eMailing 2005-11
Een gratis service van de HCC DOSgg
www.DOSgg.nl
 

Binnenkort: telefonische VraagBaak DOSgg

Gevraagd: antwoorden

Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

24 september
Mega DOSgg-gebruikersdag, De Bilt
8 oktober

DOSgg-gebruikersdag, Eindhoven
25-27 november

HCC dagen 2005, Utrecht

 



Binnenkort: telefonische VraagBaak DOSgg

Nog even en we gaan "de lucht in" met de DOSgg telefonische VraagBaak.

Die hadden we toch al?! Ja, ja, maar beperkt. Je kon het privénummer van een VraagBaak-medewerker bellen, die op aangegeven tijden beschikbaar was. Maar soms was die er dan toch niet. Of soms belden mensen onze VraagBaken midden in de nacht zonder erbij na te denken met "hoge nood" uit bed. Voor de hulpbehoevende leden, maar vooral voor de VraagBaak-medewerkers, had ons oude systeem nogal wat bezwaren.

Dank zij "bellen via Internet" hebben we nu een pracht oplossing! Je belt een telefooncentrale van de DOSgg. Via een menu kies je de rubriek waar jouw vraag in past en dan je wordt doorverbonden met een VraagBaak van de DOSgg.

Die VraagBaak-mensen van de DOSgg zijn nu "veilig". Hun telefoonnummer wordt binnenkort niet meer gepubliceerd, dus je kunt ze niet meer uit bed bellen. Ze zijn alleen bereikbaar op tijden die hen passen. Dat kan een (min of meer) vast schema zijn, maar het kan ook heel flexibel zijn. En omdat we werken met veel VraagBaak-medewerkers is er voor alle rubrieken weliemand bereikbaar.

Het draait overigens al: op proef. Op www.DOSgg.nl kun je de telefoonnummers van de DOSgg-centrale vinden. Je mag al bellen! Maar toon in deze testfase (extra) begrip als het fout mocht gaan.

Je kunt bellen naar "gewone vaste nummers". Voor alleen een starttik (daluren) of 0,5 ct/minuut (piekuren) bel je met je gewone telefoon via carrier select 1649 of www.bel1601.nl. Of je belt via Internet met een "onbeperkt" telefonieabonnement. Of gratis via Gizmo. Of via FWD, of binnenkort gratis met HCCnet-telefonie.

Mensen die "echte" Internet-telefonie nu al willen proberen, kunnen ook the VoIPBuster gebruiken. Zie www.voipbuster.com voor informatie en gratis programma. Daarmee kun je (o.a.) alle vaste nummers in Nederland en nog 17 andere landen gratis bellen. Via je PC, vergelijkbaar met Skype. Met behulp van een Tiptel CyberBOX 100 kun je ook een analoge of DECT-telefoon op je PC aansluiten, die je dankzij het programma VoipBusterMate ook kunt gebruiken om het nummer te kiezen. Maar bellen kan ook met een "echte IP-telefoon" of VoIP router, zonder dat je PC aan moet staan.

Tot zo ver voor de "early adopters" (de pioniers). We gaan nog niet het naadje van de kous verklappen, want dan wordt het in de testfase te druk.

O ja, in het VraagBaak-keuzemenu is ook "Internet-telefonie" opgenomen ......... !!

Top



Gevraagd: antwoorden

Het valt te verwachten dat onze nieuwe telefonische VraagBaak gretig aftrek zal vinden. Wat hoort daarbij? Inderdaad … een grote schare VraagBaak-medewerkers die de antwoorden geven!


Geef antwoord Bommel!

Je raadt het al: we kunnen nog een aantal VraagBaak-medewerkers gebruiken! Vooral voor beginnersvragen op velerlei gebied. Maar ook echte "cracks" zijn welkom, want die kunnen de vragen opvangen die misschien in eerste aanleg onbeantwoord bleven. Of specialisten die alles weten op het gebied van weinig, bijv. een specifieke toepassing, programma, hardware.

Schroom niet om je aan te melden bij VraagBaak@DOSgg.nl. Of vraag daar eerst wat info. Stuur je telefoonnummer mee, dan kunnen we je erover (terug) bellen. Je kunt natuurlijk ook langskomen op onze Mega DOSgg-GebruikersDag zaterdag 24 september in De Bilt en daar de mogelijkheden bespreken (vraag naar Henk van Andel).

Je telefoonnummer blijft dus "geheim", je wordt niet uit je bed gebeld door een "idioot met een stomme vraag". Je werktijden zijn zo flexibel als je zelf wilt; je meldt je zelf aan en af bij "het systeem".

Voor de intensieve VraagBaak medewerkers hebben wij speciale telefoons. Je eigen telefoon blijft dus vrij voor je vrouw en je schoonmoeder. Je kunt een "vaste" telefoon gebruiken, maar je kunt ook met je DECT-telefoon in de tuin of op zolder gaan zitten. Leuker kunnen we het niet maken!

Je krijgt een korte training. Je krijgt natuurlijk ook steun. Zoals databases met veel gevraagde vragen en antwoorden. Steun van je collega's. En zo leer je er zelf ook nog wat van.

Maar het leukste is de voldoening om een mede-DOSgg-lid te kunnen helpen.

Top



Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

De DOSgg-eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden, voor zover hun e-mail-adres bij ons bekend is. Ook niet-leden kunnen van deze service gebruik maken.

Aanmelden: Laat je vrienden en kennissen zich gerust opgeven op www.DOSgg.nl/emails.html.

Afmelden: Als je geen prijs meer stelt op de ontvangst van de eMailings, kunt je jezelf afmelden. eMailings kunnen van twee verschillende plaatsen komen. Dit exemplaar kunt je alleen afmelden op onze eigen server. Surf naar www.dosgg.nl/unsubscribe.html.

Wijzigen: Je wilt de eMailing voortaan op een ander e-mail adres ontvangen? Meld je dan af voor het oude adres en meld je daarna aan voor het nieuwe adres.

Suggesties of opmerkingen die voor de DOSgg van belang zijn? Je overweegt toe te treden tot het DOSgg-kader of op een andere manier bij te dragen? Stuur dan een e-mail-bericht aan voorz@DOSgg.nl.

Top

Henk van Andel,
Voorzitter DOSgg