eMailing 2004-11
Een gratis service van de HCC DOS gebruikersgroep
www.DOSgg.nl

Groeten uit Frankrijk
Laptop mee?
Nog meer technologie
Tom wijst de weg
Geen vakantie!?!
ROMware
Mega-DOSgg-Gebruikersdag op zaterdag 18 september
Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?
Voor uw agenda:

18 sept
Landelijke gebruikersdag, De Bilt
(Mega Gebruikersdag)

23 okt
Regionale gebruikersdag, Eindhoven

 

Klik op een onderwerp hier
naast om snel te navigeren.

 



Groeten uit Frankrijk

Biscarosse, 23 juli 2004,

Het is mijn gewoonte om een eMailing te sturen, vlak voordat ik op vakantie ga. Maar deze keer niet, de caravan staat al enkele dagen op de zorgvuldig geselecteerde plaats. We staan op camping 'Les Cigales'. Nou ja, dat is niet de echte naam van de camping, want stel je voor dat jullie massaal even langs zouden komen. Gezellig, maar ik heb het al druk met elke dag de gevolgen van wateroverlast. Na drie nachten hevig onweer herinner ik me weer, dat het slechte weer van de Golf van Biscaje komt.

Maar er is ook goed nieuws. Mijn zoon is hier ook met zijn gezin. Leuk, die kleinkinderen.

Frankrijk is ook 215 jaar na de Revolutie nog een leuk vakantieland. Zeker omdat ik erbij was toen het 200-jarig bestaan ervan werd gevierd. Dat was geloof ik de 14e juli 1989. Toen is ook het chauvinisme uitgevonden. Ze vierden niet dat het 200 jaar geleden was. Nee, ze vierden het 200-jarig bestaan ervan. In de supermarkt staan de prijzen nog steeds óók in Franse Francs. En het zal nooit over gaan; Europese Unie of geen Europese Unie.

Nou ja, voor de toeristen hebben ze toch de Euro als betaalmiddel ingevoerd. En dat deden ze zeer overtuigend. Koop maar eens een ijsje voor je kleinkinderen…

Top



Laptop mee?

Vroeger was het altijd een gevecht om de laptop mee op vakantie te nemen. Dat mocht nooit van mijn vrouw. Maar meestal lukte het om hem tussen de bagage te verstoppen.

Maar dit jaar … geen centje pijn. "Opa, neem je de laptop mee? Want ik wil internetten op de camping"! Maar helaas … de status van mijn wireless LAN blijft nul komma nul ontvangst. Dat is een minpuntje: camping 'Les Cigales' heeft geen WiFi. Maar bij de ingang is wel een Internet Café. Daar verzend ik straks de tekst van deze eMailing.

 

Top



Nog meer technologie

Vroeger zat je op de camping elke ochtend te luisteren naar een sissend en knetterend radiootje. Of de buren ook even stil konden zijn. Tijd voor de ANWB alarmoproepen op de wereldomroep. En Pelleboer met het slechte weer van Nederland; geen beter vermaak dan leedvermaak, nietwaar?

Dat radiootje hebben we nog. Maar de batterijen zijn al jaren leeg. Tegenwoordig heb je daarvoor een satellietontvanger. Degenen die denken dat die voor GTST is, kan ik gelijk uit de droom helpen. GTST zenden ze in de zomermaanden niet uit, heb ik inmiddels begrepen. Maar zo'n satellietontvanger is wel erg gemakkelijk voor het weerbericht en het nieuws. En voor de regendagen.

Nog even, en je kunt er ook mee internetten. Maar dan zal zo langzamerhand elke camping ook wel WiFi hebben.

Top



Tom wijst de weg

Mijn oudste kleinzoon heette vroeger Tom. Maar nu noemt hij zich TomTom en wijst hij ons de weg in het doolhof, dat deze camping is.

Zijn pa heeft nu ook een PDA met navigator. Maar dat ding heeft een lastige afwijking. "Bestemming bereikt" klinkt het steevast van achter uit de auto, bij elke McDonald's. Corrigeren is onmogelijk, want TomTom heeft in zijn hoofd Windows opnieuw geïnstalleerd, zegt hij.

Top



Geen vakantie!?!

Inmiddels schijnt de zon weer. Dus ga ik snel een eind aan deze eMailing breien.

Je realiseert je opeens, dat niet iedereen van vakantie kan genieten. Sommige kunnen niet of mogen niet. Anderen zijn al terug of gaan later.

De DOSgg is overigens nooit op vakantie. We doen aan vakantiespreiding. Anders zou trouwens deze eMailing niet mogelijk zijn geweest.

U kunt dus altijd rekenen op de DOSgg. Van de ruim honderd actieve vrijwilligers zijn er altijd voldoende actief aanwezig. Problemen met uw PC? Vraag het de VraagBaak van de DOSgg. Op Internet, per e-mail of bel ze in geval van acute problemen. Zie www.DOSgg.nl/vraagbaak.html voor de details.

Top



ROMware

Degenen, die weer terug zijn van vakantie, zijn alweer gestart met de productie van een nieuwe DigiFotoDisc. Nummer drie wordt verwacht tijdens de Mega-DOSgg-Gebruikersdag in september. Gezien de grote belangstelling voor digifotogedoe vast weer een succes. Nou ja, ik moet bekennen inmiddels ook over gegaan te zijn naar een digitale fotocamera. Voordeel nummer één: hij past gemakkelijk in mijn zak.

Maar degenen die thuis blijven, hoeven niet zo lang te wachten. DigiFotoDisc 2 is weliswaar bijna uitverkocht, maar de nieuwe DOSgg GigaDisc 2004 ZomerEditie is nog volop te bestellen. Die bevat ook een groot aantal programma's voor Digitale Fotografie & Co. Maar natuurlijk ook veel andere leuke dingen. Zoals spelletjes om de regenachtige zomer mee door te komen.

Kijk op www.DOSgg.nl/gigadisc.html voor de beschikbare ROMware. U kunt daar ook uw bestelling plaatsen, dan komt alles snel in de bus. En u kunt zich natuurlijk óók aanmelden als deelnemer aan de DOSgg-platforms (bijv. DigiVideo, DigiFoto, Webontwerp, Muziek en Linux)

Top



Mega-DOSgg-Gebruikersdag op zaterdag 18 september

Samen met veel andere HCC-groeperingen. Het programma barst weer uit mekaar. Lezingen, workshops, demo's, gezelligheid. U krijgt er nog van te horen. Probeer dan snel een plaatsje te reserveren voor een workshop, want we verwachten weer een stormloop. En zet de datum vast even in uw agenda.

 

Top

Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

De DOSgg-eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden, voor zover hun e-mail-adres bij ons bekend is. Ook niet-leden kunnen van deze service gebruik maken.

Aanmelden: Laat uw vrienden en kennissen zich gerust opgeven op www.DOSgg.nl/emails.html.

Afmelden: Als u geen prijs meer stelt op de ontvangst van de eMailings, kunt u zichzelf afmelden. eMailings kunnen van twee verschillende plaatsen komen. Dit exemplaar kunt u alleen afmelden op onze eigen server. Surf naar www.dosgg.nl/unsubscribe.html.

Wijzigen: U wilt de eMailing voortaan op een ander e-mail adres ontvangen? Meld u dan af voor het oude adres en meld u daarna aan voor het nieuwe adres.

Suggesties of opmerkingen die voor de DOSgg van belang zijn? U overweegt toe te treden tot het DOSgg kader?

Stuur dan een e-mail-bericht aan voorz@DOSgg.nl.

Top

Henk van Andel,
Voorzitter DOSgg