eMailing 2005-5
Een gratis service van de HCC DOSgg
www.DOSgg.nl

DOSgg-GebruikersDag en ALV op 23 april in De Bilt
Algemene Leden Vergadering
Lezingen/presentaties
Workshops
Vooraanmelding deelname workshops
Grote korting op nieuwste Magix-fotopresentatie-software  
Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?
  • 23 april:
    landelijke DOSgg-dag
  • 23 april:
    jaarvergadering DOSgg
  • 24 september:
    landelijke Mega-DOSgg-dag
Klik op een onderwerp hier naast om snel te navigeren.

 


DOSgg-GebruikersDag en ALV op 23 april in De Bilt

Wij combineren het nuttige en het aangename! Op 23 april is er een landelijke DOSgg-dag, maar ook onze jaarlijkse Algemene Leden Vergadering (ALV). Daar zijn al onze 25.000 leden welkom, al heeft ook deze zaal beperkingen. En we hebben graag dat jij komt. Ook als je zomaar een praatje wil maken met het bestuur. Want ook jouw mening en stem telt.

In de grote zaal kun je die hele dag terecht bij onze zes DOSgg-platforms (Windows, Linux, WebOntwerp, Muziek, DigiVideo en DigiFoto) en onze InfoBalie. En je hebt keuze uit het bijwonen van drie lezingen en twee workshops (met in totaal: drie sessies). Zie het programma hieronder.

Deze DOSgg-gebruikersdag en ALV wordt zoals gebruikelijk gehouden in het H.F. Witte Centrum in De Bilt. Klik hier voor de routebeschrijving.

Top



Algemene Leden Vergadering

Tussen 12.00 en (uiterlijk) 13.30 uur verwachten je bij onze jaarlijkse ALV, waar we ook het beleidsplan voor de DOSgg voor de komende jaren op de agenda hebben. Je kunt hier vast de vergaderstukken downloaden. (RUUD !!!!)

De agenda staat ook in de vorige HCC Nieuwsbrief en SoftwareBus. Maar hier is die nog eens:

  1. Opening
  2. Vaststellen van de Agenda
  3. Vaststellen van het verslag van de ALV van 8 mei 2004
  4. Ingekomen stukken.
  5. Mededelingen
  6. Inhoudelijk Jaarverslag 2004
  7. Financieel jaarverslag 2004
  8. Verslag kascommissie en décharge van het bestuur
  9. Benoeming kascommissie 2005
  10. Vaststelling begroting 2005
  11. Vaststelling contributie 2006
  12. Afsluiten van "de DOSgg op weg naar 2005"
  13. Vaststellen van "DOSgg MeerjarenBeleid 2005 -2008"
  14. Landelijke HCC en de Ledenraad
  15. (Her)benoeming bestuursleden
  16. Rondvraag
  17. Sluiting

Wij hopen dat er veel leden naar de ALV komen!

Top


Lezingen/presentaties
   

10.30 uur: Keuze maken uit Linux-distributies

 

Je wilt aan de slag met Linux en ontdekt dat er veel keuze is. Onze inleider Jan Stedehouder (Linux-platform DOSgg) leert je hoe je de voor jou beste keuze maakt uit het grote aanbod aan Linux-distributies.

   

14.00 uur: Beginnen met Excel

 

Je wilt aan de slag met het bewerken en ordenen van cijfers en andere gegevens. Kees van der Vlies kan, als geen ander, beginnende computeraars wegwijs maken. Deze keer behandelt hij MS Excel, een veelzijdig spreadsheet-/rekenvelprogramma. Met dit programma kun je ongelofelijk veel rekenkundige bewerkingen uitvoeren op je gegevens. De resultaten kun je ook benutten in andere programma's, zoals MS Word.

   

15.00 uur: Bellen via Internet

 

Veel mensen hebben mailcontact via een breedbandverbinding. Waarom zou je er dan niet óók mee bellen? Kees van Eeten (DOSgg-platform Windows) geeft een samenvatting van de mogelijkheden van telefoneren via (snel) Internet. Hij legt daarbij vooral de nadruk op de VoIP-techniek (Voice-over-IP). Een andere variant biedt het programma Skype.

Top


Workshops
   

10.15 - 11.15 uur: Basisvaardigheden voor bouw van websites

 

Begonnen met een eigen website of plannen? Tijdens de ochtendworkshop ontwikkel je, met begeleiding van René Suiker (DOSgg-platform WebOntwerp), stap voor stap een aantal elementaire vaardigheden voor het opbouwen van een website, gebruikmakend van het freeware programma NVU Site Manager. De workshop is vooral bedoeld voor beginners.

