maar misschien kunt u wel komen op onze landelijke bijeenkomst in De Bilt op 27 september, onze regionale gebruikersdag in Eindhoven op 25 oktober of de HCC dagen (28-30 november) in Utrecht.

Heel erg druk was het bij de workshops, vooral de workshops "Scannen van dia's en negatieven" van ons DigiFoto-Platform. Er werd een blik extra scanners opengerukt om meer leden te kunnen bedienen. Alle scanners werden na afloop met korting aan deelnemers verkocht. Ook toen bleek de vraag groter dan het aanbod. Ook de workshops "E-mailen met Outlook Express" kregen veel belangstelling.

U kunt in de toekomst een verdere uitbreiding van de Workshop formule verwachten. Wij hopen bijvoorbeeld dat al in september het Platform DigiVideo in uitgebreide vorm actief kan zijn.

De algemene ledenvergadering werd eveneens goed bezocht, ondanks het gegeven dat "het er nu eenmaal bij hoort" en niet voor iedereen de hoogste prioriteit geniet. De vergadering verliep vlot. Naast de routine-onderwerpen zoals jaarverslagen werd de vergadering geïnformeerd over de afgelegde weg voor ons meerjarenplan "DOSgg op weg naar 2005".

Frans Curvers nam na vele jaren afscheid als bestuurslid. Zijn speciale verdiensten voor de DOSgg werden in de afscheidstoespraak van de voorzitter breed uitgemeten. Frans blijft kaderlid, onder andere als redacteur van de SoftwareBus. Hans Schuts heeft tussentijds bedankt als bestuurslid. Christ van Hezik en Kees van der Vlies gaan een nieuwe bestuursperiode in. Florus Vogelaar en René Suiker komen het bestuur versterken.

Onverwacht veel aandacht kregen enkele typische HCC (onze "moedervereniging")-onderwerpen: Computer!Totaal en de € 2,50 kosten voor wie niet automatisch betaalt. De vereniging lééft, maar velen schijnen zich toch beter thuis te voelen bij de relatief knusse gebruikersgroep dan bij de grote Vereniging HCC.

Top



Uitbreiding Platform DigiVideo

Het kon eigenlijk niet uitblijven. De digitale videocamera's breken nu echt door in de markt. Een groot voordeel is de mogelijkheid om de PC te benutten voor videobewerking. En daarna een CDtje - of zelfs een DVDtje - branden met uzelf in de regisseursstoel.

Vooral als in de huiskamer een DVD-speler staat, is het vertonen van een eigen video kinderspel. Liefst met geluid, een keuze-menu enzovoort. Er is veel software beschikbaar. Een firewirekaart kost tegenwoordig ook niet zoveel meer. Misschien heeft uw nieuwe PC wel een standaard firewire-aansluiting.

Maar voor velen is het allemaal nog geen gesneden koek. Er komen steeds meer vragen af op de DOSgg van leden die graag wat steun of informatie willen. Om hieraan optimaal te kunnen voldoen is besloten het Platform DigiVideo uit te breiden.

Van het Platform DigiVideo kunnen deelnemers onder andere verwachten:

  • uitwisseling kennis en ervaring
  • lezingen, cursussen, workshops
  • verspreiding software
  • geschreven publikaties
  • VraagBaak

Om dit te kunnen realiseren hebben we een "kritische massa" nodig aan de aanbodkant (wie doet het) en de vraagkant (wie krijgt het).

Op www.windos.nl kunt u verdere inlichten bekijken en u opgeven als deelnemer. Er zijn geen kosten aan verbonden, maar u moet wel lid zijn/worden van de DOSgg. Voor HCC-leden is dat (meestal) gratis, omdat het lidmaatschap van één gebruikersgroep is inbegrepen in de HCC contributie. Voor opgave als HCC en/of DOSgg lid: www.windos.nl.

Top



As usual . . .

Nee, we gaan geen wereldnieuws brengen. Maar we willen u er wel op wijzen dat de nieuwe GigaDisc 2003 ZomerEditie vanaf 12 april verkrijgbaar is. En ... as usual ... een grote aftrek vindt. Als u deze ook wilt hebben, dan doet u er verstandig aan om snel te bestellen.

Op www.windos.nl vindt u een voorproefje en u kunt bestellen met het formulier onder deze eMailing of on line op onze website. De prijs voor DOSgg leden is slechts € 6,- (inclusief verzendkosten). Da's een koopje voor 4,7 gigabyte aan actuele software.

Moederdag?! Vergeet die dag niet; 11 mei. Op de GigaDisc 2003 ZomerEditie staat een boeket bloemen. Weet u wat op 10 mei de bloemen kosten? En na een week liggen ze toch in de vuilnisbak. GigaDisc 2003 ZomerEditie snel bestellen = vóór 11 mei in huis.

Top



Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

De DOSgg-eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden, voor zover hun e-mail-adres bij ons bekend is. Ook niet-leden kunnen van deze service gebruik maken.

Aanmelden: Laat uw vrienden en kennissen zich gerust opgeven op www.windos.nl/­emails.html.

Afmelden: Als u geen prijs meer stelt op de ontvangst van de eMailings, kunt u zichzelf afmelden. eMailings kunnen van twee verschillende plaatsen komen. Dit exemplaar kunt u alleen afmelden op onze eigen server. Surf naar www.windos.nl/ unsubscribe.html.

Wijzigen: U wilt de eMailing voortaan op een ander e-mail adres ontvangen? Meld u dan af voor het oude adres en meld u daarna aan voor het nieuwe adres.

U hebt problemen met de eMailings? Suggesties of opmerkingen die voor de DOSgg van belang zijn? U overweegt toe te treden tot het DOSgg kader?

Stuur dan een e-mail-bericht aan voorz@windos.nl.


Henk van Andel,
Voorzitter DOSgg

Top


Aanvraagformulier DVD's.

Dit formulier werkt alleen vanuit MS-Outlook, Outlook Express, Netscape-Mail of Mozilla-Mail. Bij gebruik van een andere e-mail client kunt u alleen gebruik maken van het het formulier op de website.

(alleen mogelijk voor leden van de DOSgg en uitsluitend via eenmalige incasso
Niet-leden kunnen de GigaDisc alleen bestellen via het formulier op de website)

De met vereist! aangegeven velden moet u invullen, anders wordt het formulier niet verwerkt door de server. De overige gegevens zijn optioneel. U ontvangt zelf een kopie van dit formulier voor uw postvak "verzonden". U hoeft daar verder niets mee te doen, het is alleen een kopie voor uzelf.

N.B. De DVD's worden aan u verzonden zodra het totaalbedrag kon worden geïncasseerd.

1. Ik bestel navolgende artikelen (zolang de voorraad strekt)

GigaDisc 2003 ZomerEditie (april 2003) à € 6,-
Gigadisk 2003 WINTEREDITIE (november 2002) à € 10,-
GigaDisc 2002 ZOMEREDITIE (april 2002) à € 6,-
  2. Machtiging.
Ik machtig hiermee de DOS Gebruikersgroep eenmalig het totaalbedrag t.b.v. deze bestelling van mijn navolgend rekeningnummer af te schrijven:
Bank/gironummer: vereist!
Ten name van: vereist!
 3. Mijn gegevens:
E-mail adres: vereist!
Voorletters en naam, zoals op uw HCC-ledenpas: vereist!
Straat en huisnummer: vereist!
Postcode: vereist!
Woonplaats: vereist!
  Telefoon:
HCC Lidnummer, zoals op uw HCC-ledenpas: vereist!