eMailing 2004-20
Een gratis service van de HCC DOS gebruikersgroep
www.DOSgg.nl
 

De nieuwe kleren van de keizer
CD-ROM wordt DVD-ROM
SoftwareHits of andere naam?
Probleem met DVD-ROM drive?
Aanmelden SoftwareBus
Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?
Voor uw agenda 2005:

12 februari, 23 april en 24 september zijn de DOSgg gebruikersdagen in De Bilt.

U leest t.z.t. de details op onze website.

 

Klik op een onderwerp hier naast om snel te navigeren.

 



De nieuwe kleren van de keizer

Het is je al opgevallen dat we een nieuw logo hebben? Momenteel wordt nog aan een nieuwe "huisstijl" gewerkt op basis van onder meer dit nieuwe logo. Het is de bedoeling dat we hiermee een uitstraling krijgen die meer in de moderne tijd past.

Bovendien worden SoftwareBus en de daarbij behorende discs van een nieuw "smoeltje" voorzien.

Top



CD-ROM wordt DVD-ROM

Niet alleen het uiterlijk, maar ook de innerlijke waarde verandert soms. Al eerder hebben we meegedeeld dat de SoftwareHits (die je gratis bij elke SoftwareBus aantreft) vanaf het eerstvolgende nummer niet langer een CD-ROM zal zijn. Een CD-ROM bleek namelijk steeds vaker een te knellend keurslijf voor de samenstellers. Er komen steeds méér interessante programma's en bovendien worden die ook steeds groter.

We menen een goede oplossing gevonden te hebben door voortaan een DVD-ROM uit te brengen. Dat is dan wel een grote sprong in één keer: van max. 700 naar max. 4.700 megabyte. Die zes CD-ROMs per jaar passen dus met gemak op één DVD-ROM. Daarmee beloven we niet dat (meteen) alle DVD-ROMs propvol zullen zijn. Als je het daar niet mee eens bent, stuur me dan een berichtje. Want we zijn een democratische vereniging. O ja, we kunnen ook nog hulp gebruiken in het ROMware team om te helpen samenstellen.

De laatste jaren hebben we elk voorjaar en elk najaar een DVD-ROM uitgebracht onder de naam GigaDisc ZomerEditie c.q. WinterEditie. Sommige waren zelfs "dual layer". Deze hadden een breed spectrum aan software, eigenlijk dezelfde formule als de SoftwareHits. We zullen deze GigaDiscs niet meer uitbrengen., want er is nu voldoende ruimte op de DVD-ROMs bij de SoftwareBus.

De afgelopen jaren hebben we ook een aantal "project" discs (zowel CD-ROM als DVD-ROM) uitgebracht. Recente voorbeelden: Linux Intro GigaDisc, DigiFotoDisc3, Veiligheid en Tools Disc. Dat zullen we ook in de toekomst blijven doen. Het kan dus zijn dat u plots weer een CD-ROM van de DOSgg tegenkomt of een (dual layer) DVD-ROM krijgt voorgeschoteld.

Top



SoftwareHits of andere naam?

Nu de SoftwareHits CD-ROM een DVD-ROM wordt en de GigaDiscs daar in feite in opgaan, hebben we ons in het bestuur afgevraagd welke naam we er aan moeten geven. Blijft die "gewoon" SoftwareHits? Of blijft het "gewoon" GigaDisc? Voor beide is wat te zeggen! Daar kon het DOSgg bestuur niet uit komen.

Maar misschien is het nóg leuker om een mix van de twee "oude" benamingen te maken. Of zelfs een nieuwe, meer passende naam!

Wat vind jij ervan? Doe eens een paar leuke suggesties! We maken er een soort wedstrijd van. Als we jouw suggestie over nemen, dan word je beloond met de eer dat de komende jaren de DVD-ROM jouw naam draagt. Die wordt dan pakweg op een half miljoen discs geprint. Leuk toch?

