eMailing 2005-18
een gratis service van de hcc!DOSgg
www.DOSgg.nl
 

Kerst- en Nieuwjaarsgroet
Verzeker je zorg
DOSgg-GebruikersDagen 200
SoftwareBus
Christmas Tree Virus
Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

De hcc!DOSgg wenst je prettige feestdagen en een goed nieuwjaar

Zet het geluid van je PC aan!
Klik op een onderwerp hier naast
om snel te navigeren.

 



Kerst- en Nieuwjaarsgroet

Namens het bestuur en het kader van de DOSgg wensen we alle leden en andere lezers van deze eMailing prettige feestdagen en een heel goed 2006 toe. We hopen je weer in goede gezondheid in het nieuwe jaar te ontmoeten bij onze bijeenkomsten, als lezer van onze SoftwareBus en eMailings, als gebruiker van onze ROMware, als gebruikers van onze VraagBaak, of op andere wijze.

De DOSgg heeft in het nu bijna afgelopen jaar weer met veel genoegen een bijdrage geleverd aan je computerhobby. Ook volgend jaar kun je weer op ons rekenen.

Dit kan alleen dank zij de medewerking van een groot aantal vrijwillige kaderleden. Daarom willen we graag deze gelegenheid gebruiken om hen, namens ongeveer 24.000 DOSgg-leden, van harte te bedanken voor hun inzet.

De DOSgg poogt voortdurend om haar service voor de leden te verbeteren en af te stemmen op de wensen van die leden. Daarom willen wij je graag uitnodigen om suggesties of opmerkingen aan ons door te geven. Dat kan door mij een e-mail te zenden. En als je zelf een bijdrage wilt leveren binnen ons kader van vrijwillige medewerkers, dan ben je ook van harte welkom!

Top



Verzeker je zorg

Ons zorgstelsel is helemaal op de schop genomen. Iedereen heeft van zijn zorgverzekeraar -vroeger heette dat de "ziektekostenverzekering"- een voorstel ontvangen. Met nieuwe voorwaarden en premies.

Je hebt nu de keuze om te "shoppen" en de verzekering te kiezen die het beste bij je past voor de laagste premie. Maar zie je door de bomen het bos niet meer?

Ook hierbij kan je PC een waardevol hulpmiddel zijn. Op internet vind je veel sites met belangrijke informatie en suggesties.

Benut de komende vrije dagen eens om je te verdiepen in deze belangrijke materie. Hieronder enkele "links" naar handige sites:

TIP: Diverse mensen kunnen gebruik maken van één of meer zogenaamde collectieve aanbiedingen, omdat zij behoren tot een bepaalde organisatie. Dan kun je een lagere netto-premie verwachten. Die aanbiedingen moet je er in de regel toch nog zelf naast leggen.

Top



DOSgg-GebruikersDagen 2006

Een belangrijke wijziging in 2006 is dat we vijf keer per jaar een centrale bijeenkomst in De Bilt organiseren. Daar is het altijd gezellig druk en zijn er de beste mogelijkheden voor onze leden om gebruik te maken van lezingen, presentaties, workshops of elkaar gewoon te ontmoeten.

Regionale bijeenkomsten worden niet meer georganiseerd. We zijn tot de conclusie gekomen dat de onze vrijwilligers effectiever ingezet kunnen worden in de bijeenkomsten in De Bilt.

Reserveer de volgende dagen gelijk even in je nieuwe agenda of in je Pocket PC:

28 jan 2006 DOSgg-GebruikersDag De Bilt

 4 mrt 2006 DOSgg-GebruikersDag, De Bilt

 1 apr 2006 DOSgg-GebruikersDag, De Bilt (ook ALV)

23 sep 2006 Mega-DOSgg-GebruikersDag, De Bilt

21 okt 2006 DOSgg-GebruikersDag, De Bilt

24 nov 2006 hcc!dagen, Jaarbeurs Utrecht (t/m 26 nov 2006)

Top



SoftwareBus

Ons magazine SoftwareBus verschijnt in 2006 weer zes keer. De lid-abonnees krijgen dit unieke blad óók in 2006 weer voor 12 euro een jaar lang thuisgestuurd! Nog geen abonnee? Nu aanmelden via het formulier op de website. Je krijgt dan bovendien het eerste nummer gratis!

Samen met de gratis DVD-ROM GigaHits met interessante software gaat hij rond de volgende datums op de post:

18 januari

22 maart

10 mei

19 juli

13 september

15 november

Top



Christmas Tree Virus

De makers van computervirussen laten geen gelegenheid voorbij gaan om hun ellende te verspreiden. Nu is er weer een programma gesignaleerd, genaamd TREE.EXE dat als mailbijlage wordt verspreid. Hiermee zou je een kerstboom kunnen versieren. Als je dat doet, dan slaat het virus op 26 december toe door je harde schijf te wissen.

Zorg altijd dat je een goede virusscanner met actuele "signatures" gebruikt. 100% zekerheid biedt dat niet. Wees daarom ook zelf alert, vooral met mailbijlagen van berichten van onbekende afzenders.

Top



Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

De DOSgg-eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden, voor zover hun e-mail-adres bij ons bekend is. Ook niet-leden kunnen van deze service gebruik maken.

Aanmelden: Laat je vrienden en kennissen zich gerust opgeven op www.DOSgg.nl/emails.html.

Afmelden: Als je geen prijs meer stelt op de ontvangst van de eMailings, kunt je jezelf afmelden. eMailings kunnen van twee verschillende plaatsen komen. Dit exemplaar kunt je alleen afmelden op onze eigen server. Surf naar www.dosgg.nl/unsubscribe.html.

Wijzigen: Je wilt de eMailing voortaan op een ander e-mail adres ontvangen? Meld je dan af voor het oude adres en meld je daarna aan voor het nieuwe adres.

Suggesties of opmerkingen die voor de DOSgg van belang zijn? Je overweegt toe te treden tot het DOSgg-kader of op een andere manier bij te dragen? Stuur dan een e-mail-bericht aan Voorzitter DOSgg.

Top

Henk van Andel,
Voorzitter DOSgg