eMailing 2004-19
Een gratis service van de HCC DOS gebruikersgroep
www.DOSgg.nl
 

+++ LAATSTE NIEUWS +++ LAATSTE NIEUWS +++
Gratis e-mail-subdomein voor DOSgg-leden
DOSgg VraagBaak
Veiligheid & Tools Disc 2005
Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?
HCC dagen 12-13-14 november

Voor DOSgg-leden gratis keuze uit ROMware en veel nieuwigheden!

Klik op een onderwerp hier naast om snel te navigeren.

 



+++ LAATSTE NIEUWS +++ LAATSTE NIEUWS +++

Nog slechts enkele dagen scheiden ons van de grootste computergebeurtenis van het jaar: de HCC Dagen.

Dit jaar op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Open van 10 tot 17 uur. Reisadvies: neem de trein naar Utrecht Centraal, daarvandaan nog een paar minuten lopen. Of ga per auto en houd rekening met mogelijke files en parkeerperikelen. Meer info: www.hccdagen.nl.

HCC-leden kregen gratis kaarten thuisgestuurd. De toegang kost voor anderen € 11,95. Maaaaarrr... HCC werft bij de ingang ook nieuwe leden voor € 10,95 inclusief toegang en het HCC-basislidmaatschap tot eind 2005. En die kunnen ook nog eens zonder méérkosten lid worden van de DOSgg.

De DOSgg is er weer met de grootste HCC-groeperingenstand in Hal 10, gang B stand 018 (10B018). Vlak achter de ingang naar Hal 10 vanuit de centrale corridor van de Jaarbeurs.

Je kunt letterlijk en figuurlijk niet om de DOSgg-stand heen. Leden van de DOSgg krijgen er onder meer:

  • Gratis koffie met een cookie
  • Een gratis DVD-ROM of CD-ROM naar keuze uit ons assortiment (zolang voorradig)

Breng eens een nieuw lid mee! Die krijgen naast bovenstaande voordelen bovendien een half jaar ons magazine SoftwareBus met de gratis DVD-ROM ter kennismaking thuis gestuurd! En ter plaatse de CD-ROM of DVD-ROM naar keuze!

HCC-leden kunnen meestal gratis lid worden van de DOSgg, maar als je al lid bent van een HCC-gebruikersgroep, dan kost de contributie van de DOSgg slechts € 2,38 per jaar extra. Nog geen HCC lid? Je kunt al lid worden van HCC voor € 10 per jaar, inclusief het lidmaatschap van de DOSgg.

Ook degenen die bij de ingang van de Jaarbeurs HCC-lid werden (en daardoor bespaarden op de entreeprijs) of "elders" op de beurs HCC-lid werden, kunnen zich alsnog aanmelden bij de DOSgg.

In de DOSgg stand zal het weer bruisen van de activiteit. Zie hiervoor www.DOSgg.nl of onze eMailing 17 van woensdag 3 november.

Top



Gratis e-mail-subdomein voor DOSgg-leden

Steeds meer mensen krijgen last van spam en virussen. En niet iedere internet-provider filtert dat (gratis) uit. Bovendien krijgen steeds meer mensen behoefte aan meer dan één e-mailadres.

Wij bieden de DOSgg-leden een gratis subdomein aan op Internet, waarin die e-mailadressen kunnen worden aangemaakt. Jouw e-mailadressen gaan er dus als volgt uit zien: ......@jouwnaam.DOSgg.nl.

Hierover word jij zelf baas. Op www.DOSgg.nl/maildom.html kun je zelf je subdomein en daarin je e-mailadressen inrichten. Je hebt daarbij twee opties:

  • een onbeperkt aantal e-mailadressen. Dan sturen we alles, behalve spam en virussen door, dat gericht is aan ….@jouwnaam.DOSgg.nl.
  • een beperkt aantal e-mailadressen. Je geeft maximaal tien te gebruiken mailboxnamen op (steeds gevolgd door @jouwnaam.DOSgg.nl). Alleen mail (geen spam/virussen) gericht aan mailboxen zenden we aan je door.

Je kunt elk moment van optie veranderen! Over jouw eigen subdomein ben je dus zelf je "postmaster"!

En je e-mailadressen zijn ook onmiddellijk beschikbaar.

Op www.DOSgg.nl/maildom.html kun je de volledige "gebruiksaanwijzing" lezen. Deze service is bedoeld voor gebruik door DOSgg-leden in de privé-sfeer. De volledige voorwaarden staan op onze site. Deelnemen betekent uiteraard dat je daarmee akkoord gaat.

Alle bestaande .....@jouwnaam.doge.nl-subdomeinen mogen overstappen op .....@jouwnaam.DOSgg.nl-subdomeinen. Hun subdomein(naam) is al gereserveerd; ze kunnen het zelf activeren. Het oude ....@jouwnaam.doge.nl-subdomein blijft dan nog één jaar actief, met de mogelijkheid de mail door te zenden naar het nieuwe subdomein.