Maar we willen het daar niet bij laten. Iemand met zo veel creativiteit kan vast ook een leuk kleurenprintertje gebruiken. We stellen beschikbaar: een Brother 110C 4-in-1-kleurenprinter/copier/scanner/cardreader ter waarde van ca € 120. Ga maar eens even googelen (dat is tegenwoordig Nederlands) om de details te achterhalen. Het is een mooi klein plat ding zonder uitstekende toestanden voor papier. En hij heeft 4 gescheiden kleurencartridges, dus de kosten van het printen rijzen niet direct de pan uit. Ik mag zelf niet mee doen. Jammer!

Je moet snel je suggestie(s) opsturen aan voorz@dosgg.nl. Doe dat uiterlijk 26 december 2004. Vóór het nieuwe jaar kom ik dan je printer thuis brengen en ik lust graag koffie. De oliebollen breng ik ook mee. Je moet dan natuurlijk wel de "winnaar" zijn. Och, als je al goede kleurenprinter hebt, dan wil ik ook wel wat anders meebrengen. Alleen die koffie, daar sta ik echt op.

En over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Maar we willen wel per eMailing een bloemlezing maken van de (goede) suggesties, met de naam van de inzenders erbij. Je kunt dus ook in de DOSgg Hall of Fame komen!

Stuur tot 26 december je suggesties aan voorz@dosgg.nl

Top



Probleem met DVD-ROM drive?

Een DVD-ROM ziet er aan de buitenkant hetzelfde uit als een CD-ROM. Maar je hebt toch echt een DVD-ROM-drive nodig om hem te kunnen lezen!

Gelukkig heeft inmiddels nagenoeg iedereen naast of in plaats van een CD-ROM drive een DVD-ROM drive in zijn of haar computer. Voor de kosten hoef je het niet meer te laten.

Het kan zijn dat er wat technische probleempjes zijn. Want niet iedereen peutert graag zijn PC open om er een andere drive in te zetten. Daarom hebben we tijdens de HCC dagen een inbouwservice aangeboden.

Daar kon je misschien niet komen? Laat me het dan even weten. Misschien weten we een DOSgg-lid bij je in de buurt waar je even langs kunt gaan. En als ook dat niet kan, wil die misschien ook wel bij jou thuis komen helpen (als jij de winnende naam bedacht).

Top



Aanmelden SoftwareBus

De slimmeriken hebben inmiddels al door gekregen dat ze in de toekomst een abonnement op SoftwareBus nodig hebben om aan de DOSgg DVD-ROMs te komen. Want de "losse" GigaDisc komt niet meer. Snik snik ..... ;-)

Maar het goede nieuws is dat de SoftwareBus niet duurder wordt. Die blijft gewoon € 12 per jaar kosten. De méérkosten konden worden opgevangen door de grotere oplage. Want steeds meer leden nemen een abonnement. Daarvoor krijg je elk jaar 6x een magazine met 6x een DVD-ROM!

Als ik het goed uitreken, kost dat abonnement evenveel als voorheen twee GigaDiscs in de brievenbus. De winst is dus: 6x een magazine en 4x een extra DVD-ROM.

Deal? Aanmelden als abonnee voor de SoftwareBus kan eenvoudig met het formulier op onze website. En dan vergeet ik bijna nog te melden dat nieuwe abonnees het eerste nummer ook nog eens gratis krijgen …

Top



Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

De DOSgg-eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden, voor zover hun e-mail-adres bij ons bekend is. Ook niet-leden kunnen van deze service gebruik maken.

Aanmelden: Laat uw vrienden en kennissen zich gerust opgeven op www.DOSgg.nl/emails.html.

Afmelden: Als u geen prijs meer stelt op de ontvangst van de eMailings, kunt u zichzelf afmelden. eMailings kunnen van twee verschillende plaatsen komen. Dit exemplaar kunt u alleen afmelden op onze eigen server. Surf naar www.dosgg.nl/unsubscribe.html.

Wijzigen: U wilt de eMailing voortaan op een ander e-mail adres ontvangen? Meld u dan af voor het oude adres en meld u daarna aan voor het nieuwe adres.

Suggesties of opmerkingen die voor de DOSgg van belang zijn? U overweegt toe te treden tot het DOSgg kader?

Stuur dan een e-mail-bericht aan voorz@DOSgg.nl.

Top

Henk van Andel,
Voorzitter DOSgg