eMailing 2005-12
Een gratis service van de HCCDOSgg
www.DOSgg.nl

> 24/9 een voorproefje van de hcc!dagen?

> Het programma is weer megamagnifiek!

> Lezingen/presentaties

> workshops

>Voorinschrijving workshops

>Spectaculair aanbod negatief-/filmscanners

>Toon jezelf betrouwbaar!

Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

Voor je agenda:

24 september

Mega DOSgg-gebruikersdag, De Bilt
8 oktober

DOSgg-gebruikersdag, Eindhoven
25-27 november

HCC dagen 2005, Utrecht
Klik op een onderwerp hiernaast om snel te navigeren.

 

 



24/9 een voorproefje van de hcc!dagen?

Ja en nee. De Mega-DOSgg-gebruikersdag is de grootste manifestatie van hcc-groeperingen zonder een commerciële markt.

Op zaterdag 24 september zijn de DOSgg en vijftien andere hcc-groeperingen in het HF Witte Centrum in De Bilt. (zie routebeschrijving). We hebben capaciteit voor 800 bezoekers!

Tussen 10.00 en 16.00 uur kun je terecht bij de presentaties en demonstraties van die groeperingen in de grote zaal, 8 lezingen en 8 workshopssessies. Vóór en dóór leden en voor elk wat wils.

We beschikken behalve over de grote zaal ook nog over twee lezingenzalen en twee workshopzalen, waar je terecht kunt. Bekijk ter plaatse of op onze website de plattegrond.

Top



Het programma is weer MEGAmagnifiek!

In de Mega-grote zaal vind je presentaties van alle DOSgg-platforms:

Windows

Linux

DigiVideo

Muziek

WebOntwerp

DigiFoto

Voor meer informatie over onze platforms kun je óók terecht op onze website, waar alle platforms hun eigen plek hebben. En je kunt je daar ook aanmelden als platformdeelnemer.

Bij de DOSgg InfoBalie in de grote zaal wijzen ze je graag de weg, verstrekken ze plaatsbewijzen voor de workshops en verkopen ze onze DOSgg-ROMware.

In die zaal hebben we daarnaast presentaties van:

hcc!net

OS/2-gg

ClubPerfect-gg

Postzegel-gg

Basic-gg

P2000gg

Commodore-gg

Astrologie-gg

Datacommunicatie-gg

Muziek-gg

Testbank

PC-gg

TrainSim-gg

RISC OS-gg

Genealogie-gg

Windows GG

Haaglanden (borduren met PC)

Kunst, Ontwerp en Vormgeving-gg

en mogelijk zijn er nog méér HCC-groeperingen!

Eventuele wijzigingen in het programma zullen we proberen tijdig via onze website bekend te maken. Kijk dus tevoren even hier op onze site!

Top



Lezingen/Presentaties

De lezingen worden in twee zalen gegeven. Hieronder het programma:

   

10.00-11.00 uur.

Luchtpostdiensten met Nederlands-Indië 1924-1940

 

Ton Schippers en Daan Bezemer van de Postzegel-gg besteden aandacht aan de begintijd van de luchtpost, met vliegtuigen als de Postjager, de Pelikaan en de Uiver. Toehoorders krijgen de presentatie op een CD-ROM mee naar huis.

   

10.30-11.30 uur.

Bellen via je PC met Skype

De makers van KaZaa ontwikkelden een ingenieus programma, waarmee internetgebruikers kosteloos met elkaar kunnen telefoneren, maar ook op andere manieren communiceren. Te benutten met Windows, Linux etc. Aantrekkelijk? Eng? Johan Holstein (Linux-platform DOSgg) maakt het duidelijker.

   

11.00-12.00 uur.

Muziek opnemen en bewerken met Cakewalk Sonar

Frank Heijkamp van de Muziek-gg demonstreert het (bijna) professioneel bewerken van zelfgemaakte of bestaande muziek met het populaire programma Cakewalk Sonar.

   

11.45-12.45 uur.

