eMailing 2004-8
Een gratis service van de HCC DOS gebruikersgroep
www.DOSgg.nl

Landelijke DOSgg-dag op 8 mei
Algemene Leden Vergadering
Grote zaal
Lezingen
Linux Install Party
Moederdag: zondag 9 mei
Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?
8 mei in De Bilt:
  • DOSgg-dag
  • ALV DOSgg
  • GigaDisc 2004 ZomerEditie
Kom ook!

Klik op een onderwerp hier naast
om snel te navigeren.

 



Landelijke DOSgg-dag op 8 mei

Zoals u wellicht weet, organiseert de DOSgg drie keer per jaar een landelijke en twee keer per jaar een regionale DOSgg-dag. De landelijke DOSgg-dag heeft een uitgebreider programma. U kunt er volop terecht voor diverse interessante lezingen en deze keer ook een Linux Install Party. Daarnaast zijn er demonstraties van onze Platforms en is een deel van onze VraagBaak in levenden lijve aanwezig.

Op 8 mei wordt tevens de GigaDisc 2004 ZomerEditie gelanceerd. Zorg dat u erbij bent, want de oplage is beperkt. U kunt deze wellicht later ook bestellen, maar dat kost bestelkosten. Meer informatie in de eerstvolgende eMailing!

Als (jaarlijkse) bijzonderheid is er op 8 mei ook de Algemene Leden Vergadering (ALV) van de vereniging DOSgg. Het bestuur nodigt u van harte uit voor applaus. Maar u bent nog meer welkom als u vragen of goede suggesties hebt, die bijdragen aan de service voor/door de DOSgg-leden.

Dat alles vindt u in het H F Witte Centrum, Henri Dunantplein 4 te De Bilt. Een routebeschrijving per auto of openbaar vervoer vindt u op www.DOSgg.nl/hfwitte.html. Voor degenen die de “hard way” hun navigator willen programmeren: 52° 6’ 34” | 5° 1’ 26”.

Het programma vindt u ook op www.DOSgg.nl. Wij raden u aan daar even te kijken, want wijzigingen worden zoals altijd voorbehouden.

Top



Algemene Leden Vergadering

Op 8 mei biedt de DOSgg een hoog democratisch gehalte. We houden dan om 12.00 uur onze jaarlijkse Algemene LedenVergadering (ALV). De agenda staat in de vorige HCC Nieuwsbrief en SoftwareBus. Maar voor uw gemak ook hieronder nog eens:

  1. Opening
  2. Vaststelling agenda
  3. Vaststelling verslag ALV 12 april 2003
  4. Ingekomen stukken
  5. Mededelingen
  6. Inhoudelijk Jaarverslag 2003
  7. Financieel Jaarverslag 2003
  8. Verslag kascommissie en décharge bestuur
  9. Benoeming kascommissie 2004
  10. 0 Vaststelling Begroting 2004
  11. Vaststelling contributie 2005
  12. Stand van zaken en uitvoering 'DOSgg op weg naar 2005'
  13. Landelijke HCC en Ledenraad
  14. Bestuursverkiezing (Her)benoeming bestuursleden
  15. Rondvraag
  16. Sluiting

Dat lijkt heel veel, maar de ervaring leert dat bij een goede voorbereiding we er best snel door zijn. Zorg daarom dat u de jaarstukken bij de hand en hopelijk ook vooraf bestudeerd hebt. DOSgg-leden kunnen deze downloaden vanuit het ledenkatern op onze website. Voor de vergeetachtigen zullen wij een beperkt aantal bij de ingang van de vergaderzaal leggen.

Onze moedervereniging HCC is ook in beweging. Nou ja, is in beweging is veel gezegd. Maar misschien komt HCC meer in beweging. Meer op de leden gericht met uitwisselen en verspreiden van kennis en ervaring, met bijpassende producten en diensten. Zoals uw DOSgg dagelijks doet. Maar het hoofdbestuur heeft de gedachte “in de groep gegooid” om geen nieuwe gebruikersgroepen meer op te richten en de bestaande vooralsnog te gedogen. Op die manier denkt het Hoofdbestuur o.a. de vernieuwing binnen de HCC te bevorderen. Voor uw DOSgg bestuur onbegrijpelijk. Kom naar onze ALV en laat uw mening hierover horen!

Top



Grote zaal

In de grote zaal vindt u zoals gebruikelijk onze centrale informatiestand. Daar kunt u bijvoorbeeld ook de nieuwe GigaDisc 2004 ZomerEditie aanschaffen.

Maar u vindt er ook de presentaties van onze Platforms. En een groot deel van onze deskundige VraagBaken. Kom hier naar toe als u vragen hebt. Kom hier ook naar toe als u denkt wat leuks te weten. Kortom, laten we er weer een gezellige kennismarkt van maken!

U komt er ook uw collega computer-hobbyïst tegen. Maak eens een praatje met uw buurman, neem daar eventueel een gezellig kopje koffie bij in de foyer.

We hebben weer een “open” WiFi verbinding voor u klaar. Neem uw notebook of PDA en eventueel uw digitale camera mee en stuur per WiFi een fotootje naar huis.

