eMailing 2003-22
Een gratis service van de HCC DOS gebruikersgroep
www.windos.nl

De platte wereld van de DOSgg
Nog geen lid?
Discs ook te koop!
Linux Intro GigaDisc
GigaDisc 2004 WinterEditie
DigiFotoDisc 2
Hollanders onder mekaar
Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

Klik op een onderwerp hier naast
om snel te navigeren.

 



De platte wereld van de DOSgg

In de oudheid wist men niet beter of de wereld zou een platte schijf zijn. De DOS gebruikersgroep hangt misschien ook die theorie aan met hun gratis platte schijfjes. Maar dan wel in stereo, want dit jaar wordt gedacht in drie dimensies. Leden van de DOSgg kunnen kiezen uit niet minder dan drie gratis DVD-ROM of CD-ROM discs.

De volgende discs zijn dit jaar op de HCC dagen beschikbaar (OP=OP), voor leden van de DOSgg, om uit te kiezen:

  1. Linux Intro GigaDisc (gloednieuwe uitgave / dual layer DVD-ROM / 8,5 gigabyte capaciteit) met boekje Linux-artikelen Johan van Helden.
  2. GigaDisc 2004 WinterEditie (DVD-ROM / circa 4,7 gigabyte)
  3. DigiFotoDisc 2 (CD-ROM met circa 650 megabyte)

Hieronder vindt u een korte beschrijving van elk van deze discs, zodat u vooraf uw keuze kunt bepalen.

Zolang de voorraad strekt kunnen DOSgg leden, op vertoon van hun HCC-ledenpas, gratis kiezen voor één van deze discs. Of u lid van de DOSgg bent, ziet u op deze pas door de letters "DO" achter de rubriek "Groepering". Staat het er niet op en u bent wel (inmiddels)lid? Kom dan gerust toch, we scannen de barcode op het pasje en als u lid bent, zien wij dat meteen.

Top



Nog geen lid?

Nog geen lid? Ook geen ramp. Alle HCC-leden kunnen immers gratis lid worden van de DOSgg; tenminste....als u nog geen lid bent van een andere groepering. Kijk meteen even op uw Ledenpasje! Staat daar slechts één letter/cijfercombinatie achter? Die is dan uw van uw regionale afdeling en dan kunt u dus gratis lid worden van de DOSgg!

Wel reeds lid van een andere groepering? Neem dan de DOSgg erbij voor het luttele bedrag van € 2,38 per jaar. Dat haalt u er altijd uit!

Nieuwe leden krijgen enige tijd na de HCC Dagen het eerste van de drie gratis kennismakingsnummers van ons blad SoftwareBus (met de bijbehorende CD-ROM SoftwareHits). In onze stand kunt alvast één van de eerder verschenen nummers mee krijgen. Bekijk dat nummer en neem er een gratis kopje koffie met cookie bij; in de koffiehoek op de DOSgg stand. In januari en april 2004 krijgt u per post de twee volgende SoftwareBussen, ter voortgezette, gratis kennismaking, thuisgestuurd. En onze nieuwe leden mogen natuurlijk óók direct een keuze maken uit de drie bovengenoemde discs!

Lid worden kan tijdens de HCC Dagen op de centrale DOSgg stand in Hal 10, stand 10 B 020. Maar het kan ook middels het formulier op onze website.

Top



Discs ook te koop!

Leden die, naast hun gratis disc, méér exemplaren willen, kunnen deze ook in de centrale DOSgg stand (Hal 10, stand 10 B 020) aanschaffen. Ook niet-leden kunnen ze kopen, maar die betalen iets meer. Lid worden is dan aantrekkelijker!

Degenen die de tocht naar de HCC Dagen niet kunnen of willen maken, kunnen de verschillende discs ook via het bestelformulier op onze website bestellen; dan komen er wel verzendkosten bij.

Hieronder geven we een prijsoverzicht:

Ledenprijs
bij afhalen

Prijs voor
niet-DOSgg-leden
bij afhalen

Verzendkosten
bij bestelling via
post of website
Linux Intro GigaDisc
met boekje
€ 4,-- € 6,50 € 2,--
GigaDisc 2004 WinterEditie € 4,-- € 6,50 € 2,--
DigiFotoDisc 2 € 2,-- € 4,50 € 2,--

Top



Linux Intro GigaDisc

Deze DVD-ROM kwam eind september uit tijdens onze Mega-gebruikersdag. Deze GigaDisc werd samengesteld door het DOSgg Linux Platform (RUUD: LINK?).

