eMailing 2004-6
Een gratis service van de HCC DOS gebruikersgroep
www.windos.nl

Ontmoet ons 3 april in Zwolle
Bruisende activiteiten
Lezingen
Workshops
Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

Bijeenkomsten 2004:

  • Centraal - De Bilt:
    • 8 mei
    • 18 september
  • Regionaal:
    • 3 april, Zwolle
    • 23 oktober, Eindhoven
Klik op een onderwerp hier naast
om snel te navigeren.

 



Ontmoet ons 3 april in Zwolle

Wilt u binnenkort een DOSgg-gebruikersdag bezoeken? En/of woont u in het Noorden of Oosten van ons land? Dan hebben we goed nieuws voor u! Naast onze drie gebruikersdagen in De Bilt organiseren we nog twee regionale gebruikersdagen.

Op zaterdag 3 april tussen 10.00 en 16.00 uur zijn wij in Zwolle. Wij verwachten daar, net als voorgaande jaren, een groot aantal van onze leden uit Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland, Overijssel en Gelderland.

Wij bieden die dag een hoogwaardig programma in Wijkcentrum Holtenbroek aan de Beethovenlaan 394 in Zwolle. Een routebeschrijving EN REISADVIES PER OPENBAAR VERVOER vindt u H I E R. Voor degenen die denken het zonder deze hulpmiddelen te kunnen of op hun GPS navigatiesysteem vertrouwen zijn hier de coördinaten: Noord 52º 31' 29,6'' en Oost 06º 04' 53,0''. Zet die gelijk bij uw "Points of Interest"!

Op deze bijeenkomst is ook de HCC-afdeling IJssellanden van de partij.

Kijk kort voor 3 april nog even op onze website www.windos.nl voor het laatste nieuws over deze bijeenkomst.

Top



Bruisende activiteiten

Wij beschikken in Wijkcentrum Holtenbroek over de grote zaal plus twee zaaltjes. In die zaaltjes kunt u terecht voor de drie lezingen en de twee workshops (met in totaal: drie sessies).

In de grote zaal staan onze medewerkers klaar om u (al dan niet zelf zittend achter de PC) wegwijs te maken met zaken als thuisnetwerken, gebruik van e-mail en internet, foto- en videobewerking en werken onder de door ons ondersteunde PC-besturingssystemen Windows (alle versies), Linux, enz.

Top



Lezingen

10.15-11.15 uur Thuisnetwerken voor beginners

 

De lezing wordt verzorgd door Florus Vogelaar van het Windows-platform van de DOSgg. Hij demonstreert u welke zaken er komen kijken als u thuis een aantal PC's in een netwerkje aan elkaar wilt knopen. Zeer inzichtelijk!

13.00-14.00 uur MS Outlook voor beginners

 

De lezing wordt verzorgd door Kees van der Vlies. Als geen ander is hij in staat beginnende computergebruikers elementair wegwijs te maken in de diverse Microsoft-programma's. In deze lezing behandelt hij het veelzijdige programma MS Outlook, waarmee u véél meer kunt dan alleen e-mailen.

14.30-15.30 uur Open Source-Software; een prima alternatief!

 

De lezing wordt verzorgd door Johan Swenker van het Linux-platform van de DOSgg. Johan legt uit wat Open Source Software (OSS) is en op welke unieke wijze OSS tot stand komt. Ook maakt hij duidelijk hoe OSS zo'n hoog kwaliteitsniveau kan bereiken. Na deze lezing weet u bovendien onder welke voorwaarden (licenties) OSS verspreid wordt en welke OSS er zoal, ook voor Windows, beschikbaar is.

Top



Workshops

11.45-13.00 uur Maken van menustructuur voor Video-CD/DVD

 

De workshop wordt verzorgd door Ton van Doorn (DOSgg-platform DigiVideo). Hij helpt u bij uw ontdekkingstocht, die zal eindigen in het maken van een keurige structurering van uw videobeelden op CD-ROM of DVD-ROM.

13.30-14.30 uur Foto's' op je eigen homepage (sessie 1)
14.45-15.45 uur Foto's' op je eigen homepage (sessie 2)

 

De workshop wordt in twee sessies aangeboden, steeds begeleid door Rinus Alberti (DOSgg-platform DigiFoto). Elk lid van de HCC heeft de mogelijkheid op HCCnet een homepage aan te maken. Rinus begeleidt de deelnemers bij de aanmaak van een simpele homepage, waarop men foto's kan plaatsen. Iedere deelnemer gaat daartoe zelf één of meer digitale fotoalbums maken, met behulp van de beschikbare software.

Om maximaal te kunnen genieten van deze bezigheden moet u zelf een aantal foto's op CD-ROM of diskette meenemen. Het liefst in verschillende formaten (JPG, TIF, BMP of PSD) en resoluties (bijv. 600x480, maar 2000x1500 mag ook!). Neem niet meer dan 25 foto's mee.

We gaan in deze workshop niet uitgebreid in op het publiceren van uw homepage. Er zijn andere DOSgg-workshops die u inwijden in de geheimen van het publiceren en uploaden van webpagina's.

In elke workshop werkt u met tweetallen achter een computer. Daarbij wordt gebruik gemaakt van freeware-software. Die krijgt u -na afloop- op een CD-ROM mee naar huis. Er is per workshopsessie plaats voor 18 deelnemers. Voorinschrijving is niet mogelijk, dus kom op tijd!

Wijkcentrum Holtenbroek is uitstekend bereikbaar. Let op dat door de werkzaamheden aan de A28 bij Zwolle een aantal op- en afritten tijdelijk is vervallen! Op onze website www.windos.nl vindt u uitgebreide en actuele route-informatie voor gebruikers van het openbaar vervoer en automobilisten.

Top



Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

De DOSgg-eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden, voor zover hun e-mail-adres bij ons bekend is. Ook niet-leden kunnen van deze service gebruik maken.

Aanmelden: Laat uw vrienden en kennissen zich gerust opgeven op www.windos.nl/emails.html.

Afmelden: Als u geen prijs meer stelt op de ontvangst van de eMailings, kunt u zichzelf afmelden. eMailings kunnen van twee verschillende plaatsen komen. Dit exemplaar kunt u alleen afmelden op onze eigen server. Surf naar www.windos.nl/unsubscribe.html.

Wijzigen: U wilt de eMailing voortaan op een ander e-mail adres ontvangen? Meld u dan af voor het oude adres en meld u daarna aan voor het nieuwe adres.

Suggesties of opmerkingen die voor de DOSgg van belang zijn? U overweegt toe te treden tot het DOSgg kader?

Stuur dan een e-mail-bericht aan voorz@windos.nl.

Top

Henk van Andel,
Voorzitter DOSgg