Het nieuws(te) van Microsoft

Hugo Leijtens van Microsoft Nederland vertelt het een en ander over de nieuwste software van Microsoft.

   

13.45-14.35 uur.

Onderhoud en beveiliging van je PC

De Windows GG verzorgt een lezing/presentatie, met uitleg hoe je met diverse programma's je PC up-to-date kunt houden. Dat is ook van belang voor de beveiliging van je machine tegen ongewenste acties van buiten zoals spyware en virussen.

   

13.30-14.30 uur.

Het aankleden van je website (13.30 - 14.30 uur)

Je hebt een website en die wil je opleuken. Voorzien van een tellertje, een gastenboek of een chatmogelijkheid? René Suiker (DOSgg-platform WebOntwerp) wijst je in zijn presentatie de weg.

   

14.45-15.45 uur.

Aan de slag met Magix Video de Luxe Workshop Edition

Deze presentatie van Leen van Goeverden (DOSgg-platform DigiVideo) zal ongetwijfeld druk worden bezocht. Hij laat zien wat je met dit veelzijdige programma kunt doen en welke verbeteringen er zijn aangebracht.

   

15.00-16.00 uur.

Werken met CorelDRAW Graphics Suite 12

De ClubPerfect-gg verzorgt een presentatie rond dit veelzijdige pakket aan software, waarmee je van alles (en nog wat) kunt op het terrein van bewerken van digitale afbeeldingen.

 

Top



Workshops

Ook voor de DOSgg-Workshops hebben we twee zalen beschikbaar. LET OP! Voor de Workshops is een beperkte capaciteit, omdat alle deelnemers achter een computer moeten zitten en het aantal computers beperkt is. Daarom hebben we meerdere sessies en een systeem van vóórinschrijvingen. SCHRIJF JE SNEL IN om vooraf zeker te zijn van een plaatsje. We zijn helaas vaak snel “uitverkocht”. Zie verder hieronder.

Na afloop van de Workshops krijgen alle Workshop-deelnemers een CD-ROM mee, met daarop de in de workshops gebruikte software en andere nuttige informatie.

10.15 uur en 11.15 uur

Maak zelf panoramafoto's

Iedereen met een digitale camera kan panoramafoto's maken. Onder begeleiding van Frits van Veen (DOSgg-platform DigiFoto) leer je in deze workshop een serie foto's aan elkaar stikken tot één geheel.

Voorinschrijven voor 10.15 uur

Voorinschrijven voor 11.15 uur


10.15 uur en 11.15 uur

Beveilig je PC met firewall ZoneAlarm

ZoneAlarm

Met een virusscanner en alle updates van je besturingssysteem ben je er niet. Het beheren van het verkeer tussen je PC en Internet is ook nodig. In deze workshop laat Frank Goldstein (Windows-platform DOSgg) je kennis maken met de veiligheidsinstellingen etc.


Voorinschrijven voor 10.15 uur

     Voorinschrijven voor 11.15 uur


13.00 uur en 15.00 uur

Scannen van dia en negatief

Wegens groot succes (april 2003 / september 2004) geprolongeerd! Rinus Alberti en Ton van der Gaag (DOSgg-platform DigiFoto) instrueren je, als je zelf aan de slag gaat met het scannen van dia's of negatieven en enige elementaire bewerkingen van het scanresultaat. Neem zelf enige dia's of negatieven mee, maar liefst niet die, waar je het zuinigst op bent! We werken twee aan twee met elf computers met een PrimeFilm 1800i-scanner.

Voorinschrijven voor 13.00 uur

    Voorinschrijven voor 15.00 uur


13.00 uur en 15.00 uur

Aanleg en beveiliging WiFi

Ideaal, die mogelijkheid om zonder kabels je PC aan het netwerk of Internet te hangen. Maar is het gemakkelijk te installeren en veilig? Mensen van het platform Windows van de DOSgg, begeleiden je stap voor stap bij het installeren en beveiligen.