De Linux Intro GigaDisc bleek meteen enorm aan te slaan. De verkoop liep hard, ondanks het feit dat er steeds bij vermeld werd dat deze disc tijdens de HCC Dagen gratis te verkrijgen was.

Voor de HCC Dagen is een tweede oplage geperst. We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om er een aantal nieuwere Linux-distributies op te zetten. Onder andere staat er nu Knoppix 3.3 op, met Knoppicillin (virusscanner); een combinatie gemaakt door Klaus Knopper, exclusief voor c't, het magazine voor computertechniek. Ook staat er nu Mandrake 9.2 op en ook die distributie is te booten/installeren vanaf de GigaDisc. Van die mogelijkheid zal ook gebruik gemaakt worden op de Linux Install Party tijdens de HCC Dagen.

Die eerste oplage was prima! Degenen die zo'n eerste oplage Linux Intro GigaDisc gekocht hebben en nu toch liever de nieuwste hebben, bieden we een unieke mogelijkheid. Kom naar onze centrale stand (Hal 10, stand 10 B 020) en ruil hem gratis om. Het boekje van Johan Van Helden is onveranderd goed!

De Linux Intro GigaDisc is bedoeld voor degenen die eens willen snoepen van dit steeds meer in zwang rakende besturingssysteem. Of Linux misschien naast, of zelfs in plaats van, hun MS Windows willen gaan gebruiken.

Op deze GigaDisc staan onder meer een aantal Linux "distributies". De meeste daarvan zijn via een uniek "multiboot menu" vanaf de Linux Intro GigaDisc te booten en te installeren. Neem een kijkje in een preview van de inhoud, hier op onze website.

Voor de echte beginner zijn er een aantal "live" distributies, zoals de genoemde Knoppix 3.3. Deze starten op vanaf de GigaDisc zonder één byte op harddisk te schrijven. Een uniek veilige manier om kennis te maken met Linux. Maar u kunt ook Linux vanaf de GigaDisc installeren, zoals de genoemde Mandrake 9.2. Er zijn ook "Linux-en" onder Windows en "Windows-en" onder Linux. Wat wilt u nog meer?

Ja natuurlijk, wat is Linux zonder software? We plaatsten een selectie voor u op de Linux Intro GigaDisc. Veel daarvan zowel in een Windows als in een Linux uitvoering. Optimaal om eens kennis te maken en op uw gemak te vergelijken!

Bij de Linux Intro GigaDisc zit ook het boekje "Linux, een introductie" geschreven door DOSgg-lid Johan van Helden. Het bestaat uit geactualiseerde artikelen, die eerder verschenen in de SoftwareBus. De volledige artikelserie en de bijbehorende software staat ook nog eens op de disc.

De Linux Intro GigaDisc wordt bij de Linux Install Party gebruikt, onder andere voor de sessies "Installeren van Mandrake 9.2". Mandrake is één van de meest populaire Linux distributies. Aanmelden voor deze sessies kunt u mogelijk nog (als u vlug genoeg bent) op www.windos.nl/InstallParty. Overigens, óók als u het bericht krijgt, dat een Install-sessie VOL zit, kunt u toch proberen mee te doen. Er zijn altijd mensen, die niet (op tijd) komen en die plaatsen worden alsnog verdeeld aan de mensen die zich ter plaatse melden als reserve. Er zijn ook lezingen, onder andere over Mandrake Linux. Het programma van die lezingen en sessies stond in eMailing 21.

Deelnemers aan de HCC Linux Install Party krijgen een gratis pakket, met daarin onder andere de Linux Intro GigaDisc met het boekje.

Top



GigaDisc 2004 WinterEditie

We merken duidelijk dat steeds meer computeraars een DVD-drive ter beschikking hebben. De populariteit van onze GigaDiscs (DVD-ROM) groeit nog steeds.

De GigaDisc WinterEditie is in feite al een traditie. Deze verschijnt tijdens de HCC Dagen en is (dit jaar als als keuze uit drie mogelijkheden) gratis voor DOSgg-leden die hem af komen halen De WinterEditie is óók, als extraatje, gratis toegestuurd aan onze trouwe abonnees van het DOSgg-magazine SoftwareBus.

Dit jaar verliep dat anders dan voorgaande jaren; de SoftwareBus is al vóór de HCC Dagen rondgestuurd. Leden die daarmee de GigaDisc 2004 WinterEditie al in hun bezit hebben, kunnen natuurlijk kiezen voor een andere gratis disc. Of een tweede GigaDisc 2004 WinterEditie nemen. Tenminste -dat mag nog wel eens gezegd worden- als ze naar onze stand op de HCC Dagen komen. En OP=OP!

