eMailing 2004-14
Een gratis service van de HCC DOS gebruikersgroep
www.DOSgg.nl

Mega-DOSgg-gebruikersdag

Rijsadvies

DigiFotoDisc3 is uit!

In de grote zaal

Lezingen

Workshops

Spectaculair aanbod dia-/filmscanners!

Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

Voor uw agenda:

18 sept in De Bilt
MEGA DOSgg-dag
DigiFotoDisc 3
Special Offer GigaDisc

23 okt
Regionale gebruikersdag, Eindhoven
Klik op een onderwerp hier
naast om snel te navigeren.

 



Mega-DOSgg-gebruikersdag


klik voor ware grootte op de website

Op zaterdag 18 september hebben jullie weer het hele H.F. Witte Centrum in De Bilt tot je beschikking. Vanaf 10.00 uur ben je welkom. En als je na 16.00 uur nog aanwezig bent, dan vragen we je om ons te helpen inpakken.

Het programma wordt georganiseerd door de HCC DOSgg, Met een groot aantal HCC-groeperingen als gasten.

Vooral de Workshops zullen weer een grote belangstelling hebben. De voorinschrijving voor "Dia-/negatief scannen" liep zo storm dat we een extra workshopsessie hebben moeten inlassen. En zo zie je maar weer: degenen die regelmatig op www.DOSgg.nl kijken, verhogen hun kansen! Van hen zijn er 27 verzekerd van een plek in zo'n scanworkshop. Jammer als je daar deze keer niet bij bent, volgende keer beter? Maar als je op tijd in De Bilt bent, zijn er nóg 27 plekken!

Maar och, er zijn nog meer interessante Workshops. En negen lezingen. En plenty demo's in de grote zaal. En de gratis DOSgg VraagBaak. En de gezellige foyer waar je ervaringen uitwisselt. Enzovoort.

Top



Rijsadvies

Een rij/reisadvies (samengevat: rijsadvies) vind je op hier op onze website Voor de gebruikers van een navigatiesysteem: Henri Dunantplein 4. Postcode: 3731CL De Bilt. En voor de nerds: breedtegraad-lengtegraad: 52° 6' 34" , 5° 10' 26" (decimaal: 52.1095 , 5.1739)

O ja, parkeren kon wel weer eens krap worden. Openbaar vervoer of carpoolen helpt!

Top



DigiFotoDisc3 is uit!

De DigiFotoDisc2 vloog vorig jaar letterlijk weg; net een vliegende schotel. Dit voorjaar zijn er nog eens 1.000 bij geperst. En we weten zeker dat er ook weer veel vraag zal zijn naar de nieuwe DigiFotoDisc3. Je hebt op 18 september de kans op een primeur! Neem de nieuwe DigiFotoDisc3 mee naar huis voor de speciale DOSgg-leden-afhaalprijs van slechts € 2,00. Kijk op www.DOSgg.nl/dfdface03 vast wat erop staat.

We hebben nog een klein voorraadje DigiFotoDisc2. Die is eigenlijk ook goed, want er staat heel veel andere software op, dan op de nieuwste. Maar toch mag je de DigiFotoDisc2 op 18 september (erbij) meenemen voor € 1,50. Je kunt ook de DVD GigaDisc 2004 ZomerEditie nemen met veel (ook: DigiFotoDisc2) software. Daarvan hebben we de prijs ook wat aangepast, nu € 3,00.

Bestellen kan ook hier op de website, maar dat kost € 2,00 méér voor de verzending. Da's dus op 18 september het eerst verdiend. En met die € 2,00 kun je precies de DigiFotoDisc3 kopen, toch?

Top



In de grote zaal

In de gigantische grote zaal vind je allereerst een presentatie van alle DOSgg-Platforms (Windows, Linux, DigiVideo, Muziek, WebOntwerp en DigiFoto). Bij onze informatiebalie kun je terecht met al je vragen, maar ook voor aankoop van onze software-ROMmen, inclusief de nieuwe DigiFotoDisc3.

