eMailing 2003-10
Een gratis service van de HCC DOS gebruikersgroep
www.windos.nl

Het sterfhuis...?

Een nette XP installatie wordt niet gestoord

/dev/hda5

Java decompiler

De nieuwe SoftwareHits

Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

Landelijke GebuikersDag:
27 sept, De Bilt

Regionale Gebruikersdag:
25 okt, Eindhoven

Klik op een onderwerp hier naast om snel te navigeren.

 

Het sterfhuis...?

Hebt u ook een sterfhuis? Oude platenspeler, video 2000 apparatuur, diaprojector, noem maar op. Ja, de apparatuur ligt nog ergens. De platen moeten nog op CD -misschien wel gelijk maar op DVD- gezet worden. Enzovoort.

Ton van der Gaag vertelt u hoe de DOSgg op het gebied van digitale fotografie helpt met het digitaliseren van fotomateriaal. Alles gereed? Dan is het tijd om die oude foto's, dia's, misschien ook de kleinbeeldcamera en de diaprojector, ten grave te dragen.

Top

 

Een nette XP installatie wordt niet gestoord

Nou hebt u XP en er komt toch een 'vastloper`? Volgens Ruud Uphoff zou Windows XP zich hiertegen afdoende beschermen; het blauwe scherm van eerdere Windows versies behoort daarom verleden tijd te zijn. Applicaties kunnen echter toch roet in het eten gooien.

U krijgt een keurige uitleg over slechte drivers, akelige applicaties en hoe één en ander te voorkomen, cq te herstellen.

Top

 

/dev/hda5

Zegt u niks? Volgt u de serie over Linux software van Johan van Helden niet?

Deze keer blijkt Johan een virus opgelopen te hebben. Nou ja, zijn Linux bakkie dan. Johan legt uit wat hieraan te doen is.

Op een oud peeseetje staat ook Linux. Dus moet er een netwerk komen. Hoe? Lees het artikel. Ook hoe hackers buiten de deur ... ehhhh, buiten het netwerk, natuurlijk .... worden gehouden.

Top

 

Java decompiler

Coen van Schalkwijk was de vorige keer opgehouden bij de constantenpool. En dat is wat anders dan de pool van het hotel op uw vakantiebestemming.

Nog geen vakantie? Dan kunt u deze keer gelijk verder met Access flags, Bitoperators, Interfaces, enzovoort.

Top

 

De nieuwe SoftwareHits

Ook nieuw in de zin van het menu. Voortaan heeft SoftwareHits hetzelfde menu als de GigaDiscs, dus op basis van HTML.

Misschien ook voor u een aanleiding om mee te werken aan de totstandkoming van de SoftwareHits en GigaDiscs? Hub Jennekens nodigt u uit om (P)Reviewer van software te worden.

Ook deze keer bevat SoftwareHits een grote keuze aan software voor Windows, Linux, PalmOS en ook nog wat voor het 'oude' DOS. Waarom toch ook nog DOS, want dat gebruikt toch niemand meer? Tja, als u zelf nou eens even op SoftwareHits kijkt, dan wordt dat misschien duidelijk...

Zes maal per jaar SoftwareBus, elk nummer met de CD-ROM SoftwareHits? U kunt met het formulier onder deze eMailing een abonnement aanvragen.

Top



Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

De DOSgg-eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden, voor zover hun e-mail-adres bij ons bekend is. Ook niet-leden kunnen van deze service gebruik maken.

Aanmelden: Laat uw vrienden en kennissen zich gerust opgeven op www.windos.nl/emails.html.

Afmelden: Als u geen prijs meer stelt op de ontvangst van de eMailings, kunt u zichzelf afmelden. eMailings kunnen van twee verschillende plaatsen komen. Dit exemplaar kunt u alleen afmelden op onze eigen server. Surf naar www.windos.nl/unsubscribe.html.

Wijzigen: U wilt de eMailing voortaan op een ander e-mail adres ontvangen? Meld u dan af voor het oude adres en meld u daarna aan voor het nieuwe adres.

U hebt problemen met de eMailings? Suggesties of opmerkingen die voor de DOSgg van belang zijn? U overweegt toe te treden tot het DOSgg kader?

Stuur dan een e-mail-bericht aan voorz@windos.nl.

Top

 

Henk van andel.
Voorzitter DOSgg

 

Aanmelding lidmaatschap DOSgg
en/of
aanvragen abonnement SoftwareBus

De met vereist! aangegeven velden moet u invullen, anders wordt het formulier niet verwerkt door de server. De overige gegevens zijn optioneel. U ontvangt zelf een kopie van dit formulier voor uw postvak "verzonden". Abonnementen lopen per jaar, niet per kalenderjaar. Een abonnement is altijd 6 nummers.

Gebruikers van MS-Outlook: Om het formulier in te vullen moet u dit bericht eerst openen. U kunt het formulier niet invullen vanuit het voorbeeldvenster.

 1. Maak uw keuze: vereist!
Ik geef mij op als DOSgg-lid. (Gratis indien eerste gebruikersgroep. Anders € 2,27per jaar.)
Ik ben reeds DOSgg-lid en wil nu ook een abonnement op SoftwareBus. (€ 12,- per jaar,)
Ik geef mij op als DOSgg-lid. (Gratis indien eerste gebruikersgroep. Anders € 2,27 per jaar.) Ik wil tevens een abonnement op SoftwareBus. (€12,- per jaar)

 2. Betaling abonnement SoftwareBus.

Uw bank- of gironummer alleen invullen als u hierboven hebt aangegeven dat u (ook) een abonnement op SoftwareBus wilt én wilt betalen per incassomachtiging. Indien u geen machtiging verstrekt zijn wij genoodzaakt u € 2,50 administratiekosten te berekenen en betaalt u dus € 14,50 per jaar.

Ik machtig hiermee de DOS Gebruikersgroep tot wederopzegging het abonnementsgeld voor SoftWareBus van mijn navolgend rekeningnummer af te schrijven:
Bank/gironummer (alleen cijfers!):
Ten name van:

Ik verleen GEEN MACHTIGING ik maak € 14,50 over rekeningnummer 206202 van de DOS gebruikersgroep te Wijk bij Duurstede onder vermelding van 'Nieuw SoftwareBus'.


 3. Uw gegevens: vereist!
E-mail adres: vereist!
Voorletters en naam, zoals op uw HCC-ledenpas: vereist!
Straat en huisnummer: vereist!
Postcode: vereist!
Woonplaats: vereist!
  Telefoon:
HCC Lidnummer, zoals op uw HCC-ledenpas: vereist!

 

Top