eMailing 2005-17
een gratis service van de hcc!DOSgg
www.DOSgg.nl
 

Met de groeten van Sint en Piet
Problemen met dichten?
Jij onze nieuwe webmaster? Een gezamenlijke uitdaging! 
Telefoneren over internet
Lekker scrollen
Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

28 jan. 2006

 

DOSgg-gebruikersdag De Bilt

4 mrt. 2006

 

DOSgg-gebruikersdag, De Bilt

1 apr 2006

 

DOSgg-gebruikersdag, De Bilt (ook ALV)

23 sep 2006

 

Mega-DOSgg-gebruikersdag, De Bilt

21 okt 2006

 

DOSgg-gebruikersdag, De Bil

Klik op een onderwerp hier naast om snel te navigeren.

 



Met de groeten van Sint en Piet

Ruim 80.000 bezoekers kwamen naar de hcc!dagen

Waarvan we er zo'n 10% op de DOSgg-stand zagen

Koffie en cookies stonden voor hen klaar

De smachtende leden stonden in de rij achter elkaar

De DOSgg-platforms waren druk met demonstreren

Bij de VraagBaak kon je via internet telefoneren

De gratis discs voor leden vlogen er weer uit

Vooral WebOntwerp 2006 en DigiFotoDisc4, naar verluidt

Helaas hadden Sint en Piet geen tijd om langs te komen

Anders hadden ze ook graag deelgenomen

Maar intussen kun je de DOSgg-Discs nog bestellen

En de DOSgg VraagBaak kun je gewoon bellen

 

Met de groeten van,

Top



Problemen met dichten?

Je vraagt je af hoe de eerste de beste computerhobbyïst zo maar een poëet wordt? Zou je ook wel willen? En je hebt je gedichten voor Sinterklaasavond nog niet klaar?

Dan zou je eens gebruik kunnen maken van de volgende rijmsites:

Top



Jij onze nieuwe webmaster? Een gezamenlijke uitdaging!

Je hebt altijd al iets willen doen op internet en binnen de DOSgg? Grijp dan nu je kans! De DOSgg heeft een geavanceerde website. Die moet niet alleen onderhouden worden, maar ook uitgebreid en mooier worden.

Daar zoeken wij één of meer vrijwilligers voor. De taken kunnen opgedeeld worden. De techneut kan zich uitleven in de techniek; de creatieve geest kan zich werpen op het uiterlijk. De schrijver kan de inhoud ..... ehhhh ... pardon, content aanleveren. Om maar eens een paar voorbeelden te noemen.

Je kunt rekenen op de steun van het DOSgg WebTeam. En op de inbreng vanuit onze Platforms, die hun eigen gedeelte op de website vullen. Je staat er dus nooit alléén voor!

Trouwens, ook om continuïteit te hebben bij ziekte, vakanties en dergelijke, hebben wij de voorkeur voor een team dat samen de site beheert en ontplooit. En een logische taakverdeling ligt dan voor de hand.

Je mag bolleboos zijn. Maar je mag je ook omhoog werken. Er moet natuurlijk wel iemand bij zijn die zijn partijtje kan meeblazen op het gebied van HTML, Perl, Javascript en dat soort kreten. En iemand die gevoel heeft voor vormgeving. En iemand met een neus voor actualiteit.

De behoefte aan extra webvrijwilligers sluimerde al lang. Maar de huidige webmaster Ruud Uphoff kon het allemaal in zijn eentje aan. So far, so good. Maar Ruud houdt er eind december mee op om zich meer op andere terreinen van de DOSgg te kunnen richten.

Ruud zorgt voor een warme overdracht. Je valt dus niet in het winterkoude water.

Wil je graag bijdragen aan onze vereniging en heb je op dit gebied ook iets te bieden?

Praat er eens over met

O ja, je mag best ook eerst overleggen met Ruud Uphoff (webmaster@DOSgg.nl).

