eMailing 2004-17
Een gratis service van de HCC DOS gebruikersgroep
www.DOSgg.nl
 

DOSgg weer fat cool!!!
Gratis ROMware
Een nieuw DOSgg-logo
Platforms
DVD-ROM drive inbouwen
DOSgg stand: Hal 10 gang B stand 018
Basis HCC-lid voor €10/jaar
Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?
HCC dagen 12-13-14 november

Voor DOSgg-leden gratis keuze uit ROMware en veel nieuwigheden!

 

Klik op een onderwerp hier naast om snel te navigeren.

 



DOSgg weer fat cool!!!

Evenals voorgaande jaren heeft de DOSgg weer de grootste stand in Hal 10. Daar kun je niet omheen, direct achter de toegangsdeuren. Val eens binnen.

Wat je zoal vindt in deze stand is:

  • Een aantal DOSgg Platforms presenteert software, video bewerken, foto's printen, enzovoort
  • De VraagBaak zal er in levende lijve aanwezig zijn
  • Je kunt als DOSgg-lid één gratis CD-ROM of DVD-ROM afhalen. Als dat te weinig is, kun je tegen de speciale ledenprijs méér Discs aanschaffen (prijzen tussen 1,50 en 4 euri)
  • Er wordt continu een serie DOSgg P3 MiniCursussen (P3 = PowerPointPresentaties) vertoond
  • Er is een mini-zaaltje ingericht voor korte presentaties
  • En natuurlijk: er is weer koffie met een cookie. Een rustpunt op de drukke beurs, waar je je mede-hobbyïsten ontmoet.

Je kunt er wel de hele dag doorbrengen. Maar dat hebben eigenlijk meer in gedachten voor ons team vrijwilligers. Kom gerust een tweede keer langs. Je partner of zwager zijn ook welkom.

Je had 12-13-14 november toch al in je agenda staan? De HCC-dagen zijn weer in de Jaarbeurs in Utrecht. Prima bereikbaar voor automobilisten die mogelijke files en parkeerproblemen niet schuwen. Maar .... die kunnen bepakt en bezakt naar huis. Nog beter bereikbaar per trein, uitstappen op het Centraal Station Utrecht en een stukje lopen. Prima idee als je niet te veel naar huis moet sjouwen. En als dat uit de hand loopt, och .... voor pakweg 10 Euri koop je dan op de beurs zo'n wegwerp-karretje. Dat staat in geen verhouding tot de besparing met al die superkoopjes.

Kom in ieder geval even bij DOSgg langs. Voor leden staat de koffie klaar. Wattakostdawelnie op de beursvloer! En haal even je gratis DVD-ROM of CD-ROM op. Niet-leden kunnen zich ter plekke aanmelden. Die krijgen bovendien kosteloos een half jaar lang ons magazine SoftwareBus thuisgestuurd. Inclusief elke keer een gratis DVD-ROM met een capaciteit van maar liefst 4,7 gigabyte. Staaaapels software; gratis aan huis bezorgd. DOSgg-lid worden kost voor HCC-leden niets extra (als je nog geen lid van een gebruikersgroep bent) en anders 2,38 Euri per jaar (ja, per jaar!). Zoek eens een andere vereniging voor zo'n lage contributie. Die bovendien zoveel aan de leden geeft en zoveel voor de leden doet. Dankzij ons team vrijwilligers. Bravo, jongens en meisjes!!!

Top



Gratis ROMware

Het is inmiddels een traditie dat de DOSgg gratis CD-ROMs of DVD-ROMs weggeeft. Dat kan, omdat jullie allemaal 2,28 Euri per jaar betalen en wij daar heel zuinig mee omgaan.

Dit jaar is het helemaal te gek, want je kunt nog kiezen uit een uitgebreid pakket ook. Een minpuntje is de traditioneel lange wachtrij die de paden bovendien blokkeert. Dat kwam omdat er maar één uitgiftepunt was. Nu hebben we de taken verdeeld: één punt om te controleren of je inderdaad lid van de DOSgg bent (neem dus wel je hcc!pas mee!) en daarna kun je, op het volgende punt, je net verkregen fiche inwisselen voor een zilverkleurige disc naar keuze. Dan sta je misschien twee keer in de rij, maar we verwachten dat de totale wachttijd sterk ingekort wordt.

Laat ik gelijk even vertellen waar je uit kunt kiezen (zolang voorraad strekt):

  • GigaDisc 2005 WinterEditie: een DVD-ROM met 4,5 gigabyte aan software. Gevarieerd, circa 120 programma's in 15 categorieën . Gloednieuw (zit ook bij komende SoftwareBus)!
  • Veiligheid & Tools Disc 2005: een supervolle CD-ROM met 730 megabyte virusscanners, anti-spam proggies, anti-spyware, recovery utilities, tools etc. Totaal ca 325 programma's. Multi-bootable om zelfs in de hardnekkigste gevallen je PC op te starten. Fonkelnieuw (zit ook bij komende SoftwareBus).
  • DigiFotoDisc 3: pas uitgekomen en boordevol software rond het thema "digitale fotografie op het raakvlak van de computer". Digitale fotografie in optima forma. Kiezen voor DigiFotoDisc 2 kan ook: nog actueel, maar beperkt in voorraad.
  • GigaDisc 2004 ZomerEditie: een 4,7 gigabyte DVD-ROM, met een keur aan software, vooral digitale beeldbewerking en spellen.
  • Linux Intro GigaDisc: een dual layer DVD-ROM met 8,5 gigabyte software. Met als bijzonderheid: multi-bootable om een keuze aan Linux-versies ,live vanaf DVD-ROM op te starten.
  • GigaDisc 2004 WinterEditie: een 4,7 gigabyte DVD-ROM met een groot scala aan programmatuur.