Top



DOSgg VraagBaak

Momenteel wordt de (voor DOSgg-leden gratis) DOSgg-VraagBaak sterk verbeterd. Op korte termijn zullen in fases de volgende vernieuwingen doorgevoerd worden:

  • Een centraal telefoonnummer (normaal tarief) voor telefonische vragen aan onze VraagBaak-medewerkers. Enerzijds zal dit de telefonische bereikbaarheid van de VraagBaak verbeteren, maar bovendien worden dan vragen doorgeleid aan VraagBaak-medewerkers op de momenten dat zij beschikbaar zijn.
  • Er komen "Forums" op het WorldWideWeb, die voor velen gemakkelijker en plezieriger zijn dan de huidige DOSgg-NieuwsGroepen. Die NieuwsGroepen blijven overigens wel als parallelvorm gehandhaafd.
  • Er komt een Knowledgebase, waarin veel vragen reeds van een antwoord voorzien zijn. Ook wel bekend als: FAQ (Frequently Asked Questions).
  • Voor vragen per e-mail komt er eveneens een web-interface. Daarachter zal een strak beheer schuilen om er zeker van te zijn dat de vragen snel en correct worden beantwoord.
  • Er zal méér en systematischer gebruik worden gemaakt van de P3-MiniCursussen van de DOSgg (instructieve PowerPointPresentaties).

Top



Veiligheid & Tools Disc 2005

In de vorige eMailing hebben we de Veiligheid & Tools Disc 2005 al kort voorgesteld en beloofd in de volgende (dus: deze) eMailing meer informatie te geven.

Het is een CD-ROM. Maar dan wel een heel dikke CD-ROM, want we hebben er 730 MB op weten te persen. Er staan maar liefst 325 programma's op! Verdeeld over 17 categorieën die allemaal met het thema "Veiligheid" en "Tools" te maken hebben. En met Tools bedoelen we vooral de 'technische' en 'herstel'-tools.

De categorieën zijn:

Antivirus

Firewall

Spam

Spyware

Trojans

Bootable_Tools

Bscript

CD en DVD

Communicatie

Encryptie en Passwords

Foto en video

Hardware diagnose-utilities

Internet

Netwerken

Ordners en Bestanden

Systeem

Tekstverwerking

Windows

De ervaring leert dat 90% van onze leden Internet Explorer gebruikt. Voor deze groep hebben we een speciaal startprogramma op de Veiligheid en Tools Disc 2005 gebruikt, waardoor het menu-programma schermvullend is. Programma's installeer je door op de "Install" knop te klikken. Voor gebruikers van Internet Explorer gebeurt dat zonder lastige vragen. Gebruikers van Firefox of andere browsers -ook onder Linux- werken in hun normale browser-venster.

Ook in de directory tree zijn wat handigheidjes aangebracht, zoals de mogelijkheid om de gehele tree te openen of te sluiten. In de keuze 'Alle besturingssystemen' zullen voorgaande categorieën "dichtklappen" als je een nieuwe categorie opent. Op die manier houd je overzicht, hetgeen best wel handig is als er 325 programma's op staan.

Handig is ook de slimme 'zoekmachine' op de Veiligheid & Tools Disc 2005. Flitsend snel zoekt die op de gehele disc naar de opgegeven woorden (zoiets als Google) en kun je de gegevens naar voren toveren.

Er is ook een zestal DOSgg-P3-MiniCursussen opgenomen: Firewall ZoneAlarm, Data Recovery, WiFi Netwerken, Total Commander, Ergonomie en Screensavers. Vanzelfsprekend staat er een PowerPoint-viewer op de schijf, voor wie niet over MS PowerPoint beschikt.l

De disc is multi-bootable. Als je vanaf de Veiligheid & Tools Disc je computer opstart, dan kun je kiezen uit een aantal tools voor het testen van hard disk, geheugen, kopiëren van partities en een Nederlandstalige Knoppicillin die we over mochten nemen van c't (magazine voor computertechniek). In deze context vind je tools, maar ook twee virusscanners met een jaar lang gratis updates. De boot-programma's gebruik je als je eigen besturingssysteem (Windows, Linux) het laat afweten.

Top



Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

De DOSgg-eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden, voor zover hun e-mail-adres bij ons bekend is. Ook niet-leden kunnen van deze service gebruik maken.

Aanmelden: Laat uw vrienden en kennissen zich gerust opgeven op www.DOSgg.nl/emails.html.

Afmelden: Als u geen prijs meer stelt op de ontvangst van de eMailings, kunt u zichzelf afmelden. eMailings kunnen van twee verschillende plaatsen komen. Dit exemplaar kunt u alleen afmelden op HCCnet. Surf naar https://ors.hccnet.nl U hebt uw HCC-lidmaatschapsnummer en HCC-code daarbij nodig. Na inloggen kiest u in het menu voor nieuwsbrief aan- / afmelden.

Wijzigen: U wilt de eMailing voortaan op een ander e-mail adres ontvangen? Meld u dan af voor het oude adres en meld u daarna aan voor het nieuwe adres.

Suggesties of opmerkingen die voor de DOSgg van belang zijn? U overweegt toe te treden tot het DOSgg kader?

Stuur dan een e-mail-bericht aan voorz@DOSgg.nl.

Top

Henk van Andel,
Voorzitter DOSgg