eMailing 2005-7
Een gratis service van de HCC DOSgg
www.DOSgg.nl
 

Geslaagde DOSgg GebruikersDag op 23 april
DOSgg Algemene Leden Vergadering
2006: 5x DOSgg in De Bilt
DOSgg DigiFotoWedstrijd sluit 16 mei
Rainmeter
Koninginnesoep
Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?
16 mei:
  sluiting DigiFotoWedstrijd
21 mei, Hoek vab Holland:

  DigiFoto op locatie
24 september, De Bilt:

  Mega-DOSgg-GebruikersDag
8 oktober, Eindhoven:
  regionale DOSgg-GebruikersDag
Klik op een onderwerp hiernaast
om snel te navigeren
.

 



Geslaagde DOSgg GebruikersDag op 23 april

foto: Ton van der Gaag

Niet geweest? Jammer! Want het was een heel geslaagde dag met heel veel belangstelling. Het programma bleek weer een schot in de roos. Heel veel belangstelling voor de lezingen. De Workshops waren drie keer helemaal vol (3 x 24 personen). Maar de vóórintekening kondigde dat al aan. Er waren 33 vooraanmeldingen voor de Workshop "Basisvaardigheden voor bouw van websites" en 47 voor "Fotopresentaties maken op disc".

We vinden het jammer dat we te weinig plaatsen hadden om alle gegadigden mee te laten doen!!! De DOSgg wil ook daarom het Workshop-aanbod verder uitbreiden.

Ook in de grote zaal was het druk en gezellig. Onze zes Platforms demonstreerden daar hun activiteiten en de DOSgg VraagBaak-medewerkers hielpen de hele dag leden op weg.

Top



DOSgg Algemene Leden Vergadering

De ALV verliep vlot en in goede sfeer. Een belangrijk onderwerp was het DOSgg MeerjarenBeleid 2005-2008. Het DOSgg-vrijwilligerskader zet er weer de schouders onder en wil vooral het DOSgg-aanbod, in de volle breedte, verder uitbouwen. Het bijbehorende ActiviteitenPlan is al in uitvoering.


DOSgg Bestuur in huidige samenstelling (vlnr): Gerard Hoijtink (penningmeester),
Christ van Hezik, Henk van Andel (voorzitter), Marius Hille Ris Lambers (vice-voorz.),
Florus Vogelaar (secretaris), René Suiker, Kees van der Vlies

Onze moedervereniging hcc heeft een aantal reorganisaties doorgevoerd. De noodzaak was de tegenvallende ontwikkeling van het ledenaantal. hcc kruipt dichter tegen de commercie aan.

Binnen hcc doet de DOSgg goed mee met de activiteiten in de hobbysfeer. DOSgg entameerde een "transferproject" en trainde drie hcc-afdelingen (Zwolle, Eindhoven, Arnhem) in het organiseren van workshops "Thuisnetwerken". De DOSgg gaf ook een belangrijke steun aan de hcc!vraagbaak en hierin zijn ook veel DOSgg VraagBaak-medewerkers actief. Hcc!vraagbaak is een service per e-mail, uitgevoerd door vrijwilligers van een aantal groeperingen en hcc!kantoor. Niet te verwarren met de "betaaldienst" hcc!hulp, die wordt uitgevoerd door hcc!net.

Het bestuur en het kader van de DOSgg waren zeer ingenomen met de spontaan, vanuit de zaal, geuite waardering voor de inzet van de vele vrijwilligers van de DOSgg.

Top



2006: 5x DOSgg in De Bilt

De belangstelling voor de regionale DOSgg-GebruikersDagen in Zwolle en Eindhoven is helaas veel geringer dan voor de landelijke bijeenkomsten in De Bilt. De factor "afstand" is kennelijk niet zo belangrijk als een (nog) uitgebreider aanbod. Daarom komen er in 2006 VIJF bijeenkomsten in De Bilt. Je kunt ook vast de data noteren:

  • 28 januari 2006
  • 4 maart 2006
  • 1 april 2006 (tevens ALV)
  • 23 september 2006 (Mega-DOSgg-GebruikersDag)
  • 21 oktober 2006
Top



DOSgg DigiFotoWedstrijd sluit 16 mei

De tijd gaat snel. Mag ik daarom nog eens de sluitingsdatum in herinnering brengen?