Onze "algemene" GigaDiscs brengen een brede verzameling aan software. Wat er op staat kunt u het beste zien op www.windos.nl/gigafacew04.

Top



DigiFotoDisc 2

Begin van dit jaar presenteerde het DOSgg PlatForm DigiFoto bij verrassing een DigiFotoDisc. Ze kregen de smaak te pakken en brengen nu een tweede versie.

De DigiFotoDisc 2 is een CD-ROM vol actuele en bruikbare software voor digitale fotografie en beeldbewerking; alles voorzien van previews. Grotendeels bij elkaar gezocht door leden van het DigiFoto-platform, met een aanvulling van software en previews van onze andere uitgaven. Ook deze specialistische disc voldoet aan de hoge eisen, die de DOSgg stelt. Voor elk wat wils! Naast Windows-programmatuur treft u programma's voor OS/2 en Linux. Een aanzienlijk deel van de programma's is Nederlandstalig.

Wij bieden u een rijke keuze uit recoveryprogramma's (terughalen van abusievelijk gewiste foto's), viewers, beeldbewerkingsprogramma's, scanprogrammatuur etc. Van het programma Photoshop Album hebben we twee volledig werkende versies opgenomen, plus een dertig-dagen-versie van het veelzijdige programma Paint Shop Pro 8.1 NL. Voor meer informatie over de inhoud en voor bestellingen kunt u terecht op onze website.

Deelnemers aan het platform DigiFoto kunnen een gratis exemplaar ophalen in de DigiFotohoek in onze centrale stand (10 B 020). HCC-limaatschapskaartje tonen!

Top



Hollanders onder mekaar

Nu we toch even gezellig bij elkaar zijn .... . Laten we er voor uit komen dat we op ons voordeel uit zijn. En bij de DOSgg kunt je daarvoor heel goed terecht.

Laat ik even uitleggen hoe u er het maximum voordeel uit sleurt:

  • De slimmeriken hebben al een abonnement op SoftwareBus en hebben dus al de GigaDisc 2004 WinterEditie in huis. En wie nog geen abonnement heeft, wordt nu slim en surft snel naar www.windos.nl/abonnee.html Want die 12 Eurootjes heeft iedere zuinige Hollander er graag voor over. En u krijgt het eerste nummer ook nog eens gratis (zeven nummers voor de prijs van zes!)
  • Degenen die nog geen DOSgg-lid zijn, doen er slim aan om dat nu te worden! Want onderdeel van hun kennismakingspakket vormt de toezending van drie nummers van de SoftwareBus (incl. nazending van SoftwareBus 2003-6 met de gratis SoftwareHits CD-ROM 2003-6).
  • En als nieuw lid mag u ook een keuze maken uit de drie bovengenoemde discs
  • U wilt eens iets anders en neemt deel aan de Linux Install Party (hal 7 / stand 7 B 110) en krijgt daar gratis (onder andere) de Linux Intro GigaDisc. Niet vergeten u snel aan te melden via onze website of op tijd aanwezig zijn voor een reserveplek!
  • Als u ook nog eens enthousiast bent over digitale fotografie en beeldbewerking, meldt u zich (als DOSgg-lid) kosteloos aan als deelnemer van platform DigiFoto en krijgt dan ook gratis de DigiFotoDisc 2 mee.
  • En wanneer u als DOSgg-lid nog op zoek bent naar Sinterklaas- of Kerstcadeautjes koopt u voor die lage afhaalprijzen er toch nog een paar discs bij. Want wie wil er in december niet zo'n GigaDisc of DigiFotoDisc ontvangen?

Top



Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

De DOSgg-eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden, voor zover hun e-mail-adres bij ons bekend is. Ook niet-leden kunnen van deze service gebruik maken.

Aanmelden: Laat uw vrienden en kennissen zich gerust opgeven op www.windos.nl/emails.html.

Afmelden: Als u geen prijs meer stelt op de ontvangst van de eMailings, kunt u zichzelf afmelden. eMailings kunnen van twee verschillende plaatsen komen. Dit exemplaar kunt u alleen afmelden op onze eigen server. Surf naar www.windos.nl/unsubscribe.html.

Wijzigen: U wilt de eMailing voortaan op een ander e-mail adres ontvangen? Meld u dan af voor het oude adres en meld u daarna aan voor het nieuwe adres.

U hebt problemen met de eMailings? Suggesties of opmerkingen die voor de DOSgg van belang zijn? U overweegt toe te treden tot het DOSgg kader?

Stuur dan een e-mail-bericht aan voorz@windos.nl.

Top

Henk van Andel,
Voorzitter DOSgg