De meeste Discs, hierboven voorzien van een koppeling naar de website, kun je ook bestellen. De twee nieuwe uitgaven pas vanaf de HCC dagen.

Top



Een nieuw DOSgg-logo

HCC had weer eens een nieuw logo bedacht. Iets in de geest van hcc!dagen etcetera. Kijk maar eens op www.hcc.nl.

Dus ... de DOSgg moest ook omzien naar een nieuw logo. Maar dat wilden we toch al. Na enige omzwervingen en met professionele hulp is daar het volgende logo uit gekomen:

Dat logo gebruiken we ook tijdens de HCC-dagen. We zeggen het je nu maar vast, want anders zou je ons misschien toch nog over het hoofd zien.

Top



Platforms

De DOSgg is de breedste gebruikersgroep van HCC. Nou willen we dat tijdens de HCC-dagen niet allemaal uitdragen, want dan blokkeren we de hele Jaarbeurs.

In onze stand zijn al onze Platforms op maximale sterkte aanwezig. We besteden dit jaar extra veel aandacht aan het thema Veiligheid. Hoe voorkom je ellende door virussen, spam, wormen, spyware etc. en hoe herstel je eventueel aangerichte schade. Zowel voor Windows-gebruikers als voor Linux-gebruikers hebben we daarvoor een uitgebreid aanbod aan programma's en ondersteuning. Want iedere computergebruiker kan die problemen goed voorkomen en verhelpen! En dat kun je bij ons in de stand natuurlijk weer zelf, achter de computer zittend, ontdekken.

Bij onze platforms DigiFoto en DigiVideo is er weer veel bekijks. Samen met jou demonstreren we het monteren van videofragmenten, maken we een fotokalender en demonstreren we morphing (Engels woord voor gekke smoelen maken).

Digitale fotobewerking onder Linux? Kijk en probeer hoe mooi dat gaat met The GIMP en andere programma's. The GIMP werkt ook onder Windows, trouwens.

En ook onze platforms Webontwerp en Muziek laten je zien en ervaren hoeveel je met je PC kunt doen, als het gaat om websites maken en het maken en bewerken van muziek. Wel eens bedacht dat je passende muziek wou bij je fotopresentatie of video op je eigen homepage?

Top



DVD-ROM drive inbouwen

Volgend jaar sturen we alleen nog DVD-ROMs mee met de SoftwareBus. Voor hetzelfde geld krijg je dan veel meer software. Maar je moet wel een DVD-drive in je PC hebben.

Die heeft bijna iedereen al. Zo niet, koop dan zo'n drive op de HCC-dagen. Wellicht ben je voor rond 15 Euri de man. Dan het inbouwen nog. We hebben op onze stand mensen voor advies. En als je je PC meeneemt, dan helpen we even. Die PC mag je ook op de beurs gekocht hebben.

Top



DOSgg stand: Hal 10 gang B stand 018


Top



Basis HCC-lid voor €10/jaar

Wat kost het lidmaatschap van HCC? Dat was niet veel voor een heel pakket aan voordelen, onder andere een tijdschrift. De meesten leden hebben Computer!Totaal.

De Ledenraad van HCC besloot op 30 oktober dat het voortaan ook mogelijk is voor € 10/jaar HCC-lid te zijn of te worden met een iets beperkter pakket en zonder tijdschrift. Dat heet: basislidmaatschap. En je houdt de mogelijkheid jouw HCC-pakket uit te breiden.

Ook als je al HCC-lid bent, kun je overstappen naar basislidmaatschap. Veranderingen in pakket moeten minimaal 2 maanden vóór ingang van het volgende lidmaatschapsjaar worden aangevraagd; voor de meesten dus vóór 1 november. Omdat jij niet wist van dat basislidmaatschap, heeft de DOSgg bewerkstelligd dat je deze keer respijt krijgt tot 15 november. Als je HCC-computerblad je niet meer zo boeit en je wat geld wilt besparen, meld je dan aan als HCC-basislid.

Je kunt ook je adres, je betaalwijze en andere onderdelen van je pakket wijzigen. We beschreven dat in een vorige eMailing. Zoals aangekondigd zijn de tarieven voor 2005 iets verhoogd. Kijk op www.DOSgg.nl voor een overzicht van mogelijkheden en prijzen. Daar staat ook hoe je vóór 15 november over kunt stappen.

Win voor die € 10/jaar eens een lid in je omgeving, vrienden- of familiekring. Daarvoor krijgt dat lid een hcc!pas met lidmaatschap van een afdeling en een gebruikersgroep (bijv DOSgg), gratis Internet (inbelaccount), gratis diverse ledenservices, toegang tot uitgebreidere ledenpakketten en 50% korting op de toegang van de HCC-dagen.

Top



Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

De DOSgg-eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden, voor zover hun e-mail-adres bij ons bekend is. Ook niet-leden kunnen van deze service gebruik maken.

Aanmelden: Laat uw vrienden en kennissen zich gerust opgeven op www.DOSgg.nl/emails.html.

Afmelden: Als u geen prijs meer stelt op de ontvangst van de eMailings, kunt u zichzelf afmelden. eMailings kunnen van twee verschillende plaatsen komen. Dit exemplaar kunt u alleen afmelden op onze eigen server. Surf naar www.dosgg.nl/unsubscribe.html.

Wijzigen: U wilt de eMailing voortaan op een ander e-mail adres ontvangen? Meld u dan af voor het oude adres en meld u daarna aan voor het nieuwe adres.

Suggesties of opmerkingen die voor de DOSgg van belang zijn? U overweegt toe te treden tot het DOSgg kader?

Stuur dan een e-mail-bericht aan voorz@DOSgg.nl.

Top

Henk van Andel,
Voorzitter DOSgg