Voorinschrijven voor deze workshop

   

14.00 - 15.00 uur en 15.00 - 16.00 uur: Fotopresentaties maken op disc

 

Digitale fotografie biedt unieke mogelijkheden voor het presenteren van je foto's. Onder begeleiding van Koos van Antwerpen (DOSgg-platform DigiFoto) leer je hoe met gebruik van Magix Foto's op CD & DVD. Je kunt er je foto's, voorzien van beeld en geluidseffecten, op een schijf branden, die je vervolgens via een DVD-speler óók op een TV-toestel kunt vertonen.

Dit is een enorm veelzijdig en gebruiksvriendelijk programma voor het maken van prachtige presentaties van je digitale foto's, met unieke beeld en geluidseffecten. Het programma wordt hieronder met korting aangeboden. Deelnemers aan de workshop krijgen daarbij voorrang!Gezien de verwachte grote belangstelling wordt deze workshop twee keer (14.00 en 15.00 uur) gehouden.

Voorinschrijven voor deze workshop voor 14.00 uur.

Voorinschrijven voor deze workshop voor 15.00 uur.

Top


Vooraanmelding deelname workshops

Voor onze workshops is altijd veel animo. Per sessie kunnen 20 personen deelnemen. Om alles soepel te laten verlopen, verdelen we de helft van de plaatsen via voorinschrijving en de andere helft op de dag zelf aan de InfoBalie.

Voorinschrijving is mogelijk tot en met de dinsdag vóór de gebruikersdag (dus: t/m 19 april). Dat kan door op de link onder de betreffende workshop te klikken. Bij meer aanvragen dan plaatsen wordt er geloot. De inschrijvers krijgen per e-mail bericht of zij een plaatsbewijs kunnen ophalen. De overige plaatsbewijzen worden verdeeld aan de InfoBalie.

Deelnemers aan onze workshops krijgen na afloop een CD-ROM mee, met daarop o.a. de in de workshop gebruikte programmatuur (indien commercieel: demoversie!) en oefenbestanden. Kun je thuis lekker verder oefenen!

Top


Grote korting op nieuwste Magix-fotopresentatie-software

In samenspel met Magix kunnen wij dertig DOSgg-leden de nieuwste versie van het pakket "Foto's op CD & DVD" aanbieden met 25% korting voor slechts 22,95 euro. Deze versie 4.0 biedt heel veel nieuwe mogelijkheden (snelle verbetering foto's / 3D-effecten / nog meer beeldformaten / diverse full-screen opties / interactieve DVD-menu's / dual-layer DVD's branden / beeld-in-beeld-overgangen etc). Op de website van Magix lees je er alles over!

Je kunt dit pakket nu al bestellen via onze website. Indien we meer dan dertig bestellingen krijgen, geven we voorrang aan DOSgg-leden, die deelnemen aan één van de betreffende workshopsessies (zie hierboven). En zo nodig loten we.

Bestellers krijgen, rond 20 april, via een e-mailtje bericht of ze zo'n pakket, tijdens onze gebruikersdag op 23 april, kunnen afhalen. Als er pakketten over zijn, worden die op de gebruikersdag via de InfoBalie verkocht (OP=OP). Betaling kan alleen contant!

Nadere informatie via digifoto@DOSgg.nl

Top


Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

De DOSgg-eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden, voor zover hun e-mail-adres bij ons bekend is. Ook niet-leden kunnen van deze service gebruik maken.

Aanmelden: Laat uw vrienden en kennissen zich gerust opgeven op www.DOSgg.nl/emails.html.

Afmelden: Als u geen prijs meer stelt op de ontvangst van de eMailings, kunt u zichzelf afmelden. eMailings kunnen van twee verschillende plaatsen komen. Dit exemplaar kunt u alleen afmelden op HCCnet. Surf naar https://ors.hccnet.nl U hebt uw HCC-lidmaatschapsnummer en HCC-code daarbij nodig. Na inloggen kiest u in het menu voor nieuwsbrief aan- / afmelden.

Wijzigen: U wilt de eMailing voortaan op een ander e-mail adres ontvangen? Meld u dan af voor het oude adres en meld u daarna aan voor het nieuwe adres.

Suggesties of opmerkingen die voor de DOSgg van belang zijn? U overweegt toe te treden tot het DOSgg kader?

Stuur dan een e-mail-bericht aan voorz@DOSgg.nl.

Top

Henk van Andel,
Voorzitter DOSgg