En we hebben in de grote zaal in ieder geval ook presentaties van de Windows-gg, OS/2-gg, Beginners-gg, Postzegel-gg, Basic-gg, P2000gg, Bitje Special-gg, Datacommunicatie-gg, Muziek-gg, Kunst, Ontwerp & Vormgeving-gg, PC-gg, Multi-Media-gg en TrainSim-gg. Ook de befaamde Roadshow van HP is er weer. En mogelijk zijn er nog méér HCC-groeperingen! Kijk daarom tevoren nog even op www.DOSgg.nl.

Top



Lezingen

Er zijn deze keer maar liefst negen lezingen in twee zalen. Verzorgd door de DOSgg en door onze gasten. Hier het volledige overzicht.

Over de Vecht-zaal (DOSgg):

10.30 Het nieuws(te) van Microsoft

 

Tony Krijnen van Microsoft komt bij de DOSgg vaak de nieuwtjes brengen. Deze keer komen Windows XP SP2 en XP Media Center Edition aan bod.

   

11.45 Partitioneren met Partition Magic

 

Ton van Doorn (DOSgg-Platform DigiVideo) laat zich van een andere kant zien. Met Partition Magie maakt hij stukken en brokken van zijn harde schijf. Hij zegt dat het beheer dan beter is.

   

13.30 De nieuwste kleurenprinters binnen uw bereik

 

HP heeft voor thuis drie typen kleurenprinters (inkjet, kleurenlaserjet en dye sublimation). Ze leggen uit wat je ervan kunt verwachten. In de grote zaal is de HP Roadshow de gehele dag aanwezig.

   

14.45 Een eigen (mail) server met Lansuite

 

Florus Vogelaar (Windows-platform DOSgg) presenteert Lansuite (gratis tot 5 gebruikers). Steek de ogen van je buurman uit met je eigen mailserver, e-mailadressen, faxserver en natuurlijk een antivirusscanner en spamfiltering. De DOSgg heeft voor leden een gratis e-mail-subdomein (doge.nl).

Statenkamer (gasten):

10.15 Platen op CD overzetten

 

Gerrit Boudewijn (Muziek-gg) laat zijn knetterende grammofoonplaten weer als nieuw klinken en zet ze op een digitale CD. Met Goldwave (shareware).

   

11.25 Magix Video de Luxe 2004

 

Vakantie-video nog niet klaar? Niemand minder dan Jeroen van Hezik (Multi-Media-gg) demonstreert met Magix hoe snel je een leuke digitale video in elkaar draait.

   

12.35 Onderhoud en beveiliging van je PC

 

Gerard Otten (Windows-gg) komt met verf, kwasten en andere tools het totale onderhoud van je PC doen. Schijnt ook te helpen tegen spyware en virussen. Een aanrader!

   

13.45 OS/2 naast andere besturingssystemen installeren op je PC

 

Niet tevreden met Windows? Probeer eens OS/2 ernaast! Ook wordt ingegaan op de unieke kwaliteiten van OS/2.

   

14.55 Dieren op postzegels l database thematische filatelie

 

De Postzegel-gg heeft een duo. Dierenliefhebber C. Homan gunt je een kijkje in zijn database. Daan Bezemer vertelt hoe de Postzegel-gg denkt over een algemene database voor thematische filatelie.

Top



Workshops

Voor de Workshops richten wij twee zalen in met PC's. De meester vóór de klas gebruikt een beamer, want hij vindt krijt niet lekker. Een hulpmeester kijkt over je Schouder mee. Als hij gevaarlijk wordt, pakje zijn liniaaltje maar af. De Workshops zijn met recht hands-on cursussen in de notendop.

Voorinschrijving wenselijkl De belangstelling is meestal veel groter dan de 18 beschikbare plaatsen per Workshopsessie. Om de kans op teleurstellingen te beperken, kan de helft van de plaatsen worden gereserveerd t/m 14 september. Zonodig wordt er geloot en je krijgt altijd bericht. De andere helft gaat weg op basis van "first come, first served" op 18 september bij de infobalie. Je hebt dus eventueel een tweede kans!