Top



Telefoneren over internet

Het was tijdens de hcc!dagen heel duidelijk dat dit een hot item gaat worden. Op diverse stands presenteerden VoIP(Voice over IP)-aanbieders zich. Bijvoorbeeld BudgetPhone en Optibel; als je ADSL via de (TV) kabel hebt, kun je het helemaal zonder een KPN abonnement doen. KPN komt ook met internettelefonie, maar hulde zich tijdens de hcc!dagen nog in stilte.

ADSL-aanbieders worden ook steeds actiever. Tiscali en Wanadoo bieden al een hele tijd telefonie in combinatie met ADSL aan. Solcon mèt of zonder hun ADSL. Steeds meer providers gaan die kant op. En .... de tarieven zijn dalend.

TweakDSL had een speciale beursaanbieding: 8 megabit ADSL met telefonie, uitgebreide nieuwsgroepen, een homepage plus subdomein voor € 19,95 per maand.

DOSgg-leden mogen daarvan nog tot 15 december gebruik maken (aanmelden: www.TweakDSL.nl/hccdagen, code: TW05HCC ). Geen aansluitkosten, modem gratis, na 1 jaar kun je maandelijks opzeggen (maar opzeggen in 2e jaar kost je € 75, daarna niets).

De DOSgg VraagBaak maakt ook gebruik van VoIP. Omdat er veel vragen over zijn, heeft de VraagBaak in de DOSgg-stand uitgelegd hoe een en ander in zijn werk gaat. En daar bleek heel veel belangstelling voor te zijn.

De DOSgg heeft voor VoIP toegespitst op de telefonische DOSgg VraagBaak een folder uitgegeven waarin beknopt een uitleg over onze nieuwe VraagBaak wordt gegeven. Die kun je downloaden van www.DOSgg.nl/folder_voip.pdf

Top



Lekker scrollen

Al doende leert men. Een mens schijnt daar nooit te oud voor te zijn.

Deze week ontdekte ik bij toeval een handigheidje om te scrollen in webpagina's. Zet je muiscursor ergens neer (in een "scrolbaar gebied"). Druk op het scrollwieltje van je muis of de middelste knop (dat hebben helaas niet alle muizen) en er verschijnt een soort "schietschijf".

Door de cursor te bewegen gaat de pagina scrollen. Naar boven, naar beneden, naar links, naar rechts. Hoe verder de cursor van de "schietschijf" is verwijderd, hoe sneller de pagina scrolt.

Totdat je weer op de muis klikt waardoor de "schietschijf" verdwijnt.

Het werkt niet altijd in alle webpagina's. En het werkt ook niet met alle muizen. Het werkt soms ook in andere programma's, bijvoorbeeld Word.

Om van deze functie gebruik te kunnen maken, moet je muis daarop ingesteld zijn. Zo nodig doe je dat in het Configuratiescherm, zoek de muis op en definieer de functie van de middelste/2e knop. Meestal kun je dan kiezen voor "Universal scroll" of "Autoscroll". Veel muizen met scrollwieltje hebben de 2e knop onder dat wieltje.

Top



Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

De DOSgg-eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden, voor zover hun e-mail-adres bij ons bekend is. Ook niet-leden kunnen van deze service gebruik maken.

Aanmelden: Laat je vrienden en kennissen zich gerust opgeven op www.DOSgg.nl/emails.html.

Afmelden: Als je geen prijs meer stelt op de ontvangst van de eMailings, kunt je jezelf afmelden. eMailings kunnen van twee verschillende plaatsen komen. Dit exemplaar kunt je alleen afmelden op onze eigen server. Surf naar www.dosgg.nl/unsubscribe.html.

Wijzigen: Je wilt de eMailing voortaan op een ander e-mail adres ontvangen? Meld je dan af voor het oude adres en meld je daarna aan voor het nieuwe adres.

Suggesties of opmerkingen die voor de DOSgg van belang zijn? Je overweegt toe te treden tot het DOSgg-kader of op een andere manier bij te dragen? Stuur dan een e-mail-bericht aan Voorzitter DOSgg.

Top

Henk van Andel,
Voorzitter DOSgg