eMailing 2004-15
Een gratis service van de HCC DOS gebruikersgroep
www.DOSgg.nl

Murphy en rijsadvies

Murphy en SoftwareBus
Workshops
Hoezo Mozilla?
A-Toolbar
DigiFotoDisc3
Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?
Voor uw agenda:

18 sept in De Bilt
MEGA DOSgg-dag
DigiFotoDisc 3
Special Offer GigaDisc

23 okt
Regionale gebruikersdag, Eindhoven
Klik op een onderwerp hier
naast om snel te navigeren.

 



Murphy en rijsadvies

Zaterdag 18 september aanstaande ben je toch van plan om naar de DOSgg Mega Gebruikersdag in De Bilt te komen? Van 10 tot 16 uur bruist het er van de lezingen, workshops, presentaties en demo's voor jou. Als je tenminste iets meer van PC's wilt weten. We zijn er samen met een aantal collega-groeperingen van HCC.

In de vorige eMailing gaven wij een rij/reisadvies. Maar de aangegeven rij-route blijkt niet begaanbaar. De Blauwkapelseweg wordt omgespit. Dat zaterdag klaar zou moeten zijn, maar er (b)lijkt nogal wat vertraging te zijn.

Volg daarom de aangepaste rij-/reisroute op www.DOSgg.nl/hfwitte.html. Kijk trouwens toch even op www.DOSgg.nl voor eventuele laatste informatie en mogelijke wijzigingen.

Top



Murphy en SoftwareBus

Excuses voor de late verzending van SoftwareBus. Dit keer de schuld van meneer Murphy, die de SoftwareHits zou persen. Het is uiteindelijk goed gekomen, maar er moesten wel wat technische en (re-)organisatorische probleempjes overwonnen worden.

De SoftwareBus kon -dank zij optimale medewerking van ons "fullfilment centre" in Wijk bij Duurstede- maandagmiddag op de post, zodat de abonnees deze nu in huis hebben. Ja ja, zeker, mèt de SoftwareHits CD-ROM!

Top



Workshops

De voorinschrijving is voorbij. Maar de andere helft van de plaatsen is gereserveerd voor degenen die zich zaterdag bij de Infobalie aanmelden.

Op basis van het grote aantal vooraanmeldingen hebben we een extra sessie ingelast voor "Scannen van dia en negatief". Daardoor zijn er ook meer plaatsen beschikbaar voor degenen die zaterdag bij de InfoBalie hun geluk proberen.

Voor "Mailen en browsen met Mozilla; een alternatief" en voor "Webpublicatie" zijn er nog plaatsen beschikbaar. Kom dus zeker zaterdag tijdig naar de InfoBalie een plaatsje te krijgen!

Top



Hoezo Mozilla?

Wist je dat Mozilla een uitstekende browser is onder Windows? Een alternatief voor Internet Explorer? De naam van de workshop (zie hierboven) suggereerde dat al. Maar heel veel mensen denken dat Mozilla alleen voor Linux is.

Zelf gebruik ik al een poosje Mozilla. Op advies van mijn zoon. Die kreeg het advies van een bolleboos die zijn PC weer tot leven bracht na een ernstige virusinfectie. Je kent dat wel: op vakantie geweest, PC aan en voordat je virusscanner zichzelf heeft geüpdeet (gut, hoe schrijf je dat in het Nederlands?) is het kwaad al gebeurd.

Mijn probleem met Internet Explorer was de "about:blank-hijacker"; zie eMailing 2004-13. Dat probleem heb ik niet meer in Mozilla. En ik heb ook geen last meer van pop-ups. Mozilla zegt 100% compatible te zijn met "de wereldstandaard". Maar Microsoft kan zich veroorloven om daarvan af te wijken; soms loop je tegen een klein probleempje aan omdat een website de eigen Microsoft-"standaard" toepaste.

Top



A-Toolbar (Freeware!)

In Internet Explorer heb je in no time -bewust of onbewust- een toolbar. Bekend en ongevaarlijk is de Google Toolbar. Maar er zijn ook spyware toolbars en soortgelijke ongemakken. In Mozilla stel je trouwens heel gemakkelijk je eigen toolbar samen.