Voorinschrijven voor 13.00 uur

    Voorinschrijven voor 15.00 uur

Top



Voorinschrijving workshops

Voor onze Workshops is altijd veel animo. Per Workshopsessie kunnen 22 personen deelnemen (twee achter één PC). Om gedrang en ergernis te beperken, verdelen we de helft van de plaatsen via voorinschrijving en de andere helft, op de dag zelf, aan de InfoBalie. Voorinschrijving is mogelijk t/m 20 september. Bij meer aanvragen dan plaatsen wordt er geloot. Inschrijvers krijgen per e-mail bericht of en wanneer zij een plaatsbewijs kunnen ophalen. De overige plaatsbewijzen worden verdeeld aan de InfoBalie.

Top



Spectaculair aanbod negatief-/filmscanners

scannerTijdens de workshop 'Scannen van dia's en negatieven' maken we gebruik van twaalf PrimeFilm 1800i-scanners. Deze gloednieuwe scanners zijn na afloop van de workshops te koop voor slechts 99 euro per stuk (winkelprijs rond 149 euro!).

Aspirant-deelnemers aan de workshops kunnen met voorrang inschrijven op één van deze scanners, door hun bestelling (uiterlijk op 19 september) kenbaar te maken via digifoto@DOSgg.nl.

Wanneer er meer dan twaalf belangstellenden zijn, wordt er geloot en komen de overige belangstellenden (eveneens in gelote volgorde) op een reservelijst. Je ontvangt tijdig vóór de gebruikersdag bericht over de toewijzing.

LET OP! Je dient de toegewezen scanner contant te betalen aan de InfoBalie in de grote zaal vóór 15.00 uur (anders gaat de scanner naar een andere gegadigde). Met het ontvangen betaalbewijs kun je je scanner ophalen direct na afloop van de laatste workshopsessie (dus: ca 16.00 uur).

Top



Toon jezelf betrouwbaar!

Met een digitaal certificaat kun je een elektronische handtekening zetten, waarmee je aangeeft dat e-mail, software etc ECHT van jou afkomstig is. Je kunt zo'n handtekening ook gebruiken voor het coderen van je mail.

We bieden ook jou de mogelijkheid om zo'n digitale handtekening te verwerven. We werken daartoe samen met de organisatie CAcert (www.cacert.nl). Je moet daarvoor een aanvraagformulier invullen en dat ondertekenen in aanwezigheid van een CAcert-waarmerker. Daarbij moet je paspoort, rijbewijs of identiteitskaart tonen.

Voor elke keer dat je je CAcert-identiteit laat vaststellen, door een (andere) CAcert-waarmerker, krijg je punten. En hoe meer punten je verzamelt, hoe meer gebruiksmogelijkheden je krijgt.

Interesse: kom op onze Mega-DOSgg-gebruikersdag! Daar zijn diverse CAcert-waarmerkers aanwezig, die je meer kunnen vertellen over dit unieke systeem en je identiteit kunnen vaststellen. Maaruh... niet je identiteitsbewijs vergeten! Want een hcc-ledenpasje is niet voldoende ;-)

Top

Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

De DOSgg-eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden, voor zover hun e-mail-adres bij ons bekend is. Ook niet-leden kunnen van deze service gebruik maken.

Aanmelden: Laat je vrienden en kennissen zich gerust opgeven op www.DOSgg.nl/emails.html.

Afmelden: Als je geen prijs meer stelt op de ontvangst van de eMailings, kunt je jezelf afmelden. eMailings kunnen van twee verschillende plaatsen komen. Dit exemplaar kunt je alleen afmelden op onze eigen server. Surf naar www.dosgg.nl/unsubscribe.html.

Wijzigen: Je wilt de eMailing voortaan op een ander e-mail adres ontvangen? Meld je dan af voor het oude adres en meld je daarna aan voor het nieuwe adres.

Suggesties of opmerkingen die voor de DOSgg van belang zijn? Je overweegt toe te treden tot het DOSgg-kader of op een andere manier bij te dragen? Stuur dan een e-mail-bericht aan Voorzitter DOSgg.

Top

Henk van Andel, Voorzitter DOSgg