Top



Lezingen

Deze keer zijn er drie lezingen:

10.30 - 11.30 uur: Studio 9; nog meer mogelijkheden voor videobewerkers! (lezing / presentatie)

 

Ton van Doorn (DOSgg-platform DigiVideo) geeft een kernachtige presentatie van de mogelijkheden van Studio 9, de nieuwste versie van de bekende Pinnacle videobewerkingssoftware. Het programma heeft weer diverse nieuwe mogelijkheden, zoals ondersteuning van 16x9 (breedbeeld), ondersteuning van plug-ins van derden, automatische bewerking en functies voor geluid- en videocorrectie. Dit wilt u niet missen!

   

13.45 - 14.45 uur: Simpel kalibreren bij digitale beeldbewerking (lezing / presentatie)

 

Jurriaan Nijkerk (fotograaf / deelnemer DOSgg-platform DigiFoto) demonstreert hoe men z'n apparatuur, met simpele middelen, kan kalibreren bij fotobewerking. Kalibreren is -eenvoudig gezegd- de kleurweergave (van de werkelijkheid) op beeldscherm en afdruk maximaal op elkaar af te stemmen. Daarbij kan ook voor elke papiersoort een aangepaste instelling worden gemaakt. Bij de door Jurriaan gedemonstreerde methode wordt fotobewerkingsprogrammatuur benut, die kan omgaan met kleurprofielen. Dat kan onder meer bij programma's als Photoshop (ook Elements), Paint Shop Pro en The GIMP.

   

15.00 - 16.00 uur Werken aan een website; met AceHTML 5.

 

René Suiker (DOSgg-platform WebOntwerp) demonstreert u tijdens deze lezing/presentatie hoe u het programma AceHTML 5 (Freeware) kunt benutten voor het inrichten van uw webpagina's.

Top



Linux Install Party

Ons workshopaanbod wordt deze dag exclusief ingevuld met een Linux Install Party (ochtend- en middagsessie). Tijdens deze party kunt u, met steun van ervaren leden van ons Linux-platform, een Linux-distributie op uw computer installeren. Er wordt dus van u verwacht dat u die meeneemt naar De Bilt.

U kunt, bij voldoende vrije schijfruimte, Linux naast een bestaande Windows-installatie op uw systeem zetten. Bij het starten van uw systeem kunt u dan kiezen tussen Linux en Windows. Als u zelf een Linux-distributie hebt en die wilt installeren, moet u de betreffende CD-ROMs of DVD-ROMs meenemen. Zo niet, dan hebben wij de installatie-CD-ROMs van Red Hat 9 voor u beschikbaar.

Inschrijven:
Omdat we alle deelnemers goed willen kunnen helpen, is er in totaal plaats voor maximaal 40 deelnemers. Als u mee wilt doen, dient u zich vooraf in te schrijven voor deelname aan één van de twee sessies. Dat kan tot en met 3 mei. Als er meer gegadigden zijn dan plaatsen worden de plaatsen na loting toegekend. U krijgt kort na 3 mei bericht of en wanneer er een plaats voor u is, anders komt u misschien op de reservelijst.

Als uw computer bijzondere componenten herbergt, is het verstandig dat vooraf te melden, opdat wij kunnen zorgen dat we de daarvoor vereiste Linux-drivers beschikbaar hebben.

U dient bij toelating uw eigen PC mee te nemen!

Klik nu op de sessie waarvoor u wilt inschrijven:

Ochtendsessie vanaf 10.15 uur
Middagsessie vanaf 13.45 uur

Top



Moederdag: zondag 9 mei

U zou door ons programma op 8 mei zo geboeid kunnen raken, dat u moederdag daardoor vergeet. En dat kan eigenlijk niemand u kwalijk kunnen nemen. Maar misschien heeft uw moeder of echtgenote toch minder begrip voor onze DOSgg-dag en zou zij (nog) minder begrip hebben voor uw computer-hobby als u haar daardoor vergeet;-)

Daarom zijn wij zo vrij om u er nog eens extra attent op te maken. Niet vergeten dus!

Top



Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

De DOSgg-eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden, voor zover hun e-mail-adres bij ons bekend is. Ook niet-leden kunnen van deze service gebruik maken.

Aanmelden: Laat uw vrienden en kennissen zich gerust opgeven op www.DOSgg.nl/emails.html.

Afmelden: Als u geen prijs meer stelt op de ontvangst van de eMailings, kunt u zichzelf afmelden. eMailings kunnen van twee verschillende plaatsen komen. Dit exemplaar kunt u alleen afmelden op onze eigen server. Surf naar www.DOSgg.nl/unsubscribe.html.

Wijzigen: U wilt de eMailing voortaan op een ander e-mail adres ontvangen? Meld u dan af voor het oude adres en meld u daarna aan voor het nieuwe adres.

Suggesties of opmerkingen die voor de DOSgg van belang zijn? U overweegt toe te treden tot het DOSgg kader?

Stuur dan een e-mail-bericht aan voorz@DOSgg.nl.

Top

Henk van Andel,
Voorzitter DOSgg