Na afloop van de workshops krijgen de deelnemers een CD-ROM mee, met daarop de in de workshops gebruikte software en andere nuttige informatie.

Oostbroeckzaal (DOSgg):

10.15 uur
en
11.15 uur

Beginnen met fotobewerking.

The GIMP is een gratis programma, dat Photoshop en Paint Shop Pro evenaart'. Isja Nederbragt (DOSgg-platform DigiFoto) begeleidt de deelnemers stapsgewijs bij hun eerste kennismaking

Voorinschrijving 10.15 uur

Voorinschrijving 11.15 uur

 

13.00 uur
en
15.00 uur

Scannen van dia en negatief

Twee leden van het DOSgg-platform DigiFoto (Rinus Alberti en Ton van der Gaag) leren je dia's en negatieven scannen. Neem je eigen materiaal maar vast mee!

Scanners staan gereed en zijn na afloop te (goed) KOOP.

Psssstttt..... Rinus is 18 september jarig. Dank zij de medewerking van zijn vrouw komt hij toch! Aardig, hè? Wees nou zelf ook eens aardig en neem een klein bloemetje of zo mee voor zijn vrouw!

Voorinschrijving 13.00 uur

Voorinschrijving 15.00 uur

 

Jachtkamer (DOSgg):

10.15 uur
en
11.15 uur

Mailen en browsen met Mozilla; een alternatief

Mozilla doet (beter) wat Internet Explorer en Outlook Express ook doen. Onder Linux, maar ook onder Windows. Jan Stedehouder (Linux-platform DOSgg) laat je kennis maken met veiligheidsinstellingen, plug-ins en extensies, importeren van favorieten, adresboek en e-mail, spamfiltering, pop-ups blokkeren etc.

Voorinschrijving 10.15 uur

Voorinschrijving 11.15 uur

 

13.00 uur
en
15.00 uur

Webpublicatie

Je kent Total Commander? Ja ja, maar het programma kan nóg meer! René Suiker (DOSgg-platform WebOntwerp) leert je hoe je met dit programma je webpagina of zelfs hele website op de juiste plaats op internet krijgt

Voorinschrijving 13.00 uur

Voorinschrijving 15.00 uur

 

Top



Spectaculair aanbod dia-/filmscanners!

Tijdens de workshop 'Scannen van dia's en negatieven' maken we gebruik van tien gloednieuwe PrimeFilm 1800u-scanners; zie de info bij het Platform DigiFoto. Die scanners zijn na afloop te koop voor slechts 99 euri per stuk (adviesprijs: 156 euri!).

We weten nu al dat het daarvoor storm zal lopen. DOSgg-leden kunnen daarom met voorrang t/m 14 september inschrijven, met een e-mail aan digifoto@DOSgg.nl. En deelnemers aan de scanner-workshops krijgen nog meer voorrang. Er wordt (zo nodig?!) geloot.

Contant betalen aan de infobalie in de grote zaal vóór 16.00 uur (anders gaat de scanner naar de volgende gegadigde). Ophalen direct na afloop van de laatste workshop (dus: ca 16.00 uur).

Top



Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

De DOSgg-eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden, voor zover hun e-mail-adres bij ons bekend is. Ook niet-leden kunnen van deze service gebruik maken.

Aanmelden: Laat uw vrienden en kennissen zich gerust opgeven op www.DOSgg.nl/emails.html.

Afmelden: Als u geen prijs meer stelt op de ontvangst van de eMailings, kunt u zichzelf afmelden. eMailings kunnen van twee verschillende plaatsen komen. Dit exemplaar kunt u alleen afmelden op onze eigen server. Surf naar www.dosgg.nl/unsubscribe.html.

Wijzigen: U wilt de eMailing voortaan op een ander e-mail adres ontvangen? Meld u dan af voor het oude adres en meld u daarna aan voor het nieuwe adres.

Suggesties of opmerkingen die voor de DOSgg van belang zijn? U overweegt toe te treden tot het DOSgg kader?

Stuur dan een e-mail-bericht aan voorz@DOSgg.nl.

Top

Henk van Andel,
Voorzitter DOSgg