eMailing 2004-3
Een gratis service van de HCC DOS gebruikersgroep
www.windos.nl

DOSgg en Platforms
In oprichting: Platform "WebOntwerp"
Oprichtings- en Kick-off-bijeenkomst
Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?
Actieve DOSgg Platforms:
Klik op een onderwerp hier naast
om snel te navigeren.

 

DOSgg en Platforms

De DOSgg biedt een breed spectrum aan activiteiten. Voor elck wat wils. Maar een mens kan nu eenmaal niet alles. Dus is er ook een vorm van specialisatie, ondergebracht in "Platforms". Een lijstje van de nu actieve Platforms vindt u in het blokje rechtsboven.

De DOSgg is "demand driven". Nieuwe ontwikkelingen en de belangstelling van DOSgg-leden leidt tot de oprichting van nieuwe Platforms.

Top

In oprichting: Platform "WebOntwerp"

Veel mensen surfen regelmatig over het world wide web. De interesse in alles rondom het web is groot, vooral ook bij DOSgg-leden. Het web groeit nog dagelijks. Steeds meer mensen zien het nut ervan in. En dat leidt ook tot steeds meer mensen die zelf willen bijdragen.

Een aantal keren is er op gebruikersdagen gesproken over websites, hoe ze te maken, hoe ze te onderhouden en wat je ermee kunt doen. Altijd bleek een grote belangstelling en de vraag naar meer aanbod, meer diepgang.

Om hieraan een invulling te geven, wordt nu een Platform WebOntwerp opgericht. Dit Platform stimuleert en ondersteunt activiteiten op het gebied van maken, beheren en onderhouden van websites. Voor en door leden van de DOSgg, dus in de hobbysfeer, zoals:

  • Uitwisseling van kennis en ervaring tussen Platform-deelnemers
  • Lezingen, cursussen, workshops en demonstraties (op DOSgg bijeenkomsten én daarbuiten)
  • Nieuwsgroepen
  • Geschreven publicaties, waaronder in de SoftwareBus
  • Verspreiding van software op Websites en HTML gebied
  • VraagBaak activiteiten

Top

Oprichtings- en Kick-off-bijeenkomst

Tijdens de DOSgg-dag van 7 februari aanstaande zal er een oprichtings/kick-off vergadering plaatsvinden. Alle belangstellenden van harte welkom om 13.45 in de Oostburgzaal.

René Suiker gaat de plannen toelichten aan de hand van een presentatie en daarna met de potentiële deelnemers discussiëren over mogelijkheden en plannen. Daarbij gaat het onder meer om:

  • Voldoende aanmeldingen van actieve en passieve deelnemers
  • Inzicht in hun activiteiten wat betreft websites en HTML, waarmee bezig, welk niveau, welke vragen spelen een rol, welke wensen zijn er
  • Voldoende deelnemers die bereid zijn actief mee te doen op het Platform, in de vorm van kennis en ervaring delen in nieuwsgroepen of als VraagBaak, hulp te bieden bij lezingen en presentaties, mee bouwen aan websites of anderen te ondersteunen, beoordelen van software (voor onze CD-ROMs of DVD-ROMs), enz.

Deelname van het Platform WebOntwerp is open voor alle DOSgg leden en is gratis.

Aanmelding gaat snel en gemakkelijk hier op onze website.

U kunt u nu al aanmelden. Maar het mag ook later, bijvoorbeeld als u eerst de kat uit de boom wilt kijken op bovengenoemde bijeenkomst. Er liggen dan aanmeldingsformulieren klaar, die u kunt inleveren bij de DOSgg Info stand of na de bijeenkomst in de zaal.

Top



Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

De DOSgg-eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden, voor zover hun e-mail-adres bij ons bekend is. Ook niet-leden kunnen van deze service gebruik maken.

Aanmelden: Laat uw vrienden en kennissen zich gerust opgeven op www.windos.nl/emails.html.

Afmelden: Als u geen prijs meer stelt op de ontvangst van de eMailings, kunt u zichzelf afmelden. eMailings kunnen van twee verschillende plaatsen komen. Dit exemplaar kunt u alleen afmelden op onze eigen server. Surf naar www.windos.nl/unsubscribe.html.

Wijzigen: U wilt de eMailing voortaan op een ander e-mail adres ontvangen? Meld u dan af voor het oude adres en meld u daarna aan voor het nieuwe adres.

Suggesties of opmerkingen die voor de DOSgg van belang zijn? U overweegt toe te treden tot het DOSgg kader?

Stuur dan een e-mail-bericht aan voorz@windos.nl.

Top

Henk van Andel,
Voorzitter DOSgg