Het gaat om de fotowedstrijd van het DOSgg-platform DigiFoto. Iedereen mag meedoen, mits DOSgg-lid en aangemeld als deelnemer van het Platform DigiFoto. En lid/deelnemer worden kan snel via DigiFoto.DOSgg.nl.

Thema is: "De digitale wereld en de mens". En jouw winnende foto kan op de voorpagina van SoftwareBus verschijnen. Voor meer info: www.DOSgg.nl

En nog even een tip: ga tot het gaatje en niet verder; de prijswinnende foto's worden immers ook gebruikt op onze GigaHits DVD-ROMs!

Top



Rainmeter

Nee hoor, niks regen, want op Koninginnedag schijnt altijd het Oranje-Zonnetje. Rainmeter is een programmatje van de Fin Rainy. Hij schreef ook Rainlender dat we een tijd terug al eens via een eMailing distribueerden en zo populair bleek dat onze server verstopte door de downloads!

Rainy programmeert leuke dingen, doet dat heel compact en toch heel flexibel. Deze keer bieden we Rainmeter aan. Slechts 426 kB groot, inclusief Help-file. En daarmee biedt het onder andere op je computer de volgende informatie:

  • CPU-belasting
  • Gebruik van het geheugen
  • Gebruik van de harddisk
  • Datum en tijd
  • (Inter)netwerkverkeer
  • IP-nummers
  • Nieuws
  • Weer
  • ...... en teveel om op te noemen

Je kunt Rainmeter aan alle kanten zelf instellen. En er zijn legio "skins" beschikbaar.

Klik op deze link om het programma te downloaden. Ik heb een "ini"-bestand voor je gemaakt en bijgevoegd om het weer van Amsterdam te tonen zet dat in deze map:

C:\Program Files\ Rainmeter\Skins\Tranquil\Weather\

(her)start Rainmeter, klik met de rechtermuisknop op een Rainmeter-plaatje, volg "Configs - Tranquil - Weather" en klik op "Amsterdam Schiphol.ini".

Als je het bestand "Amsterdam Schiphil.ini" met bijv. Kladblok opent, dan zie je bovenaan hoe je een "ini"-bestand kunt maken voor andere plaatsen. Ja, in het Engels. Wie vertaalt het programma even naar het Nederlands? Want alles is Open Bron (Engels: Open Source).

Lees nog eens het artikel van Jan Stedehouder over RSS-readers in SoftwareBus 2005-1. Dan kun je zelf vast het "ini" bestand aanpassen voor het Nederlandse nieuws. U vindt het in deze map:

C:\Program Files\Rainmeter\Skins\Tranquil\News\

Helaas, wegens ruimtegebrek moet ik verdere informatie over Rainmeter achterwege laten. Download het programma(tje) en ga er zelf maar eens mee aan de slag!

Top

 

Koninginnesoep

Dit heb je nodig:

500 gram schoongemaakte, kleingesneden wortels, 1 eetlepel boter
1 liter groentebouillon, 1 dl (vers) sinaasappelsap, 1/5 bos koriander en 1/8 liter creme fraiche.

Zo ga je te werk:

Verhit de boter in een ruime pan en fruit hierin de wortelstukjes 2 minuten.
Schenk de bouillon erbij en laat 15 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine en voeg dan het sinaasappelsap toe.
Breng verder op smaak met zout en peper.
Serveer de soep in royale porties met een lepel creme fraiche en versgehakte koriander.
Bron: Ouders van Nu (nr. 5 - mei 2000)


Top



Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

De DOSgg-eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden, voor zover hun e-mail-adres bij ons bekend is. Ook niet-leden kunnen van deze service gebruik maken.

Aanmelden: Laat uw vrienden en kennissen zich gerust opgeven op www.DOSgg.nl/emails.html.

Afmelden: Als u geen prijs meer stelt op de ontvangst van de eMailings, kunt u zichzelf afmelden. eMailings kunnen van twee verschillende plaatsen komen. Dit exemplaar kunt u alleen afmelden op onze eigen server. Surf naar www.dosgg.nl/unsubscribe.html.

Wijzigen: U wilt de eMailing voortaan op een ander e-mail adres ontvangen? Meld u dan af voor het oude adres en meld u daarna aan voor het nieuwe adres.

Suggesties of opmerkingen die voor de DOSgg van belang zijn? U overweegt toe te treden tot het DOSgg kader?

Stuur dan een e-mail-bericht aan voorz@DOSgg.nl.

Top

Henk van Andel,
Voorzitter DOSgg