Als je nou echt een uitgebreide toolbar wilt hebben, moet je eens denken aan "A-Toolbar". Een verzameling van maar liefst 45 handige tools voor elke computeraar. In de rubriek "general tools" spreken mij vooral aan de: spam-remover, pop-up-killer, metasearch, system info, password-keeper, password-revealer (Dacht je nou echt dat een wachtwoord veilig was? A-Toolbar tovert het gewoon op je scherm!), clipboard history, vertaalprogramma, enzovoort.

Er zijn ook network-tools en internet-tools. O ja, ook een "weather forecast". Volgens A-Toolbar is het zaterdag in De Bilt buiig en 21 graden. Zou het KNMI daar achter zitten? Kom zelf maar kijken.

Geïnteresseerd? Je kunt A-Toolbar downloaden van onze website Het is ongeveer 1,8 megabyte. Secondewerk met een ADSL-verbinding, maar met een inbel-verbinding heb je wat minuten werk. Maar och, wellicht komt A-Toolbar ook op een volgende DOSgg CD-/DVD-ROM! A-Toolbar is een freeware-programma.

O ja, A-Toolbar werkt ook prima in combinatie met Mozilla. Of Internet Explorer. Of helemaal niets. Het werk dus altijd.

Top



DigiFotoDisc3

De jongens en meisjes van het DOSgg-platform DigiFoto hebben een nieuwe CD-ROM voor je klaar liggen: de DigiFotoDisc3. Heel veel nieuwe software en alles voorzien van een korte bespreking! Ja echt, hij ligt al klaar, de perserij had op tijd alle problemen overwonnen.

Het gaat allemaal over digitale beeld(foto-)bewerking. Je kunt niet verzinnen wat met deze programma's allemaal mogelijk is. En denk niet dat alleen gevorderden leuke resultaten kunnen bereiken! Trouwens, je kunt er meer van leren bij de Workshops die ons DigiFoto Platform organiseert.

Wat voorbeelden? Als je snel resultaat wilt, dan maak je met je eigen foto's in no time je eigen kalender. Bijvoorbeeld met je kinderen erop, leuk voor oma. Rode ogen weg halen is een klein kunstje geworden. Een snelle opknapbeurt, voordat de foto's in het elektronische album gaan, is ook zo gebeurd. Met of zonder omkadering.

Gevorderde? Kijk dan eens even naar de programma's voor het grote werk. Zoals de nieuwste probeerversies van Photoshop en Paint Shop Pro. Dan kun je bijvoorbeeld die lastige neef van de foto af toveren. En als tante toevallig meekijkt, dan klik je gewoon snel op "Undo".

Tevreden? Brand ze even op een CDtje, dan kan iedereen ze bekijken op TV met de DVD speler. Of print ze uit met die mooie fotoprinter. Duur aan papier en inkt, maar je hebt wel direct resultaat. Voor een paar centen laat je ze bij de drogist of kruidenier afdrukken. Bij de Hema krijg je daarbij zelfs 10% korting op vertoon van je HCC ledenpas.

Zaterdag kun je een en ander bij het DOSgg DigiFoto Platform bekijken. Tijdens de HCC dagen in november ook; dan mag je ook wat van die programma's proberen.

Maar je mag zaterdag de DigiFotoDisc3 ook meenemen voor de speciale DOSgg ledenprijs van twee Euri. En als je niet komt, dan bestel je hem gewoon op onze website. Kost wel iets extra in verband met verzendkosten.

Top



Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

De DOSgg-eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden, voor zover hun e-mail-adres bij ons bekend is. Ook niet-leden kunnen van deze service gebruik maken.

Aanmelden: Laat uw vrienden en kennissen zich gerust opgeven op www.DOSgg.nl/emails.html.

Afmelden: Als u geen prijs meer stelt op de ontvangst van de eMailings, kunt u zichzelf afmelden. eMailings kunnen van twee verschillende plaatsen komen. Dit exemplaar kunt u alleen afmelden op onze eigen server. Surf naar www.dosgg.nl/unsubscribe.html.

Wijzigen: U wilt de eMailing voortaan op een ander e-mail adres ontvangen? Meld u dan af voor het oude adres en meld u daarna aan voor het nieuwe adres.

Suggesties of opmerkingen die voor de DOSgg van belang zijn? U overweegt toe te treden tot het DOSgg kader?

Stuur dan een e-mail-bericht aan voorz@DOSgg.nl.

Top

Henk van Andel,
Voorzitter DOSgg