eMailing 2003-24
Een gratis service van de HCC DOS gebruikersgroep
www.windos.nl

Kerst- en Nieuwjaarsgroet

Wat kreeg u, wat krijgt u?

Bijeenkomsten 2004

SoftwareBus 2004

GigaDiscs

DOSgg in de Kerstvacantie

Een mooie kalender

Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?


De HCC-DOSgg wenst u prettige feestdagen, voorspoed en gezondheid in 2004

Zet het geluid van uw PC aan...

 




Kerst- en Nieuwjaarsgroet

Eerst het belangrijkste: bestuur en kader van de DOS gebruikersgroep wensen u prettige feestdagen, gezondheid en veel voorspoed in 2004.

Wij hopen er in 2003 in geslaagd te zijn u veel en goede service te bieden. Eventuele opmerkingen en suggesties van u zien wij gaarne tegemoet (voorz@windos.nl). Want er valt altijd wat te verbeteren of te vernieuwen.

Wij bedanken de DOSgg-leden voor hun belangstelling en de vele dankbetuigingen, die voor ons een aansporing zijn om verder te gaan. Ook bedanken wij de vele vrijwilligers die met grote inzet in touw zijn geweest voor de DOSgg.




Wat kreeg u, wat krijgt u?

Wat deed de DOSgg in hoofdlijnen voor u in 2003?

  • 6x de SoftwareBus met CD-ROM SoftwareHits (met het nieuwe html-user interface)
  • 3x landelijke en 2x regionale bijeenkomsten (met veel en goed bezochte workshops en lezingen)
  • deelname aan veel andere evenementen
  • een reactie op rond 10.000 vragen/problemen via onze VraagBaak per telefoon, e-mail en nieuwsgroepen
  • 24x een eMailing aan 23.000 aangeslotenen
  • tijdens de HCC Dagen was de DOSgg op drie plaatsen tegelijk aan de slag
  • 2x een ‘reguliere’ GigaDisc (DVD-ROM)
  • 2 oplagen van de Linux Intro GigaDisc (DVD9-ROM), multi-bootable/installable
  • 1x DigiFotoDisc 2 (CD-ROM)
  • uitbreiding DOSgg-Platforms (DigiFoto, DigiVideo, HTML-Websites)
  • voortdurend nieuws via www.windos.nl
  • 13x publiciteit in Computer! Totaal en Tips en Trucs

Voor 2004 kunt u een voortzetting van deze lijn verwachten. Met weer diverse nieuwe 'algemene' en platform-gerelateerde DVD-/CD-ROMs, veel activiteiten van onze Platforms en een verbetering van onze VraagBaak-service.




Bijeenkomsten 2004

De centrale bijeenkomsten worden in 2004 weer in De Bilt gehouden op de volgende zaterdagen:

7 februari, 8 mei en 18 september (Mega-DOSgg-gebruikersdag)

Onze eerste regionale gebruikersdag houden wij op zaterdag 3 april in Zwolle; in het najaar is er weer een dag in Eindhoven!

En we staan natuurlijk weer uitgebreid op de HCC Dagen 2004! (12 t/m 14 november)

Het programma voor de gebruikersdag op 7 februari 2004 kunt u begin januari vinden op onze website.




SoftwareBus 2004

Ook de verschijndata voor SoftwareBus/SoftwareHits zijn inmiddels bekend. De SoftwareBus gaat op de bus op of rond 28 januari, 12 maart, 28 april, 2 juli, 8 september en 8 november!!!!!!

U hebt in 2003 gemerkt dat SoftwareBus 2003-6 uit is gekomen vóór de HCC Dagen. Daardoor hadden onze abonnees de GigaDisc WinterEditie voor de HCC Dagen al in huis. Ook voor 2004 is dat zo gepland. Doordat de HCC Dagen in 2004 erg vroeg zijn, schuift alles nog verder naar voren!

Degenen die nog geen SoftwareBus-abonnee zijn, kunnen zich aanmelden, hier op onze website. De kosten blijven in 2004 ongewijzigd (leden betalen € 12 per jaar voor zes keer de SoftwareBus met SoftwareHits CD-ROM plus de GigaDisc 2005 WinterEditie / bij automatische incasso).




GigaDiscs

De recente GigaDiscs en DigiFotoDisc 2 zijn nog verkrijgbaar. DOSgg-leden betalen natuurlijk minder dan niet-leden.

Bekijken van het aanbod en bestellen kan op onze website. Maar ... OP=OP!




DOSgg in de Kerstvacantie

We laten u ook in de vacanties niet in de steek. U kunt eindeloos aan de slag met de inhoud van onze discs en de SoftwareBus. Of kijk eens op het onderdeel Systeemkennis op onze website.

Voor algemene informatie, aanmeldingen en bestellingen kunt u 24 uur per dag terecht op www.windos.nl. Daar vind u ook informatie over onze VraagBaak en hoe u die kunt raadplegen; via e-mail en nieuwsgroepen kan ook dat 24 uur per dag. Wat betreft het telefonisch contact verzoeken wij u vriendelijk om ook onze VraagBaken ongestoorde Kerstdagen en “Oud en Nieuw” te gunnen.




Een mooie kalender

Vroeger werd je bedolven onder kalenders en andere cadeaus. Maar steeds meer bedrijven beknibbelen daarop.

De DOSgg biedt u daarom een gratis kalender aan voor uw desktop (onder Windows): de Rainlendar. Het is Open source freeware, slechts ca 260 kB groot en hier te downloaden vanaf onze website.

Na installatie krijgt u voortaan een maandkalender op uw buroblad. Die kunt u verslepen en plaatsen waar u wilt. Klik er met de rechter muistoets op om de instellingen aan te passen of hem te laten verdwijnen; als hij in de weg mocht staan. Met de pijltjestoetsen gaat u een maand vooruit of achteruit. Zie de manual voor meer mogelijkheden.

Samen met de Finse auteur Rainy hebben we er een speciale Nederlandse DOSgg-versie van gemaakt. Met de weeknummers zoals het hoort conform ISO 8601. De week van 1 januari 2004 is dan niet week 53 maar week 1. Grote kans dat u een kalender van 2004 in huis hebt, die hier van afwijkt!

Degenen die willen experimenteren met skins of een andere taal willen, kunnen de oorspronkelijke volle versie ophalen op: http://vapaa.dc.inet.fi/~rainy/Rainlendar.html.

Op de site van Rainy vindt u trouwens nog meer leuke programma's. Bijvoorbeeld Rainmeter; dat is geen regenmeter, maar een “systeem-/internet-meter”.


Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

De DOSgg-eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden, voor zover hun e-mail-adres bij ons bekend is. Ook niet-leden kunnen van deze service gebruik maken.

Aanmelden: Laat uw vrienden en kennissen zich gerust opgeven op www.windos.nl/emails.html.

Afmelden: Als u geen prijs meer stelt op de ontvangst van de eMailings, kunt u zichzelf afmelden. eMailings kunnen van twee verschillende plaatsen komen. Dit exemplaar kunt u alleen afmelden op onze eigen server. Surf naar www.windos.nl/unsubscribe.html.

Wijzigen: U wilt de eMailing voortaan op een ander e-mail adres ontvangen? Meld u dan af voor het oude adres en meld u daarna aan voor het nieuwe adres.

U hebt problemen met de eMailings? Suggesties of opmerkingen die voor de DOSgg van belang zijn? U overweegt toe te treden tot het DOSgg kader?

Stuur dan een e-mail-bericht aan voorz@windos.nl.

Henk van Andel,
Voorzitter DOSgg