eMailing 2004-4
Een gratis service van de HCC DOS gebruikersgroep
www.windos.nl

DOSgg-dag gemist?
Veel animo voor onze HotSpot
Platform WebOntwerp opgericht
Vliegende start met DHE Editor
Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

Bijeenkomsten 2004:

  • Centraal - De Bilt:
    • 8 mei
    • 18 september
  • Regionaal:
    • 3 april, Zwolle
    • 23 oktober, Eindhoven
Klik op een onderwerp hier naast
om snel te navigeren.

 



DOSgg-dag gemist?

Het was gezellig en heel druk op 7 februari in De Bilt. De zaal voor lezingen en de zaal voor workshops zaten vol. In de grote zaal waren veel mensen aanwezig bij de presentaties van de workshops. De Vrijmarkt was weer een succes.

Hieronder vindt u enkele verkleinde beelden van deze DOSgg-dag. Klik er op voor de 640x480 versie op de website. Zorg dat u er de volgende keer ook bij bent! De data en locaties van onze bijeenkomsten in 2004 vindt u in een tekstblokje rechtsboven.

 

Top



Veel animo voor onze HotSpot

Wires LAN wordt razendsnel populair. Zoals aangekondigd, had de DOSgg tijdens de bijeenkomst van 7 februari een HotSpot ingericht voor de bezoekers. Een HotSpot is de turbo-benaming voor een Wires LAN access point. Uiteraard hadden we geen encryptie toegepast, zodat iedereen er gebruik van kon maken. Zo moet u dat thuis of bij uw baas natuurlijk niet doen! Maar voor deze gelegenheid was het een prima oplossing.

Veel bezoekers brachten hun PDA of laptop mee om gebruik te kunnen maken van onze HotSpot!

Top



Platform WebOntwerp opgericht

Onder veel belangstelling werd het Platform WebOntwerp opgericht. De bezoekers brachten ook zeer waardevolle ideeën in voor de activiteiten van dit nieuwe platform. Velen hadden zich al vooraf aangemeld als deelnemer van dit Platform of meldden zich ter plekke aan.

Dat de belangstelling groot zou zijn, bleek ook al uit de lezing "Gratis webpagina's maken". De zaal puilde uit. De lezing zou gegeven worden door René Suiker, maar die viel wegens ziekte uit. Aan de hand van de door René gemaakte presentatie voor de lezing (in PowerPoint) nam Bas van de Dikkenberg het waardig over.

Het Platform WebOntwerp is ook al bescheiden aanwezig op Internet. Ga naar www.windos.nl/webontwerp Daar vindt u onder andere:

  • De PowerPoint presentatie voor de lezing "Gratis webpagina's maken"
  • De PowerPoint presentatie van de oprichtingsvergadering "Introductie Platform WebOntwerp"
  • De mogelijkheid om je alsnog aan te melden als deelnemer van het Platform WebOntwerp

Top



Vliegende start met DHE Editor

Het maken van webpagina's met de HTML code is vooral weggelegd voor de professionals die het fijne werk willen doen. Maar de amateurs zullen graag hun toevlucht nemen tot een zogenaamde WYSIWYG editor. WYSIWYG spreek je uit als "wiziewig" en het betekent "What You See Is What You Get". Juist, zoiets als de huidige generatie tekstverwerkers, maar dan voor webpages.

Veel van deze editors zijn groot, duur en moeilijk in gebruik. Vooral gericht op de professionals. Daarom hebben we voor de DOSgg leden een zoektocht gemaakt naar een handige Freeware WYSIWYG webeditor.

Een aanrader bleek de DHE Editor. Hiermee kun je helemaal grafisch op het scherm werken alsof je een tekening maakt. Zet de plaatjes en de tekst maar waar je wilt. Pas ze aan. Maar DHE Editor heeft toch heel veel mogelijkheden voor degenen die het fijnere werk willen doen. Kortom, u kunt er een poosje mee vooruit.

Dit freeware programma hebben wij voor u gereedstaan op onze website, u kunt het downloaden door hier te klikken. Het is ca. 2 megabyte groot, dus het downloaden is best te doen, ook als u een inbelverbinding hebt.

Top



Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

De DOSgg-eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden, voor zover hun e-mail-adres bij ons bekend is. Ook niet-leden kunnen van deze service gebruik maken.

Aanmelden: Laat uw vrienden en kennissen zich gerust opgeven op www.windos.nl/emails.html.

Afmelden: Als u geen prijs meer stelt op de ontvangst van de eMailings, kunt u zichzelf afmelden. eMailings kunnen van twee verschillende plaatsen komen. Dit exemplaar kunt u alleen afmelden op onze eigen server. Surf naar www.windos.nl/unsubscribe.html.

Wijzigen: U wilt de eMailing voortaan op een ander e-mail adres ontvangen? Meld u dan af voor het oude adres en meld u daarna aan voor het nieuwe adres.

Suggesties of opmerkingen die voor de DOSgg van belang zijn? U overweegt toe te treden tot het DOSgg kader?

Stuur dan een e-mail-bericht aan voorz@windos.nl.

Top

Henk van Andel,
Voorzitter DOSgg