eMailing 2004-21
Een gratis service van de HCC DOS gebruikersgroep
www.DOSgg.nl
 

Kerst- en Nieuwjaarsgroet

DOSgg en vernieuwingen in 2005

Bijeenkomsten 2005

SoftwareBus 2005

Wedstrijdje

Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

De HCC-DOSgg wenst je
prettige feestdagen,
voorspoed en gezondheid
in 2005
.

Zet het geluid van uw PC aan...

Klik op een onderwerp hier naast om snel te navigeren.

 



Kerst- en Nieuwjaarsgroet

Bestuur en kader van de DOSgg wensen je prettige feestdagen, alsmede een goed en vooral gezond 2005.

De DOSgg heeft weer een druk jaar achter de rug. Wij hopen jou daarin een waardevolle bijdrage en ondersteuning geboden te hebben voor je computerhobby.

Wij willen van de gelegenheid gebruik maken om alle kaderleden en anderen, die een bijdrage hebben geleverd, van harte te bedanken. Wij weten dat we dat namens vele DOSgg-leden doen.

Vaak krijgen wij lof, dank, suggesties, maar soms ook kritiek van onze leden. Dat stellen wij op prijs. Dat vergroot ons enthousiasme om verder te gaan en in de toekomst verbeteringen in te voeren.

Top



DOSgg en vernieuwingen in 2005

Je weet natuurlijk al dat voortaan de SoftwareBus niet meer door een CD-ROM wordt begeleid, maar door een DVD-ROM met maar liefst een capaciteit van 4,7 gigabyte. En toch blijft het abonnement slechts € 12 per jaar kosten.

Je hebt ook al gezien dat we een nieuw logo hebben. Dat wordt momenteel door een deskundige uitgewerkt tot een complete huisstijl. De nieuwe omslag voor de SoftwareBus en de opdruk voor de DVD-ROM liggen al klaar.

De DOSgg zal straks herkenbaar zijn door één huisstijl, die bij stukje en beetje wordt ingevoerd. Ook www.DOSgg.nl, onze P3-MiniCursussen (PowerPointPresentaties), folders, DOSgg-Discs, noem maar op. Zowel de buiten- als de binnenkant.

Om de inhoud nog aantrekkelijker en veelzijdiger te maken voor onze leden, gaan we nieuwe redactionele formules ontwikkelen.

Dan onze VraagBaak. Wist je dat die meer dan 20 jaar geleden al bereikbaar was via een centraal telefoonnummer? Nou ja, dat was dan één lijntje. Begin volgend jaar verwachten we dat de VraagBaak weer op één centraal nummer telefonisch bereikbaar zal zijn; maar dan met een grote telefooncentrale. "Interactive Voice Response", enzovoort. Je kunt dan met je gewone telefoon (alleen starttik van 5 cent) of via Internet (Voice over IP) zelfs helemaal gratis bellen.

De afhandeling van vragen via e-mail wordt óók verbeterd. We zullen begin volgend jaar een webinterface en een VVS (VraagVolgSysteem) invoeren. Je vragen raken dan niet meer zoek en we kunnen zien of we je snel en doeltreffend van dienst zijn. Naast de mogelijkheid van het stellen van vragen in de Nieuwsgroepen komt er een Forum met web-interface.

Kortom, de VraagBaak wordt zó gebruikersvriendelijk dat je jezelf voor 2005 bijna veel computerproblemen zou wensen. Nou ja, dat voert ons toch te ver. Maar toch zouden we vast wat extra VraagBakers willen hebben. Wil je ook mee doen? Informeer dan eens met een mailtje aan VraagBaak@DOSgg.nl. We zoeken mensen voor eenvoudige beginnersvragen tot en met bollebozen op alle terreinen.

Dit was een greep van wat momenteel in uitwerking is in ons actieve kader. Maar er wordt nog veel meer voorgekookt aan vernieuwingen.

Top



Bijeenkomsten 2005

De centrale bijeenkomsten worden in 2004 weer in De Bilt gehouden op de volgende zaterdagen:

  • 12 februari
  • 23 april (inclusief jaarvergadering)
  • 24 september (Mega-DOSgg-gebruikersdag)

Ook in 2005 komen we weer naar je toe in de regio; eveneens op zaterdagen :

  • 5 maart in Zwolle
  • ?? oktober in Eindhoven

En we staan natuurlijk weer uitgebreid op de HCC Dagen 2005 (11 t/m 13 november)!

Top



SoftwareBus 2005

De SoftwareBus met voortaan dus een gratis DVD-ROM gaat in 2005 op of omstreeks de volgende data op de post:

  • 2 februari
  • 13 april
  • 6 juni
  • 25 juli
  • 14 september
  • 7 november

Als je nog geen abonnee bent, dan mis je voor slechts 12 euri 6x een vernieuwde SoftwareBus en 6x een gratis DVD-ROM. Voer daarom nu je eerste goede voornemen voor 2005 uit en meld je aan door hier te klikken. Het eerste nummer is nog gratis ook; dus eigenlijk kost het eerste jaar je maar 10 euri.

Top



Wedstrijdje

In no time hadden we zo'n 150 suggesties voor een nieuwe naam voor SoftwareHits, nu dat een DVD-ROM wordt. Er er komen nog steeds suggesties binnen. Dat kan nog t/m 26 december (mail naar voorz@DOSgg.nl) en je maakt bovendien kans op een mooie printer/scanner/copier. Zie vorige eMailing.

Top



Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

De DOSgg-eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden, voor zover hun e-mail-adres bij ons bekend is. Ook niet-leden kunnen van deze service gebruik maken.

Aanmelden: Laat uw vrienden en kennissen zich gerust opgeven op www.DOSgg.nl/emails.html.

Afmelden: Als u geen prijs meer stelt op de ontvangst van de eMailings, kunt u zichzelf afmelden. eMailings kunnen van twee verschillende plaatsen komen. Dit exemplaar kunt u alleen afmelden op onze eigen server. Surf naar www.dosgg.nl/unsubscribe.html.

Wijzigen: U wilt de eMailing voortaan op een ander e-mail adres ontvangen? Meld u dan af voor het oude adres en meld u daarna aan voor het nieuwe adres.

Suggesties of opmerkingen die voor de DOSgg van belang zijn? U overweegt toe te treden tot het DOSgg kader?

Stuur dan een e-mail-bericht aan voorz@DOSgg.nl.

Top

Henk van Andel,
Voorzitter DOSgg